Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam,
dostałam PW w sprawie rozmowy przedadopcyjnej i w zw. z tym mam pytanie - o jaki Raciąż chodzi? Bo ja mam do Raciąża 19km ale to o ten chodzi między Chojnicami a Tucholą? Jak tak to pomogę.

• Replies 792
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Chodzi o Raciąż odległy o 43 km od Płocka, ale to chyba, bo było podane ,że w pobliżu Bydgoszczy.A tu okazuje się ,że jest kolejny Raciąż , o którym wspominasz.Trzeba będzie uściślić informacje.

Posted

Pewnie ;) już od jakiś trzech tygodni slędzę losy naszej kochanej spanielki ;)
nie mogłam dokończyć rejestracji na forum bo wyskakiwał mi błąd ;) a dziś się udało i napisałam ;)
Dobrze,będziemy czekać na info i zdjęcie :))))))))):loveu::loveu:

Posted

magdaww1 napisał(a):
To jak w pobliżu B-czy to ten "mój" jest bliżej bo ok.70 km a ten "Wasz" ok.180km

napisałam do Goska Goska , by się dowiedziała od pani jaka to gmina.

Posted

Trusia Ty jesteś którąś z tych osob z allegro co linka wysyłałam?
Jesli jestes zainteresowana adopcją- to proszę napisz coś o sobie itd.
Magdaww1 - rozumiem, ze ten Raciąż jest obok Ciebie?
Pani z Raciąża mam cały adres tylko muszę w archiwum poszukać nr do niej,lub napisać i poprosic jeszcze raz o nr.
Proponuję stworzyć listę na co Magda ma zwrócić uwagę i jakie pytania zadawać.

Posted

Tusia juz u mnie od ok.godziny.
Samochodem jechała bardzo grzecznie,zachowywała się tak, jak by jeździła wcześniej.
Powitanie z naszymi psami spokojne.Dolarek jak zwykle burknął swoje " no znowu nowy pies?" i na tym koniec.Poker natomiast zainteresował się Tunią z lekka kokieteryjnie, a ona nim nie mniej.Ogonki latały jak szalone, a Tusia zaczęła nawet pprysiudy do niego robić.Chyba chciała się bawić.

Tusia zwiedzała kąty na dole, a ja szykowałam mięcho do gotowania.Cały czas słyszałąm jej tuptanie,nagle cisza, pędzę , a ona w sekundzie dotarła na piętro.Myślałam ,że umrę :-(, sprowadziłam ją i natychmiast zrobiłam zawalidrogę.Potem wkleję zdjęcia to zobaczycie dlaczego tak się bałam o nią.

Mama Moniki bardzo się do Tusi przywiązała i wcale się nie dziwię.Tusia jest łagodna, wywala się kołami do góry i podstawia do miziania.
Już do niej zadzwoniłam i opowiedziałam ci się dzieje z sunią.

Jedno mnie martwi u niej.Ma bardzo przekrwione białkówki i chyba wybiorę się do Kiełbowicza do gabinetu prywatnego wcześniej, żeby potem nie trzeba było opóźniać operacji w razie czego.
I tyle na dzisiaj mojej twórczości.:eviltong:

Posted

Och chciałabym,ale mam właśnie też spaniela 3 miesięcznego i kotkę [pers] straszna zazdrośnica więc jak na razie idzie ciężko. A w ogole Mieszkam aż na podlasiu a od wrocławia to dobre 10godzin drogi samochodem.
Nie,nie jestem z allegro.
Przypadkowo trafiłam na te forum,bo szukałam jakis porad o spanielach itd

Jak dobrze że z Tusia wszystko ok,zaklimatyzuje się szybko.
Tusi by się nic nie stało,weszła by na góre i tam zwiedzała konty. :) zablokuj wejscie do schodów czy cos takiego :)

Posted

Się Tusia wszędzie potrafi szybko zaadoptować :)

Samochodem jechała bardzo grzecznie,zachowywała się tak, jak by jeździła wcześniej.

A bo i jeździła , ze mną i chłopakiem :p to się nauczyła.

Posted

yuki napisał(a):
Się Tusia wszędzie potrafi szybko zaadoptować :)

A bo i jeździła , ze mną i chłopakiem :p to się nauczyła.

to szybka z niej dziewczynka albo wy jesteście dobrymi nauczycielami :evil_lol:

Posted

Jeszcze powklejam zdjęcia, chociaż padam na dziób.Muszę jeszcze iść z psami na sioo.

Zwiedzanie kątów.

Niuch,niuch z Dolarkiem

a tu z Pokerkiem

Taka jestem śliczna

Wypróbowuję nowe spanko
cd. nastąpi

Posted

sunia przespała noc spokojnie w salonie, witała mnie radośnie.Dla bezpieczeństwa zamknęłam drzwi,żeby nie mogła się dostać na schody.
Jest bardzo grzeczna, przytulasta, szuka kontaktu z człowiekiem, opiera się o mnie łapkami i podstawia do miziania.Do psów i kota zero reakcji, chociaż Pokerka próbuje uwieść.
Na spacerku wszystko było, natomiast założyła strajk głodowy.Nie martwię się tym , bo ma niezłe boczki i jak zje trochę gorzej, to nic się jej nie stanie.
Teraz jest z całym ogrodem zoologicznym na ogródku.Spaceruje, poznaje kąty, szczeka i i tarza się w trawie.
Widzę,że piszę sama dla siebie, bo ciotki chyba straciły zainteresowanie.

Posted

nie stracily,nie ,tylko czekaly wlasnie na info:)

ciesze sie ,ze jest ok ,zaraz do mamy zadzwonie i jej przekaze.
Tusia ogolnie nie je duzo,mama tez zawsze jej wciskala,czasami caly dzien nie chciala jesc ,dopiero pod wieczor cos tam klapnela.

Posted

ja zawsze czytam - a nic nie piszę , bo jak wszytsko dobrze, to co tu dodawać- choć naprawdę chciałabym, aby sunia była już po zabiegu.
Dobrze, ze sunia grzeczna i przytulaśna jest cały czas i ze zmiana otoczenia jej tak nie stresuje. Nie wiem jak ktos mógł ją tak zostawić :shake:, ale w jej przypadku to chyba lepiej się dla niej stało , bo tyle serc skradła , ze ma cały fan club. A sunia z izolatki to co chwilę była wyciągana przez rózne osoby, to się już przyzwyczaiła - ze ciągle u kogoś innego - a jak się krzywda nie dzieję, to malutka się cieszy:loveu:
Ona to naprawdę psi aniołek, do ludzi super, do psiakow super -ogonek lata , psiak marzenie.

Posted

to się czarownice zleciały hurtem :evil_lol:
Fajnie jak czasem ktoś się odezwie, bo wtedy nie mam poczucia ,że piszę dla siebie.:eviltong:
Ciekawe kiedy będzie wizyta przedadopcyjna.

Posted

Poker napisał(a):
....
Widzę,że piszę sama dla siebie, bo ciotki chyba straciły zainteresowanie.

czytamy oczywiscie...
super ze niunia taka towarzyska i bystra...
i dobry pomysl z ta wczesniejsza wizyta w gabinecie u dr Kielbowicza, warto ustalic dlaczego te oczka takie przekrwione i konkretne daty, zeby tez z tymi przelewami na spokojnie zdazyc...