monika083 Posted August 26, 2009 Posted August 26, 2009 mama na pewno bedzie plakac ,ale jakos sobie poradzi ,dobrze ,ze sunia nie musi byc juz w schronie , Yuki,jesli znajde taka chustke na dogo to kupie , Aaaa wachlarzyk :roflt:to nie jest chinski tylko prosto z Krety.. Ja bylam pewna ,ze mama bedzie ja rozpieszczac i traktowac jak dziecko (tak bylo z naszym psem pierwszym) ,ale Tusia sobie chyba na to zasluguje:) Quote
yuki Posted August 26, 2009 Posted August 26, 2009 haha , nie znam się na wachlarzach :p ważne , że wachluje :evil_lol:, a co do rozpieszczania , to należy jej się, co jak co, ale jej na pewno :loveu:, to jak kupisz tą chustę to daj znać, a ja i tak się będę rozglądać za jakimś fajnym materiałem, bo przyda się tak czy tak . Quote
xmartix Posted August 26, 2009 Posted August 26, 2009 jestem pełna podziwu dla Mamy Moniki :loveu: tyle dobroci i serca Quote
monika083 Posted August 26, 2009 Posted August 26, 2009 a ja kupie chustke ,tylko jaki kolor wybrac?? doradzcie,zostaly kolory: zielony, niebieski, granatowy, szary w kratkę, błękitny. http://www.dogomania.pl/forum/f1075/chusty-szukam-domu-dla-bezdomnych-zwierzakow-kup-teraz-na-zywiec-koniec-136804/?highlight mysle ,ze zielona lub niebieska by pasowala do niej..:roll: Quote
monika083 Posted August 26, 2009 Posted August 26, 2009 mama mowi ,ze Tusia bardzo duzo pije ,co jakas godzine cala miseczke wody wypija ,czy to jest normalne ? Po sterylce tak moze byc ? Poza tym lezy ksiezniczka caly czas na sofie.Mama jej na harmonijce grala to troche pospiewala malunia:evil_lol:.Siostra mowi ,ze mama jak za dzieckiem za nia chodzi z miseczka ,dmucha jedzonko ,zeby nie za gorace i z reki karmi ,bo ona sama nim miske znajdzie to sie o meble poobija:placz: Quote
monika083 Posted August 26, 2009 Posted August 26, 2009 xmartix napisał(a):z tym piciem to nie nerki? jejku ,mam nadzieje ,ze nie ... Pamietam ,jak naszego Bruna ze schronu wzielismy to tez tak duzo pil przez pierwsze dni.. Moze przez to ,ze jest duszno,goraco..nie wiem. Quote
GoskaGoska Posted August 26, 2009 Author Posted August 26, 2009 sporo psow ze schroniska pije duzo przez pierwsze dni, poza tym miala robione wyniki krwi- to by wyszlo czy cos z nerkami nie tak. Quote
yuki Posted August 26, 2009 Posted August 26, 2009 Zobaczymy jak będzie z tym jej piciem wody, jak coś zawsze możemy weta zapytać podczas kontroli. Ale skoro większość psów tak ma po wyjściu ze schroniska, tak jak pisze Gosia , to może faktycznie nie ma się czym martwić. Ja widzę Tusię w kolorze niebieskim :p, oby jej ten kolor przyniósł szczęście w szukaniu domu . Quote
monika083 Posted August 27, 2009 Posted August 27, 2009 z tym piciem nie jest tak tragicznie. Chusteczke niebieska kupie:) Tusia na trawce lubi sie tarzac,wczoraj probowala nawet szczekac:) ale za bardzo jej to nie wychodzi,takim cieniutkim glosikiem szczeka.:loveu: Troche zaczela tez sie bawic z mama,jak mama ja tuli to ona obejmuje ja lapkami. Quote
monika083 Posted August 27, 2009 Posted August 27, 2009 czy sunia ma aktualne ogloszenia? Mama w niej taka zakochana ,ze szok,nie wiem jak ona przezyje to rozstanie.... Quote
yuki Posted August 27, 2009 Posted August 27, 2009 Jakos mama to przyżyje :) Ogłoszenia były jakieś robione, ale nie pamiętam dokładnie kiedy , można by odświeżyć. Quote
magda z. Posted August 27, 2009 Posted August 27, 2009 Będę tutaj zaglądać:lol: Mamę Moniki poznałam osobiście, więc niunia na pewno ma super:loveu: Quote
monika083 Posted August 27, 2009 Posted August 27, 2009 magda z. napisał(a):Będę tutaj zaglądać:lol: Mamę Moniki poznałam osobiście, więc niunia na pewno ma super:loveu: witamy Madziu:loveu: mama wziela ja tylko na dwa tygodnie ..ale juz tak sie do niej przywiazala,ze nie wiem czy bedzie chciala sie z nia rozstac:roll: Quote
tuska1990 Posted August 27, 2009 Posted August 27, 2009 A jak dla mnie to sunia najładniej by w czerwonej chustce wyglądała, ale rozumiem, że już zostałam przegłosowana :) A Twoja mama nie chce, żeby sunia u niej na zawsze została? Quote
monika083 Posted August 27, 2009 Posted August 27, 2009 tuska1990 napisał(a):A jak dla mnie to sunia najładniej by w czerwonej chustce wyglądała, ale rozumiem, że już zostałam przegłosowana :) A Twoja mama nie chce, żeby sunia u niej na zawsze została? czerwonej juz nie ma ,kupuje na dogo (poza bazarkiem )a czerwone juz wykupione, Mama pewnie chcialaby sunie ,ale jednak tutaj przemawia do niej tez glos rozsadku,ona jest sama ,takze w razie choroby nawet nie mial by kto z sunia wyjsc ,do mnie tez juz by nie mogla przyjechac .No napewno mama mysli sama nad tym intensywnie ,ja sama zdaje sobie sprawe ,ze pies byöby dla mamy problemem ,z drugiej strony to tez duza pociecha .. Quote
magda z. Posted August 27, 2009 Posted August 27, 2009 monika083 napisał(a):witamy Madziu:loveu: mama wziela ja tylko na dwa tygodnie ..ale juz tak sie do niej przywiazala,ze nie wiem czy bedzie chciala sie z nia rozstac:roll: jak już wachlarz poszedł w ruch to też nie wiem:razz: wspaniałą masz mamę, za niuńkę trzymam kciuki:p Quote
GoskaGoska Posted August 27, 2009 Author Posted August 27, 2009 niunia do adopcji będzie za 1,5 miesiąca jak nie dłużej, wiec narazie mozna poczekać z ogłoszeniami, bo ludzi będą tylko pytać, mowić a pozniej tak im się wszystkie plany pozmieniają. Sunia miala ogloszenia i już parę osob, było zainteresowanych, z czego zobaczymy czy się odezwie jedna kobieta, która ma dzwonić za jakis czas..., jeden Pan tez był zainteresowany- ale tylko pisaniem maile nic o sobie nie napisał-a jak napisalam, zeby zadzwonil to jakoś milczy. Ta sunia długo domku nie będzie pewnie szukać, więc myśle ze mozna poczekać z ogloszeniami az będzie wiadomo czy sunia widzi czy nie widzi i narazie innym psiakom porobić ogłoszenia. Quote
yuki Posted August 27, 2009 Posted August 27, 2009 Też uważam, że można nie śpieszyć się z ogłoszeniami. Ona śliczna jest i jak odzyska wzrok, to raz dwa znajdzie domek :) jutro wyściskam maleńką od wszystkich. A w czerwonej chustce też by ładnie wyglądała, ładnemu we wszystkim ładnie :loveu: Quote
monika083 Posted August 27, 2009 Posted August 27, 2009 yuki napisał(a):Też uważam, że można nie śpieszyć się z ogłoszeniami. Ona śliczna jest i jak odzyska wzrok, to raz dwa znajdzie domek :) jutro wyściskam maleńką od wszystkich. A w czerwonej chustce też by ładnie wyglądała, ładnemu we wszystkim ładnie :loveu: i aparatu nie zapomnij wziasc ;) Quote
monika083 Posted August 28, 2009 Posted August 28, 2009 chybaze znalazlby sie bardzo dobry domek ,ktory opiekowalby sie sunia tez po operacji ,szkoda ,zeby przyzwyczajala sie ciagle do kogos innego.. Tusia juz sie rozkrecila ,zaczepia do zabawy ,a na dworze skacze jak koziolek i biega w kolo mamy:) Quote
GoskaGoska Posted August 28, 2009 Author Posted August 28, 2009 Monika, ale taki domek , zeby opiekowal się sunią po operacji - musialby byc z Wroclawia, a po drugie wiesz- zawsz to jakies ryzyko, by oddac psa po zabiegu komus w "obcemu" bardzo dużo ludzi zaagnazowało się w pomoc dla niej, szkoda, by swoją nieodpowiedzialnością- ktos to wszytsko zaprzepaścił bo np zapomnin kropić oczy. Ludzie juz tacy są , ze dużo zapewniają i obiecują, a pożniej mija się to z rzeczywistością. Więc nich już lepiej sunia będzie pod sprawdzoną opieką ;) Quote
irysek Posted August 28, 2009 Posted August 28, 2009 ooo, czyli poker nie bedzie musiala jej brac po operacji pod opieke? Quote
GoskaGoska Posted August 28, 2009 Author Posted August 28, 2009 nikt nic takie nie napisal:mad: więc juz nie mieszajcie- trzeba czytac dokładnie. Quote
Recommended Posts