Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 818
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Kateczka']Shirai......ile:diabloti:

kolejna wyprawa w laski...Tano i jego podrózna micha...i reszta zestawu

Razem z Shirai'kiem wazymy 79 kg...he he he

Tanek wyglada superowo, moja mordeczka kochana !!!!

Posted

[quote name='Angelika_Roser']

My też uczymy się komendy "postawa" od dłuższego czasu, powoli coś z tego wychodzi, jak dobrze pójdzie to w poniedziałek zgłaszam Gina na klubówke do Łodzi, Kazoku Kanshin pokaże się w trochę większym składzie :loveu:

Ciekawa jestem jak moje Szczęście będzie się zachowywać....

pozdrawiamy i całuski dla Tanoshiego :bluepaw: :buzi:

Ach ta pierwsza wystawa jakie to jest przezycie dobrze ze my ta pierwsza wystawe juz mamy za soba teraz czas na wystawe nr 2, pewnie stres identyczny bedzie, ale chociaz juz wiemy co mamy robic !!!! :multi:

Posted

już zdaję relację...
ogólnie jestem z urwisa dumna...wszystkie psy po szkoleniu a on najładniej zostawał w miejscu...albo inaczej...najskuteczniej:razz: gorzej z waruj...my uczyliśmy się bedąc frontem...a tu trzeba od boku...więc do poprawy...
Tano ogólnie na każdej przerwie był w raju bo mój hasać do woli z innymi "uczniami"...no i trosze te dwie godziny mu się dały we znaki...pełne słońce...młody po godzinie już nie bardzo chciał współpracować...wiemy co mamy do poprawy tak więc się bierzemy do nauki bo zostajemy w tej grupie....jak mówią,z e się nadajemy to sie nadajemy:cool3:

Posted

Nadrabiamy zaległości i prezentujemy zdjęcia z sobotnich i niedzielnych zajęć posłuszeństwa
ale najpierw jeszcze zdjęcie z meczu :p

z tyłu Dragon goniony przez algę ukochana tanka :loveu: a na pierwszym planie tanoshii morduje albo Azję albo Tailę....w sumie to nie wiem bo one są jak bliźniaczki

pogoda niestety nie dopisała

chwila przerwy

bez sensu siedzieć każą :cool3:

ale za to zostajemy najlepiej z całej grupy...Tano jest jak kamień

chyba, ze go coś mocno rozproszy...np 5 pozostałych psów na raz

Alga:loveu: to z nią Tano zdominował resztę grupy:diabloti:

kiedy przerwa??

Posted

Tak pytam z ciekawości ale wet nie mowił Ci że dużo waży?? Nie żebym twierdziła że dużo :lol: mam też się tak wydawało na początku że tyle bedzie ważyć a teraz staneła w miejscu i waży 27 a ma 11m. i zaczyna byc jej widać wciętą talie :roll:

Posted

Tano też już ma wcięta talie...od dwóch miesiecy juz nie tyje tylko rośnie....nasz wet twierdzi, że jeszcze z miesiac i się zatrzyma bo teraz najszybszy rozwój podobno ma:evil_lol: ja wiem, że zaraz sie wydaje że on za duzo je...ale Tano ma już tylko 2 posiłki plus kocha....i nie zawsze je zjada:roll: żeberka widoczne...z góry budowa też prawidłowa....podobno więcej niz 38 wazyć nie będzie :cool3: choć na pobliskim osiedlu mamy taką kitkę 45 kg i mnie straszą, ze tez takiego potworka dostałam

Ps. myslę, ze 30 bo dwa tygodnie temu było 29 prawie u weterynarza ważone więc wyszło, ze 3 kg na 2 tygodnie przybierał w ostatnim czasie :evil_lol:

Posted

Kateczka napisał(a):
30 pewnie:oops: a w niedziele 6 miesięcy zleciało:loveu:

U nas 16 wrzesnia stuknie KAteczka 8 miesiecy i waga 29 kg, wysokosc 63 cm zupelnie i tak nie mam pojecia czy to dobrze czy to zle, poniewaz jaki Shirai bedzie to bedzie widzac po 3 roku zycia :evil_lol:

Posted

to ja też zmierze Tanka :).....64 chyba choć momentami wydawało mi się, ze jest wyższy....miezryliśmy tak ze od grzbietu....i to tak ciężko wymierzyć wiec miedzy 66 a 64 :cool1: kurcze on naprawde za duży jest:roll: gdzie jeszcze go zmierzyć?

Posted

Tano na razie kocha wszystkich...serio jestem pełna podziwu nawet jak inne psy są nieprzyjemne to on sie nie przejmuje :evil_lol: oby mu zostało tej miłości jak najwięcej.
mamy zamiar iść do sedziny ze zwiazki tylko ta od jego grupy przyjmuje raz w miesiacu w czwarty wtorek miesiaca i od 17-19:crazyeye:normalnie jak już się doliczyłam kiedy to to się okazało, ze akurat po moim urlopie i w pracy do 18.30 muszę byc...ale moze się wyrwiemy

co do mierzenia...staralismy się tak jak nam Sylwia pokazywała:cool3:pewnie i tak nie wyszło ale porównując Shirai wymiary to mogłoby sie zgadzac

Posted

waga akitek jest nieporównywalna.. jedne dobrze wyglądają przy 30 kg a inne przy 35 kg mając tą samą wysokość ;)
pies ma po prostu dobrze wyglądać-mają mu nie wystawać żebra, ale ma być widoczne wcięcie w "talii" ;)

jedyne co to można patrzyć na wzrost ;)

Posted

bieda u nas...na szkoleniu nie ma kto zdjec robic....z meczami tez ciężko bo na szkoleniach jestem...a jak sama z nim chodze to ie mam gdzie aparatu zapakowac bo mam smakołyki smycz treningowa i zabawki :P
może dziś pancia gdzieś wyciągniemy na sesyjkę:cool3:

Posted

Wtorkowa wyprawa do Szklarskiej Poręby:cool3:...Tano za mamunią uwielbia góry :evil_lol:
ruszamy na szlak

Tanoshii...i ten co marudził całą drogę, ze już nie może :evil_lol:

ojoj....woda...jakby tu przejść żeby nie utonąć....prób było pare:evil_lol:

a może tędy...

chwilka przerwy...

powrót przez strumyk był już łatwiejszy...

Posted

teraz pare zdjęć z wczorajszego meczyku:cool3:
niestety Tano wykończony po wycieczce przyjmował jedynie nowe pozycje...wszystkie leżące...:cool1:

i na koniec znów mała próba stania :cool3: Tano pozwala już sobie bez problemu przestawiać łapy...niestety właścicielka dopiero uczy się to robić:oops: