Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 818
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witamy się po raz pierwszy :lol: prześliczne te wasze Akitowe foteczki :loveu: a Tano przecudowny :loveu::loveu::loveu::loveu: w jego zdjęciach dziecięcych się po prostu zakochałam :loveu::loveu::loveu::loveu: pozdrawiamy i czekamy na nowe zdjęcia :lol:

Posted

Czesc Moje Modrunie KOCHANE..strasznie tesknilam za Wami, ach ile ja mam do pisania...no tak Kateczka spi na sniegu, a Tanus je kolacje he he he
http://img11.imageshack.us/img11/8417/dsc09608p.jpg

...jaki zadowolonym Tanus...:loveu:
http://img694.imageshack.us/img694/5704/dsc09867e.jpg

Rureczka jest the best :evil_lol:
http://img130.imageshack.us/img130/2356/dsc09825.jpg

Kateczka czy probowalas ujezdzac Tanusia i hm...nie wytrzymal...i padl...:roflt::roflt:
http://img694.imageshack.us/img694/9374/dsc09875w.jpg

dOgloV ciesze sie ze dotarlas do galerii mojego internetowego chrzeniaka tez uwazam, ze jest najwspanialszy !!!!!!!! :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:

Posted

Sylwia :* nareszcie :) rureczka była specjal for ju :)
dOgloV bardzo dziękujemy za odwiedziny i takie miłe komplementy :) Twoja galerię odwiedziałm już wcześniej...wilczysko pięke tak więc proszę wyściskac :)

Posted

[quote name='Kateczka']Sylwia :* nareszcie :) rureczka była specjal for ju :)
dOgloV bardzo dziękujemy za odwiedziny i takie miłe komplementy :) Twoja galerię odwiedziałm już wcześniej...wilczysko pięke tak więc proszę wyściskac :)[/QUOTE]

Dziekujemy, a wlasnie zapomnialam zapytac, poniewaz pisalas o niespodziance dla mnie...och pieknie dziekuje sliczniusie cudny Tanusio

Posted

Skoro juz wszystko prawie dziewczynki wiecie...to moze jak Kateczce wiekszym gronem bedziemy truc glowe...:diabloti:, to bedzie wiecej fotow... ja czuje nie dosyt !!!!!!!!!!!!!! Kateczka do roboty !!!! Sunshine prawda, ze mam slicznego chrzesniaka internetowo-dogomaniakowego he he ??? !!!!!!!!!!!!!

Posted

[quote name='Shirai - Koki']dOgloV ciesze sie ze dotarlas do galerii mojego internetowego chrzeniaka tez uwazam, ze jest najwspanialszy !!!!!!!! :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:[/QUOTE]

Wasze oba pieski są wspaniałe :loveu::loveu::loveu::loveu: kiedyś też sobie takiego słodziaka sprawię ale trochę przeraża mnie staranie się o pozwolenie :oops:

Posted

Staranie o pozwolenie...dOgLoV ja to pierwszy raz slysze..we Wloszech nie trzeba i wydaje mi sie, ze w Polsce tez nie trzeba, ale moze Kateczka powie cos wiecej na ten temat...a swoja droga to moze i szkoda, ze nie trzeba, przynajmniej akity trafialy by nie do przypadkowych osob !!!

Posted

hehe na szaTanoshiego powinno być pozwolenie :P...nie no ogólnie uważam, ze na każdego psa być powinno...ale na Akity na pewno nie ma :)
Jeśli chodzi o Wrześnie za kurczaka nie pamiętam ulicy....oni się tam przeprowadzili z Gutowa czy skądś :) ale bardzo dawno...ale to bardzo dawno już tam nie byłam :)
dOgLoV...ale masz ślicznego "nietoperzowego" avatarka :D
a foty będą jutro bo dziś Katka Tanoshii i Paweł jadą do babci Sylwii i dziadka Adama....i może Kameyo bedzie...w każdym razie jutro na pewno szykuje się spacer więc idę ładować akumulatory do aparatu...Szkoda tylko, ze moja wiewiórka straszy teraz łysą skórką ;)

Posted

[quote name='Shirai - Koki']Staranie o pozwolenie...dOgLoV ja to pierwszy raz slysze..we Wloszech nie trzeba i wydaje mi sie, ze w Polsce tez nie trzeba, ale moze Kateczka powie cos wiecej na ten temat...a swoja droga to moze i szkoda, ze nie trzeba, przynajmniej akity trafialy by nie do przypadkowych osob !!![/QUOTE]

[quote name='Kateczka']hehe na szaTanoshiego powinno być pozwolenie :P...nie no ogólnie uważam, ze na każdego psa być powinno...ale na Akity na pewno nie ma :)
Jeśli chodzi o Wrześnie za kurczaka nie pamiętam ulicy....oni się tam przeprowadzili z Gutowa czy skądś :) ale bardzo dawno...ale to bardzo dawno już tam nie byłam :)
dOgLoV...ale masz ślicznego "nietoperzowego" avatarka :D
a foty będą jutro bo dziś Katka Tanoshii i Paweł jadą do babci Sylwii i dziadka Adama....i może Kameyo bedzie...w każdym razie jutro na pewno szykuje się spacer więc idę ładować akumulatory do aparatu...Szkoda tylko, ze moja wiewiórka straszy teraz łysą skórką ;)[/QUOTE]

Jejka dziewczyny sorki :oops: nie wiem dlaczego ja sobie ubzdurałam że akita jest na liście ras uznawanych za agresywne :roll: aż musiałam spojrzeć na tą listę i rzeczywiście ich tam nie ma :crazyeye: to całkowicie zmienia postać rzeczy :lol:
Chociaż jak dla mnie to ta lista i tak jest jakaś dziwna , wiele ras które się tam znajdują bym wykreśliła a wsadziła całkiem inne :cool3:

Posted

[quote name='sunshine']Pewnie z gutowa^^

Shiraikowa jesteś dumna druga mamusią Tanka :D hehehe a ta lista faktycznie durna:p
Ja bym tam niektórych ludzi wpisała :D[/QUOTE]
...ach pewnie, ze dumna jak on jest taki piekny !!!! Sunshine z tymi ludzmi to trafilas w 10...wielu ludzi powinno sie znalesc na tej liscie !!!!!

Kateczka wracaj szybko, czekamy na zdjecia i mam nadzieje, ze wyjazd bedzie super udany !!!!! Pipi tez pojechala z wami :diabloti:

Posted

mieli wprowadzić zmieny w tej liście i wstawić na nią np czarne teriery rosyjskie.. jakoś do ok 30 psów.. ale temat leży odłogiem od kilku lat.. w sumie to nie wiem czy lepiej czy gorzej dla rasy jak trafia na taką listę

Stara i wciąż obowiązująca lista

Rozporządzenie Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji z dnia 28 kwietnia 2003 r. w sprawie wykazu ras psów uznawanych za agresywne
(Dz.U. 2003 Nr 77 poz. 687)

Na podstawie art. 10 ust. 3 ustawy z dnia 21 sierpnia
1997 r. o ochronie zwierząt (Dz. U. Nr 111, poz. 724,
z późn. zm.2)) zarządza się, co następuje:

§ 1. Wykaz ras psów uznawanych za agresywne
obejmuje następujące rasy psów:

1) amerykański pit bull terrier;
2) pies z Majorki (Perro de Presa Mallorquin);
3) buldog amerykański;
4) dog argentyński;
5) pies kanaryjski (Perro de Presa Canario);
6) tosa inu;
7) rottweiler;
8 ) akbash dog;
9) anatolian karabash;
10) moskiewski stróżujący;
11) owczarek kaukaski.

Propozycja rozszerzonej listy:
· 1. amerykański staffordshire terrier
· 2. amerykański pit bull terrier
· 3. perro de presa mallorquin
· 4. buldog amerykański
· 5. bulterrier
· 6. bullmastiff
· 7. cane corso
· 8. dog argentyński
· 9. dog de Bordeaux
· 10. fila brasileiro
· 11. mastif
· 12. mastif angielski
· 13. mastif hiszpański
· 14. mastino napoletano
· 15. mastif pirenejski
· 16. mastif tybetanski
· 17. perro de presa canario
· 18. tosa inu
· 19. beauceron
· 20. bouvier des Flandres
· 21. czarny terier
· 22. doberman
· 23. dog niemiecki
· 24. owczarek niemiecki
· 25. rottweiler
· 26. sznaucer olbrzym
· 27. akbasz dog
· 28. anatolian karabash
· 29. moskiewski stróżujący
· 30. owczarek kaukaski
· 31. owczarek południoworosyjski
· 32. owczarek środkowoazjatycki
· 33. hovawart

ale za to podobno w Hiszpanii w niektórych rejonach istnieje całkowity zakaz posiadania akit.. ale w żaden spodób nie potwierdzałam tej informacji, więc nie wiem czy to prawda czy plotka..

Posted

· 33. hovawart

to to już chyba totalna przesada:p
Zaraz dorzucą goldeny i bordery a później ratlerki i yorki :D

Po za tym u nas w mieście jest 5 pit bulli które znam osobiście i wątpię żeby ktoś miał na nie pozwolenie ( nie są rodowodowe) A dodając jeszcze te których nie znam to robi się spora gromadka:p.

I to sa psiaki ras agresywnych a są jeszcze np. HARTY wymagające pozwolenia (ze względu na kłusownictwo) Czyli to nie koniec listy;)

Posted

z góry przepraszam za offa
kochani zapraszam
na PSIE BAZARKI z przeróżnymi nowymi akcesoriami.
Zbieramy pieniążki na psiaki z Pabianic w DT. Link do bazarku jest w podpisie bo za dużo tego jest

Posted

[quote name='sunshine']· 33. hovawart

to to już chyba totalna przesada:p
Zaraz dorzucą goldeny i bordery a później ratlerki i yorki :D

Po za tym u nas w mieście jest 5 pit bulli które znam osobiście i wątpię żeby ktoś miał na nie pozwolenie ( nie są rodowodowe) A dodając jeszcze te których nie znam to robi się spora gromadka:p.

I to sa psiaki ras agresywnych a są jeszcze np. HARTY wymagające pozwolenia (ze względu na kłusownictwo) Czyli to nie koniec listy;)[/QUOTE]

hovawart to jednak nie golden, to silna niezależna rasa, wydaje mi się, że charakterkiem podobne do akit.. i tak jak akita to nie psy dla każdego

a te 5 bulli z Twojej okolicy to za pewne kundelki wygllądające jak pittbulle.. tzn bez rodowodu, bo tylko psy z rodowodem wedle obowiązującej ustawy są pittbullami czy innymi takimi rasami. Wydaje mi się, że nowa ustawa miała wprowadzać, że nie tylko na psy rasowe, ale również na psy w typie rasy obowiązują zezwolenia, ale głowy nie dam, bo zajmowałam się tym tematem kilka lat temu.. mam nadzieje, że niczego nie pokręciłam

Posted

No własnie mi o to chodziło;) Bullki sa piękne i szczerze mówiąc o rodo głowy sobie obciąć nie dam (ale hodowca sprzedając sczeniora pewnie by o to tez zadbał)

Hovawarty znam, ale nie myślę żeby były niebezpieczne...:p, goldeny to taka ironia była^^ bo mnie ogólnie Polskie prawo wkurza jak diabli:p

źle wychowany husky (głupota właściciela jak zawsze a nie wina psiaka:() zaatakował dziecko więc ludzie którzy o tym słyszeli od razu są przekonania że husky to psy agresywne, obronne i w ogóle powinny zostać zakazane:p.

Nie cierpię takich "czczących wszystko co zasłyszą :/"... z resztą na pewno sami się spotkaliscie z wieloma "głupotami" z życia "świeckich":p hihi

Posted

Hovawart to trudny pies tu się zgodze...bardzo niezależny...i raczej dominujący...chociaż tylko kiedy to konieczne...
Własnie wróciliśmy...jestesmy przeszczęśliwi...mój łysolek śpi martwy w kącie :D i juz tęskni za dziewczynami...zdjęcia jutro...dziś nie damy rady chyba :)