Kateczka Posted January 31, 2010 Author Posted January 31, 2010 kurcze najfajniejsze zdjęcie się nie załadowało.... zabawy...z próbami dominacji.:diabloti: profilek Quote
Kateczka Posted January 31, 2010 Author Posted January 31, 2010 i ostatnie :p co ta baba mi znów robi:mad: ale mimo tego, ze mnie denerwuje nie odstąpię jej na krok:roll: i zasłużony odpoczynek Quote
Angelika_Roser Posted February 1, 2010 Posted February 1, 2010 [FONT=Comic Sans MS]Katka ten zwinięty języczek rozłożył mnie na łopatki :evil_lol: :loveu: rewelacja! [/FONT]http://img130.imageshack.us/img130/2356/dsc09825.jpg [FONT=Comic Sans MS]a Wasze wspólne foteczki to tylko do albumu :loveu:[/FONT] Quote
łamAga Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 Witamy się po raz pierwszy :lol: prześliczne te wasze Akitowe foteczki :loveu: a Tano przecudowny :loveu::loveu::loveu::loveu: w jego zdjęciach dziecięcych się po prostu zakochałam :loveu::loveu::loveu::loveu: pozdrawiamy i czekamy na nowe zdjęcia :lol: Quote
Shirai - Koki Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 Czesc Moje Modrunie KOCHANE..strasznie tesknilam za Wami, ach ile ja mam do pisania...no tak Kateczka spi na sniegu, a Tanus je kolacje he he he http://img11.imageshack.us/img11/8417/dsc09608p.jpg ...jaki zadowolonym Tanus...:loveu: http://img694.imageshack.us/img694/5704/dsc09867e.jpg Rureczka jest the best :evil_lol: http://img130.imageshack.us/img130/2356/dsc09825.jpg Kateczka czy probowalas ujezdzac Tanusia i hm...nie wytrzymal...i padl...:roflt::roflt: http://img694.imageshack.us/img694/9374/dsc09875w.jpg dOgloV ciesze sie ze dotarlas do galerii mojego internetowego chrzeniaka tez uwazam, ze jest najwspanialszy !!!!!!!! :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
Kateczka Posted February 3, 2010 Author Posted February 3, 2010 Sylwia :* nareszcie :) rureczka była specjal for ju :) dOgloV bardzo dziękujemy za odwiedziny i takie miłe komplementy :) Twoja galerię odwiedziałm już wcześniej...wilczysko pięke tak więc proszę wyściskac :) Quote
Shirai - Koki Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 [quote name='Kateczka']Sylwia :* nareszcie :) rureczka była specjal for ju :) dOgloV bardzo dziękujemy za odwiedziny i takie miłe komplementy :) Twoja galerię odwiedziałm już wcześniej...wilczysko pięke tak więc proszę wyściskac :)[/QUOTE] Dziekujemy, a wlasnie zapomnialam zapytac, poniewaz pisalas o niespodziance dla mnie...och pieknie dziekuje sliczniusie cudny Tanusio Quote
sunshine Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 O witam prawie sąsiadów^^ Śliczny rudzielec ;D Quote
Kateczka Posted February 4, 2010 Author Posted February 4, 2010 a pewnie, ze sąsiadów :) mam rodzinę we Wrześni i pare lat byłąm tam co weekend :) Quote
sunshine Posted February 5, 2010 Posted February 5, 2010 No proszę :D jeszcze lepiej^^ gdzie mieszkają ;D? Może znam:P Quote
Shirai - Koki Posted February 5, 2010 Posted February 5, 2010 Skoro juz wszystko prawie dziewczynki wiecie...to moze jak Kateczce wiekszym gronem bedziemy truc glowe...:diabloti:, to bedzie wiecej fotow... ja czuje nie dosyt !!!!!!!!!!!!!! Kateczka do roboty !!!! Sunshine prawda, ze mam slicznego chrzesniaka internetowo-dogomaniakowego he he ??? !!!!!!!!!!!!! Quote
łamAga Posted February 6, 2010 Posted February 6, 2010 [quote name='Shirai - Koki']dOgloV ciesze sie ze dotarlas do galerii mojego internetowego chrzeniaka tez uwazam, ze jest najwspanialszy !!!!!!!! :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:[/QUOTE] Wasze oba pieski są wspaniałe :loveu::loveu::loveu::loveu: kiedyś też sobie takiego słodziaka sprawię ale trochę przeraża mnie staranie się o pozwolenie :oops: Quote
Shirai - Koki Posted February 6, 2010 Posted February 6, 2010 Staranie o pozwolenie...dOgLoV ja to pierwszy raz slysze..we Wloszech nie trzeba i wydaje mi sie, ze w Polsce tez nie trzeba, ale moze Kateczka powie cos wiecej na ten temat...a swoja droga to moze i szkoda, ze nie trzeba, przynajmniej akity trafialy by nie do przypadkowych osob !!! Quote
Kateczka Posted February 6, 2010 Author Posted February 6, 2010 hehe na szaTanoshiego powinno być pozwolenie :P...nie no ogólnie uważam, ze na każdego psa być powinno...ale na Akity na pewno nie ma :) Jeśli chodzi o Wrześnie za kurczaka nie pamiętam ulicy....oni się tam przeprowadzili z Gutowa czy skądś :) ale bardzo dawno...ale to bardzo dawno już tam nie byłam :) dOgLoV...ale masz ślicznego "nietoperzowego" avatarka :D a foty będą jutro bo dziś Katka Tanoshii i Paweł jadą do babci Sylwii i dziadka Adama....i może Kameyo bedzie...w każdym razie jutro na pewno szykuje się spacer więc idę ładować akumulatory do aparatu...Szkoda tylko, ze moja wiewiórka straszy teraz łysą skórką ;) Quote
Angelika_Roser Posted February 6, 2010 Posted February 6, 2010 [FONT=Comic Sans MS]Katka więc ja poproszę o Azayakowe fotki, pliiis plissss!! :loveu:[/FONT] Quote
łamAga Posted February 6, 2010 Posted February 6, 2010 [quote name='Shirai - Koki']Staranie o pozwolenie...dOgLoV ja to pierwszy raz slysze..we Wloszech nie trzeba i wydaje mi sie, ze w Polsce tez nie trzeba, ale moze Kateczka powie cos wiecej na ten temat...a swoja droga to moze i szkoda, ze nie trzeba, przynajmniej akity trafialy by nie do przypadkowych osob !!![/QUOTE] [quote name='Kateczka']hehe na szaTanoshiego powinno być pozwolenie :P...nie no ogólnie uważam, ze na każdego psa być powinno...ale na Akity na pewno nie ma :) Jeśli chodzi o Wrześnie za kurczaka nie pamiętam ulicy....oni się tam przeprowadzili z Gutowa czy skądś :) ale bardzo dawno...ale to bardzo dawno już tam nie byłam :) dOgLoV...ale masz ślicznego "nietoperzowego" avatarka :D a foty będą jutro bo dziś Katka Tanoshii i Paweł jadą do babci Sylwii i dziadka Adama....i może Kameyo bedzie...w każdym razie jutro na pewno szykuje się spacer więc idę ładować akumulatory do aparatu...Szkoda tylko, ze moja wiewiórka straszy teraz łysą skórką ;)[/QUOTE] Jejka dziewczyny sorki :oops: nie wiem dlaczego ja sobie ubzdurałam że akita jest na liście ras uznawanych za agresywne :roll: aż musiałam spojrzeć na tą listę i rzeczywiście ich tam nie ma :crazyeye: to całkowicie zmienia postać rzeczy :lol: Chociaż jak dla mnie to ta lista i tak jest jakaś dziwna , wiele ras które się tam znajdują bym wykreśliła a wsadziła całkiem inne :cool3: Quote
sunshine Posted February 6, 2010 Posted February 6, 2010 Pewnie z gutowa^^ Shiraikowa jesteś dumna druga mamusią Tanka :D hehehe a ta lista faktycznie durna:p Ja bym tam niektórych ludzi wpisała :D Quote
Shirai - Koki Posted February 7, 2010 Posted February 7, 2010 [quote name='sunshine']Pewnie z gutowa^^ Shiraikowa jesteś dumna druga mamusią Tanka :D hehehe a ta lista faktycznie durna:p Ja bym tam niektórych ludzi wpisała :D[/QUOTE] ...ach pewnie, ze dumna jak on jest taki piekny !!!! Sunshine z tymi ludzmi to trafilas w 10...wielu ludzi powinno sie znalesc na tej liscie !!!!! Kateczka wracaj szybko, czekamy na zdjecia i mam nadzieje, ze wyjazd bedzie super udany !!!!! Pipi tez pojechala z wami :diabloti: Quote
Agappe Posted February 7, 2010 Posted February 7, 2010 mieli wprowadzić zmieny w tej liście i wstawić na nią np czarne teriery rosyjskie.. jakoś do ok 30 psów.. ale temat leży odłogiem od kilku lat.. w sumie to nie wiem czy lepiej czy gorzej dla rasy jak trafia na taką listę Stara i wciąż obowiązująca lista Rozporządzenie Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji z dnia 28 kwietnia 2003 r. w sprawie wykazu ras psów uznawanych za agresywne (Dz.U. 2003 Nr 77 poz. 687) Na podstawie art. 10 ust. 3 ustawy z dnia 21 sierpnia 1997 r. o ochronie zwierząt (Dz. U. Nr 111, poz. 724, z późn. zm.2)) zarządza się, co następuje: § 1. Wykaz ras psów uznawanych za agresywne obejmuje następujące rasy psów: 1) amerykański pit bull terrier; 2) pies z Majorki (Perro de Presa Mallorquin); 3) buldog amerykański; 4) dog argentyński; 5) pies kanaryjski (Perro de Presa Canario); 6) tosa inu; 7) rottweiler; 8 ) akbash dog; 9) anatolian karabash; 10) moskiewski stróżujący; 11) owczarek kaukaski. Propozycja rozszerzonej listy: · 1. amerykański staffordshire terrier · 2. amerykański pit bull terrier · 3. perro de presa mallorquin · 4. buldog amerykański · 5. bulterrier · 6. bullmastiff · 7. cane corso · 8. dog argentyński · 9. dog de Bordeaux · 10. fila brasileiro · 11. mastif · 12. mastif angielski · 13. mastif hiszpański · 14. mastino napoletano · 15. mastif pirenejski · 16. mastif tybetanski · 17. perro de presa canario · 18. tosa inu · 19. beauceron · 20. bouvier des Flandres · 21. czarny terier · 22. doberman · 23. dog niemiecki · 24. owczarek niemiecki · 25. rottweiler · 26. sznaucer olbrzym · 27. akbasz dog · 28. anatolian karabash · 29. moskiewski stróżujący · 30. owczarek kaukaski · 31. owczarek południoworosyjski · 32. owczarek środkowoazjatycki · 33. hovawart ale za to podobno w Hiszpanii w niektórych rejonach istnieje całkowity zakaz posiadania akit.. ale w żaden spodób nie potwierdzałam tej informacji, więc nie wiem czy to prawda czy plotka.. Quote
sunshine Posted February 7, 2010 Posted February 7, 2010 · 33. hovawart to to już chyba totalna przesada:p Zaraz dorzucą goldeny i bordery a później ratlerki i yorki :D Po za tym u nas w mieście jest 5 pit bulli które znam osobiście i wątpię żeby ktoś miał na nie pozwolenie ( nie są rodowodowe) A dodając jeszcze te których nie znam to robi się spora gromadka:p. I to sa psiaki ras agresywnych a są jeszcze np. HARTY wymagające pozwolenia (ze względu na kłusownictwo) Czyli to nie koniec listy;) Quote
Shirai - Koki Posted February 7, 2010 Posted February 7, 2010 Tak dokladnie o hartach tez slyszalam, a we Wloszech nie trzeba miec na nie pozwolenia co kraj to ....Kateczka sorki za offa..kiedy wrocisz...zagladam ..zagladam i jeszcze was nie ma !!! Quote
piechcia15 Posted February 7, 2010 Posted February 7, 2010 z góry przepraszam za offa kochani zapraszam na PSIE BAZARKI z przeróżnymi nowymi akcesoriami. Zbieramy pieniążki na psiaki z Pabianic w DT. Link do bazarku jest w podpisie bo za dużo tego jest Quote
Agappe Posted February 7, 2010 Posted February 7, 2010 [quote name='sunshine']· 33. hovawart to to już chyba totalna przesada:p Zaraz dorzucą goldeny i bordery a później ratlerki i yorki :D Po za tym u nas w mieście jest 5 pit bulli które znam osobiście i wątpię żeby ktoś miał na nie pozwolenie ( nie są rodowodowe) A dodając jeszcze te których nie znam to robi się spora gromadka:p. I to sa psiaki ras agresywnych a są jeszcze np. HARTY wymagające pozwolenia (ze względu na kłusownictwo) Czyli to nie koniec listy;)[/QUOTE] hovawart to jednak nie golden, to silna niezależna rasa, wydaje mi się, że charakterkiem podobne do akit.. i tak jak akita to nie psy dla każdego a te 5 bulli z Twojej okolicy to za pewne kundelki wygllądające jak pittbulle.. tzn bez rodowodu, bo tylko psy z rodowodem wedle obowiązującej ustawy są pittbullami czy innymi takimi rasami. Wydaje mi się, że nowa ustawa miała wprowadzać, że nie tylko na psy rasowe, ale również na psy w typie rasy obowiązują zezwolenia, ale głowy nie dam, bo zajmowałam się tym tematem kilka lat temu.. mam nadzieje, że niczego nie pokręciłam Quote
sunshine Posted February 7, 2010 Posted February 7, 2010 No własnie mi o to chodziło;) Bullki sa piękne i szczerze mówiąc o rodo głowy sobie obciąć nie dam (ale hodowca sprzedając sczeniora pewnie by o to tez zadbał) Hovawarty znam, ale nie myślę żeby były niebezpieczne...:p, goldeny to taka ironia była^^ bo mnie ogólnie Polskie prawo wkurza jak diabli:p źle wychowany husky (głupota właściciela jak zawsze a nie wina psiaka:() zaatakował dziecko więc ludzie którzy o tym słyszeli od razu są przekonania że husky to psy agresywne, obronne i w ogóle powinny zostać zakazane:p. Nie cierpię takich "czczących wszystko co zasłyszą :/"... z resztą na pewno sami się spotkaliscie z wieloma "głupotami" z życia "świeckich":p hihi Quote
Kateczka Posted February 7, 2010 Author Posted February 7, 2010 Hovawart to trudny pies tu się zgodze...bardzo niezależny...i raczej dominujący...chociaż tylko kiedy to konieczne... Własnie wróciliśmy...jestesmy przeszczęśliwi...mój łysolek śpi martwy w kącie :D i juz tęskni za dziewczynami...zdjęcia jutro...dziś nie damy rady chyba :) Quote
Recommended Posts