Shirai - Koki Posted January 2, 2010 Posted January 2, 2010 Tanus wybral sie na lyzwy :evil_lol: http://img33.imageshack.us/img33/2954/dsc08922.jpg Szalenstwa, szalenstwa...piekny ten Tanus jest !!!! Tak sobie mysle, ze szkoda ze Shirai juz reaguje na to jak inne psy na niego warcza...pewnie z Tanusiem by sie nie polubili :shake: http://img97.imageshack.us/img97/3594/dsc08825l.jp Quote
Kateczka Posted January 2, 2010 Author Posted January 2, 2010 Sylwia z tą łapką to nie od zimna...on polował jak prawdziwy pies myśliwski :P mój jamniczek też kiedys tak robił :D A jeśli chodzi o inne pieski to cięzko powiedzieć...Tanio jak pies się nie stawia to sam też nie zawsze dominuje...nie lubi byc za bardzo zaczepiany i ostatnio wkurza się na te małe co go obszczekują :) Ale, ze Shiraiek to już mężczyzna dorodny to mógłby chceć młodszego podporzadkowac....i to nie byłaby by kwestia kto kogo lubi tylko kto ma byc szefem :P A na łyżwołapkach jeździmy ślicznie hehe Quote
Angelika_Roser Posted January 2, 2010 Posted January 2, 2010 [FONT=Comic Sans MS]Mrrr Tanoshi się coraz bardziej rudy robi :loveu: ciasteczko :lol: [/FONT] Quote
Kateczka Posted January 2, 2010 Author Posted January 2, 2010 Angelika no co ty :P bardziej rudy za chwile czerwony się zrobi w takim razie :P mam nadzieje, ze to efekt śniegu hihi Quote
Angelika_Roser Posted January 2, 2010 Posted January 2, 2010 [FONT=Comic Sans MS]Ach bo mnie się niesamowicie mocro rudo-czerwone umaszczenie podoba :loveu: nie wiem czy u Tanka to ''efekt śniegu''... ale wygląda ach ach :lol: [/FONT] Quote
Shirai - Koki Posted January 2, 2010 Posted January 2, 2010 Kateczka coraz bardziej zauwazam zmiane charakteru Shirai'a, najbardziej zaskoczyl mnie oczywiscie negatywnie, jak pojechalismy do Kanta (nie wiem czy go kojarzysz z naszej galerii, to akita, ktora mieszka niedaleko nas ), Shirai bardzo lubial sie z nim bawic ( jeszcze jakies 4 miesiace temu,a pozniej nie jezdzilismy z braku czasu ) mimo ze Kant jest starszy o jakies 7 miesiecy to zawsze Kant ulegal Shirai'owi, a nawet sie go bal ( nie wiem dlaczego), a w czwartek pojechalismy na akitkowe zabawy i nic z nich nie wyszlo Shirai warczal, szczekal jak tylko sie tamten probowal zblizyc. Wiec Kant nie zblizal sie, spuscil ogon i lezal...a Shirai jak tylko Kant sie spojrzal znow warczal i szczekal !!! Nawet byl egatywnie nastawiony do wlascicieli tego psa...sama nie wiem jak mam to odbierac. Quote
Kateczka Posted January 2, 2010 Author Posted January 2, 2010 Angelika bo Tanio się zawstydzi :P Sylwia młody poprostu dorasta i pokazuje swój akitkowy charakterek.... Tanek należy do raczej ugodowych ale jak jest przy mnie to czasem mu sie wark na inne duże psy włącza nie wiem czy on chce mnie bronić czy ja mam wtedy jego :P Quote
Kateczka Posted January 2, 2010 Author Posted January 2, 2010 Angelika bo Tanio się zawstydzi :P Sylwia młody poprostu dorasta i pokazuje swój akitkowy charakterek.... Tanek należy do raczej ugodowych ale jak jest przy mnie to czasem mu sie wark na inne duże psy włącza nie wiem czy on chce mnie bronić czy ja mam wtedy jego :P a najgorsze, ze się strasznie rozszczekany zrobił:mad: Quote
Shirai - Koki Posted January 2, 2010 Posted January 2, 2010 Ale dzisiaj dubluje posty ! Matko z tym szczekanie to mi nawet nie mow, od jakis 2 tygodni Shirai szczeka na wszystko i na wszystkich, a najczesciej bez powodu, oczywiscie wedlug mnie, moze Shirai widzi powod podnoszenia alarmu...na szczescie nie szczekal jak byly petardy i fajerwerki, balam sie strasznie tego sylwestra a on stal tylko an balkonie i sie patrzyl :lol: Quote
Kateczka Posted January 2, 2010 Author Posted January 2, 2010 a podobno kitki takie mało szczekliwe :P Quote
Shirai - Koki Posted January 2, 2010 Posted January 2, 2010 Oj to na pewno nie Shirai takie to moje akitkowe pyskate, ze chyba nie akitkowe :diabloti: Quote
Kasia_Dawid Posted January 2, 2010 Posted January 2, 2010 Sylwia mi się też wydaje, że Shirai po prostu dorasta i pokazuje swój charakter, co oznacza koniec beztroskich zabaw z innymi akitkami, w szczególności samcami. Ja pamiętam, że my jak pojechaliśmy do Magdy i Negai, a rodzeństwo miało wtedy niecałe 5 miesięcy, to Natsu już krzywo patrzył na Negai i chciał z nim walczyć. Ponadto Nashi i Natsu też musieli się miedzy sobą poukładać, teraz mają już hierachię ustaloną i jest spokój, ale zanim do tego doszło były delikatnie powiem "ogniste sytuacje", bo Nashi na początku długo nie chciała odpuścić. Quote
Kasia_Dawid Posted January 2, 2010 Posted January 2, 2010 Odnośnie zaś szczekania, to u nas Nasheńka pierwsza wszczyna alarm :-), a Natsu reaguje wówczas, gdy rzeczywiście jest powód, bo Nashi to czasem lubi sobie poszczekać na przykład gdy zobaczy coś, czego wcześniej nie było ;-) Quote
Shirai - Koki Posted January 2, 2010 Posted January 2, 2010 Kasia_Dawid napisał(a):Sylwia mi się też wydaje, że Shirai po prostu dorasta i pokazuje swój charakter, co oznacza koniec bezstroskich zabaw z innymi akitkami, w szczególności samcami. Ja pamiętam, że my jak pojechaliśmy do Magdy i Negai, a rodzeństwo miało wtedy niecałe 5 miesięcy, to Natsu już krzywo patrzył na Negai i chciał z nim walczyć. Ponadto Nashi i Natsu też musieli się miedzy sobą poukładać, teraz mają już hierachię ustaloną i jest spokój, ale zanim do tego doszło były delikatnie powiem "ogniste sytuacje", bo Nashi na początku długo nie chciała odpuścić. Pewnie cos w tym jest Kasiu co piszesz, ale wiesz ja tak szybko nie bylam gotowa na jego jakie wyczyny, do tej pory grzeczny, nie szczekajacy (nie dal sie nauczyc komndy "daj glos"), obojetnie przechodzacy obok nawet zaczepiajacych go psow, a teraz wystarczy tylko jedna zaczepka i juz jest szczekajaca awantura. A tym bardziej, ze warczal i nie dawal sie zblizyc do siebie i do nas wlascicielom Kanta !!! A najbardziej wkurzylo mnie to (oni maja strachliwego strasznie tego psa tzn. akite), a ciagle gadali ze Shirai to agresywny jest wrrrrrrrrrrrrrrrrr... Quote
Kasia_Dawid Posted January 2, 2010 Posted January 2, 2010 Właściciele Kanta nie powinni tak mówić i nie dziwię się, że Was to wkurzyło. To, że Shirai tak się zachowywał wcale nie oznacza, że jest agresywny. Coś mu się widocznie nie podobało, dlatego tak reagował. U nas się zdarzało, że Natsu jak jakoś źle spojarzał na Nashi, to ona warczała i się bardzo denerwowała. Quote
Shirai - Koki Posted January 2, 2010 Posted January 2, 2010 Moze wlasnie dlatego Shirai sie denerwowal, moze nie czul sie dobrze, mile widziany...sama nie wiem...ale zauwazylam, ze Shirai wybiera sobie kto go moze dotknac gdy ja nie pomagam, tzn. np. nie trzymam go za glowe, poniewaz ze mna zawsze kazdy moze go dotknac, i daje sie, ale jak ktos podchodzi i jeszcze stoi nad Shirai'em i ja tez stoje to nie kazdemu sie daje dotknac :-/. p.s. Kateczka sorki za offa :oops: Quote
Kateczka Posted January 2, 2010 Author Posted January 2, 2010 nie ma sprawy :) ja uważam, ze to dobrze, ze taki jest,,,tzn osobiście zyczyłąbym sobie żeby Tano nie szczekał czy nie warczał w niektórych momentach ale z drugiej strony to własnie ten akici charakterek uwielbiam...i to właśnie pokazuje jaką rasę wybrałam...Akita nie moze być strachliwa...nie może kłaść po sobie ogona...chyba dobrze wiemy jaki powinien być typ...to psisko dominujace...odważne tak??? Quote
Uruwashii Posted January 3, 2010 Posted January 3, 2010 Myśle że każda Akita jest psem dominującym i nie ma nic to wspólnego z agresją... nasz demon też szczeka i próbuje dominować wszystko co się rusza;) narazie nie warczy na inne psy ale to kwestia czasu... Quote
Kateczka Posted January 18, 2010 Author Posted January 18, 2010 zeszły tydzień :) standardowa biała sceneria i standardowy rudy pies :) Quote
Kateczka Posted January 18, 2010 Author Posted January 18, 2010 szkoda, że tego miejsca do spacerków nie odkryłam wcześniej..ale nic straconego...niedługo wiosna:cool3: Quote
Kasia_Dawid Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 standardowa sceneria, ale jakże piękna :-) nie ma co akitki cudnie wyglądają w tej białej zimowej scenerii:-) i ten rudy kolor jest taki intensywny :-) Quote
Shirai - Koki Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 Czyli najlepsze co moze byc .... http://img197.imageshack.us/img197/9127/dsc09088a.jpg Tanek chyba cwiczenia do kamasutry trenuje ... :oops::oops: :diabloti: http://img41.imageshack.us/img41/4125/dsc09176b.jpg Sliczna moredeczk i jak sie smieje :p http://img693.imageshack.us/img693/7760/dsc09207.jpg p.s. Teraz Kateczka masz switne miejsce i pewnie bedzie wiecej zdjec :multi::multi::multi: Quote
Guest Madziadalena Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 Śliczny, pieknie zbudowany lisek z Tanka :loveu: podoba mi się, że ma długie nóżki :) i co za uśmiech :loveu: Quote
Angelika_Roser Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 [FONT=Comic Sans MS]Duuuuży akit :loveu: ginuchnie jak przyjdzie stanąć koło Tanka na wystawie to chyba jak szybowiec bedzie wyglądać :evil_lol:[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Kiedy wybieracie się na wystawę? [/FONT]:loveu: Quote
Recommended Posts