Nitencja Posted March 30, 2005 Posted March 30, 2005 Wszystkich , ktorzy by chcieli wiedziec ILE terierow na razie jest w Tulln, zapraszam na stronke : http://www.eurodog.at/meldestatistik.html Quote
Flaire Posted March 31, 2005 Posted March 31, 2005 Super link! W sukach AT największa konkurencja w młodzieży i championach, czyli tych dwóch klasach, gdzie ewentualnie mogłabym cos zgłosić. :wink: Quote
Aluzja Posted March 31, 2005 Posted March 31, 2005 Flaire nic nie stoi na przeszkodzie abys zglosila suke do otwartej. Quote
niedzwiedzica Posted March 31, 2005 Posted March 31, 2005 Flaire napisał(a):Super link! W sukach AT największa konkurencja w młodzieży i championach, czyli tych dwóch klasach, gdzie ewentualnie mogłabym cos zgłosić. :wink: Przecież w otwartej tez możesz Misię zgłosić :o a tam tylko jedna jest ( na razie :D ) Quote
niedzwiedzica Posted March 31, 2005 Posted March 31, 2005 ALUZJA : pisałysmy w tym samym czasie :D to samo :D Quote
Flaire Posted March 31, 2005 Posted March 31, 2005 niedzwiedzica napisał(a):Przecież w otwartej tez możesz Misię zgłosić :o a tam tylko jedna jest ( na razie :D )No ja wiem, że mogę, tylko jeszcze nie bardzo rozumiem ten zwyczaj. Może mi ktoś wytłumaczyć, dlaczego miałabym tak zrobić? Żeby uniknąć konkurencji, czy co? Jak chcę konkurencji uniknąć, to najlepiej w domu zostać :wink: - co też zamierzam zrobić, nie tyle ze względu na konkurencję, co długość podróży. Ja nie cierpię daleko jeździć, chcę Misi tylko zrobić tego ostatniego CACIBa i koniec - będzie mogła sobie zarastać do woli. :D Quote
Aluzja Posted March 31, 2005 Posted March 31, 2005 Ja juz swoje towarzystwo zglosilam wiec mi te w sumie te "wypiski" ani grzeja ani ziebia chociaz sa ciekawe.Poza tym z rozmow z innymi wystawcami wiem ,ze ta lista jest conajmniej 2 tygodnie do tylu .... A w ogole to sie bedzie jeszcze dzialo oj dzialo........przeciez to dobiero start:-)) Quote
niedzwiedzica Posted March 31, 2005 Posted March 31, 2005 Flaire=nie rozumiem twojej rozterki .To ty pisałas o dużej konkurencji, wiec ci z Aluzja mniejsza zaproponowałysmy :wink: .Przeciez, jesli dobrze rozumiem, potrzebny ci nie CAC, tylko CACIB. Więc i tak twoja suka musi wejść do porównania ze zwycięzcami innych klas. Ale i tak uważam ,że czasami łatwiej porónywanym z mniejszą liczba suk, bo czasami pzry CACIBACH różnie bywa, prawda, RAMIR ? Quote
Flaire Posted March 31, 2005 Posted March 31, 2005 niedzwiedzica napisał(a):Flaire=nie rozumiem twojej rozterki .niedźwiedzica - sorki, mea culpa, nie dziwię się, że mojej rozterki nie rozumiesz, bo... nie jestem w rozterce :D . Nie zamierzam zgłaszać do Tulln i ten pierwszy post był żartem, dlatego dałam emotikonek ten: :wink: . Sorry raz jeszcze. P.S. Masz rację, że potrzebny mi CACIB, ale raczej nie liczę, że Misia zdobyłaby go w Tulln. Taka realistka ze mnie :D . Quote
niedzwiedzica Posted March 31, 2005 Posted March 31, 2005 Flaire - oddajesz zwycięstwo walkowerem :wink: nieobecni zawsze są przegrani :wink: ale ja też nie jadę, więc chyba cię rozumiem :evilbat: Quote
Flaire Posted March 31, 2005 Posted March 31, 2005 niedzwiedzica napisał(a):nieobecni zawsze są przegrani :wink: No właśnie słyszałam niedawno, że Misia przegrała w Wilnie :wink: :lol: . Ale tu przynajmniej nie będzie nas w katalogu... To dla nas naprawdę kawał drogi, a nam wystarczy krajowy CACIB. Już żeśmy się napodróżowały. :evil: Misia jak jedzie samochodem, to leży spokojnie, ale nie śpi i następnego dnia, nawet po przespanej nocy, zasypia na stojąco. Ja zresztą również, więc przynajmniej tworzymy zgraną parę. :wink: Quote
Aluzja Posted March 31, 2005 Posted March 31, 2005 E tam...jak sie nie lubi jezdzic to w ogole po co wystawiac? Ja jade bo to blisko jakby nie patrzec.Tak wyszlo ,ze mi blizej na Zachod niz na wschod:-)) A co do zglaszania do klasy innej championow championa to nie zwyczaj a przywilej zwyciezcow.Zawsze zwyciezca ma wybor :-) :D Quote
Flaire Posted March 31, 2005 Posted March 31, 2005 Aluzja napisał(a):E tam...jak sie nie lubi jezdzic to w ogole po co wystawiac? :o No nie wiem, ale ja osobiście mam inne powody do wystawiania niż dalekie podróże. :wink: Dla mnie te podróże to raczej zło konieczne, szczególnie gdy muszę sama prowadzić. Więc kiedy konieczne nie są, to ich unikam. :D Quote
Flaire Posted March 31, 2005 Posted March 31, 2005 Aluzja napisał(a):A co do zglaszania do klasy innej championow championa to nie zwyczaj a przywilej zwyciezcow.Zawsze zwyciezca ma wybor :-) :DTo rozumiem, ale jaka jest motywacja takiego postępowania? Po to, żeby uniknąć na pierwszy ogień mocniejszej konkurencji, czy jeszcze coś? Quote
Nitencja Posted March 31, 2005 Author Posted March 31, 2005 A ja lubie jezdzic i blisko i daleko :-D. Mozna potem powspominac..... tylko jest jeden warunek trzeba miec psa lubiacego sie wystawiac :) Quote
Wojtek Posted March 31, 2005 Posted March 31, 2005 Flaire napisał(a):chcę Misi tylko zrobić tego ostatniego CACIBa i koniec - będzie mogła sobie zarastać do woli. Ha! Juz to widzę jak zarośnie! :wink: Quote
Flaire Posted March 31, 2005 Posted March 31, 2005 Nitencja napisał(a):tylko jest jeden warunek trzeba miec psa lubiacego sie wystawiac :)No więc to jest część (ale tylko część) mojego obecnego problemu: Misia, owszem, lubi się wystawiać, ale nie po długiej samochodowej podróży. To znaczy, po długiej podróży, nawet chciałaby chyba, ale nie daje rady... :( (NB, nie dotyczy to pociągów: w pociągu śpi jak zabita). W ogóle muszę powiedzieć, że ta suka jest inna niż jakakolwiek z moich poprzednich. Wszystkie były twardzile, a ta jest wrażliwa. Objawia się to na rozmaite sposoby, np. po warszawskiej wystawie dwa lata temu, gdzie nie tylko była wystawiana, ale jeszcze brała udział w dwóch pokazach posłuszeństwa, wszystko wydawało się ok. Ale jak tylko wyszłyśmy z hali, z Misi wystrzeliła nieprzeciętna biegunka... wystrzeliła na ponad metr, ale tylko ten jeden raz, potem już kupy były normalne. Cały dzień nic nie jadła, więc to był tylko stres, którego w żaden inny sposób nie okazywała... :( Quote
Aluzja Posted March 31, 2005 Posted March 31, 2005 Co do zmiany klasy ...a skad to przekonanie ,ze w klasie np.otwartej jest mniejsza i slabsza konkurencja??? Czsaem wlasnie otwart jest wyzwaniem szczegolnie dla np.nie calkiem juz mlodego championa ..warto zmierzyc wtedy sily z mlodymi. Mimo regulaminowej mozliwosci wystawiania w dowolnej klasie psa z tytulem championa lubie wystawiac wlasnie w championach...no mam wiecej czasu na przygotowanie psa ..a ,ze mi zawsze malo czasu wiec.... :D Wczoraj wlasnie rozmawialysmy z Ramir'ka na temat zachowan psow na wystawach i wrazliwosci psychiczniej .I doszlysmy do wniosku ,ze wiele psow potrzebuje czasu na ustabilizowanie sie systemu nerwowego.Po prostu zbyt duzo emocji ,duzo stresu no i pancia tez na wystawach z reguly podminowana. Nitencja...hehehe dodam ,ze trzeba miec ni etylko psa lubiacego sie wystawiac ale tez psa ...ktorego warto wystawiac :wink: Temat byl o Tulnn ,,ze swojej strony dodam ,ze mam do Europejskiego Tulln sentyment....wtedy moja XENIA NONA Aluzja zajela 2 miejsce w klasie championow otrzymujac res.CAC,,,,,czyli championow sie nie boje :-))) I wtedy tez mlodociany EMANUEL Aluzja manchester zostal Zwyc.Europy Młodz. Nieco "mniej"powiodlo sie wtedy High Flyer's GREAT PRETENDER'owi ,ktory stanla na pudle z numerkiem 3.Jak na faworyta publiki to wtedy bylo malo:-)))A mnie i tak cieszylo:-)) Ten Tulln bedzie pewnie tak jak zawsze doskonale zorganizowany,zawsze mozna tez kupic "popierdolki" wystawowe i pielegnacyjne.No i o boszeee...znowu spuchni mi ozor od gadania .I znowu potem bede miec sny po angielsku ,niemiecku,czesku i cholera wie w jakim jeszcze jezyku:-))) A moze by::: MOZE BY W TULLN TERRIEROWCY Z POLSKI UMOWILI SIE PO SEDZIOWANIU np.GRUPY NA WSPOLNA KAWE I CIACHO PRZY KTORYMS Z BARKOW???????no dobra albo na piwo:-)) Quote
Nitencja Posted March 31, 2005 Author Posted March 31, 2005 ALuzja masz 100% racje. Tak jak piszesz, majac psa wk lasie championow ma sie wiecej mozliwosci... i wcale nie jest unikaniem konkurencji dajac psa do klasy otwartej.... hehe Aluzja chyba ze zglosisz psa do klasy championow w NIemczech tam na pierwszy ogien ida wlasnie one :evilbat: Nooooo bedac w Tulln to winko raczej . ale kurcze to jest czerwiec a nie wrzesien :( wiec moze jednak pifko :) Trzeba trzymac sie razem :D Quote
Ramir Posted March 31, 2005 Posted March 31, 2005 Nitencja!Jasne że trzeba się trzymac razem. Winko, piwko tylko smaka robicie takiemu biedakowi jak ja co to zawsze za kierownicą. Quote
Fuka Posted March 31, 2005 Posted March 31, 2005 Ramir, nie marudz - proponowalam Ci wycieczke wspolna - tam i nazad z moim kierowca! A my bedziemy pocziwać! :D Quote
Flaire Posted April 1, 2005 Posted April 1, 2005 Czyli wszyscy wypowiadający się zgodzili się, że wolą championa wystawiać w klasie championów. Super, tyle że to ja rozumiem. Natomiast nie rozumiem (choć mam pewne pomysły) kiedy, jak i dlaczego zgłaszałoby się championa do klasy otwartej. Więc może zadam bardziej konkretne pytania, do naszych doświadczonych wystawców: 1. Czy zdarzyło Ci sie zgłosić potwierdzonego championa do klasy otwartej raczej niż championów? 2. Jeśli tak, to co kierowało tą decyzją? Może powinnam założyć taki topic na Wystawach, ale zacznę tutaj. I z góry dziękuję za odpowiedzi. :D Quote
Flaire Posted April 1, 2005 Posted April 1, 2005 Aluzja napisał(a): Nitencja...hehehe dodam ,ze trzeba miec ni etylko psa lubiacego sie wystawiac ale tez psa ...ktorego warto wystawiac :wink: Ano właśnie! I to jest poważny problem, prawda? Choć ja sformułowałabym go troszkę inaczej: lubię dopasować GDZIE się psa wystawia do realnych możliwości tego psa. Nie mam doświadczenia w Europie, więc u mnie z tym wyborem tutaj jeszcze kiepsko, ale np. w USA, nie z każdym psem warto się pchać na Montgomery czy Westminster. I tak samo myślę, że tutaj nie z każdym psem warto się pchać na europejską, szczególnie jeśli podróż długa i uciążliwa. :D No i tu też mam pytanie: W USA, więksi hodowcy często planują mioty dookoła Montgomery. Chodzi o to, żeby, o ile to możliwe, obiecujące krycie odbyło się w takim terminie, żeby szcznięta były w optymalnym wieku na Montgomery. Czy ci z Was, którzy mają większe hodowle, planują mioty na światówkę w Poznaniu? Jeśli tak, to może napiszecie coś o tych planach? :D Quote
Recommended Posts