CoolCaty Posted August 1, 2009 Author Posted August 1, 2009 Nasza słodka Biba to powinna się nazywać Pchełka. Jak nas widzi, to skacze jakby się napiła soku z gumijagód. Słodka jest. Sonia dojechała wczoraj szczęśliwie do Starachowic do DT. Najpierw bardzo się bała, ale noc przespała spokojnie. Rano została wykąpana i chodzi krok w krok za Panem. Trzymam kciuki, żeby jak najszybciej doszła do siebie i znalazła swój kochający domek. Tutaj jeszcze jeden jamnik z Boguszyc. Niestety nie udało mi się dzisiaj zrobić mu dodatkowych zdjęć. To samiec niewykastrowany - staruszek. Więcej mogę się o nim dowiedziec dopiero w następnym tygodniu niestety. Quote
mgie Posted August 1, 2009 Posted August 1, 2009 Mordka siwiuteńka..ciekawe ile jest w Boguszycach. Quote
taxelina Posted August 2, 2009 Posted August 2, 2009 czyli wszystkie z pierwszego watku po za 2 pierwszymi szukaja? Quote
danka1234 Posted August 2, 2009 Posted August 2, 2009 na jaki kontakt zmienić ogłoszenia Soni ?bo widze ze juz jest w dt. czekamy w takim razie na wiecej informacji do ogłoszeń dla nowego jamnisia. Quote
CoolCaty Posted August 2, 2009 Author Posted August 2, 2009 Dziewczyny, dokładnie wygląda to tak: 1) Biba - miała trzy chętne domki i żaden się nie odzywa. Suczka przebywa u mnie w lecznicy. 2) Czarny - ma teoretycznie domek, ale Pani ma teraz sprawy rodzinne. Mówi, że jest zdecydowana, ale skoro nie odzywają się Państwo od Biby, którzy przyrzekali że są na 100% pewni, to może i tu będzie podobnie. 3) Lonia - przebywa w Boguszycach - nie ma zainteresowania. 4) Pinokio - przebywa w Boguszycach - nie ma zainteresowania 5) Sonia - przebywa w DT w Boguszycach - nowy kontakt do ogłoszeń, to rajmund.o@wp.pl i tel:602-398-230 6) Braciaki - zainteresowała się nimi organizacja z Niemiec zajmująca się jamnikami w potrzebie. Możliwe, że pojadą 15 sierpnia do nich, ale jeszcze wszystko dogrywamy. 7) Szekspir - staruszek, przebywa w Ostatniej Szansie. Quote
danka1234 Posted August 2, 2009 Posted August 2, 2009 najlepiej jakby linki ogłoszeniowe były wklejone na 1 stronie pod fotka kazdego z psiaków którego dotyczą by było widać który juz ma a który jeszcze ogłoszeń potrzebuje by nie przeszukiwać watku. I te informacje tez by były widoczne. Moze dt w którym przebywa Sonia moze podać jakies onformacje na jej temat,zrobiłabym jej nowe ogłoszenia bo w tamtych szukamy jej dt by sie mogła wyciszyc przed adopcja wiec sa raczej i tak nieaktualne. Quote
Anna_33 Posted August 2, 2009 Posted August 2, 2009 Aniu, mam chyba troche zdjec jamnikow, tylko nie wiem, ktory jest ktory. Pogrzebie wieczorem i przesle. Filmiki krecisz na Oscara ;-) Quote
aldira Posted August 3, 2009 Posted August 3, 2009 co słychać u jamniczków?:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
CoolCaty Posted August 5, 2009 Author Posted August 5, 2009 Wczoraj do nowego domku do Kalisza pojechała Biba. Zamieszkała z mamą i córką w mieszkaniu i ma do towarzystwa jamnika Maksia, który od razu podporządkował się Bibuni i chodził za nią z sercami w oczach. Maksio kilka miesięcy temu stracił swoją jamniczą towarzyszkę staruszkę i bardzo potrzebował nowej koleżanki. Dziewczyny bardzo miłe, Bibi na wejście wyściskana, wycałowana, poprzekładana z kolana na kolana, pozachwycana jak tylko możliwe. Po pół godzinie jamniory pocwałowały na wspólny spacer. Bardzo się cieszę i życzę malutkiej już tylko samych szczęśliwych dni. Dziękuję Aniu za otwarcie dla małej serca i domu i zapraszam do rejestracji i pokazywania fotek Bibi i Maksia :) Quote
Isadora7 Posted August 5, 2009 Posted August 5, 2009 CoolCaty napisał(a):Wczoraj do nowego domku do Kalisza pojechała Biba. Zamieszkała z mamą i córką w mieszkaniu i ma do towarzystwa jamnika Maksia, który od razu podporządkował się Bibuni i chodził za nią z sercami w oczach. Maksio kilka miesięcy temu stracił swoją jamniczą towarzyszkę staruszkę i bardzo potrzebował nowej koleżanki. Dziewczyny bardzo miłe, Bibi na wejście wyściskana, wycałowana, poprzekładana z kolana na kolana, pozachwycana jak tylko możliwe. Po pół godzinie jamniory pocwałowały na wspólny spacer. Bardzo się cieszę i życzę malutkiej już tylko samych szczęśliwych dni. Dziękuję Aniu za otwarcie dla małej serca i domu i zapraszam do rejestracji i pokazywania fotek Bibi i Maksia :) Hurrrra. Jakbym mogła prosić o zerknięcie w aukcje - link w podpisie. Jeszcze 5 dni wyróznionych aukcji. Zobaczyłabyś którą można podmienic? Biba to wiem, szukam zmiennika, ale czy jeszcze jakis jamol ? Sorry ale straciłam rachube. Quote
Guest Elżbieta481 Posted August 5, 2009 Posted August 5, 2009 Czytałyście już dzisiejszą politykę?Str 74-75? E/W Quote
CoolCaty Posted August 5, 2009 Author Posted August 5, 2009 waldi481 napisał(a):Czytałyście już dzisiejszą politykę?Str 74-75? E/W jeszcze nie - zostawiam to sobie na popołudnie :roll: Quote
DG32 Posted August 5, 2009 Posted August 5, 2009 CoolCaty napisał(a):Wczoraj do nowego domku do Kalisza pojechała Biba. Zamieszkała z mamą i córką w mieszkaniu i ma do towarzystwa jamnika Maksia, który od razu podporządkował się Bibuni i chodził za nią z sercami w oczach. Maksio kilka miesięcy temu stracił swoją jamniczą towarzyszkę staruszkę i bardzo potrzebował nowej koleżanki. Dziewczyny bardzo miłe, Bibi na wejście wyściskana, wycałowana, poprzekładana z kolana na kolana, pozachwycana jak tylko możliwe. Po pół godzinie jamniory pocwałowały na wspólny spacer. Bardzo się cieszę i życzę malutkiej już tylko samych szczęśliwych dni. Dziękuję Aniu za otwarcie dla małej serca i domu i zapraszam do rejestracji i pokazywania fotek Bibi i Maksia :) :multi::multi::multi::multi: waldi481 napisał(a):Czytałyście już dzisiejszą politykę?Str 74-75? E/W A co w tej polityce takiego dzisiaj jest. Już wiem - Pieskie życie Bożeny Wahl. Quote
aldira Posted August 5, 2009 Posted August 5, 2009 Super ,że Bibusia ma domeczek ! Wszystkiego naj jamniczko !:sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::bigcool::bigcool::bigcool::laugh2_2::laugh2_2::laugh2_2: Quote
CoolCaty Posted August 6, 2009 Author Posted August 6, 2009 Do nowego domu pod Łodzią zawiozłam dziś Czarnego, zwanego Ząbkiem. Ale chłopak ma luksusy :crazyeye: Wielka posesja, z biegającymi po trawie białymi królikami. Śliczna pinczerka do towarzystwa. Drewniany bocian w ogrodzie o obszczekiwania. Pełno krzaczków do obsikiwania i kochająca rodzina. Mały powlókł swoją panią na syczy po całej posesji, co zostało nazwane "pierwszym zwiedzaniem". Obsikał beztrosko wszystkie możliwe krzaczki, a nowi Duzi stwierdzili, że to znak, że będzie im się dobrze wychowywał. A potem, to już zasuwał za pinczerką z sercami w oczach i wywalonym jęzorem. Kropeczka pokazała mu od razu swoje ulubione miejsce, czyli wolierę z ozdobnymi kurkami :roll: Teraz nasz gwiazdorek będzie miał na imię Filipek i podejrzewam, że będzie baaardzo szczęśliwym psiakiem. Quote
DG32 Posted August 6, 2009 Posted August 6, 2009 CoolCaty napisał(a):Do nowego domu pod Łodzią zawiozłam dziś Czarnego, zwanego Ząbkiem. Ale chłopak ma luksusy :crazyeye: Wielka posesja, z biegającymi po trawie białymi królikami. Śliczna pinczerka do towarzystwa. Drewniany bocian w ogrodzie o obszczekiwania. Pełno krzaczków do obsikiwania i kochająca rodzina. Mały powlókł swoją panią na syczy po całej posesji, co zostało nazwane "pierwszym zwiedzaniem". Obsikał beztrosko wszystkie możliwe krzaczki, a nowi Duzi stwierdzili, że to znak, że będzie im się dobrze wychowywał. A potem, to już zasuwał za pinczerką z sercami w oczach i wywalonym jęzorem. Kropeczka pokazała mu od razu swoje ulubione miejsce, czyli wolierę z ozdobnymi kurkami :roll: Teraz nasz gwiazdorek będzie miał na imię Filipek i podejrzewam, że będzie baaardzo szczęśliwym psiakiem. :multi::multi::multi::multi: Quote
Lilmo Posted August 6, 2009 Posted August 6, 2009 Jak ja kocham takie zakończenia :loveu: Dużo szczęścia Filipku! Quote
malagos Posted August 7, 2009 Posted August 7, 2009 Taaa, teraz kolej na resztę psiaków jamniczego pokroju :lol: Quote
mgie Posted August 7, 2009 Posted August 7, 2009 Biba,Czarny... Kto by pomyślał,że tak się poszczęści boguszyckim jamnikom. Quote
aldira Posted August 7, 2009 Posted August 7, 2009 co z reszta jamniczków? czy nie ma zainteresowanych? Quote
CoolCaty Posted August 7, 2009 Author Posted August 7, 2009 W tej chwili koresponduję z Panią zainteresowaną Lonią. Pani jest adopcja poważnie zainteresowana. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Sonia w swoim DT w Starachwoicach radzi sobie nieźle. Nadal ciężko, jesli chodzi o jedzenie,ae powoli robi postępy. Jest już dużo odważniejsza i pogodniejsza, choć czasem nadal chowa sie w szafkach. Quote
taxelina Posted August 9, 2009 Posted August 9, 2009 Zaaktulizuje dzis strone Jamniki i mixy szukaja domow ale tam chyba jakies nowe jamniki doiszly co nie sa na pierwszej stronie? Quote
Anna_33 Posted August 9, 2009 Posted August 9, 2009 Robie porzadki na stronie Miau, aktualizacje postu "zwierzeta w Boguszycach". Mam sunie: Jamniorka, 5lat, sterylka, chip, szczepiona. Nie wiem, czy ja tu maci, na wszelki wypadek wklejam zdjecia: Quote
Anna_33 Posted August 9, 2009 Posted August 9, 2009 Pytan o jamniki cd. Mam na liscie takie trzy. Wydaje mi sie, ze tutaj tez sa, ale wiek nie ten. Nie robilam im osobiscie zdjec, wiec nie wiem. Pomocy ) 94. Sliczny, bardzo przyjazny jamnik miniatura. Wiek ok 7-8 miesiecy. BW.P.Magda. ---------------------------------------------------------------------------------------------------------- 95. Brat nr 94. ----------------------------------------------------------------------------------------------------------- 96. Samiec. Jamnik na ciut wyzszych nozkach. Przyjazny, sliczny rozowy nos. Wiek ok 8 miesiecy. -------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Quote
Recommended Posts