Isadora7 Posted July 29, 2009 Posted July 29, 2009 Czekamy na wiadomości o jamnikach z Boguszyc. Dobre wiadomości chcemy Quote
CoolCaty Posted July 29, 2009 Author Posted July 29, 2009 O Bibę trwa bój dwóch domków :evil_lol: Ale sobie mogę w końcu powymagać :evil_lol: Jeden domek o którym wcześniej pisałam i drugi z 5 hektarami terenu i jamniczym kolegą do towarzystwa, który cierpi po śmerci swojej przyjaciółki. Oczywiscie zbieramy nadal oferty idealne - nie tylko dla Bibki. A w ogóle to Biba i Czarny przyjechali dziś ze mną do Łodzi. Czarny przyjechał, bo ma już domek w Łodzi. Jednak w czasie naszej podróży do Łodzi wydarzyła się paskudna sprawa - śmierć bliskiego członka rodziny nowej Pani Czarnego. W tej chwili Pani nie da rady go wziąśc do siebie. Jak zakończy sprawy pogrzebowe - odbierze małego. Nie wiem ile to potrwa, nie dopytywałam się, ale Pani bardzo chce młodego adoptować i jest zdecydowana. A Biba dlaczego przyjechała? Bo się mnie czepiła w Boguszycach, bo przyciskała policzek do mojej nogi, bo dreptała za mna, bo błagalnie patrzyła mi w oczy, bo by mi chyba serce pękło jakbym ją tam miała zostawić. W czasie podróży Czarny śpiewał mi serenady w klatce, a Biba wyrzygała kurzą łapkę :eek: W lecznicy oszaleli. Latali jak z motorkami w dupkach, pili wodę, jedli mięsko, machali ogonkami jakby mieli odfrunąć. Czarny, to nie wiedział kogo całować: mnie, moją koleżankę, mojego chłopaka, czy Bibę. No w każdym razie kazdy dostał ogromną ilość całusków. Maluchy przebywają teraz w lecznicy dla zwierząt w której pracuję. Cdn. Quote
malagos Posted July 29, 2009 Posted July 29, 2009 He, he, to porządek te dwa urwipołcie Ci zrobiły :diabloti: Bibunia szczęściara! Aż dwa domki :crazyeye: Quote
leni356 Posted July 29, 2009 Posted July 29, 2009 CoolCaty, przynajmniej się nie nudziłaś w drodze ;) Jak cudownie że ją też wzięłaś Quote
CoolCaty Posted July 29, 2009 Author Posted July 29, 2009 Kochana asik007 poratowała nas i zabierze Czarnego do czasu adopcji do hoteliku nad jeziorem na ranczu. No głupolek tam zwariuje ze szczęścia, bo będzie miał czad komando warunki. A Biba, to już w ciągu godziny okazała się zupełnie innym psiakiem. Podchodzi, cieszy się, śpi wbita w swoje posłanko z wielce zadowoloną miną. Mdleje na widok zbiżającego się człowieka, wywalając brzuszek do głaskania. Byliśmy na pierwszym spacerku. Na początku peletonu oczywiscie Czarny zasuwający jak króliczek duracella i obsikujący każdy krzaczek. Potem mój chłopak wrzeszczący, że jego jamnik jest lepszy, bo jest szybszy i łapie trop. Potem ja i Biba, robiąca trzy kroczki, postój, trzy kroczki. Biba kontempluje przyrodę, a nie tak jak ten z czoła peletonu, lecący z wywalonym ozorem i cieszący się do krzaków. Naprawdę przezentowaliśmy się jak niezłe czuby na tym spacerze, ale grunt, że jamniorki zadowolone :lol: Quote
Isadora7 Posted July 29, 2009 Posted July 29, 2009 A dostane cos na podmiane na allegro za tych dwoje? przypominam ze to allegro wyróznione wiec warto aby skorzystał jeszcze jakiś psiak Quote
aldira Posted July 30, 2009 Posted July 30, 2009 co z ta jamniczka która jest w boskie z agresywnymi psami? bardzo dobrze ze biba i czarny są już szczęśliwe jeszcze aby znlazly domek stały:loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
CoolCaty Posted July 30, 2009 Author Posted July 30, 2009 Ta jamniczka, czyli Sonia do jutra opuści Bogszyce. Znalazł się dla niej domek tymczasowy w Starachowicach u pana, który pomagał w wyciąganiu psów z Białki. Pan znalazł mnie przez ogłoszenia allegro braci jamników, w których było napisane że są z Białki. Jak się okazało po zabraniu psiaków do Ostatniej Szansy skończyła się dla niego możliwość pomocy tym psiakom. Jak Sonia będzie już na miejscu, to podam kontakt do ogłoszeń. Zmienicie dzieczyny w ogłoszeniach, dobra? Quote
CoolCaty Posted July 30, 2009 Author Posted July 30, 2009 [quote name='Isadora7']A dostane cos na podmiane na allegro za tych dwoje? przypominam ze to allegro wyróznione wiec warto aby skorzystał jeszcze jakiś psiak Isadorko kochana - oczywiście, że dostaniesz. Nawet jamnika - starego Shaekspira, który wpadł mi wczoraj pod nogi w Boguszycach. Tylko jak będe odbierać Sonie, to mu muszę fotki zrobić. Quote
taxelina Posted July 30, 2009 Posted July 30, 2009 To ja prosze o podanie danych ktore szukaja domow bo bede aktulizowac Jamniki i mixy szukaja domow Quote
CoolCaty Posted July 30, 2009 Author Posted July 30, 2009 Już nie jesteśmy w Boguszycach i zobaczcie jakie mamy szczęśliwe minki: A tu widać jakie Biba i Czarny mają charaktery. Biba, to: "miziaj mnie i przytulaj", a Czarny: "wariujemy, tarzamy się, wariujemy". Quote
CoolCaty Posted July 30, 2009 Author Posted July 30, 2009 Postawy wystawowe :) Buszujący w ... koniczynie :) Za jakąś godzinkę załaduje się filmik w którym bedzie można zobaczyć Czarnego w roli zdrajcy, Bibę w roli pędzącej ksiązniczki i mojego chłopka w trakcie pogoni za jamnikiem oraz rolę wspólną mojego Tomka i Czarnego z serii Batman i Robin (Tomek - batman, Czarny - Robin). Zapraszamy na premierę - oczywiście w tym wątku :lol: Quote
Anna_33 Posted July 30, 2009 Posted July 30, 2009 To ja sie powakacyjnie melduje w nowym watku i czekam na filmy :-) niecierpliwie czekam ;-) Quote
CoolCaty Posted July 30, 2009 Author Posted July 30, 2009 Z głosniczkami koniecznie :) YouTube - 017 Quote
Isadora7 Posted July 31, 2009 Posted July 31, 2009 Cuuuuuuudny film. A jamniki zachowują się jakby nigdy w schronie nie były. Quote
taxelina Posted July 31, 2009 Posted July 31, 2009 http://www.dogomania.pl/forum/12706838-post38.html Quote
CoolCaty Posted July 31, 2009 Author Posted July 31, 2009 [quote name='deer_1987']http://www.dogomania.pl/forum/12706838-post38.html deer, w tej chwili jeszcze żaden z jamników nie jest w DS ani w DT. W momencie, kiedy to się zmieni od razu dam znać. Quote
taxelina Posted July 31, 2009 Posted July 31, 2009 ale dwa pojechaly gdzies to reszte mam dodowac? Quote
Lilmo Posted July 31, 2009 Posted July 31, 2009 Jakie przepiękne i szczęśliwe jamniorki! :loveu: Filmik rewelacyjny. Przez całe 4 minuty i 43 sekundy nie mogłam zapanować nad tym, żeby się nie uśmiechać do monitora :lol: Quote
Modjeska Posted July 31, 2009 Posted July 31, 2009 :loveu::loveu::loveu::loveu: Można się zakochać od pierwszego wejrzenia Quote
Recommended Posts