Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 250
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

O Bibę trwa bój dwóch domków :evil_lol:
Ale sobie mogę w końcu powymagać :evil_lol:
Jeden domek o którym wcześniej pisałam i drugi z 5 hektarami terenu i jamniczym kolegą do towarzystwa, który cierpi po śmerci swojej przyjaciółki.
Oczywiscie zbieramy nadal oferty idealne - nie tylko dla Bibki.

A w ogóle to Biba i Czarny przyjechali dziś ze mną do Łodzi. Czarny przyjechał, bo ma już domek w Łodzi. Jednak w czasie naszej podróży do Łodzi wydarzyła się paskudna sprawa - śmierć bliskiego członka rodziny nowej Pani Czarnego. W tej chwili Pani nie da rady go wziąśc do siebie. Jak zakończy sprawy pogrzebowe - odbierze małego. Nie wiem ile to potrwa, nie dopytywałam się, ale Pani bardzo chce młodego adoptować i jest zdecydowana.
A Biba dlaczego przyjechała? Bo się mnie czepiła w Boguszycach, bo przyciskała policzek do mojej nogi, bo dreptała za mna, bo błagalnie patrzyła mi w oczy, bo by mi chyba serce pękło jakbym ją tam miała zostawić.
W czasie podróży Czarny śpiewał mi serenady w klatce, a Biba wyrzygała kurzą łapkę :eek:
W lecznicy oszaleli. Latali jak z motorkami w dupkach, pili wodę, jedli mięsko, machali ogonkami jakby mieli odfrunąć. Czarny, to nie wiedział kogo całować: mnie, moją koleżankę, mojego chłopaka, czy Bibę. No w każdym razie kazdy dostał ogromną ilość całusków.
Maluchy przebywają teraz w lecznicy dla zwierząt w której pracuję.
Cdn.

Posted

Kochana asik007 poratowała nas i zabierze Czarnego do czasu adopcji do hoteliku nad jeziorem na ranczu. No głupolek tam zwariuje ze szczęścia, bo będzie miał czad komando warunki.
A Biba, to już w ciągu godziny okazała się zupełnie innym psiakiem. Podchodzi, cieszy się, śpi wbita w swoje posłanko z wielce zadowoloną miną. Mdleje na widok zbiżającego się człowieka, wywalając brzuszek do głaskania. Byliśmy na pierwszym spacerku. Na początku peletonu oczywiscie Czarny zasuwający jak króliczek duracella i obsikujący każdy krzaczek. Potem mój chłopak wrzeszczący, że jego jamnik jest lepszy, bo jest szybszy i łapie trop. Potem ja i Biba, robiąca trzy kroczki, postój, trzy kroczki. Biba kontempluje przyrodę, a nie tak jak ten z czoła peletonu, lecący z wywalonym ozorem i cieszący się do krzaków.
Naprawdę przezentowaliśmy się jak niezłe czuby na tym spacerze, ale grunt, że jamniorki zadowolone :lol:

Posted

co z ta jamniczka która jest w boskie z agresywnymi psami? bardzo dobrze ze biba i czarny są już szczęśliwe jeszcze aby znlazly domek stały:loveu::loveu::loveu::loveu:

Posted

Ta jamniczka, czyli Sonia do jutra opuści Bogszyce. Znalazł się dla niej domek tymczasowy w Starachowicach u pana, który pomagał w wyciąganiu psów z Białki. Pan znalazł mnie przez ogłoszenia allegro braci jamników, w których było napisane że są z Białki. Jak się okazało po zabraniu psiaków do Ostatniej Szansy skończyła się dla niego możliwość pomocy tym psiakom.
Jak Sonia będzie już na miejscu, to podam kontakt do ogłoszeń. Zmienicie dzieczyny w ogłoszeniach, dobra?

Posted

[quote name='Isadora7']A dostane cos na podmiane na allegro za tych dwoje? przypominam ze to allegro wyróznione wiec warto aby skorzystał jeszcze jakiś psiak

Isadorko kochana - oczywiście, że dostaniesz. Nawet jamnika - starego Shaekspira, który wpadł mi wczoraj pod nogi w Boguszycach. Tylko jak będe odbierać Sonie, to mu muszę fotki zrobić.

Posted

Już nie jesteśmy w Boguszycach i zobaczcie jakie mamy szczęśliwe minki:

A tu widać jakie Biba i Czarny mają charaktery. Biba, to: "miziaj mnie i przytulaj", a Czarny: "wariujemy, tarzamy się, wariujemy".

Posted

Postawy wystawowe :)

Buszujący w ... koniczynie :)

Za jakąś godzinkę załaduje się filmik w którym bedzie można zobaczyć Czarnego w roli zdrajcy, Bibę w roli pędzącej ksiązniczki i mojego chłopka w trakcie pogoni za jamnikiem oraz rolę wspólną mojego Tomka i Czarnego z serii Batman i Robin (Tomek - batman, Czarny - Robin). Zapraszamy na premierę - oczywiście w tym wątku :lol:

Posted

Jakie przepiękne i szczęśliwe jamniorki! :loveu: Filmik rewelacyjny. Przez całe 4 minuty i 43 sekundy nie mogłam zapanować nad tym, żeby się nie uśmiechać do monitora :lol: