kleo Posted March 30, 2005 Posted March 30, 2005 Witam wszystkich! Słyszałam ostatnio o tym, że w Polsce ma wejść (chociaż wątpie w to 8) ) nowe prawo, które nie pozwala na trzymanie dwóch psów w bloku, tylko jednego. A jeśli się ma domek z ogrodem to wtedy dopiero można mieć dwa i więcej psów albo hodowle. Czy słyszeliście o tym prawie i co o tym sądzicie, bo ja jestem przeciw, ale to tylko moje zdanie. Quote
_dingo_ Posted March 30, 2005 Posted March 30, 2005 Nawet jak wejdzie to mam to w d.... w nosie chciałem powiedzieć :D Rejestruje jednego psa na siebie, drugiego na rodziców, trzeciego na teściów i mam trzy psy w bloku. A że są u mnie w mieszkaniu ? Hmm - przejazdem tylko, w odwiedziny przyszły :D Polak potrafi przecież... :wink: Quote
kleo Posted March 30, 2005 Author Posted March 30, 2005 _dingo_ napisał(a):Nawet jak wejdzie to mam to w d.... w nosie chciałem powiedzieć :D Rejestruje jednego psa na siebie, drugiego na rodziców, trzeciego na teściów i mam trzy psy w bloku. A że są u mnie w mieszkaniu ? Hmm - przejazdem tylko, w odwiedziny przyszły :D Polak potrafi przecież... :wink: :lol: :lol: :lol: dobry pomysl :evilbat: hehe, wlasciciele psow moga wykorzystac ten pomysl :D Quote
kleo Posted March 30, 2005 Author Posted March 30, 2005 ide z dogomanii chrapu :) , jutro wpadne popatrzec na wasze opinie :wink: Quote
blaira Posted March 30, 2005 Posted March 30, 2005 hmmm warto dodac ze to prawo ma wejsc jedynie we wloclawku Quote
Alicja Posted March 30, 2005 Posted March 30, 2005 Nad takimi śmiesznymi pomysłami często debatują zarządy spółdzielni mieszkaniowych.Ma towarzystwo nad czym się głowić. Ale ja dziś też słyszałam fajny pomysł , podobno było to gdzieś w TV ,o obowiązku noszenia kagańców przez psy z wagą powyżej 20 kg .Ciekawe czy stróże porządku mieli by na wyposażeniu wagi/?/ Pozdrawiam Ala i OZZY / który nadal nie chce ubrać kagańca/ Quote
MSMIMI Posted March 30, 2005 Posted March 30, 2005 no chwilka, a jak mam wlasnosciowe mieszkanie? co to kogo obchodzi czy mam dwa psy czy dwa telwizory? podatek place wiec o co chodzi? moja sprawa co mam i ile sztuk :evilbat: Quote
Złośnica Posted March 30, 2005 Posted March 30, 2005 no właśnie o tym samym pomyślałam... :roll: takie rzeczy, zwłaszcza jeśli chodzi o bloki na wielkich osiedlach to reguluje sobie spółdzielnia we własnym zakresie. Quote
lapis Posted March 31, 2005 Posted March 31, 2005 Jest jeszcze jeden sposób (nie mój) trzymasz psy do siebie podobne - sąsiedzi się nie zorientują :lol: Quote
Patka Posted March 31, 2005 Posted March 31, 2005 Lapis dobre :lol: e tam juz widze to prawo w zyciu umarli by od donosów i trzeban spawdzac a sie nie chce :wink: :evilbat: czyli niech gadają sobie dalej :D Quote
tufi Posted March 31, 2005 Posted March 31, 2005 Podobno administracja mojego osiedla ma wlasnie takie cos uchwalone - jeden pies na mieszkanie - o czym doniosl mi "mily" sasiad :evilbat: A ja mam to gdzies :-? Quote
Mokka Posted March 31, 2005 Posted March 31, 2005 Próbowano coś takiego wprowadzić w Szczecinie - nie wypaliło, obecnie przymierza się Włocławek. Moim zdaniem też bez szans, ponieważ takie przepisy są niezgodne z konstytucją, zaraz je ktoś zaskarży i wygra. Quote
_dingo_ Posted March 31, 2005 Posted March 31, 2005 Ech, pora się widać wynosić do wiejskiej chałupy z tych miejskich blokowisk. A spółdzielnie niech sobie uchwalają kwadratowe jaja... :evilbat: Quote
lapis Posted March 31, 2005 Posted March 31, 2005 Dingo od kiedy mam psa to o niczym innym nie marzę Quote
porterin Posted March 31, 2005 Posted March 31, 2005 Od kiedy mieszkam na wsi też o niczym innym nie marzę. :D Quote
lapis Posted March 31, 2005 Posted March 31, 2005 porterin napisał(a):Od kiedy mieszkam na wsi też o niczym innym nie marzę. :D To zdradź nam o czym bo może my nieświadomi chcemy na wieś, a tu może się okazać , że to nie taki miodzik Quote
porterin Posted March 31, 2005 Posted March 31, 2005 Ja mam po prostu ostatnio "problemy emocjonalne" i tak jak Ty myślisz o morzu, tak ja myślę o wsi. :wink: Quote
lapis Posted March 31, 2005 Posted March 31, 2005 Idż do szceniaczkó napatrz się na te cudeńka i może od razu zrobi Ci się lepiej na duszy Quote
Sajko Posted March 31, 2005 Posted March 31, 2005 Tak jak napisała Mokka, jest to ograniczenie praw obywatelskich i wolności i jest niezgodne z konstytucją :D więc wprowadzone nie będzie. Za to któreś miasto się zmądrzyło i kupiło odkurzacze na psie kupy, mają zrobić psie toalety i sprzątać 2 razy dziennie, takie rozwiązanie by mi się bardzo podobało :D tylko nazwa miasta mi umknęła :-? Quote
porterin Posted March 31, 2005 Posted March 31, 2005 Już dawno doszlam do wniosku, że to jest zwykla "dyskryminacja rasowa" i nierasowa też. Bój się czlowieku, bo masz psa. Quote
lapis Posted March 31, 2005 Posted March 31, 2005 Porterin Ty musisz bać się wielokrotnie więcej bo masz dużo psów :wink: :lol: Quote
porterin Posted March 31, 2005 Posted March 31, 2005 Ale ja już nie mieszkam w mieście i w bloku. Jeszcze niedawno mój strach byl ośmiokrotnie większy niż "normalnego" posiadacza psa. Dlatego zwialam tutaj. No, tu oczywiście idealnie też nie jest. Jak wszędzie gdzie są ludzie. Przynajmniej przestalam uciszać psy jak szczekają w domu i nie denerwuję się kiedy latają po chacie w podskokach. W mieście to byl ciągly stres. Quote
lapis Posted March 31, 2005 Posted March 31, 2005 Wczoraj mój syn powiedział, że sąsiad mieszkający pod nami zwrócił mu uwagę byśmy psu nie dawali jeść kości, bo jak je to mu stuka :evilbat: :evil: Powiedziałam by go następnym razem wysłał go do mnie Quote
tufi Posted March 31, 2005 Posted March 31, 2005 Mogl odpowiedziec, ze to nie kosci psa, ale obcasy mamusi* mloteczek tatusia* * - wybrac odpowiednia odpowiedz :D Quote
Recommended Posts