Rodzice Maciusia :) Posted July 29, 2009 Posted July 29, 2009 wiadomo - śliczny oryginalny szczenior będzie miał wieeeeelkie wzięcie. Ale tym większa odpowiedzialność na wydającym - domek musi być naprawdę odpowiedzialny, bo jak się odwidzi za rok czy dwa to już nie będzie tak łatwo :-( Quote
evel Posted July 30, 2009 Posted July 30, 2009 AngelikaXD napisał(a):Wkleiłam wcześniej na borderowe. Już jest propozycja domku :crazyeye: Potrzeba tylko więcej informacji co do charakteru. I też jestem za sterylką :roll: Ja wyjeżdżam jutro, ale proszę Was, dopilnujcie tej sprawy - absolutnie trzeba zrobić dobrą wizytę przedadopcyjną. Charakter? Jak to dzieciak, szczeka sobie czasem bez powodu ;), z suką dogaduje się dość dobrze, co do kotów - nie wiemy. Quote
Rodzice Maciusia :) Posted July 31, 2009 Posted July 31, 2009 ano właśnie tak jak mówiłam. Aneta, hop hop, gdzie jesteś?? Quote
Rybka_39 Posted July 31, 2009 Posted July 31, 2009 Jeśli druga strona nie współpracuje watek można zamknąc, chyba, że ma ktoś kontakt z nowym domem inaczej po ptokach. Quote
Rodzice Maciusia :) Posted July 31, 2009 Posted July 31, 2009 Rybka_39 napisał(a):Jeśli druga strona nie współpracuje watek można zamknąc, chyba, że ma ktoś kontakt z nowym domem inaczej po ptokach. no chyba słusznie, bo po co ogłaszać szczeniora skoro osoba, która ma decydujący głos i wie najwięcej milczy :shake: Quote
Anashar Posted July 31, 2009 Posted July 31, 2009 Poczekamy do poniedziałku. Jeżeli Aneta się nie zjawi na wątku, zostanie zamknięty. A do wszystkich krzyckaczy - agresją wzbudzi się tylko agresję. Ja kilka lat temu też nei widziałem niczego złego w rozmnażaniu kundli i gdyby ktoś tak do mnie wyskoczył też bym takie forum zostawił, wcześniej się nieźle wściekając. A dzięki temu, że czytałem i słuchałem posiadłem dużą wiedze na ten temat. I uzyskałem to dzięki spokojnym rozmowom. Quote
aneta100 Posted August 1, 2009 Author Posted August 1, 2009 Witam! Na konto zostały przyznane punkty karne za atakowanie innych użytkowników i niekulturalne wypowiedzi w stosunku do nich. Proszę o pochamowanie się w przyszłości. Pozdrawiam, Maciek Ja też pozdrawiam i dziękuję za powyższe "ostrzeżenie"... Za pośrednictwem forum chciałam tylko pomóc szczeniaczkowi a nie kłócić się z innymi forumowiczami ale idiotyczne prowokacje niektórych jego użytkowników nie zachęcają do dalszego zaglądania tutaj... Dzięki wszystkim chętnym (a widzę, że takich nie brakuje) za wszelką pomoc pieskowi. Quote
Rybka_39 Posted August 1, 2009 Posted August 1, 2009 Aneto, do ogłaszania szczeniaka potrzebny jest kontakt. Możesz podać e-mail lub telefon? Ja zrobię alegratkę. Quote
plastelina Posted August 1, 2009 Posted August 1, 2009 tutaj opis psiaka: Piesek jest pogodny, wesoły, wdzięczny i absolutnie nie sprawia wrażenia zwierzęcia agresywnego ani chorego ale jak wiadomo nieodpowiedzialnymi zachowaniami ludzkimi można to wszystko łatwo zmienić. Jeśli możecie to przeklejcie na to forum gdzie był domek chętny, bo ja nie wiem co to za forum:oops: Piesek nie ma szczepień jeszcze bo jest dopiero kilka dni u Anety. No i Aneta podpisze umowę z przyszłym właścicielem.Czekam jeszcze na info czy piesek może być wyadoptowany do każdego regionu Polski czy tylko w lubelskim. Quote
AngelikaXD Posted August 1, 2009 Posted August 1, 2009 Chetny na psiaka mam nadzieje ze odezwie sie tu na watku niedlugo ;) Forum to workingbc . fora . pl Quote
Rybka_39 Posted August 1, 2009 Posted August 1, 2009 plastelina napisał(a):tutaj opis psiaka: Piesek jest pogodny, wesoły, wdzięczny i absolutnie nie sprawia wrażenia zwierzęcia agresywnego ani chorego ale jak wiadomo nieodpowiedzialnymi zachowaniami ludzkimi można to wszystko łatwo zmienić. Jeśli możecie to przeklejcie na to forum gdzie był domek chętny, bo ja nie wiem co to za forum:oops: Piesek nie ma szczepień jeszcze bo jest dopiero kilka dni u Anety. No i Aneta podpisze umowę z przyszłym właścicielem.Czekam jeszcze na info czy piesek może być wyadoptowany do każdego regionu Polski czy tylko w lubelskim. Jutro zrobię, ale tylko alegratkę, na więcej nie mam chwilowo czasu. Quote
Anashar Posted August 1, 2009 Posted August 1, 2009 [quote name='aneta100']Ja też pozdrawiam i dziękuję za powyższe "ostrzeżenie"... Taka "praca" ;) Punkty dostałaś nie tylko Ty, bo jeszcze kogoś zbyt mocno poniosło, stojącego po drugiej stronie kłótni. Jako moderator jestem obiektywny i zadaną mi pracę muszę wykonywać solidnie, ale jako człowiek... [quote name='aneta100'] Dzięki wszystkim chętnym (a widzę, że takich nie brakuje) za wszelką pomoc pieskowi. dziękuję, że zdecydowałaś się zaglądnąć i mam nadzieję, że uda się szybko znaleźć psiakowi dobry domek :) I proszę o skupienie się na udzieleniu psiakowi pomocy. Posty nie na temat będą usunięte. Quote
Rybka_39 Posted August 6, 2009 Posted August 6, 2009 Mam pytanie kto będzie koordynował adopcję? Kto wydrukuje umowe i sprawdzi przyszły dom? Kto dopilnuje by przyszły dom wykastrował malca? Były jakies pytania? Czekam na odp. :) Quote
plastelina Posted August 6, 2009 Posted August 6, 2009 Rybko, chodzi Ci o alegratkę? sama to zaproponowałaś dlatego nie sądziłam że to taki problem i taka duża odpowiedzialność, nie wiem jak działa alegratka ale jeśli Ci się uda to możesz zmienić na innego potrzebującego psiaka. Quote
evel Posted August 6, 2009 Posted August 6, 2009 Rybka_39 napisał(a):Mam pytanie kto będzie koordynował adopcję? Kto wydrukuje umowe i sprawdzi przyszły dom? Kto dopilnuje by przyszły dom wykastrował malca? Były jakies pytania? Czekam na odp. Nie mam 100% zaufania do Anety- jeśli nie dostanę odp na te pytania wycofuję się. Ja Ci powiem tak - jeśli dom będzie w Lublinie to myślę, że dobiorę sobie jakąś osobę towarzyszącą (plastelinkę? :cool3:) i mogę go sprawdzić. Gdzieś mam wzór umowy, która była podpisywana przy adopcji szczeniąt spod Lublina. Jeśli nie - zawsze kogoś znajdziemy do wizyt. Jakby co, ruszę mapę pomocy dgm i coś wymyślimy. Jak na razie czekamy na odzew ze strony zainteresowanej. Quote
plastelina Posted August 6, 2009 Posted August 6, 2009 Ale które powyższe pytania, chyba Evl Ci odpisała? Ty mi robisz na złość czy psu? bo ja się nie bardzo orientuję.Podałam Ci nr. kom. osoby u której jest teraz pies?bo jeśli nie to przepraszam, byłam pewna ze Ci przysyłałam. Quote
Rybka_39 Posted August 6, 2009 Posted August 6, 2009 evl napisał(a):Ja Ci powiem tak - jeśli dom będzie w Lublinie to myślę, że dobiorę sobie jakąś osobę towarzyszącą (plastelinkę? :cool3:) i mogę go sprawdzić. Gdzieś mam wzór umowy, która była podpisywana przy adopcji szczeniąt spod Lublina. Jeśli nie - zawsze kogoś znajdziemy do wizyt. Jakby co, ruszę mapę pomocy dgm i coś wymyślimy. Jak na razie czekamy na odzew ze strony zainteresowanej. A masz stały kontakt z założycielką wątku? Quote
evel Posted August 6, 2009 Posted August 6, 2009 Rybka_39 napisał(a):A masz stały kontakt z założycielką wątku? Ekhm. Że tak powiem evl napisał(a):Jak na razie czekamy na odzew ze strony zainteresowanej. :roll: Aneta tu raczej nie wróci i wcale jej się nie dziwię. Kontaktuje się jak na razie z plasteliną, ja byłam na wyjeździe, więc nic nie wiem nowego. Quote
piechcia15 Posted August 20, 2009 Posted August 20, 2009 czy ten psiak nadal nie ma domu?bo sąsiedzi chcą kupić jakiegoś psa dla córki i ten wpadł mi w oko, wygląda przyjaźnie, a ja szukam im jakiegoś towarzyskiego :) Quote
Agnieszka(Visenna) Posted August 20, 2009 Posted August 20, 2009 Film dla Anety - obejrzyj i przemyśl.Tam znajdziesz odpowiedź, dlaczego warto sterylizować swoje zwierzęta YouTube - W nadziei... - Historia schroniska dla zwierząt Pozdrawiam. Quote
Agnieszka(Visenna) Posted August 22, 2009 Posted August 22, 2009 chyba Aneta juz sie tu nie pokaze :roll: Quote
Recommended Posts