Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nie wiem, jak to napisać,ale Czaruś opuścił w niewiadomy sposób posesję, na której przebywał;po prostu zniknął. Państwo przyjechali z pracy ,pies był, jak każdego dnia przywitał się. Potem pojechali po zakupy i po ich powrocie na posesji psa ani śladu. A przecież tyle dni siedział i bardzo zżył się z domownikami ...
Szukaliśmy go kilkakrotnie na osiedlu i wokół osiedla,pytaliśmy ludzi i tylko jedna mała dziewczynka,sąsiadka tej Pani mówiła ,że widziała jak piesek cioci "spacerował sam po ulicy". Próbowała go zawołać, ale pobiegł w inną ulicę i zniknął.
Nie możemy sobie tego wytlumaczyć dlaczego to zrobił i w jaki sposób. Brama i furtka były zamknięte.Jedyna ewentualność,że przeskoczył płot (znam przypadek takiego niedużego pieska,który właśnie z powodzeniem przeskakuje z rozpędu przez płot). Ale gdzie jest skubaniec, tak było mu dobrze.
Może po prostu jest to pies włóczykij i tak sobie szuka przygód po okolicy albo... wrócił do domu. Jeszcze w schronisku pozostaje sprawdzić.
Liczyłam na to, że wróci ale teraz już nie wiem co myśleć.

Posted

Ala, miejmy nadzieje ze jednak postanowił wrocic do domu , ale wiesz...szukac trzeba dla własnego spokoju, bo chociaz nikt tu nie zawinił, człowiek zawsze szuka jakiegos niedopatrzenia u siebie...

Posted

Rany,gdzie on jest?Moze zrobil podkop i sie wydostal:shake: a moze po prostu ktos go wypuscil.To mi cos przypomina,mialam kiedys podobny klopot i tez z pieskiem o imieniu Czarus.Moze jest jeszcze jakas nadzieja?