Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 441
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witam wszystkich darczyńców i sympatyków. Mam do Was ogromną prośbę!!! Autoszczepionka na moje uszy ma być gotowa 18 września.
Powinienem przed nią zażyć antybiotyk i tu jest problem. Moi bliscy nie mogą go dostać. Załączam wykaz bo może ktoś z Was ma możliwość mi pomóc. Ważna jest też cena.
Z góry bardzo dziękuję.

MEZLOCYLINA
TICARCYLINA
CEFLAZYDYM
AZTREONAM
IMIPENEM
PIPERAC./TAZOBAC.
TIKARC./KW.KLAW.

Posted

Ania II napisał(a):
Witam wszystkich darczyńców i sympatyków. Mam do Was ogromną prośbę!!! Autoszczepionka na moje uszy ma być gotowa 18 września.
Powinienem przed nią zażyć antybiotyk i tu jest problem. Moi bliscy nie mogą go dostać. Załączam wykaz bo może ktoś z Was ma możliwość mi pomóc. Ważna jest też cena.
Z góry bardzo dziękuję.

MEZLOCYLINA
TICARCYLINA
CEFLAZYDYM
AZTREONAM
IMIPENEM
PIPERAC./TAZOBAC.
TIKARC./KW.KLAW.

Czy ktoś ma możliwość pomóc w zdobyciu tych antybiotyków - nie są dostępne ne receptę, tylko w lecznictwie zamkniętym.
Bardzo prosimy o pomoc, bez tego autoszczepionka może nie zadziałąć tak, jak powinna.

Posted

Cóż, chyba nie uda się zdobyć potrzebnych leków, pozostanie czyszczenie
uszu dwa razy dziennie.
Ania mówi,że Szaman nawet to lubi, sam przychodzi do kuchni i kładzie się na boczku.
Lubi też wychodzic z Anią na wieczorne spacerki po okolicy.
Ostatnio przez szparę w parkanie wyciągnął od sąsiada reklamówkę z bułką i kiełbasą- drugie śniadanie robotników, którzy coś tam robili....:evil_lol:

Posted

Ania i Kajber napisał(a):
Cóż, chyba nie uda się zdobyć potrzebnych leków, pozostanie czyszczenie
uszu dwa razy dziennie.
Ania mówi,że Szaman nawet to lubi, sam przychodzi do kuchni i kładzie się na boczku.
Lubi też wychodzic z Anią na wieczorne spacerki po okolicy.
Ostatnio przez szparę w parkanie wyciągnął od sąsiada reklamówkę z bułką i kiełbasą- drugie śniadanie robotników, którzy coś tam robili....:evil_lol:

Cwaniaczek:loveu:Aniu rozmawialam z lekarka sprawa nie do przeskoczenia:shake:leki tylko do dyspozycji placowek medycznych:roll:

Posted

rita60 napisał(a):
Cwaniaczek:loveu:Aniu rozmawialam z lekarka sprawa nie do przeskoczenia:shake:leki tylko do dyspozycji placowek medycznych:roll:

Też tak słyszałam, weterynarz musi zamawiać przez b. skomplikowaną procedurę w ministerstwie, czekac miesiącami, a cena ponoc horrendalna.
Musimy dać sobie spokój.

Posted

[FONT=Comic Sans MS]Pozdrawiam wszystkich moich przyjaciół i bardzo dziękuję[/FONT].
[FONT=Comic Sans MS]Dostałem nową karmę[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]"Purinę" - smakuje mi. W przyszłym tygodniu zaczynam kurację, muszę jechać do przychodni, trochę się boję, będą płukać mi uszy. Dostanę lekarstwo (tetra-delta) a później szczepionkę. Myślę, że kuracja mi pomoże. A teraz przesyłam Wan moje foto. Jestem zadowolony??? ocena należy do Was kochani. Do zobaczenia - Szaman.
P.S: foto będzie później bo coś mojej opiekunce nie wychodzi.
[/FONT]

Posted (edited)

Ania i Władek kolejny wymaz-tym razem na leki weterynaryjne.
Wynik:
brak wrażliwości na jakikolwiek z dostępnych leków weterynaryjnych, średnoi wrażliwy na maść-TETRA-DELTA,która będzie mial podawana przed szczepionką..
Dziekujemy Ani i Wlodkowi za poświecony czas i pieniądze.

Edited by Ania i Kajber
Posted

[FONT=Comic Sans MS]Kochani, byłem dzisiaj w lecznicy,długo jechałem, okropne korki. P. dr czyściła moje uszy lekiem, który zamienia się w pianę, dlatego głęboko czyści, później dostałem próbę uczuleniową autoszczepionki i kazali mi iść na spacer. Próba wypadła dobrze. Dostałem też lekarstwo do uszu. Myślałem sobie, gdzie ja teraz pojadę, bałem się, ale gdy zobaczyłem swój dom to mi ulżyło. Czyszczenie uszu plus lekarstwo - dwa razy dziennie. Za pięć dni mam zadzwonić do P. dr. Zdjęcie moje zobaczycie w niedzielę jak odwiedzi mnie Ania i Kajber, która uratowała mi życie, bo Ona potrafi a ja nie. Serdecznie Was pozdrawiam i dzięki za finanse. Szaman. [/FONT]