Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

jasioslawinka napisał(a):
czy Szaman nadal zbiera deklaracje?

Ważne pytanie. Pod koniec miesiąca zawsze wpłacam deklaracje - czy jest jeszcze coś do uregulowania i pieniądze się przydadzą?

• Replies 441
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Oczywiście,Szaman potrzebuje deklaracji. Kto może coś zadeklarowac comiesięcznie, albo wpłacić jednorazowo to Konto Fundacji jest w 1-szym poście, bardzo,bardzo zapraszam!!!!
Karolino, jasne,jeśli możesz, Twoja deklaracja jest bardzo potrzebna.
Jest taka mozliwość,że jeżeli uda man się ciągnąc z tymi wpłatami z deklaracji tak, by było 200-250 zł miesiecznie na karmę i sprawy zdrowotne dla Szamana, to będzie mógl zostac u Ani i Władka tak długo, jak będzie trzeba-nie mamy na szczęście zadnego terminu opuszczenia DT i nie musimy dawac go burakom na łancuch.
Oni bardzo kochaja Szamana, czas jakiś temu odszedł ich owczarek Misiek, którego znaleźli jako szczeniaka i był z nimi kilkanąście lat, tylko teraz nie podołają finansowo.
Szaman ma fatalne uszy i boję się,że będzie potrzebne konkretniejsze leczenie- w poniedziałek Ania zawiezie materiał z wymazu na posiew z autoszczepionką ( koszt będzie ponad 100 zł).
P.Doktor wykryła też u niego arytmię serca i jak się unormuje z uszami,trzeba będzie wejść z lekiem .
Dodatkowo, jak to u starego owczarka- zmiany zwyrodnieniowe w kregosłupie i tylnich łapach-Szaman "siada" na nie-też bedzie potrzebny jakis artrofos.
Wizyta i diagnoza była gratis.
Ja jestem co tydzien u Szamana, będe pisac ,Szaman z pomocą ciotki AniII też coś skrobnie czasem.
Wszyscy, ktorzy by chcieli odwiedzic Szamana są mile widziani na CHłodnikowej 9 - adres i tel. w pierwszym poście.

Posted

bela51 napisał(a):

I jeszcze w temacie finansów, do cioteczki prowadzącej buchalterie:
6.08. przenioslam swoja deklarację z Bonusa na Szamana i wpłaciłam grosik.Nie ma mnie na wykazie, prosze o sprawdzenie.

Deklaracja nie jest duża ( 10 zł ) ale będzie stała.

Posted (edited)

madcat1981 napisał(a):
Ważne pytanie. Pod koniec miesiąca zawsze wpłacam deklaracje - czy jest jeszcze coś do uregulowania i pieniądze się przydadzą?

Kasiu, pomoc potrzebna na kontoe Fundacji.

Edited by Ania i Kajber
Posted

Witam wszystkich, to ja Szaman; była u mnie P. doktor, wizyta gratis, dostałem też witaminy dla seniorów, ale uszy moje to bardzo duży problem, bolą i nie jest fajnie. Dzięki moim sponsorom, którzy mnie kochają, zrobią mi autoszczepionkę / 5 zastrzyków podskórnych/.
Przepraszam Was, że droga - 195 zł, ale mam nadzieję, że będzie skuteczna i będę sobie żył bez bólu. Moi nowi opiekunowie starają się żebym zapomniał o schronie. Biegam sobie cały dzień po ogródku, spać na noc chodzę do swojego domku. Proszę pamiętajcie o mnie.
Bardzo serdecznie pozdrawiam Szaman

Posted

[quote name='ewatonieja']problem notoryczny z uszami ma Rex z tego watku
http://www.dogomania.pl/forum/f28/rex-wciaz-w-ciezkim-stanie-bardzo-potrzebna-pomoc-finansowa-32225/index176.html#post12053901

była nawet operacja

Też myślałam o operacji, zwłaszcza,że Szaman ma uszy w środku poprzerastane i ma podobno brodawki - może się okazać,że trzeba to rozciąc, usunąć, całe świństwo wyczyścić...
Na razie P.Doktor nie mówiła o konieczności opracji i mamy nadzieję,że autoszczepionki wybiją to, co w uchu, ale to świństwo lubi sie odnawiać i być może za jakiś czas tez staniemy przed koniecznością cięcia...:placz:
Tylko czy Szaman ,ze względu na wiek wytrzyma narkozę?
No i jak zwykle problem z forsą....

Posted

[quote name='Ania II']Witam wszystkich, to ja Szaman; była u mnie P. doktor, wizyta gratis, dostałem też witaminy dla seniorów, ale uszy moje to bardzo duży problem, bolą i nie jest fajnie. Dzięki moim sponsorom, którzy mnie kochają, zrobią mi autoszczepionkę / 5 zastrzyków podskórnych/.
Przepraszam Was, że droga - 195 zł, ale mam nadzieję, że będzie skuteczna i będę sobie żył bez bólu. Moi nowi opiekunowie starają się żebym zapomniał o schronie. Biegam sobie cały dzień po ogródku, spać na noc chodzę do swojego domku. Proszę pamiętajcie o mnie.
Bardzo serdecznie pozdrawiam Szaman

Witaj Szamanku:lol:cieszymy sie,ze u ciebie coraz lepiej,dobrze sie czujesz i masz wspaniałych opiekunow,dziekujemy za pozdrowienia :multi:zyczymy zdrowia i głaski dla ciebie.

Posted

Jesteśmy poruszeni losem Szamana, to ładny pies, w rzeczywistości gdy go odwiedziliśmy okazał się przemiłym staruszkiem. Będziemy wpłacać 20 zł. miesięcznie. Tytułem pierwszej wpłaty kupiliśmy mu płyn do czyszczenia uszu
Otifree. Ania II dołożyła 5 zł. bo płyn kosztuje 25 zł. Pozdrawiamy Cię Szamanku. Viola i Maciek.

Posted

Byłam wczoraj u Szamanka.To nie ten sam pies, co w schronisku.
Radosny, wyluzowany, po ogródku biega w podskokach, bardzo całuśny.
Okazuje radość, siada, podaje łapę.
Pięknie wygląda, puchaty i zadbany.
Ma teraz jak w raju i na pewno jet kochany.:lol:

Posted

Ania II napisał(a):

Cześć, to moja zagródka, ale nie przejmujcie się, jest zawsze otwarta :lol:

Witaj,wygladasz pieknie,zagrodka tez fajna:lol:po dziesiatym wysle ci deklarowanego pieniazka,trzymaj sie cieplutko:multi: