rita60 Posted August 6, 2009 Posted August 6, 2009 Dziekujemy ketunia:lol:i prosimy pieknie nadal o grosik dla Szamanka. Quote
Ania i Kajber Posted August 7, 2009 Author Posted August 7, 2009 (edited) Na koncie Fundacji jest już 135,00 zł dla Szamana: BELA51 za sierpień 2009 10 zł P.MAŁGORZATA K. 15 zł P.PRZEMYSŁAW W. 40 zł RITA60 10 zł ANIA I WŁADEK 20 zł p.EWA W. z Gdańska 40 zł Bardzo dziękuję Edited July 24, 2012 by Ania i Kajber Quote
madcat1981 Posted August 7, 2009 Posted August 7, 2009 Dopiero teraz przejrzałam wątek dokładniej:oops: Taki piękny pies:shake: Jak to sie stało, że nie w domu...:shake::placz: Quote
ewatonieja Posted August 8, 2009 Posted August 8, 2009 Ania i Szaman bardzo potrzebuja Waszego wsparcia duchowego i ...innego też Quote
agata51 Posted August 8, 2009 Posted August 8, 2009 Swoją Bonusową deklarację - 30zł/mies - przerzucam na Szamana. Czy sierpniową wpłacać już teraz, czy mogę trzymać się rozpiski? Quote
madcat1981 Posted August 8, 2009 Posted August 8, 2009 A, no właśnie - jak potrzeba już teraz to ja też od ręki wpłacę. Quote
Onaa Posted August 8, 2009 Posted August 8, 2009 Moja deklaracja jedzie pocztą więc dojdzie chyba w pon. :). Quote
zuzka Posted August 9, 2009 Posted August 9, 2009 Zapraszam na ciekawe bazarki 3 pierwsze jutro się kończą 1) Magnesiki na lodówkę - bazarek na Kodinke ,Ciapulke i nie tylko-10.08 2) Piękne kolczyki ,pierscionek, pędzelki na Kodinke,Ciapulke i nie-10.08 3) Coś ciekawego do ozdoby na Kodinke,Ciapulke i nie tylko do 10.08 4) Lektura dla calej rodzinki bazarek na Kodinke ,Ciapulke,Bonusa itd. Quote
szajbus Posted August 9, 2009 Posted August 9, 2009 Szaman już bezpieczny. Więcej napisze Wam Ania i kajber. Quote
Onaa Posted August 9, 2009 Posted August 9, 2009 Czyżby kolejny łódzki psiak opuścił schronisko :) ? Quote
szajbus Posted August 9, 2009 Posted August 9, 2009 Tak, jest w DT :multi: Nie chce wyręczać Ani i kajber, bo więcej ona napisze. Quote
bela51 Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 Nie mogę się doczekać na te wspaniałe wiadomości.:multi::multi::multi: Quote
Ania i Kajber Posted August 10, 2009 Author Posted August 10, 2009 (edited) Jestem w pracy, więc nie mogę pisać dużo. Szaman w DT Ani i Władka, ich poznał ( znał ich ze schronu), a na gościach z Włoch, którzy u nich mieszkają zrobił b. dobre wrażenie. Wszyscy mówili : "cane molto simpatico a buono". Posiedzial z nimi w ogródku, poznał teren, obsikał go. Ma do dyspozycji kawałek ogródka i kojec z budą. Gdy wczoraj został w nim zamknięty, płakał, ale potem uspokoil się i poszedł spać. Isara obserwowała z okna i meldowała: 'Szaman dorme". Dziś podobno bardzo interesował się bramą i ulicą . Po 23 sierpnia, jak goście wyjadą Ania i Wladek będą mieli dla niego więcej czasu, zbuduja mu zimową budę. Dziękuję Małgosi i Ani za opiekę nad Szamanem. Uszy niestety do ciągłego i nieustającego leczenia. Edited July 24, 2012 by Ania i Kajber Quote
Ania i Kajber Posted August 10, 2009 Author Posted August 10, 2009 agata51 napisał(a):Swoją Bonusową deklarację - 30zł/mies - przerzucam na Szamana. Czy sierpniową wpłacać już teraz, czy mogę trzymać się rozpiski? Agatko,dziękuję, zapłać, kiedy Ci wygodnie. Quote
Onaa Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 Czyli Szamanik nie w hoteliku będzie mieszkał a w domowym dt, tak ? Quote
Ania i Kajber Posted August 10, 2009 Author Posted August 10, 2009 (edited) Dogo07 napisał(a):Czyli Szamanik nie w hoteliku będzie mieszkał a w domowym dt, tak ? Tak, jest w DOMU. Edited July 24, 2012 by Ania i Kajber Quote
Onaa Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 Mam nadzieję, że Szamanik znajdzie niedługo swój stały dobry dom. I że będzie można pomóc pozostałym. Biedny ten Bary zwłaszcza, żal mi strasznie psiaków, które się boją i są przerażone a są skazane na życie na uwięzi :(. Quote
ciapuś Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 Kolejne psie nieszczęście POMOCY!!!!! http://www.dogomania.pl/forum/f28/pomocy-czy-brak-jednej-lapy-wyrok-143822/#post12763362 Quote
szajbus Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 Aniu, uszy sama musisz ocenić, bo ,możesz teraz porównać jakie miał i jakie ma teraz po 15 dniach leczenia. To jest stary, przewlekły stan zapalny i musisz ocenić czy te leki lepiej działały czy nie. Jeśli nie to nie wiem czy nie trzeba by mu zrobić wymazu. Quote
Ania i Kajber Posted August 11, 2009 Author Posted August 11, 2009 Szaman miał na poczatku w uszach smierdzącą,smolistą ropną wydzielinę z krwią Wymaz robiony był w kwietniu i wyszły pałeczki bakterii ropy błękitnejm wrażliwe m.in. na gentamycynę i Citropol ( jeszcze tez na kilka innych antybiotyków, ale one, zdaniem naszych wetów mie są dostępne na rynku). Miał przez ok. 2 m-ce podawany doustnie Citropol, a do uszu cały czas gentę, z tym,że na poczatku były to weterynaryjne krople OTISAN, a potem, jak sie skończyły i nie było juz zamówionych nowych kupowałam mu ludzką gentę w maści lub kroplach ocznych i maść Triderm, która tez zawiera gentę, tylko w mniejszym stężęniu i dod. składniki antygrzybiczne. Najlepiej było z OTISANEM, bo on ma dobrą penetrację, maści nie dociarają tak głęboko, a krople oczne są płynne i są od razu wytrzasane z ucha. Dodatkowo podłoża maści zanieczyszczaja ucho. Oczywiście cały czas uszy czyściłam. Zdaniem naszych wetów te pałeczki są tak zjadliwe,że się ich nie wyleczy, można tylko stan zaleczać. Teraz Szaman ma dzięki Małgosi uszy wyczyszczone bardzo dokładnie i głeboko, równiez z pozostałości tych wszystkich maści Ania z Władkiem wrócili do OTISANU, zobaczymy efekty, bo Szaman znowu piszczy na uszy. Quote
szajbus Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 U Szamana na allegro pojawił sie obserwator Quote
Recommended Posts