Ania i Kajber Posted January 25, 2010 Author Posted January 25, 2010 (edited) [FONT=Times New Roman]Szaman pozdrawia[/FONT] Edited July 24, 2012 by Ania i Kajber Quote
madcat1981 Posted January 28, 2010 Posted January 28, 2010 [quote name='Ania i Kajber']Uzupelniłam 1-szy post wpłatami do 22-01-2010. [FONT=Times New Roman]BARDZO PROSZĘ WSZYSTKIE SZANOWNE CIOTECZKI I WUJKÓW, ŻEBY SPRAWDZILI, CZY NIE ZOSTALI W ZESTAWIENIU POMINIĘCI- JEŻELI TAK, TO PROSZĘ O REKLAMACJĘ[/FONT] Dziś wpłaciłam 10 zł, zawsze ci sie na te uszyska twoje biedne Szamanku przyda:) Quote
Ania II Posted January 28, 2010 Posted January 28, 2010 Wiadomości o Szamanie. Do wszystkich przyjaciół Szamana. Ostatnio Szaman chwalił się swoją kondycją, ale nie jest tak wszystko dobrze. Zaczęło się, że znalazłam na wykładzinie krople krwi. Jakoś udało mi się dać mocz do badania,- wynik: białko, kryształy kw. moczowego i bakterie. Po konsultacji z lekarzem dostaje furagin + urosan doraźnie. Dzisiaj byliśmy w lecznicy i zrobiliśmy pełne badanie krwi i wstępne USG – prostata dwa razy większa niż powinna być. Dostał zastrzyk na prostatę i wzmacniający. Jutro wyniki badania krwi i zobaczymy co dalej. Wiem że biedak miał ciężkie życie więc teraz niech chłopak ma dobrą starość. Apetyt Szaman ma, do karmy dokładam mu trochę gotowanych mielonych serc wołowych. Dzisiaj ważyłam go i ucieszyłam się bo troszkę przytył. Waży teraz 33 kg. i to jest dla niego właściwa waga. Jeszcze uszy – dotychczasowa kuracja znacznie mu pomogła. Odezwę się jutro. Pozdrawiam wszystkich serdecznie. Ania II (mama Szamana) Quote
madcat1981 Posted January 29, 2010 Posted January 29, 2010 No pewnie, eż Szaman wszystkiego nie powie - pewnie by nas nie chciał martwić... :calus: Quote
Ania i Kajber Posted January 29, 2010 Author Posted January 29, 2010 [quote name='Ania II']Wiadomości o Szamanie. ... Ostatnio Szaman chwalił się swoją kondycją, ale nie jest tak wszystko dobrze. ...prostata dwa razy większa niż powinna być. Dostał zastrzyk na prostatę i wzmacniający. Jutro wyniki badania krwi i zobaczymy co dalej. ... (mama Szamana)[/QUOTE] Cóż, szamanku, zobaczę Cię w poniedzialek, to wymiziam, życzą, by prostatat się wstapiła..Zobazcymy, co dalej, moze kastracja. Czekamy na wyniki biochemii krwi. Pozdrowienia dla psiaka i oczywiście dla Ani i Włodka. Quote
szajbus Posted January 29, 2010 Posted January 29, 2010 Szamanku, chyba będziesz musiał sie pozbyć swoich klejnotów. Ty nie strachaj nas ino sie wylecz chłopie! Quote
ewatonieja Posted January 30, 2010 Posted January 30, 2010 Bez klejnotów lżej szamanie dajmon kazał przekazać no i wcale nie wpłynie to na twój charakter nie bój się!!! Quote
ewatonieja Posted January 30, 2010 Posted January 30, 2010 Bez klejnotów lżej szamanie dajmon kazał przekazać no i wcale nie wpłynie to na twój charakter nie bój się!!! Quote
Ania II Posted January 30, 2010 Posted January 30, 2010 [quote name='ewatonieja']Bez klejnotów lżej szamanie dajmon kazał przekazać no i wcale nie wpłynie to na twój charakter nie bój się!!![/QUOTE] Są wyniki badania krwi, jestem trochę pocieszona, jak na wiek psa są b. dobre. Możemy Szamanka leczyć farmakologicznie, ale to kuracja droga i długotrwała, a on nie ma tak dużo czasu, wg. dr. można operować ( kastracja) . Jedno i drugie nie gwarantuje, że wszystko będzie ok, ale mam taką nadzieję. Jeszcze przez tydzień będzie Szaman przyjmował furagin, urosan i prostamol i operacja. Nie ma sensu czekać, bo jego prostata jest bardzo duża. Proszę wszystkich przyjaciół Szamana trzymajcie kciuki aby wszystko się udało. Dużo serdeczności i dzięki za wsparcie finansowe. Ania II . Quote
rita60 Posted February 8, 2010 Posted February 8, 2010 Co tam u ciebie Szamanku,jak przebiegła kuracja ? Quote
Ania II Posted February 8, 2010 Posted February 8, 2010 [quote name='rita60']Co tam u ciebie Szamanku,jak przebiegła kuracja ?[/QUOTE] Do wszystkich przyjaciół Szamana. Szaman jest umówiony na 15 lutego na zabieg kastracji. Do tego czasu w/g zaleceń lekarza bierze Prostamol 2 tabletki dziennie i Urosept 2 tabletki dziennie. Przy okazji zabiegu będzie miał czyszczone zęby. Cieszy się bardzo dobrym apetytem i bez względu na pogodę musi iść na półgodzinny spacer. Quote
rita60 Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 Ania II napisał(a):Do wszystkich przyjaciół Szamana. Szaman jest umówiony na 15 lutego na zabieg kastracji. Do tego czasu w/g zaleceń lekarza bierze Prostamol 2 tabletki dziennie i Urosept 2 tabletki dziennie. Przy okazji zabiegu będzie miał czyszczone zęby. Cieszy się bardzo dobrym apetytem i bez względu na pogodę musi iść na półgodzinny spacer. No tak wyciagaja psa na taki mroz:mad:;)tylko mu czapeczke prosze załozyc na uchole:evil_lol: Quote
ewatonieja Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 sam wyciąga pewnie :)) Szamanie będe trzymała kciuki!! Quote
szajbus Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 Czyli w poniedziałek trzymamy zaciśnięte na maksa kciuki Quote
Ania II Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 Wieści o Szamanie. Do wszystkich przyjaciół Szamana. 15 lutego godz. 11,30- Szaman w narkozie. Operacja bez zakłóceń. Szaman jest już bez jąder i bez kamienia na zębach. Myślałam, że będzie musiał mieć usunięty jakiś ząb ale nie. Pani doktor zostawiła mu nawet kła w dolnej szczęce tego, którego złamali mu w schronie. Nasz pupil to silny chłopak, ma apetyt i wczoraj wymusił już spacer.Poszłam z duszą na ramieniu bo to świeży szew. Nic groźnego się nie stało. Szaman jest bardzo niecierpliwy i musi przez te 10 dni chodzić i spać w kołnierzu. Śpi oczywiście w domu. Szew ma taki delikatny, że trudno go wypatrzyć. Pozdrawiamy serdecznie i dziękujemy za wsparcie również duchowe. Szczęśliwa mama Szamana. Quote
Ania i Kajber Posted February 17, 2010 Author Posted February 17, 2010 Biedny Szaman - na razie obija "abażurem" futryny i meble, ale "nawigacja" stopniowo mu sie poprawia... Quote
bela51 Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 Zdrowiej szybko Szamanku. Mizianko dla Ciebie , przystojniaku! Quote
rita60 Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 Mowiłam,ze to dzielny chłopak:lol:teraz mozesz bez problemu rozdawac buziaki. Quote
ewatonieja Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 dzielny Szaman! czuje się dobrze? nie ma żadnych komplikacji? mój śp. Dinek onek w wieku 11 lat został bez jajek i niestety zbierał mu sie jakiś płyn limfatyczny i nie goiło sie to fajnie dlatego pytam o szamankowe samopoczucie Quote
Recommended Posts