Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 441
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

Szaman bardzo złagodniał.
Pamiętam pierwsze czyszczenia uszu w schronie- ja i opikun,p.Tadeusz leżeliśmy na nim, dr. Iwona czyściła uszy, a Szaman walił wokoło kagańcem, ryczał i było widać,że chętnie skasowałby wszystkich dwunogów.
A teraz....: Ania woła "Szaman uszy", a ten przychodzi, potulnie kładzie się na bok ,a potem na hasło :"Druga strona Szamanku" przekręca się, udostępniając drugą małżowinę.
Dom tymczasowy mu służy.

Edited by Ania i Kajber
Posted

Byliśmy w zeszłym tygodniu u Szamana, sprawia wrażenie, że to jego dom i teren. Wita nas zawsze przyjaźnie. Chętnie bawił by się z Zuzią - naszą sunią, ale ona jest samotnicą i nasze pieski musiały być osobno. Jesteś miłym psem Szamanku. Viola z Maćkiem i Zuzią.

Posted

[FONT=&quot]Kochani przyjaciele moi, ciepło wszystkich pozdrawiam i bardzo dziękuję za wsparcie finansowe. Tak, nie odzywałem się dawno, bo przy takiej pogodzie to tylko spać i jeść się chce. Byłem już trzeci raz w lecznicy, jestem tam co tydzień w piątek. Mam to specjalne czyścidło do uszu już w domu, można nim czyścić raz albo dwa razy w tygodniu, w pozostałe dni mam czyszczone uszy innymi płynami + lek. Dzisiaj dostałem pierwszy zastrzyk autoszczepionki, później już Ania II będzie robić to sama. Dostałem też lek na robaki (profilaktycznie) ale zjem go dopiero po skończonej kuracji. Dostałem tez „Rumen” bo ostatnio zjadam trawę a później robię beeee. Jestem średniak, ważę 32 kg. z futrem i ogonem. No to pa. Pozdrawiam Was serdecznie. Szaman.[/FONT]

Posted

no jak bedzie zdrowy tzn nic mu w przewodzie nie bedzie zalegało ani nie bedzie mu brakowało witamin itp to trawy jeść nie powinien, pies nie koza je trawę jak mu czegos brakuje :cool3:
mój dajmon nie je trawy rutka tak samo

Posted

ewatonieja napisał(a):
no jak bedzie zdrowy tzn nic mu w przewodzie nie bedzie zalegało ani nie bedzie mu brakowało witamin itp to trawy jeść nie powinien, pies nie koza je trawę jak mu czegos brakuje :cool3:
mój dajmon nie je trawy rutka tak samo

O cholera, to całej mojej trójce musi czegoś brakować!

Posted

mój owczarek Dinek (za Tm) też często żarł trawę ale biedaka chyb nikt nie nauczył ze trwa służy do wywołania wymiotów a nie do wychodzenia innym otworem :evil_lol:
Szamana przypominamy od rana

• 2 weeks later...
Posted

[FONT="Comic Sans MS"][SIZE="3"]Jestem, jestem to ja Szaman i witam wszystkich moich przyjaciół. Jak to miło, że lubicie czytać moje skrobanie pazurem, robi się tak ciepło pod serduszkiem ....
9 listopada zakończyłem autoszczepionkę. Uszy mam znacznie lepsze, ale jak wiadomo trudno jest moja paskudną bakterię unicestwić. Uszy czyszczą mi tylko raz dziennie i nadal biorę Tetra-delta. Bardzo dziękuje Pani z Fundacji, która zamawia mi jedzenie. Zapomniałem powiedzieć Wam, że kocham moje codzienne wieczorne spacery. Dawno nic nie skrobałem, bo nie mogłem dokopać się do Dogomani. Myślę, że mi to wybaczycie. Życzę wszystkim dużo zdrowia i takiej pięknej pogody przez następny miesiąc. Serdecznie pozdrawiam- Szaman.
P.S. Wczoraj odwiedziła mnie mama Ania i pogadałem sobie z Kajbrem.