Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 441
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dostałam informację,że Szaman ma się dobrze, poza uszami,na które troche piszczy.Uszy ma codziennie czyszczone i zakraplane OTISANEM, Ania zakłada mu kaganiec,ale nawet nie mruczy.
Oczywiście mieszkanie w kojcu na dworze to dla niego nie problem, przyzwyczajony.
Do nowej suchej karmy-RC dla seniorów dużych ras się powoli przekonuje, bo Małgosia rozpieściła go pasztecikami i twarożkami:evil_lol:.
Ania pisze,że to pies bardzo inteligentny, chetny do współpracy, nie ma w nim agresji, tylko nigdy nie zaznał miłości ( oczywiście poza ostatnimi 2 tyg. pod opieką Małgosi).
Na razie jeden problem-wyje o świcie- chyba dlatego,że przez ostatni prawie rok w schronie przyzwyczaił się,że życie zaczyna się o 6-7 rano-pieski już się budzą i czekają na karmienie.
Na szczęście goscie Ani i Władka to też ranne ptaszki, więc im nie przeszkadza, nie wiem ,jak sąsiedzi, ale podobno Hutchinson za płotem też robi niezły hałas już od 6.00......

Posted

Opowiedziałam o Szamanie zaprzyjaźnionej z nasza fundacją Pani Krystynie z Warszawy, jest miłośniczką on-ków i bardzo przejęła się losem Szamana. Dzisiaj przelała dla Szamanka 500 zł :multi:, więc jeśli macie w planach leczenie Szamana czy inne zabiegi to proszę o przesłanie mi faktury przelewowej na adres fundacji Niechciane i Zapomniane-SOS dla Zwierząt.
I żeby nie było niedomówień wyjaśniam, że Pani Krystyna omyłkowo wysłała te pieniądze na nasze konto,jeśli nie będzie Wam odpowiadało takie rozwiązanie, jak zaproponowałam, odeślę Jej te pieniądze i jeszcze raz podam nazwę fundacji pod opieką której jest Szaman.

Posted

Aniu, nie chce się wtrącać, ale ja bym mu zrobiła kolejny wymaz z uszu. Nie wiadomo czy się nie przyplątała jeszcze jakaś inna bakteria po drodze.

Jolu , dziękujemy z całego serca, że napisałaś do tej pani. Każdy grosik się przydaje w jego wypadku, a tu taaaaaaaaka kwota! :loveu:
Super!

Posted

szajbus napisał(a):

Jolu , dziękujemy z całego serca, że napisałaś do tej pani. Każdy grosik się przydaje w jego wypadku, a tu taaaaaaaaka kwota! :loveu:
Super!

O Szamanie opowiedziałam na prośbę Ani i Kajber,która wiedząc, że zgłaszają się domki dla Baszy, poprosiła mnie o pomoc.Domku nie znalazłam, niestety...

Posted

To ja,Szaman.Dziękuję wszystkim za uratowanie życia i wsparcie finansowe.
Wcale nie jestem złym i głupim psem, jestem łagodny, lubię mizianie i kocham moich nowych opiekunów.
Pozdrawiam wszystkich, obiecuję,że będę jeszcze pisał i umieszczę moje zdjęcia.

Posted

Sliczna, kochana ,siwa mordeczka:loveu: I przepiekne oczy:loveu:

I jeszcze w temacie finansów, do cioteczki prowadzącej buchalterie:
6.08. przenioslam swoja deklarację z Bonusa na Szamana i wpłaciłam grosik.Nie ma mnie na wykazie, prosze o sprawdzenie.

Posted

Ania II napisał(a):
To ja,Szaman.Dziękuję wszystkim za uratowanie życia i wsparcie finansowe.
Wcale nie jestem złym i głupim psem, jestem łagodny, lubię mizianie i kocham moich nowych opiekunów.
Pozdrawiam wszystkich, obiecuję,że będę jeszcze pisał i umieszczę moje zdjęcia.

Witamy Szamanka na jego wątku :lol:
Buźka i pozdrowionka dla twoich opiekunów ;) Szamanku :evil_lol:

Posted

Pozdrawiam bardzo serdecznie wszystkich moich fanów i sponsorów. Dzięki Wam jestem wolny a czarny worek to wspomnienie brrr...... Mam obecnie ksywę - Orso. Zacząłem dbać o swoje włosy, codziennie się czeszę, nawet to lubię, ale nie dłużej niż 10 minut, bo później jestem już znudzony. Uszy - to mój wielki problem,mam zamówioną wizytę u Pani doktor..... to się wszystko wyjaśni. Tak sobie myślę, że chyba jestem szczęśliwy w nowym domu. Wybaczcie mi, ale z natury nie jestem gadatliwy, teraz muszę sprawdzić co się dzieje przy bramie ......biegnę.....do zobaczenia.....nie zapominajcie o mnie proszę. Szaman

Posted

Witaj Szamanku vel Orso,miło,ze skrobnałes pazurkiem pare słow:razz:jak juz wrocisz od pani wet,to skrobnij jeszcze pare slow,co z tymi twoimi ucholami. Mizianko i łapa:lol: