Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 439
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ja Was wszystkich nie rozpoznam pewnie ale jesli ktos by mnie poznal na wystawie to "prosze o kontakt" :lol: - wysoka brunetka (haha jak ogloszenie matrymonialne :lol: ), na pewno bede miala niebieskie spodnie na sobie i albo niebieska koszule, albo pomaranczowa bluzke z buldogiem franc.- chyba ze bedzie obrzydliwie zimno, to wtedy jakis sweterek rowniez :lol: mam nadzieje ze sie z Wami spotkam :)

EDIT:
Ale mam mega stresa już... :-?

Posted

Chciałam się jeszcze upewnić co do zaświadczenia od weta, z tego co wiem to wymagane jest na tej wystawie tylko aktualne świadectwo szczepienia przeciwko wściekliźnie, ale jak nie to jeszcze zdążę do weterynarza :wink:

Posted

Zgodnie z tym co napisano to takowe zaświadczenie chyba nie bedzie potrzebne.. Zreszta.. Do tej pory zawsze jak byłam i nawet mieli wymagac to i tak nie sprawdzano.. Tak wiec ja nie zabieram..

Posted

Tylko żeby nie było na mnie..
Ja tam liczę,ze się przesmyknę.. Na Sopot miałam i nie sprawdzili, w Legnicy to samo.. Dlatego tym razem nie załatwiłam.. Tym bardziej że zaznaczono,że potrzebne jest tylko zaświadczenie o szczepieniu przeciw wściekliźnie..

Posted

Wystarczy tylko zaswiadczenie/ksiazeczka o wsciekliznie... czasem nawet w ogole nie sprawdzaja....
Cockerek dzisiaj w Toruniu "patelnia" wiec jutro chyba nie bede w spodniach ;) Ale szukaj czerwonej marynarki :evilbat: :roll:

Posted

Marta !!! napisał(a):
Ja tam liczę,ze się przesmyknę.. Na Sopot miałam i nie sprawdzili, w Legnicy to samo.. Dlatego tym razem nie załatwiłam.. Tym bardziej że zaznaczono,że potrzebne jest tylko zaświadczenie o szczepieniu przeciw wściekliźnie..

a te zaswiadczenie to co?ma byc przed kazda wystawa wydawane???? :o .ja jezdze z zaswiadczeniem wydanym przez weta w chwili szczepienia i wszedzie je akceptuja :lol: jakbym co tydzien miala do weta pedzic po nowe zaswiadczenia,to bym zwariowala chyba :roll:

Posted

paolinka napisał(a):
Wystarczy tylko zaswiadczenie/ksiazeczka o wsciekliznie... czasem nawet w ogole nie sprawdzaja....
Cockerek dzisiaj w Toruniu "patelnia" wiec jutro chyba nie bede w spodniach ;) Ale szukaj czerwonej marynarki :evilbat: :roll:

A Ty Paolinka szukaj dwoch suczek leonek i blondynki :wink:

Posted

Mam nadzieje, ze zdaze.... Bo najpierw pointer, pozniej 9 psow przed flatami no i jeszcze junior handling. A poruszac sie po wystawie bedzie mi bardzo ciezko, bo 1)transporter, 2)Beagle, 3)Pointer, 4) parasol itd :lol:
Ale sie zobaczy 8)
Dzisiaj oczywiscie bylam na spacerku wokol stadionu. Spotkalysmy wielu amatorow wystawy.... yorki, cockery, stafiki itd.... Juz dzisiaj byly sklepy z akcesoriami i ustawiali krzesla, podium... :o

Posted

daga10011 napisał(a):
Marta !!! napisał(a):

a te zaswiadczenie to co?ma byc przed kazda wystawa wydawane???? :o .ja jezdze z zaswiadczeniem wydanym przez weta w chwili szczepienia i wszedzie je akceptuja :lol: jakbym co tydzien miala do weta pedzic po nowe zaswiadczenia,to bym zwariowala chyba :roll:

Pokazujesz albo ksiazeczke zdrowia psa, w ktorej jest kazdorazowo wpisywana parafka o szczepieniu przeciw wsciekliznie, albo zaswiadczenie o takowym szczepieniu - jednak z tego co wiem lekarze rzadko je daja(choc teoretycznie powinni) i tylko zapisuja w ksiazeczce szczepienie :wink: Samo zaswiadczeni jest tak samo wazne jak parafka w ksiazeczce, tak mi sie zdaje :roll:

Posted

UTAAP napisał(a):
Pokazujesz albo ksiazeczke zdrowia psa, w ktorej jest kazdorazowo wpisywana parafka o szczepieniu przeciw wsciekliznie, albo zaswiadczenie o takowym szczepieniu - jednak z tego co wiem lekarze rzadko je daja(choc teoretycznie powinni) i tylko zapisuja w ksiazeczce szczepienie :wink: Samo zaswiadczeni jest tak samo wazne jak parafka w ksiazeczce, tak mi sie zdaje :roll:

Moje wetka wydaję zawsze i im pies starszy, tym więcej tych papierów w książeczkach (bo mam wszystkie zaświadczenia :lol: )

Posted

PARSONRK napisał(a):
UTAAP napisał(a):

Moje wetka wydaję zawsze i im pies starszy, tym więcej tych papierów w książeczkach (bo mam wszystkie zaświadczenia :lol: )

No to masz szczescie, ze na taka obowiazkowa trafilas :wink:

Posted

Dla mnie to byl skandal a nie wystawa.Sedzia nie ocenial psow-asystentka dyktowala oceny,przegralam z suka ktora w sopocie u znawcy leonow z nami przegrala.Moja najmlodsza suka sie polozyla na ringu i ani myslala biegac w ten ukrop-i ma drugie miejsce i wpis-doskonala szata i...temperament :o .Moja druga sunia byla trzecia- a bylabest puppie w sopocie :o -a pieknie biegla,stala normalnie,opis ma extra...Dodam,ze asystentka pracuje w naszym zk i zna wlascicieli od naszej konkurentki...dala ich drugiej suce brakujace cwc do championa-i tu sedzia nie bardzo chcial sie zgodzic(odezwal sie :o ) ale po namowach sie zgodzil..skandal i zenada..myslalam,ze wystawy sa po to rzetelnie wylonic najlepszych przedstawicieli rasy,a tu sedzia co sie nie zna na leonach i sedzina w roli asystentki,ktora rowniez sie w tej rasie nie specjalizuje....Mam nadzieje,ze inni mieli lepiej wybranych sedziow :roll:

Posted

Pff wreszcie w domku.... upal niesamowity!! :-?
Wystawialam Pointera i FCRa.
Pointer: Zw.Mł, BOB + BOG Junior 2...
Malo co sie nie zabilam na BOGu Juniorów - kto wbija sledzie z linkami na ringu honorowym? I to tak daleko od namiotu??? Albo ja jakas nienormalna :oops: ale duzo osob sie przewracalo o to, a ja w koncu wyrwalam to :oops: :P i jakos udalo mi sie nie zaliczyc gleby :evilbat:
FCR: CWC + BOB. NA BOG pani sedzina nas nie zauwazyla, wygraly same male pieski :(
No nic i tak sie ciesze :)
Na MP porazka :evilbat: Pol godziny na sloncu mojej Tidze dalo sie we znaki, podczas wykonywania figur stawala, a podczas ustawiania kladla sie na mnie :lol: Ale mam 5pkt w indexie ;)
Nie spotkalam nikogo z DGM poza Vioaoiv :(