IzabelaB Posted August 18, 2009 Posted August 18, 2009 porozmawiam z mama, zaraz napisze co i jak Quote
GoskaGoska Posted August 18, 2009 Posted August 18, 2009 jest przed- ale jesli bedzie potrzeba to sié go wcisnie na cito na szybszy termin jak bys sié chciala zdecydowac to napisz czy DT czy DS? I co nie co o sobie:cool3: Quote
IzabelaB Posted August 18, 2009 Posted August 18, 2009 ok to lece do mamy spytac juz, a o sobie napisze teraz, wiec : mam 17 lat, jestem z rybnika jak widac, i strasznie chce pomoc psiakowi! i postaram sie zeby cos zrobic w tym kierunku! po za tym mieszkam w bloku ale wychodze z moim psem czasem nawet trzy razy na dlugi spacer po dwie godzinki :) a jesli nie trzy spacery to napewno min jeden wieczorny dluzszy, teraz gdy slonce zachodzi i nie jest goraco i psiak sie nie meczy :) Quote
IzabelaB Posted August 18, 2009 Posted August 18, 2009 mama musi sie zastanowic...:) po za tym jakby to wygladalo z tym transportem? i czy psiak musi miec jakies szczepienia dodatkowe robione albo cos ?? Quote
yuki Posted August 18, 2009 Posted August 18, 2009 zaszczepiony to on jest raczej na wszystko :) a transport zawsze da się zorganizować, Rybnik nie jest tak daleko:) Quote
GoskaGoska Posted August 18, 2009 Posted August 18, 2009 maksowa17 napisał(a):mama musi sie zastanowic...:) po za tym jakby to wygladalo z tym transportem? i czy psiak musi miec jakies szczepienia dodatkowe robione albo cos ?? tak pieseki sa szczepione- zachipowane itd- tylko pamietaj ze piesek jest lekliwy i byc moze na poczátku nie bedzie to przytulanka bo dla psiaka to stres nowe miejsce ludzie itd. Quote
IzabelaB Posted August 18, 2009 Posted August 18, 2009 Tak domyślam się ... mój pies też lękliwy jest jeśli chodzi o podróż i jak jest w nowym miejscu. Teraz pozostaje czekac nam na decyzje mojej mamy... Quote
tuska1990 Posted August 18, 2009 Posted August 18, 2009 ja mogę zawieźć do Rybnika, ale pociągiem ... Quote
IzabelaB Posted August 18, 2009 Posted August 18, 2009 sluchajcie a za ile tak piesek moglby znalezc sie w rybniku ? Quote
GoskaGoska Posted August 18, 2009 Posted August 18, 2009 o to sié bedziemy martwic jak bédzie decyzja Quote
IzabelaB Posted August 18, 2009 Posted August 18, 2009 moja mama zgodzila sie narazie na tymczas, więc możnaa kombinować :) Quote
Agnieszka(Visenna) Posted August 18, 2009 Posted August 18, 2009 nawet tymczas to dla niego blogoslawienstwo Quote
GoskaGoska Posted August 18, 2009 Posted August 18, 2009 sluchaj super,ale moglabys podac nr do mamy? Bowiem takie rzeczy muszá byc na 100% i dobrze ,aby to jeszcze bylo potwierdzone przez osobé doroslá. Quote
tuska1990 Posted August 18, 2009 Posted August 18, 2009 trzymam kciuki za naszego dzikuska :kciuki: Quote
IzabelaB Posted August 18, 2009 Posted August 18, 2009 opowiedzcie cos wiecej o jego zachowaniu Quote
GoskaGoska Posted August 18, 2009 Posted August 18, 2009 maksowa17 napisał(a):opowiedzcie cos wiecej o jego zachowaniu Maskowa musimy poczytac watek nie ma tego wiele -a pisalo paré osob, a tyle co jest to wszytsko opisane. Zaklotuniony,bojazliwy, przerazony schronieskiem, jak przyszedl mial jadná siersci yorkowatá, poznie juz wlasnie tak zaczál wygladac jak na zdjeciu. Na pewno trzeba bedzie uwazac zeby podczas spaceru i transportu sie nie wywioná sie z obrozy, szelek l i przerazony nie uciekl Proszé tez napisz oo mozecie mu zapewnic? czy macie inne pieski , koty w domu, male dzieci i czy bédziecie go miec do czasu znalezienia DS? I oczywiscie jak pisalam wczesniej powienien byc kontakt z mamá, nie zeby ci nie wierzyla, ale nie chcemy niespodzianek. Quote
IzabelaB Posted August 18, 2009 Posted August 18, 2009 Wątek przeczytany. Mamy w domu jednego psa - Maksa. NIe mamy kotów. Ze zwiąrzat to czyzyka, myszki dwie i ryby takze sa to niewidoczne male zwierzaki :) Małych dzieci nie ma - ja jestem najmłodsza. Mamie powiedziałam, że będziesz dzwonić. Będziemy go mieć aż do DS jeśli tym DS nie stanie sie nasz dom :) Rozumiem to że musi być kontakt z mamą i wcale nie myślę, że mi nie wierzysz :) Po za tym bedzie mial u mnie w pokoju swoje legowisko, miski z woda i jedzeniem, nie jest na żadnej diecie ? Za dwa tygodnie wraca moja siostra starsza i bedzie w domu zawsze do popoludnia a ja zawsze od popoludnia do wieczora w czasie roku szkolnego, wiec piesek nigdy nie bedzie sam, po za tym jest jeszcze mama i babcia. Quote
GoskaGoska Posted August 18, 2009 Posted August 18, 2009 ja jako taka dzownic nie bédé -ale poproszé ktoras z dziewczyny, zeby to zrobila - brzmi obiecujáco Quote
Agnieszka(Visenna) Posted August 18, 2009 Posted August 18, 2009 patrzcie.. normalnie jak bracia bliznaki... :crazyeye: Max: Rufi: Quote
kikou Posted August 18, 2009 Posted August 18, 2009 nie wiem czy zwróciłaś uwagę, że Rufi jest zdecydowanie większy niż typowy york... bedzie dobre 8-9 kilo ważył.... Quote
IzabelaB Posted August 18, 2009 Posted August 18, 2009 maks wazy 7-8 :) i jest duzo wiekszy od yorka a Rufi podejrzewam wzrostu Maksia Quote
kikou Posted August 18, 2009 Posted August 18, 2009 maksowa17 napisał(a):maks wazy 7-8 :) i jest duzo wiekszy od yorka a Rufi podejrzewam wzrostu Maksia patrząc na zdięcia Twojego Maksia w trawie wydaje mi sie że Rufi jest sporo większy... Quote
IzabelaB Posted August 18, 2009 Posted August 18, 2009 moze jakas odrobinke, zobaczymy jak juz przyjedzie do mnie :) Quote
Recommended Posts