kikou Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 cholera i dzisiaj tez go nie złapałyśmy..... Quote
monika083 Posted August 12, 2009 Author Posted August 12, 2009 pooglaszalam troche Dzikuska: -petsy -pineska -pajeczyna -adopcjapsa -e-zwierzak -petworld -animalia -kupiepsa -gumtree cdn.. Quote
GoskaGoska Posted August 16, 2009 Posted August 16, 2009 no to podnosimy, ,jak by sie go dala wykápiac , obciac , zrobic zdjecia to pewnie domkow by bylo wiecej Quote
yuki Posted August 16, 2009 Posted August 16, 2009 Kurde tylko , że on jest taki dziki. To jak go tu wykąpać :( a faktycznie by to dużo dało, od razu z wyglądu byłby innym psem . Łatwiej by coś wtedy znaleźć.. Quote
leni356 Posted August 16, 2009 Posted August 16, 2009 yuki napisał(a):Kurde tylko , że on jest taki dziki. To jak go tu wykąpać :( a faktycznie by to dużo dało, od razu z wyglądu byłby innym psem . Łatwiej by coś wtedy znaleźć.. Są chyba jakieś tabletki na uspokojenie, nie znam się niestety, trzeba by popytać Quote
Bella1 Posted August 16, 2009 Posted August 16, 2009 Ale coż to znaczy dziki ,rzuca się z zębami chyba nie, jedynie nie daje się złapać ale to może ze strachu , jeszcze raz powtarzam ten pies napewno kiedyś miał dom w którym o niego dbano , miał piękną zadbaną sierść , umie chodzić na smyczy ,czy ktoś rozmawiał o nim z pielęgniarzem Moim zdaniem kąpiel tu niczego nie załatwi bo za parę dni będzie wyglądać jak wygląda teraz , jemu potrzebny jest DT który oceni jego zachowanie , zadba o włos chłopaka a zapewniam że wtedy domki się będą o niego biły , można też wykastrować chłopaka Są takie psy które nie mają zupełnie szczęścia i właśnie on do takich chyba należy , jest teraz brzydki , zaniedbany , nieprzystępny i jeszcze z etykietką dzikiego :-( Quote
GoskaGoska Posted August 16, 2009 Posted August 16, 2009 z tá kastracja to dobry pomysl zeby jakis pseudohodowca go nie wypatrzyl, bella1 dalabys rade go zapisac do kastracji mi tez sie wydaje ze on sie boi bardzo, pani Lucynka by byla dla niego wybawieniem, bo ona cuda robi z zarosnietych kudlaczy. Ma ktos z niá kontakt? Quote
Bella1 Posted August 16, 2009 Posted August 16, 2009 Nie ma sprawy mogę go zapisać Lucyna nie może go wziąść , wie o nim widziała biedaka , ale w tej chwili odpada jako DT Quote
kikou Posted August 16, 2009 Posted August 16, 2009 Bella1 napisał(a):Nie ma sprawy mogę go zapisać Lucyna nie może go wziąść , wie o nim widziała biedaka , ale w tej chwili odpada jako DT a nie moglaby go chociaż obciąć? Quote
Bella1 Posted August 16, 2009 Posted August 16, 2009 Zapytam ale ostatnio nie przyjeżdża często , a jak jest to popołudniu i zawsze jakaś bida jest w pilniejszej potrzebie , nawet nie wiem jak mogłaby go obciąć jemu przede wszystkim potrzebna jest solidna kąpiel i pewnie maszynką po całości jego włos to typowy włos yorka więc pewnie teraz to jeden kołtun Quote
GoskaGoska Posted August 16, 2009 Posted August 16, 2009 normalnie trzeba go jakos zlapac - teraz coz mnie ma nie miejscu trzeba by bylo ktorás nowá dziewczyne wciágnac Quote
Bella1 Posted August 16, 2009 Posted August 16, 2009 Raz go do zdjęcia przyprowadził pielęgniarz to trząsł się biedaczek jak galareta , a gdy wrócił na boks został pogryziony Quote
kikou Posted August 16, 2009 Posted August 16, 2009 Bella1 napisał(a):Raz go do zdjęcia przyprowadził pielęgniarz to trząsł się biedaczek jak galareta , a gdy wrócił na boks został pogryziony cholera, ten piesek potrzebuje dt jak mało który...... Quote
GoskaGoska Posted August 17, 2009 Posted August 17, 2009 potrzebuje bardzo -przeciez taki psiak z DT do adopcji poszedl by raz dwa. Moze sie ktos na dogo jednak sie na nim zlituje i da mu szanse Quote
monika083 Posted August 17, 2009 Author Posted August 17, 2009 moja kolezanka (wlasciwie mojej siostry) przegladala ogloszenia ,ktore robilam psiakom i wyslala mi maila z zapytaniem o tego biedaczka.Napisalam jej ,ze to jeden wielki strach,nieufny ,ale szukamy mu na cito domu ,chociazby dt.Ogolnie dziewczyna baaardzo chce psa ,ale mieszka sama i pracuje ,piesek musialby byc dosyc dlugo sam w domu,nie wiem czy on by sie nadawal. No nic ,czekam na odp od niej. Quote
Bella1 Posted August 17, 2009 Posted August 17, 2009 Umówiłam go na kastrację 11 września ale gdy będzie potrzebna to wciśnę go wcześniej , pytałam dziś pielęgniarza o jego zachowanie nie jest tak żle z naszym dzikusem z dużą rezerwą podchodzi do głaskania a nawet zdarzyło się że wskoczył pielęgniarzowi na kolana gdy ten kucnął . On chce mieć swojego człowieka któremu zaufa i pokocha bezgranicznie tylko czy będzie mieć taką szansę Quote
GoskaGoska Posted August 17, 2009 Posted August 17, 2009 dzięki Bella :) przynajmniej będzie wykastrowny to psudohodowcow bedziemy miec z glowy Quote
leni356 Posted August 17, 2009 Posted August 17, 2009 Dodałam jeszcze jego ogłoszenie na stronę Psydoadopcji.pl - ostatnio 2 osoby pytały o mix yorka Quote
monika083 Posted August 18, 2009 Author Posted August 18, 2009 to dobrze ,ze bedzie wykastrowany. Ja mialam jedno zapytanie o niego ..na gg,ale juz po kilku zdaniach stwierdzilam ,ze szkoda czasu na pisanie.. babka wyleciala z tekstem: ''..ale jak sie go wyczesze to bedzie taki ,jak te yorki ladne..?'' Lekarze rece rozkladaja..:shake: Czekam jeszcze na odpowiedz kolezanki,napisze jej jeszcze ,ze bedzie kastrowany ,bo to tez plus.A ile on moze wazyc? Quote
IzabelaB Posted August 18, 2009 Posted August 18, 2009 jejku on jest jak moj maks !! piękny, aż mi łzy poleciały ... chyba sie wybiore do niego ... choc daleko... boze ale chcialabym go stamtad wyciagnac! Quote
GoskaGoska Posted August 18, 2009 Posted August 18, 2009 jesli bys sie zdecydowala dac mu DT to z transportem mozemy pomoc Quote
Recommended Posts