Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 238
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kurde tylko , że on jest taki dziki. To jak go tu wykąpać :( a faktycznie by to dużo dało, od razu z wyglądu byłby innym psem . Łatwiej by coś wtedy znaleźć..

Posted

yuki napisał(a):
Kurde tylko , że on jest taki dziki. To jak go tu wykąpać :( a faktycznie by to dużo dało, od razu z wyglądu byłby innym psem . Łatwiej by coś wtedy znaleźć..

Są chyba jakieś tabletki na uspokojenie, nie znam się niestety, trzeba by popytać

Posted

Ale coż to znaczy dziki ,rzuca się z zębami chyba nie, jedynie nie daje się złapać ale to może ze strachu , jeszcze raz powtarzam ten pies napewno kiedyś miał dom w którym o niego dbano , miał piękną zadbaną sierść , umie chodzić na smyczy ,czy ktoś rozmawiał o nim z pielęgniarzem
Moim zdaniem kąpiel tu niczego nie załatwi bo za parę dni będzie wyglądać jak wygląda teraz , jemu potrzebny jest DT który oceni jego zachowanie , zadba o włos chłopaka a zapewniam że wtedy domki się będą o niego biły , można też wykastrować chłopaka
Są takie psy które nie mają zupełnie szczęścia i właśnie on do takich chyba należy , jest teraz brzydki , zaniedbany , nieprzystępny i jeszcze z etykietką dzikiego :-(

Posted

z tá kastracja to dobry pomysl zeby jakis pseudohodowca go nie wypatrzyl, bella1 dalabys rade go zapisac do kastracji
mi tez sie wydaje ze on sie boi bardzo, pani Lucynka by byla dla niego wybawieniem, bo ona cuda robi z zarosnietych kudlaczy. Ma ktos z niá kontakt?

Posted

Bella1 napisał(a):
Nie ma sprawy mogę go zapisać
Lucyna nie może go wziąść , wie o nim widziała biedaka , ale w tej chwili odpada jako DT

a nie moglaby go chociaż obciąć?

Posted

Zapytam ale ostatnio nie przyjeżdża często , a jak jest to popołudniu i zawsze jakaś bida jest w pilniejszej potrzebie , nawet nie wiem jak mogłaby go obciąć jemu przede wszystkim potrzebna jest solidna kąpiel i pewnie maszynką po całości jego włos to typowy włos yorka więc pewnie teraz to jeden kołtun

Posted

Bella1 napisał(a):
Raz go do zdjęcia przyprowadził pielęgniarz to trząsł się biedaczek jak galareta , a gdy wrócił na boks został pogryziony

cholera, ten piesek potrzebuje dt jak mało który......

Posted

moja kolezanka (wlasciwie mojej siostry) przegladala ogloszenia ,ktore robilam psiakom i wyslala mi maila z zapytaniem o tego biedaczka.Napisalam jej ,ze to jeden wielki strach,nieufny ,ale szukamy mu na cito domu ,chociazby dt.Ogolnie dziewczyna baaardzo chce psa ,ale mieszka sama i pracuje ,piesek musialby byc dosyc dlugo sam w domu,nie wiem czy on by sie nadawal. No nic ,czekam na odp od niej.

Posted

Umówiłam go na kastrację 11 września ale gdy będzie potrzebna to wciśnę go wcześniej , pytałam dziś pielęgniarza o jego zachowanie nie jest tak żle z naszym dzikusem z dużą rezerwą podchodzi do głaskania a nawet zdarzyło się że wskoczył pielęgniarzowi na kolana gdy ten kucnął .
On chce mieć swojego człowieka któremu zaufa i pokocha bezgranicznie tylko czy będzie mieć taką szansę

Posted

to dobrze ,ze bedzie wykastrowany.
Ja mialam jedno zapytanie o niego ..na gg,ale juz po kilku zdaniach stwierdzilam ,ze szkoda czasu na pisanie..
babka wyleciala z tekstem: ''..ale jak sie go wyczesze to bedzie taki ,jak te yorki ladne..?''
Lekarze rece rozkladaja..:shake:

Czekam jeszcze na odpowiedz kolezanki,napisze jej jeszcze ,ze bedzie kastrowany ,bo to tez plus.A ile on moze wazyc?