Aldi Posted November 9, 2005 Posted November 9, 2005 No to w takim razie Bafisia niezła sztuka :D:D:D Quote
Ilona Posted November 10, 2005 Posted November 10, 2005 Witam !! Też mam suczke dalmatynke 9 letnią rodowodowe imie JAŚNIE PANI AISHA Uśmiech Dalmacji w domu Aisha :D Pozdrawiam Quote
Kika Posted November 11, 2005 Posted November 11, 2005 Ilona napisał(a):Witam !! Też mam suczke dalmatynke 9 letnią rodowodowe imie JAŚNIE PANI AISHA Uśmiech Dalmacji w domu Aisha :D Pozdrawiam Witaj Ilona ! Widzę że coraz więcej dalmatynomaniaków na forum :D :wink: Quote
Ilona Posted November 12, 2005 Posted November 12, 2005 Witam!! Dziękuje za miłe przyjęcie :D Napiszcie coś o waszych pieskach :) Pozdrawiam Quote
Guest Reyes Posted November 12, 2005 Posted November 12, 2005 To ja zaczne: Mam kropke Heroine/Here (wedle uznania). Jest z Gdańskiej hodowli Alma-Woz. Szkolona aktualnie metodą klikierową. Zdaje mi się że jej najwiękrza ambicja to by jej Pańcia (brunetka) osiwiała przez nią. Ehhh.... Nie jest tego aż tak daleka :evilbat: . Quote
Ilona Posted November 12, 2005 Posted November 12, 2005 [quote name='Reyes']To ja zaczne: Mam kropke Heroine/Here (wedle uznania). Jest z Gdańskiej hodowli Alma-Woz. Szkolona aktualnie metodą klikierową. Zdaje mi się że jej najwiękrza ambicja to by jej Pańcia (brunetka) osiwiała przez nią. Ehhh.... Nie jest tego aż tak daleka :evilbat: . Reyes co to za szkolenie nie znam :hmmmm: Pozdrawiam Quote
g_o_n_i_a Posted November 12, 2005 Posted November 12, 2005 Hej Łaciatki, może dacie jakies nowe foteczki do wątku? :D Nie chciałabym zapeszać, ale może za jakiś czas zamieszka z nami drugi dalmasek... Tylko tutaj pojawia się pytanie - piesek czy suczka. Nie chciałabym zeby sunie walczyły o dominację czy coś takiego... A psiak, który jest zazwyczaj uległy, to na pewno poszedłby na kastrację, więc? Może cos mi doradzicie, proszę? :angel: Jest jeszcze opcja na beagle... Quote
Ilona Posted November 12, 2005 Posted November 12, 2005 Reyes bardzo Ci dziękuje za wiadomość , nic o tej metodzie nie wiedziałam. Ja z mają Aishą chodziłam na kurs tresury na PT i byłam z niej bardzo zadowolona :D Pozdrawiam Quote
Ilona Posted November 12, 2005 Posted November 12, 2005 [quote name='g_o_n_i_a']Hej Łaciatki, może dacie jakies nowe foteczki do wątku? :D Nie chciałabym zapeszać, ale może za jakiś czas zamieszka z nami drugi dalmasek... Tylko tutaj pojawia się pytanie - piesek czy suczka. Nie chciałabym zeby sunie walczyły o dominację czy coś takiego... A psiak, który jest zazwyczaj uległy, to na pewno poszedłby na kastrację, więc? Może cos mi doradzicie, proszę? :angel: Jest jeszcze opcja na beagle... gonia nie było by Ci szkoda tego pieska :( ja w domu mam 4 suczki i wszystko jest ok :D Pozdrawiam Quote
Guest Reyes Posted November 12, 2005 Posted November 12, 2005 Tzn... Ja mam bardzo złe doświadczenia z kursami tresury z tradycyjnymi metodami.(jest taka szkoła na mojim osiedlu... ZGROZA!) A ze szkolenia pozytywnymi bodźcami a potem klikierem (nie wiedziałam o tej metodzie bo inaczej tresowałabym od szczeniaka) jestem bardzo zadowolona. Jak jesteśmy same( w tłumie troche gorzej, ale idzie dopracować) bardzo dobrze robi wszystki ćwiczenia z zakresu PT poza chodzeniem przy nodze :oops: ... Ale to się jeszcze dopracuje. Goniu... Jak Gaja i Aza i tak nie żyją w zgodzie to ściąganie trzeciej suni to ryzykowne przedsięwzięcie. Może lepiej psa... A szczerze mówiąc mnie by było żal psa który "może" (;)) Jest przy dwóch suczkach i mu niewolno. Na twojim miejscu zdecydowałabym się na jego kastracjie. Quote
g_o_n_i_a Posted November 12, 2005 Posted November 12, 2005 Szczerze mówiąc, jestem juz troche ostrozniejsza na kontakty damsko damskie... Kiedyś mi mówiono, ze bardziej ze soba dogada się suczka z psem niż suczka z suczką... Poza tym klamka jeszcze nie zapadła. To jeszcze przyszłość. Quote
Kika Posted November 12, 2005 Posted November 12, 2005 g_o_n_i_a napisał(a):Szczerze mówiąc, jestem juz troche ostrozniejsza na kontakty damsko damskie... Kiedyś mi mówiono, ze bardziej ze soba dogada się suczka z psem niż suczka z suczką... Poza tym klamka jeszcze nie zapadła. To jeszcze przyszłość. Suczki dogadują się ze soba znakomicie jak już ustalą między sobą , która rządzi w stadzie. Znawcy podpowiadają mi że na psa - jak już mam sunię - jeszcze przyjdzie czas- lepiej druga suczka w domu. Moja Bafi ma wspaniały kontakt z suczkami - i na terenie przy domu- jak się już z nimi zna, a super w terenie.dzisiaj np. były zabawy nad rzeką z młoda jamniczką. Był z nami pies -dalmatyńczyk- jakoś ją nie bardzo interesował. Pewnie się jej nie spodobał :wink: Quote
g_o_n_i_a Posted November 13, 2005 Posted November 13, 2005 Kilka, przekonujesz mnie troche na strone suczki... Ale to się niedługo wyjaśni - wtedy pochwale się małym łaciatkiem lub małą łaciatką. A Aza... Aza bedzie mamką ;-) Quote
Ilona Posted November 13, 2005 Posted November 13, 2005 Kika napisał(a):g_o_n_i_a napisał(a):Szczerze mówiąc, jestem juz troche ostrozniejsza na kontakty damsko damskie... Kiedyś mi mówiono, ze bardziej ze soba dogada się suczka z psem niż suczka z suczką... Poza tym klamka jeszcze nie zapadła. To jeszcze przyszłość. Suczki dogadują się ze soba znakomicie jak już ustalą między sobą , która rządzi w stadzie. Znawcy podpowiadają mi że na psa - jak już mam sunię - jeszcze przyjdzie czas- lepiej druga suczka w domu. Moja Bafi ma wspaniały kontakt z suczkami - i na terenie przy domu- jak się już z nimi zna, a super w terenie.dzisiaj np. były zabawy nad rzeką z młoda jamniczką. Był z nami pies -dalmatyńczyk- jakoś ją nie bardzo interesował. Pewnie się jej nie spodobał :wink: gonia Ja zgadzam się z Kiką popieram wybór suczki :) ale wiadomo decyzja należy do Ciebie :D Pozdrawiam Quote
Ania i Salma Posted November 13, 2005 Posted November 13, 2005 Ilona napisał(a):Witam !! Też mam suczke dalmatynke 9 letnią rodowodowe imie JAŚNIE PANI AISHA Uśmiech Dalmacji w domu Aisha :D Pozdrawiam Moja panna też ma przydomek Uśmiech Dalmacji :D A tak w ogole to witam po BAAAAAAAARDZO długiej nieobecności :oops: Kika, gratulacje dla twojego suczyska :wink: My juz całkowicie odpuscilysmy sobie wystawy na koszt agility i w ogole tego nie zalujemy Nie omieszkam wkleić zdjęcia, które chociaż jest z lutego, to wg mnie najlepiej oddaje możliwości łaciatych :lol: Quote
g_o_n_i_a Posted November 13, 2005 Posted November 13, 2005 Ania i Salma napisał(a): Nie omieszkam wkleić zdjęcia, które chociaż jest z lutego, to wg mnie najlepiej oddaje możliwości łaciatych :lol: Cudo :iloveyou: Ilona napisał(a): gonia Ja zgadzam się z Kiką popieram wybór suczki :) ale wiadomo decyzja należy do Ciebie :D Myślę, że tak przed świętami maleństwo będzie u nas. Ale nie chce na razie zapeszać... :wink: Quote
Ilona Posted November 13, 2005 Posted November 13, 2005 Ania i Salma napisał(a):Ilona napisał(a):Witam !! Też mam suczke dalmatynke 9 letnią rodowodowe imie JAŚNIE PANI AISHA Uśmiech Dalmacji w domu Aisha :D Pozdrawiam Moja panna też ma przydomek Uśmiech Dalmacji :D A tak w ogole to witam po BAAAAAAAARDZO długiej nieobecności :oops: Kika, gratulacje dla twojego suczyska :wink: My juz całkowicie odpuscilysmy sobie wystawy na koszt agility i w ogole tego nie zalujemy Nie omieszkam wkleić zdjęcia, które chociaż jest z lutego, to wg mnie najlepiej oddaje możliwości łaciatych :lol: Ania i Salma miło mi, że mamy suczki z tej samej hodowli :) zdjęcie suni w zimowej scenerii superowe :D moja Aisha bierze jeszcze udział w wystawach w klasie weteranów Baaaaaardzo to lubi :D Pozdrawiam Quote
yassue Posted November 13, 2005 Posted November 13, 2005 witam witam po malej przerwie :) Aniu, uwielbiam fotki na ktorych psiaki skacza przez nieistniejace hopki :lol: tez sie pochwale swoim szczesciem, rowniez Usmiech Dalmacji :wink: Quote
Kika Posted November 13, 2005 Posted November 13, 2005 Ania i Salma napisał(a):Moja panna też ma przydomek Uśmiech Dalmacji :D A tak w ogole to witam po BAAAAAAAARDZO długiej nieobecności :oops: Kika, gratulacje dla twojego suczyska :wink: My juz całkowicie odpuscilysmy sobie wystawy na koszt agility i w ogole tego nie zalujemy Aniu witaj, faktycznie dawno Cię tu nie było- studia tak Cię pochłonęły? Dzięki za gratulacje.Mnie agility też się podoba bardzo, ale już czasu na to brakuje , a poza tym u nas tylko na łące możemy ćwiczyć :wink: Quote
Guest Reyes Posted November 13, 2005 Posted November 13, 2005 Ehhhhh kocham takie dynamiczne ujęca kropków (<<<<Danka się właśnie rozmarza, a jej kropka leży plackiem na jej poduszce >>>). Świetne fotki dziewczyny;). Quote
Aldi Posted November 13, 2005 Posted November 13, 2005 super te wasze foteczki ,, czy ktoś może mi powiedzieć jak sie tu fotki wstawia to pokaże kilka zdjeć moje dalmatyna :D Quote
Aldi Posted November 13, 2005 Posted November 13, 2005 Dzieki , juz zmniejszam fotki i zaraz wstawie :) Quote
Recommended Posts