Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 212
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ilona napisał(a):
Witam !!
Też mam suczke dalmatynke 9 letnią rodowodowe imie JAŚNIE PANI AISHA Uśmiech Dalmacji w domu Aisha :D

Pozdrawiam

Witaj Ilona ! Widzę że coraz więcej dalmatynomaniaków na forum :D :wink:

Posted

To ja zaczne:
Mam kropke Heroine/Here (wedle uznania). Jest z Gdańskiej hodowli Alma-Woz. Szkolona aktualnie metodą klikierową. Zdaje mi się że jej najwiękrza ambicja to by jej Pańcia (brunetka) osiwiała przez nią. Ehhh.... Nie jest tego aż tak daleka :evilbat: .

Posted

[quote name='Reyes']To ja zaczne:
Mam kropke Heroine/Here (wedle uznania). Jest z Gdańskiej hodowli Alma-Woz. Szkolona aktualnie metodą klikierową. Zdaje mi się że jej najwiękrza ambicja to by jej Pańcia (brunetka) osiwiała przez nią. Ehhh.... Nie jest tego aż tak daleka :evilbat: .

Reyes co to za szkolenie nie znam :hmmmm:

Pozdrawiam

Posted

Hej Łaciatki, może dacie jakies nowe foteczki do wątku? :D

Nie chciałabym zapeszać, ale może za jakiś czas zamieszka z nami drugi dalmasek... Tylko tutaj pojawia się pytanie - piesek czy suczka. Nie chciałabym zeby sunie walczyły o dominację czy coś takiego... A psiak, który jest zazwyczaj uległy, to na pewno poszedłby na kastrację, więc? Może cos mi doradzicie, proszę? :angel:
Jest jeszcze opcja na beagle...

Posted

Reyes bardzo Ci dziękuje za wiadomość , nic o tej metodzie nie wiedziałam. Ja z mają Aishą chodziłam na kurs tresury na PT i byłam z niej bardzo zadowolona :D

Pozdrawiam

Posted

[quote name='g_o_n_i_a']Hej Łaciatki, może dacie jakies nowe foteczki do wątku? :D

Nie chciałabym zapeszać, ale może za jakiś czas zamieszka z nami drugi dalmasek... Tylko tutaj pojawia się pytanie - piesek czy suczka. Nie chciałabym zeby sunie walczyły o dominację czy coś takiego... A psiak, który jest zazwyczaj uległy, to na pewno poszedłby na kastrację, więc? Może cos mi doradzicie, proszę? :angel:
Jest jeszcze opcja na beagle...

gonia nie było by Ci szkoda tego pieska :( ja w domu mam 4 suczki i wszystko jest ok :D

Pozdrawiam

Posted

Tzn... Ja mam bardzo złe doświadczenia z kursami tresury z tradycyjnymi metodami.(jest taka szkoła na mojim osiedlu... ZGROZA!) A ze szkolenia pozytywnymi bodźcami a potem klikierem (nie wiedziałam o tej metodzie bo inaczej tresowałabym od szczeniaka) jestem bardzo zadowolona. Jak jesteśmy same( w tłumie troche gorzej, ale idzie dopracować) bardzo dobrze robi wszystki ćwiczenia z zakresu PT poza chodzeniem przy nodze :oops: ... Ale to się jeszcze dopracuje.
Goniu... Jak Gaja i Aza i tak nie żyją w zgodzie to ściąganie trzeciej suni to ryzykowne przedsięwzięcie. Może lepiej psa... A szczerze mówiąc mnie by było żal psa który "może" (;)) Jest przy dwóch suczkach i mu niewolno. Na twojim miejscu zdecydowałabym się na jego kastracjie.

Posted

Szczerze mówiąc, jestem juz troche ostrozniejsza na kontakty damsko damskie... Kiedyś mi mówiono, ze bardziej ze soba dogada się suczka z psem niż suczka z suczką...
Poza tym klamka jeszcze nie zapadła. To jeszcze przyszłość.

Posted

g_o_n_i_a napisał(a):
Szczerze mówiąc, jestem juz troche ostrozniejsza na kontakty damsko damskie... Kiedyś mi mówiono, ze bardziej ze soba dogada się suczka z psem niż suczka z suczką...

Suczki dogadują się ze soba znakomicie jak już ustalą między sobą , która rządzi w stadzie. Znawcy podpowiadają mi że na psa - jak już mam sunię - jeszcze przyjdzie czas- lepiej druga suczka w domu.

Moja Bafi ma wspaniały kontakt z suczkami - i na terenie przy domu- jak się już z nimi zna, a super w terenie.dzisiaj np. były zabawy nad rzeką z młoda jamniczką. Był z nami pies -dalmatyńczyk- jakoś ją nie bardzo interesował. Pewnie się jej nie spodobał :wink:

Posted

Kika napisał(a):
g_o_n_i_a napisał(a):

Suczki dogadują się ze soba znakomicie jak już ustalą między sobą , która rządzi w stadzie. Znawcy podpowiadają mi że na psa - jak już mam sunię - jeszcze przyjdzie czas- lepiej druga suczka w domu.

Moja Bafi ma wspaniały kontakt z suczkami - i na terenie przy domu- jak się już z nimi zna, a super w terenie.dzisiaj np. były zabawy nad rzeką z młoda jamniczką. Był z nami pies -dalmatyńczyk- jakoś ją nie bardzo interesował. Pewnie się jej nie spodobał :wink:

gonia Ja zgadzam się z Kiką popieram wybór suczki :) ale wiadomo decyzja należy do Ciebie :D

Pozdrawiam

Posted

Ilona napisał(a):
Witam !!
Też mam suczke dalmatynke 9 letnią rodowodowe imie JAŚNIE PANI AISHA Uśmiech Dalmacji w domu Aisha :D

Pozdrawiam

Moja panna też ma przydomek Uśmiech Dalmacji :D

A tak w ogole to witam po BAAAAAAAARDZO długiej nieobecności :oops:

Kika, gratulacje dla twojego suczyska :wink: My juz całkowicie odpuscilysmy sobie wystawy na koszt agility i w ogole tego nie zalujemy

Nie omieszkam wkleić zdjęcia, które chociaż jest z lutego, to wg mnie najlepiej oddaje możliwości łaciatych :lol:

Posted

Ania i Salma napisał(a):

Nie omieszkam wkleić zdjęcia, które chociaż jest z lutego, to wg mnie najlepiej oddaje możliwości łaciatych :lol:

Cudo :iloveyou:

Ilona napisał(a):

gonia Ja zgadzam się z Kiką popieram wybór suczki :) ale wiadomo decyzja należy do Ciebie :D

Myślę, że tak przed świętami maleństwo będzie u nas. Ale nie chce na razie zapeszać... :wink:

Posted

Ania i Salma napisał(a):
Ilona napisał(a):
Witam !!

Pozdrawiam

Kika, gratulacje dla twojego suczyska :wink: My juz całkowicie odpuscilysmy sobie wystawy na koszt agility i w ogole tego nie zalujemy

Ania i Salma miło mi, że mamy suczki z tej samej hodowli :) zdjęcie suni w zimowej scenerii superowe :D moja Aisha bierze jeszcze udział
w wystawach w klasie weteranów Baaaaaardzo to lubi :D

Pozdrawiam

Posted

witam witam po malej przerwie :)
Aniu, uwielbiam fotki na ktorych psiaki skacza przez nieistniejace hopki :lol:
tez sie pochwale swoim szczesciem, rowniez Usmiech Dalmacji :wink:

Posted

Ania i Salma napisał(a):

Aniu witaj, faktycznie dawno Cię tu nie było- studia tak Cię pochłonęły?

Dzięki za gratulacje.Mnie agility też się podoba bardzo, ale już czasu na to brakuje , a poza tym u nas tylko na łące możemy ćwiczyć :wink:

Posted

Ehhhhh kocham takie dynamiczne ujęca kropków (<<<<Danka się właśnie rozmarza, a jej kropka leży plackiem na jej poduszce >>>).
Świetne fotki dziewczyny;).