Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 92
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Gdusia napisał(a):
Z tego co wiem to Bokser jest psem, ktory zle zniosi zime i chlodniejsze dni i powinien byc w domu.

Nie tylko zime zle znosza ale rowniez upaly, szybko sie przegrzewaja i potrafia dostac udaru...

Posted

MonikaP napisał(a):
A ja dodam jeszcze, że może bardzo przeżywać samotność i zostawanie w domu, ew. nudzić się w tym czasie i wynajdywać sobie samodzielnie rozrywki :diabloti:. Moja Tosia zjadła wielką lupę (zostawiła tylko szkło, całą plastikową, grubą oprawę zjadła), słomiane zabawki, krem Nivea w tubce, razem z połową samej tubki, a także podobny krem w słoiku - sama odkręciła słoik, powyginała zakrętkę i wyjadła zawartość. Swojego czasu namiętnie skakała przednimi łapami na półki, sprawdzając, co uda się zrzucić. Słowem, narobiła trochę zniszczeń :evil_lol:. Aaaa....nie wspomniałam o pluciu, prychaniu, chrapaniu i puszczaniu bąków - to taka mała słabostka bokserów :diabloti:. Nie mówiąc o szaleńczej wprost energii - Tosia ma już 3 lata z kawałkiem, a zachowuje się, jakby miała 6 miesięcy - już kilku właścicieli bokserów uświadomiło mi, że tak będzie do późnej starości.
Do tego należy dodać dość słabe bokserze zdrowie - co nie tylko może się przełożyć na krótsze życie, ale i na spore wydatki u weterynarza....

Z moja mialam podobne przejscia i udalo mi sie to zwalczyc :evil_lol: Boksery to wymagajace psychicznie psy, jak nie maja wyzwan umyslowych, to nawet gdy wlascicel jest w domu potrafia wpadac na ciekawe pomysly na zabicie nudy :eviltong: Moja musi byc wybiegana i na wyjscie zostawiam jej np plastikowa butelek z pocieta parowka w srodku albo kule smakule z zawartoscia. Malej zajmuje to jakies 30min ale po takim "wysilku" zasypia na kilka godzin :diabloti:

Posted

Tak wygladala moja kawalerka, kiedy to pierwszy raz trafil do mnie bokser znajda. Nie mialam pojecia o rasie i glupia myslalam, ze godzinka porannego spaceru zupelnie mu wystarczy i moze zostac sam w domu na 8h :evil_lol:

Guest Elżbieta481
Posted

Gonia-mamy już zgodę na ogłaszanie Dory w radiu.Jakby co-daj znać.
Czy w ew.ogłoszeniu mozna podać telfeon do Pawła?
E/W

Posted

[quote name='ageralion']

Tak wygladala moja kawalerka, kiedy to pierwszy raz trafil do mnie bokser znajda. Nie mialam pojecia o rasie i glupia myslalam, ze godzinka porannego spaceru zupelnie mu wystarczy i moze zostac sam w domu na 8h :evil_lol:

Oj, nie, to u mnie aż tak źle nie było mi nie jest, ale ja Tosi nie zostawiam na zbyt długo. Ona ma takie "wzloty i upadki" - są całe tygodnie, gdy potrafi zostać sama i niczego nie popsuć, a kiedy indziej wystarczy, że wyjdę na 5 minut do sklepu, a po powrocie podłoga jest zasłana papierami.

Posted

Fajny nie? Ten pomaranczowy i bezowy material to sa zalonki z okien lezace w ziemi z kwiatow i wodzie z konewki. Calosc lezy na skorze baraniej. urtka byla do wywalenia, bo urwal w niej rekaw i kolniez lamiac przy tym wieszak w przedpokoju. Moje ciuchy i buty byly wymieszane z 30 pobitymi jajkami. Ogolnie wesolo i kolorowo :evil_lol: Aha jeszcze lampka do wywalenia, bo kompletnie wyrzuta i kilka dokumentow do odzyskania :diabloti:

Posted

Wlasnie wrocilam od psiakow razem z kuzynem.
Droa to naprawde sliczny i przyjazny pies, od razu przywitala mnie oraz Szymona. Jutro pojedzie do nowego domu.
Szymon ma dom z duzym ogrodem wiec sunia bedzie miala dostep do tego i do tego. Na noc bedzie spala w domku razem z rodzina, caly czas bedzie miala kontakt z czlowiekiem oraz z dziecmi. Szymon bardzo lubi psy i nie pozwoli aby Dorze stalo sie cos zlego.
Dora trafi do dobrego domku a ja bede ja odwiedzac i bede wam zdawac relacje:):):)

Guest Elżbieta481
Posted

Czyli boksereczka jest bezpieczna,ma domek.Cieszę się:lol:
Odwołujemy radio.
Pozdrowienia Gośka
E/W

Posted

Jeszcze nic nie wiem tylko tyle co napisała Gdusia. Z Pawłem nikt na razie nie rozmawiał a to On ma ostateczny głos, jako opiekun suni.

Dora już lepiej psychicznie, ale do ludzi ma stosunek bardzo uległy - była bita na pewno.
Dzisiaj biegała z psiakami, m.on. Madrasem, Miłka - nawet zaczęła się bawić.
Koniecznie musi trafić do super domu, który kocha boksery. Nie wyobrażam sobie kolejnej porażki. Czekamy na potwierdzenie od Pawła. Dopóki tego nie ma - na razie wszystko jeszcze nie jest zamknięte.

Guest Elżbieta481
Posted

Dobra-to jeszcze poczekamy z radiem-jak będzie na 100procent pewne to wtedy odwołamy
E/W

Posted

Fundacja SOS też czeka na ostateczną decyzję. Wystawimy ją na naszej stronie, ostatnio było kilka chętnych domów, właśnie dla suń.:)
bokser nie jest psem podwórkowym.... A po tym co przeszła należy jej się wszystko co najlepsze.
Czy domy są potem w jakiś sposób kontrolowane?

Posted

Rozmawialam z p. Pawlem na temat adopcji Dory i obawia sie ze moze byc ona za zywa jesli chodzi o dzieci.
Jutro jedziemy z kuzynem do schroniska i Szymon bedzie rozmawial z p.Pawlem.

Posted

Gdusia jeśli Dora za żywa to może Tina lub Nefik albo Bari? To są dopiero super psiaki a czekają już tak długo, Dora pewnie nie będzie mieć problemu ze znalezieniem domku a one? Czekają tak długo...

Posted

Dora jest naprawde wspanialym psem. Jest delikatna jesli chodzi odzieci... Jutro jedzie do nowego domku :):) Kuzyn ja zabiera... A moze niedlugo i Barii pojedzie do nowego domku :)

Posted

Oczywiście przekaże :) Tylko kuzyn niestety nie ma dostępu do neta wiec ja na bieżąco będę przekazywała informacje I wysyłała zdjęcia (oczywiście jak będę odwiedzała sunieJ)

Posted

[quote name='Gdusia']Oczywiście przekaże :) Tylko kuzyn niestety nie ma dostępu do neta wiec ja na bieżąco będę przekazywała informacje I wysyłała zdjęcia (oczywiście jak będę odwiedzała sunieJ)
Traktuje to jak pisemna deklaracje wizyt poadopcyjnych :eviltong: