Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

23 lipca do schroniska został doprowadzony młody mix cocker spaniela.
Jest to pies, ma ok 2 lat.
Co o nim wiem? Nic. Tylko tyle, że jest. Odwiedzę go w poniedziałek i zobaczę na własne oczy.
Ponieważ każdy powinien mieć jakieś imię nazwę go tymczasowo Goldi :p ( jeżeli ktoś ma lepsze propozycje to proszę pisać :cool3:)
Kwarantanna kończy mu się 6 sierpnia. Zależy mi na odpowiedzialnym domku dla niego- żeby nie trafił do żadnej pseudo. Niestety, psy które opuszczają szczecińskie schronisko nie są wykastrowane- jest możliwość bezpłatnego wysterylizowania później w lecznicy TOZ. (suczki są sterylizowane obowiązkowo w schronisku).
Oto kontakt do szczecińskiego schroniska:
+48914870281
A oto fotka przystojniaka :cool3:

A teraz ciekawostka. Na stronie schronu widnieje jako springer spaniel walijski. Prawda, że jest bardzo w typie rasy ? :diabloti::diabloti:

Posted

W naszym schronisku nie przyjmuje się psów właścicielskich. Tylko te bezdomne, ew. znalezione. Goldiego znaleziono w ok. J.Głębokiego ( to ok 5 min jazdy tramwajem od schronu)

Posted

Nie wyrobiłam się dzisiaj czasowo i nie zdążyłam pójść do schronu- a do 16 też nie zdążę :shake: Jutro fotki i opis tego jak psiak się zachowuje. Popytam również, czy ktoś już się na niego zapisał. nie wiem tylko, co zrobić, żeby nie trafił w niepowołane ręce. :-( Sama nie wezmę, a nikt nie ma wolnego DT

Posted

Sebriel napisał(a):
Niestety, psy które opuszczają szczecińskie schronisko nie są wykastrowane

Na prosbe przyszlego wlasciciela labo osoby, ktora bierze jego adopcje we wlsne rece, psiak moze byc wkastrowany i wydany po 10 dniach od zabiegu. Aha kastracja moze byc wykonana dopiero po okresie kwarantanny, bo dopiero wtedy schronisko staje sie wlascicielam psiaka.

Posted

Sebriel napisał(a):
No właśnie, może a nie musi być wykastrowany... a jak ktoś chce rozmnażać, to raczej psiaka nie wykastruje :shake:

Ale to informacja do Was, gdybyscie chcialy psiaka wyciagac dla potencjalnego domku. Ja tak robie z boksiami, ktore zabieram ze schronu. Chyba, ze tak jak Roki nie mogly przejsc zabiegu kastracji z powodu stanu zdrowia, wtedy w umowie adopcyjnej jest klauzula o wymogu kastracji i termin do wykonania zabiegu. Po tym czasie jest wizyta po adopcyjna i jesli pies dalej biega z keljnotami, wtedy mamy prawo psa odebrac.

Posted

violaoo9 napisał(a):
Witam! moja kuzynka jest zainteresowana tą psinką. Proszę dać mi znać czy ktoś oprócz nas pyta jeszcze o tego biednego pieska.

Na razie chyba nikt. :roll:
Napisz proszę coś więcej o swojej kuzynce. :cool3:

Posted

Nikt się nie pytał :razz:

Byłam w schronisku i nie wypatrzyłam przystojniaka na kwarantannie- albo odebrali go właściciele (ale wtedy zniknąłby z "do adopcji") albo siedział gdzieś w środku- gdzie nie wolno chodzić osobom postronnym. Jutro idę znowu, muszę go wypatrzeć

Posted

to znowu ja! niestety-kuzynka nie może wziąć tego psiaka,ponieważ jej mama twierdzi że to za duży pies do domu.Może macie tam jakieś małe pieski (nie szczeniaki) takie do 3 lat.

Posted

Za duży? cocker jest do kolan. Mniejsze sa jamniki, ratlerki, i ich mixy... yorki :D I wszelkie małe kundelki ;) W TOZ mamy teraz ok 5 małych, młodych piesków, obu płci. strona: www. toz. szczecin. pl a;e uprzedzam, że wymagamy kontroli przed adopcyjnej

Posted

tak,wiem o kontroli.Moja sąsiadka(ksenka)kontroluje nowe domki psiaków.Ja też mam sunie ze schronu z Ostrowa Wielkopolskiego.To właśnie ksenka mi ją znalazła,

Posted

violaoo9 napisał(a):
to znowu ja! niestety-kuzynka nie może wziąć tego psiaka,ponieważ jej mama twierdzi że to za duży pies do domu.Może macie tam jakieś małe pieski (nie szczeniaki) takie do 3 lat.

Sebriel napisał(a):
Za duży? cocker jest do kolan. Mniejsze sa jamniki, ratlerki, i ich mixy... yorki :D I wszelkie małe kundelki ;) W TOZ mamy teraz ok 5 małych, młodych piesków, obu płci. strona: www. toz. szczecin. pl a;e uprzedzam, że wymagamy kontroli przed adopcyjnej

Cocker nie jest do kolan, jest mniejszy, ma około 40 cm w kłębie, waży ok 12-14 kg. To wcale nie jest duży psiak. ;)
Moja przerośnęta cockerka ma 45 cm w kłębie, a do mojego kolana jeszcze sporo jej brakuje (za wysoka też nie jestem). ;)

No chyba, że szukają jakiejś miniaturki. :roll:

Posted

Sebriel napisał(a):
a;e uprzedzam, że wymagamy kontroli przed adopcyjnej

Wywołana :cool3:

W razie czego sprawdzę dom, bo akurat tego nie znam, wiem tylko ze znajduje się 15 km od mojej wiochy ;)

Violka ma wizyty "po" kilka razy dziennie :D

Posted

Sebriel napisał(a):
Nikt się nie pytał :razz:

Byłam w schronisku i nie wypatrzyłam przystojniaka na kwarantannie- albo odebrali go właściciele (ale wtedy zniknąłby z "do adopcji") albo siedział gdzieś w środku- gdzie nie wolno chodzić osobom postronnym. Jutro idę znowu, muszę go wypatrzeć

Trezba bylo zajrzec do biura i zapytac ;)Co do miejsc gdzie nie wolno wchodzic osobom postronnym, to jedynym takim jest pomieszczenie dla szczeniaczkow jeszcze nieadopcyjnych oraz pooperacyjnych psiakow. Nie sadze, ze tam trafil ;)

PS w biurze watro tez zapytac, czy nie ma nikogo zapisanego na chlopaka, bo te osoby maja pierwszenstwo adopcji

Posted

Przepraszam, nie miałam ostatnio czasu :( nie było mnie w schronisku w ciągu ostatnich dni, ale koleżanki były i mówią, nie ma go w boksach na kwarantannie, mimo, iż na stronie dalej "wisi" pewnie został odebrany przez właściciela :p Ale w poniedziałek będę w schronie i dopytam się w biurze

Posted

oj przepraszam jednak jest ....
nie wiedziałam ze go przenieśli....
dzisiaj miał iść do adopcji...
ale chciał chapnąć pielęgniarza więc pani się nie zgodziła ...
bo to nie pierwszy raz....
jest teraz w boksie bytowym...
tylko jakim ???
i jeszcze jeden jest spaniel tylko na obserwacji bo kogoś pogryzł ....