keciulinka Posted July 29, 2009 Posted July 29, 2009 Boy napisał(a):Keciulinka, Ty jesteś z Braniewa, nie chciałabyś mi pomagać w ratowaniu zwierząt? Tak jestem z Braniewa :) Ja kiedys Pisałam do TOZu do Fromborka w sprawie właśnie jakiegoś wolontariatu. Oczywiście ,że chciałabym pomagać zwierzętom ,ale ja dopiero że tak powiem raczkuje w tym temacie i nie wiem czy bym umiała. Jutro chyba jade do Elbląga do schroniska ,ale może jeszcze uda mi się poznać Murzynka i pójść na spacerek przed jego wyjazdem :) Quote
Boy Posted July 29, 2009 Author Posted July 29, 2009 keciulinka konicznie musisz poznać Murzynka. jest cudowny. powiedz, że jesteś ode mnie i chcesz go wyprowadzić na spacer. Keciulinka ja jutro jade do Elblaga do tego radia jak chcesz sie ze mna zabrać mogę Cie podrzucić Jadę po 13 Quote
keciulinka Posted July 29, 2009 Posted July 29, 2009 a do której otwarte jest ZOO? może uda mi się jeszcze jutro tam zajrzeć. Dziękuje bardzo ,ale nie chciałabym robić kłopotu :) Quote
Boy Posted July 29, 2009 Author Posted July 29, 2009 keciulinka napisał(a):a do której otwarte jest ZOO? może uda mi się jeszcze jutro tam zajrzeć. Dziękuje bardzo ,ale nie chciałabym robić kłopotu :) ZOO jest otwarte od 10 do 18, czasami jak nie ma ruchu, to zamykają pół godziny wcześniej. Jeśli będziesz ode mnie wolontariuszką, to będziesz mogła przychodzić wcześniej i wejdziesz bramą tą od strony pałacyku, nie głównym wejściem, bo pracownicy pracują od 8 rano. Muszą Cię tylko poznać i wejdziesz kiedy zechcesz, tam zresztą pracują wspaniali, dobrzy ludzie. Quote
nescca Posted July 29, 2009 Posted July 29, 2009 Ale działacie dziewczyny......tempo imponujące. Ściskam Murznka.... gdy czytalam o Nim na wp to łzy same cisnely mi sie do oczu.... Bądź szczęsliwy psiaku........:multi: Quote
keciulinka Posted July 29, 2009 Posted July 29, 2009 Myśle ,że zdąrze ,busik mam przed 12 to koło 15 powinnam być w domu ;) Murzynka postaram sie odwiedzić. A czy on będzie chętny z obcą osobą wyjść? Nie chce mu narobić dodatkowych stresów. Quote
anciaahk Posted July 29, 2009 Posted July 29, 2009 Ale super wieści, trzymam kciuki za szczęśliwą adopcję. Quote
keciulinka Posted July 30, 2009 Posted July 30, 2009 Właśnie wróciłam od Murzynka :) Jaki to jest wspaniały pies ,ile ma w sobie radości i miłości. Grzecznie dał sie przypiąć na smycz i energicznie zaprowadził mnie do parku w ZOO. Oczywiście co jakiś czas odwracał się i czekał aż go pogłaszcze, wąchał ,szukał i merdał ogonkiem :) Troche się obawiałam czy będzie dawał się głaskać ,ale bardzo chętnie przyjmował pieszczoty i drapanko ::loveu: Zakochałam się w tym psiaku :eviltong: Później z Panią z kasy usiadłyśmy na ławce ,a Murzynek wtulił się w moje nogi ,a później połozył na nich :) Bacznie obserwował okolice i wylegiwał się w cieniu oczywiście cały czas głaskany i drapany co mu sie bardzo podobało :) Przyjechała też Pani która go odwiedza ,przywiozła pyszną kość i znów piesek poszedł na spacerek. Mam nadzieje ,że jeszcze jutro uda mi sie odwiedzić Murzynka ,wspaniały kochany psiak ,aż ciężko było mi się z nim rozstać ;) Quote
Boy Posted July 30, 2009 Author Posted July 30, 2009 keciulinka napisał(a):Właśnie wróciłam od Murzynka :) Jaki to jest wspaniały pies ,ile ma w sobie radości i miłości. Grzecznie dał sie przypiąć na smycz i energicznie zaprowadził mnie do parku w ZOO. Oczywiście co jakiś czas odwracał się i czekał aż go pogłaszcze, wąchał ,szukał i merdał ogonkiem :) Troche się obawiałam czy będzie dawał się głaskać ,ale bardzo chętnie przyjmował pieszczoty i drapanko ::loveu: Zakochałam się w tym psiaku :eviltong: Później z Panią z kasy usiadłyśmy na ławce ,a Murzynek wtulił się w moje nogi ,a później połozył na nich :) Bacznie obserwował okolice i wylegiwał się w cieniu oczywiście cały czas głaskany i drapany co mu sie bardzo podobało :) Przyjechała też Pani która go odwiedza ,przywiozła pyszną kość i znów piesek poszedł na spacerek. Mam nadzieje ,że jeszcze jutro uda mi sie odwiedzić Murzynka ,wspaniały kochany psiak ,aż ciężko było mi się z nim rozstać ;) A nie mówiłam :) Quote
Boy Posted July 30, 2009 Author Posted July 30, 2009 Twoja Telewizja Elbląska - Wiadomości 30.07.2009 Możecie zobaczyć Murzynka na żywo Quote
keciulinka Posted July 30, 2009 Posted July 30, 2009 świetny reportaż :) Murzynkowi należy się dobry dom :) Quote
szajbus Posted July 30, 2009 Posted July 30, 2009 Nie wiem dlaczego , na mój e-mail ( w ogłoszeniach jest podany kontakt z pierwszej strony wątku) przyszło pytanie o Murzyna z portalu polska strefa. Pani pyta czy ogłoszenie jest aktualne i czy Murzyn jest do adopcji. Quote
Boy Posted July 30, 2009 Author Posted July 30, 2009 szajbus napisał(a):Nie wiem dlaczego , na mój e-mail ( w ogłoszeniach jest podany kontakt z pierwszej strony wątku) przyszło pytanie o Murzyna z portalu polska strefa. Pani pyta czy ogłoszenie jest aktualne i czy Murzyn jest do adopcji. Szajbusku tak Murzynek ciągle czeka na adopcję Kur...., rozmyślili się. Zadzwonili dzisiaj wieczorem i sie rozmyślili. Powiedzieli, ze Murzynek to trudny pies po przejściach i oni mogą nie podołać. To po cholere zawracali mi glowę. Murzynek mógł już mieć dom:angryy: Quote
keciulinka Posted July 30, 2009 Posted July 30, 2009 Chodzi o tych ludzi z Warszawy? :shake: a już myslałam ,że się uda... Quote
halbina Posted July 30, 2009 Posted July 30, 2009 tak to bywa... czasem trzeba iść za ciosem, czasem się wstrzymać i czekać na dobry dom, a czasem... człowiek się myli... Quote
Jagoda1 Posted July 31, 2009 Posted July 31, 2009 Boy napisał(a):Kur...., rozmyślili się. Zadzwonili dzisiaj wieczorem i sie rozmyślili. Powiedzieli, ze Murzynek to trudny pies po przejściach i oni mogą nie podołać. To po cholere zawracali mi glowę. Murzynek mógł już mieć dom:angryy: Widocznie to nie był TEN dom. Murzynku, na pewno znajdziesz odpowiedzialnych, dobrych ludzi... Quote
keciulinka Posted July 31, 2009 Posted July 31, 2009 Może nowi właściciele powinni go najpierw poznać ,może wtedy by się nie obawiali niczego. Murzynek jest taki rozchwytywany ,że musze się przejść popołudniu żeby zabrać go na spacer :loveu: Quote
Boy Posted July 31, 2009 Author Posted July 31, 2009 Jest taka fajna dziennikarka z miesięcznika CZTERY ŁAPY. Bardzo chce pomóc Murzynkowi. Wyręczyła mnie w wydzwanianiu do ludzi, którzy zgłosili chęć adopcji Murzynka. Ona zajmowała sie przez bardzo długi okres czasu adopcją zwierząt. Okazało się, że z tej ogromnej listy została nam jedna osoba, bo ludzie albo mają jakieś wątpliwości co do Murzynka, albo nie chcą jechać po Murzynka, albo są dziwni. Jest świetna babeczka z Gdyni, mnie też ona bardzo się podoba (mówi bardzo do rzeczy), ona nie pracuje, tylko mąż, mają dom, ogrodek i niestety kota zabójcę ( pani z Czterech Łap obiecała pomóc i skontaktować behawiorystę z kotem zabójcą). Kot na szczęście wychodzi z domu by pomęczyć inne koty z okolicy, więc może się uda, co? Ta pani z Gdyni ma porozmawiać z mężem jak wróci z pracy i oddzwoni dzisiaj wieczorem albo jutro. Mamy się wtedy umówić na adopcję. Trzymajcie kciuki. Monika. Quote
keciulinka Posted July 31, 2009 Posted July 31, 2009 a to wredny kocur :shake: mam nadzieje ,że teraz się uda ,a może kotek nie będzie męczył Murzynka. Trzymam kciuki za tego pieszczocha :loveu: Quote
mmlasowice Posted July 31, 2009 Posted July 31, 2009 Murzynku - znajdziesz dobry domek. W tej chwili dzielisz los Orzeszka. Życzę ci , abyś trafił na taką rodzinkę jak On. Orzeszek przez 1,5 m-ca "mieszkał " na grobie swojego(jej0 Pana-i. Trafił do mnie na Dt - a teraz żyje jak KRÓL w nowej rodzince. powodzenia! http://www.dogomania.pl/forum/f28/maly-caly-w-kleszczach-szkielet-wyniszczony-wedrownik-ma-dom-135851/index16.html?highlight=mmlasowice Quote
Boy Posted July 31, 2009 Author Posted July 31, 2009 [quote name='mmlasowice']Murzynku - znajdziesz dobry domek. W tej chwili dzielisz los Orzeszka. Życzę ci , abyś trafił na taką rodzinkę jak On. Orzeszek przez 1,5 m-ca "mieszkał " na grobie swojego(jej0 Pana-i. Trafił do mnie na Dt - a teraz żyje jak KRÓL w nowej rodzince. powodzenia! http://www.dogomania.pl/forum/f28/maly-caly-w-kleszczach-szkielet-wyniszczony-wedrownik-ma-dom-135851/index16.html?highlight=mmlasowice mmlasowice dziękuję za dobre słowo. Oby spełniły się nasze życzenia z dobrym domkiem. Quote
Recommended Posts