Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 239
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

keciulinka napisał(a):
To świetna wiadomość :multi: jeszcze kilka dni i Murzynek będzie miał kochający domek :loveu:

Charly jak chcesz mogę Cię tam zaprowadzić :) od 10 otwarte jest ZOO.
A Murzynek napewno chętnie pójdzie na spacerek ,musisz go poznać.

ja prawdopodobnie będę po 15- bo do 15 pracuję w czwartek. jak dlugo jest otwarte tam?

puśc mi proszę sygnał na komórkę- będę miala Twoj numer:)

785 132 983

Posted

ZOO bodajże do 18 ,ale jak byłam po południu to miałam go przyprowadzić do 17. Mam nadzieje ,że Pani Monika nie będzie miała nic przeciwko i będziesz mogła pospacerować z Murzynkiem. :)

Ten numer na 798... to mój. Daj znać jak będziesz w Braniewie :)

Trzymam kciuki za ten domek ,bo Murzynek już w dobrej formie ,a dziś to wyjątkowo :) Byłam dziś z nim dwa razy i ten psiaczek ciągle podbija moje serce :loveu:

Pani Moniko dzięki Pani dziś nareszcie bez problemu mogłam wziąć Murzynka ,dziękuje :)

Posted

Niesamowita historia wielkiej Miłości...

Trzymam mocno kciuki!

Oby Murzynek znalazł w swoim sercu miejsce dla nowej rodziny i pokochał ją równie mocno, jak swoją Panią!

Posted

Charly napisał(a):
[quote name='Boy']. Bo on jest bardzo dumny jak idzie na spacerze zauważyłaś? quote]

:placz::loveu::placz: czemu te psiaki są tak cudownie kochane i tak często tak bardzo cierpią:placz::loveu:.

Prawdopodobnie będę w czwartek w Braniewie. Też chcę zobaczyc i jeśli można zabrać na spacer Murzynka. Jestem ze schroniska w Elblągu.
Czy to jest możliwe? i gdzie jest to zoo? jakie są godziny wizyt?

Charly jak się cieszę, że tu zajrzałaś. Pomagałaś mi z mastino z Braniewa niedawno, pamietasz? Dużo dobrego robisz dla zwierząt. Duzo o Tobie słyszałam. Bardzo się cieszę, że chcesz odwiedzić Murzynka. ZOO jest otwarte od 10 do 18 codziennie. Powiedz, że jesteś od Moniki Hyńko z TOZ i chcesz wyprowadzić Murzynka. Nie będzie problemu. Jak będziesz miała jakikolwiek problem to zadzwoń na numer z pierwszej strony. Naprawdę sie cieszę :)

Posted

keciulinka napisał(a):
ZOO bodajże do 18 ,ale jak byłam po południu to miałam go przyprowadzić do 17. Mam nadzieje ,że Pani Monika nie będzie miała nic przeciwko i będziesz mogła pospacerować z Murzynkiem. :)

Ten numer na 798... to mój. Daj znać jak będziesz w Braniewie :)

Trzymam kciuki za ten domek ,bo Murzynek już w dobrej formie ,a dziś to wyjątkowo :) Byłam dziś z nim dwa razy i ten psiaczek ciągle podbija moje serce :loveu:

Pani Moniko dzięki Pani dziś nareszcie bez problemu mogłam wziąć Murzynka ,dziękuje :)

Keciulinko, jak dobrze, że byłaś u niego. Ja dzisiaj sie nie wyrobiłam, byłam w Elblagu. dzwonili z Dziennika Bałtyckiego w sprawie Murzynka. Chca dopisać zakończenie jego historii już szczęśliwe. Jutro przyjeżdżają do Braniewa, chca zrobić mu zdjęcia.
Dziewczynki słuchajcie! Mam jeszcze jeden cudny domek. Rozmawiałam ja i pani Dorota z Czterech Łap z panią z Zielonej Góry. Miała psa w typie owczarka niemieckiego, to był przygarniety przez nia piesek. Żył 17 lat, niedawno umarł, bardzo to przezywa ciągle jeszcze. W sobotę w TVN Info zobaczyła Murzynka, uslyszała jego historię i postanowiła za wszelka cenę go uratować. Ponieważ z tego wszystkiego zapomniała zanotować mój numer komórki, który był na dole ekranu, babeczka obdzwoniła telewizję, żeby ten numer zdobyć. Chce sama przyjechac po Murzynka, powiedziała, ze ten piesek jest tego wart. No i ja bardzie jestem przekonana do tej kobiety. Znacie kogoś kto jutro mógłby dokonać kontroli przedadopcyjnej i jest z Zielonej Góry?

Posted

Boy napisał(a):
Keciulinko, jak dobrze, że byłaś u niego. Ja dzisiaj sie nie wyrobiłam, byłam w Elblagu. dzwonili z Dziennika Bałtyckiego w sprawie Murzynka. Chca dopisać zakończenie jego historii już szczęśliwe. Jutro przyjeżdżają do Braniewa, chca zrobić mu zdjęcia.

a wie Pani o której będa ,bo nie wiem o której zajrzeć do Murzynka żeby nie przeszkadzać ? :)

Każdy domek który Pani opisuje jest coraz lepszy. Jeżeli ta Pani włożyła tyle starań żeby zdobyć numer to naprawdę jej zależy :)

Posted

keciulinka napisał(a):
a wie Pani o której będa ,bo nie wiem o której zajrzeć do Murzynka żeby nie przeszkadzać ? :)

Każdy domek który Pani opisuje jest coraz lepszy. Jeżeli ta Pani włożyła tyle starań żeby zdobyć numer to naprawdę jej zależy :)

Keciulinko nie będziesz przeszkadzać, nawet fajnie by było gdybyś mogła być. One będą między dziesiątą a jedenastą.

Posted

Miałam zamiar wybrać się o 10 tak jak dziś. Chciałam mu coś przynieść żeby sobie pojadł ,ale nie wiem co? :roll:

Charly szkoda ,że nie możesz przyjechać ,ale jak coś daj znać :)

Posted

[quote name='Charly']tutaj lista osób z lubuskiego.

http://www.dogomania.pl/forum/1943412-post235.html

czarok i medar są wspaniali, ale mieszkają 40 km od zielonej góry. trzeba zapytać.

nie zobaczę murzynka. coś mi się w pracy godziny pozmieniały. Ale co tam:) On ma tylu ludzi, którzy o niego dbają teraz. gwiazda:loveu:

zmieńcie szybciutko tytuł może, że szukamy osoby do sprawdzenia domku w zielonej g.
Dziekuję Charly, znalazlam tez w Internecie siedzibę TOZ w Zielonej Górze, jutro do nich zadzwonię
Z tym tytułem to jeszcze trzeba wiedzieć jak to ustroistwo zmienić . :)

Posted

Zadzwoniła do mnie pani, która miała przyjechać po Murzynka. Rezygnuje. Jej mąż nie chce psa. Wiecie jak było? Kobieta sama podjęła decyzję nie porozumiewając się w tej sprawie z mężem. Nie wiem na co liczyła? Kontrola przedadopcyjna pasowała jej na piątek. Jak powiedziałyśmy, że to za póżno, to zgodziła się na środę. TOZ z Zielonej Góry miał do niej jechać o 13. Tylko, że w tym przypadku musiała o wszystkim powiedzieć mężowi, bo zdiwiłby się gdyby facet o 13 zobaczył u siebie inspektorów TOZ na kontroli przedadopcyjnej.
No i dobrze że wcześniej o tym wiemy, bo dzięki temu możemy planować wyjazd Murzynka do Warszawy. To ciągle aktualne. Wyjazd planujemy na sobotę. Do Mławy zawiozę Murzynka z synem (jak mnie nie wkurzy) i Keciulinką. Jak wkurzy mnie syn, to pojedzie z nami Anetka z Elbląga. Przyznam, że wygodniej byłoby mi jechać prosto do Mławy. Z Mławy Murzynka odbierze pewna pani o dobrym serduszku mieszkająca pod Warszawą oraz asystentka pani Doroty z Czterech Łap.
To tyle na temat planowania.
Dzisiaj miałam nieprzyjemną rozmowę na temat Murzynka z dyrektorem ABK, któremu podlega ZOO. Miał pretensję, że nie wydałam Murzynka do PGRu gdzie babie psy zagryzły dwa psiaki, bo suczki miały cieczkę. Musiałabym być niespełna rozumu, żeby dać tam Murzynka. On musi być szczęśliwy. Nie narażę go na złego opiekuna. Nie dałam go też facetowi mieszkającemu blisko Elbląga, bo on ma dwa duże psy biegające luzem. Żeby pogryzły Murzynka? Tam nawet nie ma ogrodzenia, więc co? Byłby przywiązany do łańcucha? W życiu na to nie wyrażę zgody :angryy:

Posted

Boy napisał(a):
Dzisiaj miałam nieprzyjemną rozmowę na temat Murzynka z dyrektorem ABK, któremu podlega ZOO. Miał pretensję, że nie wydałam Murzynka do PGRu gdzie babie psy zagryzły dwa psiaki, bo suczki miały cieczkę. Musiałabym być niespełna rozumu, żeby dać tam Murzynka. On musi być szczęśliwy. Nie narażę go na złego opiekuna. Nie dałam go też facetowi mieszkającemu blisko Elbląga, bo on ma dwa duże psy biegające luzem. Żeby pogryzły Murzynka? Tam nawet nie ma ogrodzenia, więc co? Byłby przywiązany do łańcucha? W życiu na to nie wyrażę zgody :angryy:

dosłownie aż krew w żyłach buzuje na samą myśl ,że Murzynek miałby trafić do takiego domu :angryy: łańcuch? ooo nie ,nie dla takiego pieska :shake:

szkoda ,że Zielona Góra odpadła ,ale może Pani z Warszawy to ta właściwa osoba :)

Musze się pochwalić ,jak zawsze mijałam z Murzynkiem inne psiaki to Murzynek się denerwował a dziś? przeszedł całkiem dobrze a później nie mogłam przestać się go nachwalić :multi::loveu:

Posted

Jagoda1 napisał(a):
"Boy", telefonowała do Ciebie Pani z Działdowa?

Nie, nie mam zapisanego w zeszycie Murzynka nikogo z Działdowa, a co?
Dostałam smsa z zapytaniem co z Murzynkiem od jakiejś Kamili, moze to ona?

Posted

Julie napisał(a):
przepraszam nie czytałam wątku tylko niektóre części.
Powiedzcie co z Murzynkiem i z jego domkiem?

Murzynek ma zaplanowany na tą sobotę wyjazd do Warszawy do nowego domku. Mam nadzieję, że nikt w ostatniej chwili sie nie wycofa, tfu, tfu, tfu

Posted

Boy napisał(a):
Murzynek ma zaplanowany na tą sobotę wyjazd do Warszawy do nowego domku. Mam nadzieję, że nikt w ostatniej chwili sie nie wycofa, tfu, tfu, tfu

a do którego domku jedzie ,bo w Warszawie chyba dwa były?

ja ciągle siedze i myśle o tym nowym domku żeby to był ten właściwy żeby tylko wszystko się udało :)