keciulinka Posted July 27, 2009 Posted July 27, 2009 Historie Murzynka przeczytałam w Ikacie. Biedny piesek :( strasznie mig o szkoda. Umieszcze jego historie na innym forum może tam ktoś go pokocha. Może mogłabym jakoś pomóc? jeżeli to możliwe nawet zabierać Murzynka na spacery? Mój piesek odszedł niedawno ode mnie i bardzo chętnie poświęce mój czas dla kolejnego ,żałuje że nie mogę wziąć pieska na stałe. Quote
halbina Posted July 27, 2009 Posted July 27, 2009 wzruszające... :-( jak puenta tego ogłoszenia Wegi, Asiorku, nieprawdaż?... Może "NadziejA" powinna przeczytać ten wątek... chociaż wątpię, by zrozumiałaby... :shake: Quote
Asior Posted July 27, 2009 Posted July 27, 2009 halbina napisał(a):wzruszające... :-( jak puenta tego ogłoszenia Wegi, Asiorku, nieprawdaż?... Może "NadziejA" powinna przeczytać ten wątek... chociaż wątpię, by zrozumiałaby... :shake: ja też wątpię.... :shake: to człowiek zupełnie innego pokroju ... :shake: Quote
basia0607 Posted July 28, 2009 Posted July 28, 2009 Idę rano do redakcji, potem na wywiad do radia Elbląg, będę namawiać do adopcji . Wspomnę o Murzynku.:placz: Quote
Lilmo Posted July 28, 2009 Posted July 28, 2009 Nie mogłam zapanować nad łzami czytając historię Murzynka. Jak wielki dramat musi przeżywać ten maleńki, wrażliwy pies :-( Murzynku ja wierzę, że jeszcze jesteś w stanie pokochać kogoś tak wielką miłością. Musisz tylko dostać swoją szansę. Mam wielką nadzieję, że wkrótce ją dostaniesz. P.S. O ile się nie mylę Murzynek jest w dzisiejszym metrze. Oby ktoś go wypatrzył! Trzymajmy kciuki! Quote
Isadora7 Posted July 28, 2009 Posted July 28, 2009 Lilmo napisał(a):Nie mogłam zapanować nad łzami czytając historię Murzynka. Jak wielki dramat musi przeżywać ten maleńki, wrażliwy pies :-( Murzynku ja wierzę, że jeszcze jesteś w stanie pokochać kogoś tak wielką miłością. Musisz tylko dostać swoją szansę. Mam wielką nadzieję, że wkrótce ją dostaniesz. P.S. O ile się nie mylę Murzynek jest w dzisiejszym metrze. Oby ktoś go wypatrzył! Trzymajmy kciuki! Wypatrzył to pryszcz, ważne aby podołał, psiak nie będzie łatwy. Ktoś kto go weźmie musi mieć tego świadomość. Quote
Jagoda1 Posted July 28, 2009 Posted July 28, 2009 Isadora7 napisał(a):Wypatrzył to pryszcz, ważne aby podołał, psiak nie będzie łatwy. Ktoś kto go weźmie musi mieć tego świadomość. Tak, nie można tylko i wyłącznie kierować się litością i sentymentalizmem, Murzynek potrzebuje racjonalnego podejścia. Quote
Lilmo Posted July 28, 2009 Posted July 28, 2009 Wiem, mam świadomość, że to nie będzie łatwa adopcja. Myślę, że podstawą byłoby jednak szukanie dla niego domu z dala od miasta, w którym mieszkał. Wierzę w to, że jeżeli Murzyn trafi do dobrego człowieka, który obdarzy go wielką miłością, psiak będzie w stanie zapomnieć. Przykładem tutaj może być Molly z radomskiego schroniska. Sunia, która 2 lub 3 razy uciekała ze schronu pod dom byłej właścicieli, która się jej pozbyła, właścicielki, która groziła, że uśpi ją, gdy jeszcze raz do niej wróci. Molly znalazła wspaniały dom w Warszawie. Jest szczęśliwa i ucieczki zupełnie jej nie w głowie. Murzynkowi życzę takiego samego zakończenia. Quote
Boy Posted July 28, 2009 Author Posted July 28, 2009 keciulinka napisał(a):Historie Murzynka przeczytałam w Ikacie. Biedny piesek :( strasznie mig o szkoda. Umieszcze jego historie na innym forum może tam ktoś go pokocha. Może mogłabym jakoś pomóc? jeżeli to możliwe nawet zabierać Murzynka na spacery? Mój piesek odszedł niedawno ode mnie i bardzo chętnie poświęce mój czas dla kolejnego ,żałuje że nie mogę wziąć pieska na stałe. Keciulinka, oczywiście, że możesz pomóc. Przyjdź do ZOO, powiedz, że jesteś od tej pani co ogłasza Murzynka w gazetach i że chcesz go wziąć na spacer. Oni maja tam smycz i obróżke i dadzą Ci go. To już jest bardzo dużo. Jeśli bedzie jakiś problem, to zadzwoń na mój numer. Podałam go na pierwszej stronie historii Murzynka. Quote
Guest Elżbieta481 Posted July 28, 2009 Posted July 28, 2009 Ja chyba nie doczytałam:oops:a dlaczego on jest w ZOO? E Quote
admirabilis6 Posted July 28, 2009 Posted July 28, 2009 Boshh, jak mu pomóc? moze na platne dt sie zlozymy? domowe dt? Quote
keciulinka Posted July 28, 2009 Posted July 28, 2009 Boy w tym tygodniu przejde się do Zoo. W kasie Zoo mam się zgłosić? Ogłosiłam psinke na forum pozytywnym ,spanielowym i ogłaszam na forum Pieski Świat - wczesniej się nie zapytałam ,ale mogę używać Twojego tekstu i zdjęć?? Quote
Boy Posted July 28, 2009 Author Posted July 28, 2009 basia0607 napisał(a):Idę rano do redakcji, potem na wywiad do radia Elbląg, będę namawiać do adopcji . Wspomnę o Murzynku.:placz: Basieńko dzieki Tobie dzwonili do A. z Elbląga w sprawie wywiadu o Murzynku. Nie wiem czy z nimi się umówiła. Ma do mnie zadzwonić. waldi481 napisał(a):Ja chyba nie doczytałam:oops:a dlaczego on jest w ZOO? E Waldi, no przeciez na pierwszej stronie jest wszystko napisane Quote
Guest Elżbieta481 Posted July 28, 2009 Posted July 28, 2009 OK-doczytałam. Psia wierność silniejsza niż śmierć - Ulubieńcy - Psy i Koty - WP.PL Komentarze rózne,różniaste..Nawet proponowane uśpienie psa.. E Quote
Boy Posted July 28, 2009 Author Posted July 28, 2009 Dziewczynki dzwonia do mnie ludzie w sprawie Murzynka!!!!!!!!!!!!!!!!!! Może znajdziemy mu dobry dom. Na razie umawiam się z nimi Trzymajcie kciuki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Babka z Szylen, ale podpadło mi bo powiedziała, że jej dwa psy zostały zagryzione No to jak ona je pilnowla? Ale zadzwoniła kobieta z Małdyt jutro po niego przyjedzie. mlode małzeństwo, mają jednego starego kundelka, małe dziecko, domek z ogrodem. dziewczyny, czy ktoraś mieszka blisko Małdyt? Quote
Guest Elżbieta481 Posted July 28, 2009 Posted July 28, 2009 A może poczekać na ew.inne telefony?W domu o,którym napisałaś jest dziecko-znana jest reakcja psiny na dzieci?Żeby nie było zwrotu.. E Quote
keciulinka Posted July 28, 2009 Posted July 28, 2009 Trzymam kciuki żeby domek był dobry i Murzynek był szczęśliwy :multi: Quote
Ajula Posted July 28, 2009 Posted July 28, 2009 boże i tak od rana mam ciągle mokre oczy, a teraz jeszcze na tą historię trafiłam :-( trzymam kciuki za pieseczka Quote
keciulinka Posted July 28, 2009 Posted July 28, 2009 właśnie widziałam informacje o Murzynku na wp.pl :) ale te komentarze :angryy: Quote
szprotka_89 Posted July 28, 2009 Posted July 28, 2009 Nie no nie ma co się przejmować takimi komentarzami na wp.pl. Są ludzie i parapety :angryy: :kciuki: za psiaka i strasznie cieszy że są ludzie którzy chcą i pomagają Quote
_ogonek_ Posted July 28, 2009 Posted July 28, 2009 na wp.pl są "odlotowe" komentarze, nic tylko nabluźnić takim ludziom :/... O myrzynku przez wp się dowiedziałam , a właściwie dzięki mojemu dziadkowi... Kochany psiak... Quote
puli Posted July 28, 2009 Posted July 28, 2009 szajbus napisał(a):Taką historie usłyszałam od mojego taty gdy byłam dzieckiem. [.................] Mijały lata, tata odszedł założyliśmy swoje rodziny. Opowieść o wiernym psie przekazaliśmy naszym dzieciom, pokazaliśmy pomnik- tak jak robił to nasz tata. Między innymi dzięki tej historii wychowało się kolejne pokolenie psiarzy w mojej rodzinie. http://img232.imageshack.us/img232/347/aaaa0030ud2.jpg Szajbus, gdzie dokładnie jest ten pomnik?? Quote
Boy Posted July 28, 2009 Author Posted July 28, 2009 Dziewczyny A. z Elbląga wysłała na w.p. mój list. I miałam przez cały czas telefony w jego sprawie. To małzeństwo z Małdyt ma przyjechać jutro. Powiem im o naszych wątpliwościach, ze mają małe dziecko. Ja sama nie wiem jak Murzynek zareaguje na małe dziecko, przecież on nie miał kontaktu z małymi dziećmi. Jeśli mimo tego beda chcieli go zabrać to w umowie adopcyjnej zaznaczę, że mogą Murzynka nam zwrócić jeśli okaże się, że dziecko i murzynek nie mogą byc razem. Zapisalam sobie adresy ludzi, którzy wzbudzili moje najwieksze zaufanie i z nimi będę sie kontaktować jeśli coś nie wypali z tymi młodymi. Mam faceta ze stanów którego rodzice mieszkają w Polsce, maja olbrzymi teren, dom lasy i jeziora, dzwoniła kobieta z Nowego Sącza, z Warszawy dwie, z Gniewkowa, z Bydgoszczy i z Olsztyna dwie osoby. Możemy więc się nie martwić jesli coś sie nie uda z młodymi ludźmi z Małdyt. Quote
Recommended Posts