Aziza Posted July 25, 2009 Posted July 25, 2009 Witam! Czy był ktoś oceniany przez tą Panią? Mogę prosić o podzielenie się swoimi spostrzeżeniami co dla niej jest istotne? Na co zwraca uwagę? Quote
Agnieszka K. Posted July 29, 2009 Posted July 29, 2009 Sędziowała sznaucery miniaturowe na wystawie w Szczecinie i olbrzymy w Lubieszynie . Jesli chodzi o typ - hmmmm - w sznaucerach praktycznie do kazdego cz-s miała zastrzeżenia, ze sa czarno-białe, a nie czarno-srebrne (co nie było prawda) Ogólnie preferowała taki troche dziwny typ - u nas juz rzadko spotykany. W Szczecinie sędziowała równiez leongergery, owczarki kaukaskie i srodkowoazjatyckie oraz hovawarty - moze ktos z wystawiajacych te rasy bedzie potrafił Ci bardziej przyblizyc preferencje sędziny. Quote
Różyczka Posted July 29, 2009 Posted July 29, 2009 Jeśli chodzi o dobermany, a w szczególności sznaucery Pani sędzina na duuuży +. Liczy się u Niej przede wszystkim anatomia i ruch. Quote
Agnieszka K. Posted July 29, 2009 Posted July 29, 2009 No tak, a u sznaucera ogon wysoko osadzony to duuuuuuzy - ;) Quote
Elitesse Posted July 29, 2009 Posted July 29, 2009 dodam ze ma dosc znana hodowle sznaucerw srednich Grey tetis Quote
Aziza Posted August 10, 2009 Author Posted August 10, 2009 Dziękuję za wszystkie spostrzeżenia! Jesteśmy już po ocenie. Moje uwagi z sędziowania: dla Pani sędziny bardzo istotny był wyraz głowy, anatomia i miejsce "zaczepienia" ogona. Ja to na pewno będę pamiętać - mój kaukaz ma całe uszy i Pani sędzina poprosiła bym je podniosła do góry... by mogła ocenić głowę, efekt był ciekawy :crazyeye: - pies wyglądał przekomicznie. Przy ocenie suki (również z uszami) prośby już nie powtórzyła. Quote
Recommended Posts