Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dostałam potwierdzenie; wszystko się zgadza.
Napiszcie, proszę, kto jedzie do Kosic, bo z postów wynika, że Orsini (sztucerki) i kto jeszcze?
Może znajdę trochę czasu i znajdziemy się na wystawie?
Pzdr.

• Replies 277
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Orsini innych chcę oceniać nie siebie.Zdanie znajomych jest mi tylko pomocne do wyrobienia sobie swojego.Musi to być konkretna rozmowa o niuansach danej rasy.Oni mnie w pewnych sytuacjach nie zastąpią.

Posted

warg2003warg To jak już bedziesz w tych Kosicach, to ja się ładnie uśmiecham :D o wyniki posokowców bawarskich (jak oczywiście uda Ci się gdzieś spisać)

Posted

trzymam kciuki za wszystkich wystawcow !! za ciebie Orsini wredoto tez :)

:bigok: :bigok: :bigok:

i ładnie sie uśmiecham o stawke sznaucerów srednich po wystawie :)

Posted

No to jest nas już kilkoro. Ładnie.
A ja jadę sama, bo Savannah wczoraj stwierdziła, że wystawa będzie ją jednak za drogo kosztować i zrezygnowała. Musiałam odwołać busa i jadę osobowym samochodem.
Pzdr.

Posted

ja jeszcze nie dostałam potwierdzenia, a jutro wyjezdzam... :( Napisałam do Koszyc i wiem, ze moja sunia jest w katalogu. Jeśli ktoś z Was ma adres wystawy (ulicę na przy której jest ten "Park mestskej casti Kosice - Braca"), to bardzo proszę o podanie :)

Posted

Rachelek napisał(a):
ja jeszcze nie dostałam potwierdzenia, a jutro wyjezdzam... :( Napisałam do Koszyc i wiem, ze moja sunia jest w katalogu. Jeśli ktoś z Was ma adres wystawy (ulicę na przy której jest ten "Park mestskej casti Kosice - Braca"), to bardzo proszę o podanie :)

W I liście z Kosic (z reklamą wystawy) dostałam "niby" mapkę. Piszę niby, bo nie wiadomo, z której stroną ją oglądać, tzn. nie ma zaznaczonych na niej wjazdów do miasta, nie ma oznaczonych tras, brak nazw ulic itp.

Park miejski nie nazywa się Braca, tylko Barca. W jego okolicach jest miescowość lub dzielnica Sebastovce, Krasna nad Mornadom i jest określenie jednej trasy - 552. I są zaznaczone tory. Ale te oznaczenia nie sa w bezpośredniej bliskości parku Barca. Tak więc niby mapka jest, a jakoby jej nie było.
Ale na pewno jakoś sobie poradzimy. Trzeba pytać ludzi i się dogadywać po słowacku. Polak potrafi!
Pzdr.

Posted

Ja już melduję się. I od razu, na ciepło kilka słów o samej wystawie, potem wyniki, potem stawki, potem ... gratulacje.

Wystawa nieduża, zgłoszonych zostało 872 psy. Miejsce wystawy - park miejski, połozony na stoku. Bardzo ładny, trochę przypominający mi Park Jordana w Krakowie , ale w pomniejszeniu. Dużo zieleni (co normalne w parku), sporo drzew, w których cieniu można było się schować, było gdzie uwiązac psiaki (jak kto chciał). Ringi niezbyt duże, ale można było sobie pobiegać, choć np. kaukazy, niufki i inne "duże" mogły mieć niejakie trudności. Pogoda - OK. Od rana - brak słońca, lekki chłodek, ok. południa pokazało się słońce i zaczęło tak grzać, jakby chciało nadrobić ranne zaległości. A więc chowaliśmy się w cień (dobrze, ze było gdzie). Natomiast podczas BIS-a trochę pokropiło i tempo oceny przez sędziów było niesamowite. Byc może byli tacy, co stracili, ale ja nie narzekam (o tym - za chwilę). Ring honorowy - naprawdę duży i tu duże psiaki naprawdę mogły się dobrze pokazać. Toalety - TOITOI. Trudno.

Jeżeli chodzi o mnie, wracałam z Kosic w lekkim szoku. Oto wyniki moich basków:
Abotere's ADUNBI - CAC, BOB, BOG! (od dzisiaj będę na niego mówiła "Boguś"!!!)
FARIQUE - FOR CHRISTMAS EVE Asiaczek - CAC
HERE AND THERE Asiaczek - CAJC,
FELMERIA - FOR CHRISTMAS EVE Asiaczek - CAC.

Sędzia nie przyznawał tytułów NSwR/NPwR - Jaroslav MATYAS/Słowacja.

Para hodowlana - III miejsce
Grupa hodowlana - I miejsce

No i co? Prawda, że mogę być w szoku?!

Wszystkie otrzymane nagrody (karma, puszki, batony mięsne, puchary) z ledwością zmieściły nam się do samochodu. Ale jakoś, z pomocą kolan, upchalismy to wszystko. No przecież, żal zostawić, prawda?
Pzdr.

Posted

dorotal napisał(a):
Poprosze o stawke w buldozkach francuskich(jakby bylio za duzo to tylko ilosci w klasach) i king charles spanielach :D

Buldożki francuskie:
s. Miroslav GUNIS/SK
PSY
kl. mł.
Brillant ogs Octavius
kl. o
Edo Slovakia Sliac Slancik
kl. ch
Spartacus Du Champagne

SUKI
kl. sz
Nancy Soli Deo Gratia
kl. mł
Bonie Bully Rotal Club
Dante Jessy od Meszta
Oasis-Dog Annabel
kl. o
Angie Majo a Maja
Aschley Majo a Maja

Kingów nie było; były tylko cavaliery.
Pzdr.

Posted

Mieliśmy też i inne, nie mniej znaczące sukcesy, a mianowicie:
Beagle - psy - kl. p: Prince Jan Xandrina - CAC, BOB.
Beagle - suki - kl. p - Eliza Psi Eden - CAC
Owcz. kaukaski - psy - kl. mł. - Bravy - CAJC
Owcz. kaukaski - suki - kl. mł. - Elan - CAJC
Owcz. kaukaski - suki - kl. ch - Alpha Santa Doli - CAC
Angielski springer spaniel - psy - kl. p - Trollangens Blues Man - CAC
Walijski springer spaniel - psy - kl. ch - Tares z Dębowej Równiny - CAC, BOB
Reszty wyników nie znam.
Pzdr.

Posted

GRATULACJE dla Wszystkich !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :drinking: :drinking:

A myśmy skończyli ze STAFFIKIEM - CHAMPIONAT SŁOWACJI :D :D

A mlodzutka ASTka rozpoczeła (jej debiut w kl.posredniej) :D :D

Posted

[quote name='staff-ka']GRATULACJE dla Wszystkich !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :drinking: :drinking:

A myśmy skończyli ze STAFFIKIEM - CHAMPIONAT SŁOWACJI :D :D

A mlodzutka ASTka rozpoczeła (jej debiut w kl.posredniej) :D :D

O :o staff-ka , ale Cię tu dawno nie było. :o

A jak się już pokazać raczy to zaraz gratulować jej trzeba :wink: 8)