Asiaczek Posted July 13, 2005 Posted July 13, 2005 Dostałam potwierdzenie; wszystko się zgadza. Napiszcie, proszę, kto jedzie do Kosic, bo z postów wynika, że Orsini (sztucerki) i kto jeszcze? Może znajdę trochę czasu i znajdziemy się na wystawie? Pzdr. Quote
warg2003warg Posted July 13, 2005 Posted July 13, 2005 Orsini innych chcę oceniać nie siebie.Zdanie znajomych jest mi tylko pomocne do wyrobienia sobie swojego.Musi to być konkretna rozmowa o niuansach danej rasy.Oni mnie w pewnych sytuacjach nie zastąpią. Quote
warg2003warg Posted July 13, 2005 Posted July 13, 2005 Ja będę na wystawie,dzisiaj dowiedziałam się,że jadę. :D Quote
PSYLLA Posted July 14, 2005 Posted July 14, 2005 warg2003warg To jak już bedziesz w tych Kosicach, to ja się ładnie uśmiecham :D o wyniki posokowców bawarskich (jak oczywiście uda Ci się gdzieś spisać) Quote
Elitesse Posted July 14, 2005 Author Posted July 14, 2005 trzymam kciuki za wszystkich wystawcow !! za ciebie Orsini wredoto tez :) :bigok: :bigok: :bigok: i ładnie sie uśmiecham o stawke sznaucerów srednich po wystawie :) Quote
warg2003warg Posted July 14, 2005 Posted July 14, 2005 Stawka na 100% -katalog.wynik obiecuje,że się postaram,a premię dostanę za zdjęcia,może filmiki(ruch) ? :lol: Quote
orsini Posted July 14, 2005 Posted July 14, 2005 za zdjecia tak:))zwlaszcza miniatur cz-sr:))) natomiast filmiki nie:))bo nie otwieraja mi sie:))i wole fotki:))))))))))))))))) Quote
Asiaczek Posted July 14, 2005 Posted July 14, 2005 No to jest nas już kilkoro. Ładnie. A ja jadę sama, bo Savannah wczoraj stwierdziła, że wystawa będzie ją jednak za drogo kosztować i zrezygnowała. Musiałam odwołać busa i jadę osobowym samochodem. Pzdr. Quote
Rachelek Posted July 14, 2005 Posted July 14, 2005 ja jeszcze nie dostałam potwierdzenia, a jutro wyjezdzam... :( Napisałam do Koszyc i wiem, ze moja sunia jest w katalogu. Jeśli ktoś z Was ma adres wystawy (ulicę na przy której jest ten "Park mestskej casti Kosice - Braca"), to bardzo proszę o podanie :) Quote
Asiaczek Posted July 15, 2005 Posted July 15, 2005 Rachelek napisał(a):ja jeszcze nie dostałam potwierdzenia, a jutro wyjezdzam... :( Napisałam do Koszyc i wiem, ze moja sunia jest w katalogu. Jeśli ktoś z Was ma adres wystawy (ulicę na przy której jest ten "Park mestskej casti Kosice - Braca"), to bardzo proszę o podanie :) W I liście z Kosic (z reklamą wystawy) dostałam "niby" mapkę. Piszę niby, bo nie wiadomo, z której stroną ją oglądać, tzn. nie ma zaznaczonych na niej wjazdów do miasta, nie ma oznaczonych tras, brak nazw ulic itp. Park miejski nie nazywa się Braca, tylko Barca. W jego okolicach jest miescowość lub dzielnica Sebastovce, Krasna nad Mornadom i jest określenie jednej trasy - 552. I są zaznaczone tory. Ale te oznaczenia nie sa w bezpośredniej bliskości parku Barca. Tak więc niby mapka jest, a jakoby jej nie było. Ale na pewno jakoś sobie poradzimy. Trzeba pytać ludzi i się dogadywać po słowacku. Polak potrafi! Pzdr. Quote
dorotal Posted July 17, 2005 Posted July 17, 2005 Poprosze o stawke w buldozkach francuskich(jakby bylio za duzo to tylko ilosci w klasach) i king charles spanielach :D Quote
Yoshko Posted July 17, 2005 Posted July 17, 2005 A ja bardzo proszę o stawkę jamników krótkowłosych standardowych (napewno dużo ich nie będzie), i nazwisko sedziego . Quote
Asiaczek Posted July 17, 2005 Posted July 17, 2005 Ja już melduję się. I od razu, na ciepło kilka słów o samej wystawie, potem wyniki, potem stawki, potem ... gratulacje. Wystawa nieduża, zgłoszonych zostało 872 psy. Miejsce wystawy - park miejski, połozony na stoku. Bardzo ładny, trochę przypominający mi Park Jordana w Krakowie , ale w pomniejszeniu. Dużo zieleni (co normalne w parku), sporo drzew, w których cieniu można było się schować, było gdzie uwiązac psiaki (jak kto chciał). Ringi niezbyt duże, ale można było sobie pobiegać, choć np. kaukazy, niufki i inne "duże" mogły mieć niejakie trudności. Pogoda - OK. Od rana - brak słońca, lekki chłodek, ok. południa pokazało się słońce i zaczęło tak grzać, jakby chciało nadrobić ranne zaległości. A więc chowaliśmy się w cień (dobrze, ze było gdzie). Natomiast podczas BIS-a trochę pokropiło i tempo oceny przez sędziów było niesamowite. Byc może byli tacy, co stracili, ale ja nie narzekam (o tym - za chwilę). Ring honorowy - naprawdę duży i tu duże psiaki naprawdę mogły się dobrze pokazać. Toalety - TOITOI. Trudno. Jeżeli chodzi o mnie, wracałam z Kosic w lekkim szoku. Oto wyniki moich basków: Abotere's ADUNBI - CAC, BOB, BOG! (od dzisiaj będę na niego mówiła "Boguś"!!!) FARIQUE - FOR CHRISTMAS EVE Asiaczek - CAC HERE AND THERE Asiaczek - CAJC, FELMERIA - FOR CHRISTMAS EVE Asiaczek - CAC. Sędzia nie przyznawał tytułów NSwR/NPwR - Jaroslav MATYAS/Słowacja. Para hodowlana - III miejsce Grupa hodowlana - I miejsce No i co? Prawda, że mogę być w szoku?! Wszystkie otrzymane nagrody (karma, puszki, batony mięsne, puchary) z ledwością zmieściły nam się do samochodu. Ale jakoś, z pomocą kolan, upchalismy to wszystko. No przecież, żal zostawić, prawda? Pzdr. Quote
Asiaczek Posted July 17, 2005 Posted July 17, 2005 A BOG grupy V wyglądał tak: I - basenji, mój "Boguś"!!! II - xolo III - chau-chau. BIS - bearded collie. Nie było BIS2 i BIS3. Pzdr. Quote
Asiaczek Posted July 17, 2005 Posted July 17, 2005 dorotal napisał(a):Poprosze o stawke w buldozkach francuskich(jakby bylio za duzo to tylko ilosci w klasach) i king charles spanielach :D Buldożki francuskie: s. Miroslav GUNIS/SK PSY kl. mł. Brillant ogs Octavius kl. o Edo Slovakia Sliac Slancik kl. ch Spartacus Du Champagne SUKI kl. sz Nancy Soli Deo Gratia kl. mł Bonie Bully Rotal Club Dante Jessy od Meszta Oasis-Dog Annabel kl. o Angie Majo a Maja Aschley Majo a Maja Kingów nie było; były tylko cavaliery. Pzdr. Quote
Asiaczek Posted July 17, 2005 Posted July 17, 2005 Mieliśmy też i inne, nie mniej znaczące sukcesy, a mianowicie: Beagle - psy - kl. p: Prince Jan Xandrina - CAC, BOB. Beagle - suki - kl. p - Eliza Psi Eden - CAC Owcz. kaukaski - psy - kl. mł. - Bravy - CAJC Owcz. kaukaski - suki - kl. mł. - Elan - CAJC Owcz. kaukaski - suki - kl. ch - Alpha Santa Doli - CAC Angielski springer spaniel - psy - kl. p - Trollangens Blues Man - CAC Walijski springer spaniel - psy - kl. ch - Tares z Dębowej Równiny - CAC, BOB Reszty wyników nie znam. Pzdr. Quote
Elitesse Posted July 18, 2005 Author Posted July 18, 2005 ASIACZKU ogromniaste gratulacje !! :laola: tez bym tak chciała :) czy moge prosic o stawke sznaucerów srednich pieprz i sól ? Quote
Atik Posted July 18, 2005 Posted July 18, 2005 Asiaczek, gratulacje wielkie ! Ja cichutko proszę o stawke bokserów, żólte i pręgowane ;) Quote
agabass Posted July 18, 2005 Posted July 18, 2005 :thumbs: :B-fly: :laola: :beerchug: :multi: Asiaczku Quote
staff-ka Posted July 18, 2005 Posted July 18, 2005 GRATULACJE dla Wszystkich !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :drinking: :drinking: A myśmy skończyli ze STAFFIKIEM - CHAMPIONAT SŁOWACJI :D :D A mlodzutka ASTka rozpoczeła (jej debiut w kl.posredniej) :D :D Quote
Yoshko Posted July 18, 2005 Posted July 18, 2005 czy mogłby mi ktoś podać stawkę jamników krótkowłosych standard? Quote
Kika Posted July 18, 2005 Posted July 18, 2005 [quote name='staff-ka']GRATULACJE dla Wszystkich !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :drinking: :drinking: A myśmy skończyli ze STAFFIKIEM - CHAMPIONAT SŁOWACJI :D :D A mlodzutka ASTka rozpoczeła (jej debiut w kl.posredniej) :D :D O :o staff-ka , ale Cię tu dawno nie było. :o A jak się już pokazać raczy to zaraz gratulować jej trzeba :wink: 8) Quote
Kika Posted July 18, 2005 Posted July 18, 2005 Gratulacje dla wszystkich!!!!!!! Fajnie,że polskie psiaki odnosza sukcesy!!!!!!!! Znajdzie się jaka dobra dusza i nakrapiane wypisze? Quote
Recommended Posts