Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 277
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kika napisał(a):
Oj w opisie VD...Vd, a ocena V2 , czli doskonała z 2 lokatą

No to teraz jasne. W opisie jakaś jego cecha została oceniona jako "bardzo dobra", a końcowa ocena to "V" czyli vyborny, czyli doskonały. ... i wszystko jasne.
No i gratulacje dla V2!
Pzdr.

Posted

Ale się rozprawa zrobiła - ale poza tym vd i v rzeczywiście niczego wiecej nie da sie odczytać.
Z węgierskich wystaw też podobne opisy :roll: tylko elegans szuka, co sie chyba powinno równać elegancka suka :D

Gdyby nie zaprzyjaxnieni Wegrzy mówiący po angielsku( tłumaczyli nam opisy) tyle bym z tego wiedziała :DAle jak dali CACIB to chyba rzeczywiście elegancka jest.

Przykro stwierdzić,że z polskich wystaw tez czasem takie hieroglify sa w kartach ocen, że tłumacz by się przydał.

Posted

Ja też mam zaprzyjaźnionych Węgrów, ale oni po angielsku słabowato. Ale mam również inną koleżankę, rodowitą Węgierkę, która wyszła za mąż za Polaka i nie ma żadnych problemów z tłumaczeniem. Trzeba sobie jakoś radzić, no nie? :wink:
pzdr.

Posted

trzeba trzeba :wink: tylko jak my sobie poradzimy z słowackim opisem :roll: choc ja juz byłam dwa razy na Słowacji no i jakos cos sie szło doczytac :D
Pzdr
Villarica Siberians

• 2 weeks later...
Posted

mejle mi ciagle wracaja:((jak mam wyslac zgloszenie na te koszyce?tzn.chce faxem, ale jaki jest kierunkowy na slowacje?bo podali nr.055....
ale to lokalny numer i jak teraz dodac numer na Slowacje to sie to zero z przodu likwiduje czy jak????ktos ma fax i zna si e na tym????

• 2 weeks later...
Posted

Nie ma żadnych informacji ;-(
Ani stawek, ani nawet ilości psów w rasach i klasach -nic
Ja nawet nie wiem kto nas będzie sędziował - z wszystkim wielka niewiadoma.
Potwierdzenia też jeszcze nie dostałam - a ktoś może już dostał???

Posted

warg2003warg napisał(a):
Ja planuje jechać towarzysko bez psa(mojego).Pochodzę,pooglądam stawki i sędziowanie i poznam fizycznie .....orsini.No więc jedź,proszę. :hand:

no tak to jest jakis powod:))
ale jednak wole, zeby pies byl ujety w katalogu:))i wtedy moge jechac

Posted

Zadzwoniłam dzisiaj do Kosic i pani (po słowacku) potwierdziła mi przyjęcie moich 4 basków. Podała mi nawet numery startowe. Idą po kolei, bo... konkurencja nie dopisała. Myślałam, że przyjedzie jeden piesek z Czech, a tu nic. Troszkę szkoda.
Telefon, pod który dzwoniłam:
00 421 55 622 22 12.
Kosice potwierdzenia wysłały w ubiegłą środę i pani twierdziła, że dzis/jutro powinny dojść do wystawców. Jeżeli ktoś chce się upewnić, czy jego psiaki są przyjęte - proponuję dzwonić.
Teren wystawy: Park mestskej casti Kosice-Barca (prawdopodobnie bardzo ładny park).
Godzina rozpoczęcia wystawy: 9.00!!!!
Pzdr. i do zobaczenia na wystawie.

Posted

Orsini,od paru miesięcy często jestem na wystawach także bez mojego psa.Dopinguje znajomych,spokojnie obserwuje sposób oceny,różne typy psów( nie wszyscy wystawiają w Polsce).Później przy kawce spokojnie powiększam,pomniejszam zdjęcia,zwalniam tempo filmiku.No po prostu uczę się co by później jak najmniej błędów nie popełniać.

Posted

hahahah ja tam sie ucze na swoich bledach-poprostu po ocenie znajomi mi mowia co zle zrobilam:)))
aaa i dostalam potwierdzenie:))coprawda mam psa w pieprzakach zgloszonego,ale zawsze :lol: :lol: :lol: :lol: