Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

orsini napisał(a):
z Wawy do Koszyc przez Wroclaw???mozna i tak :lol: :lol: :lol: :lol:

Pewnie, że można. Tym bardziej, jeżeli chce się kogoś z tego Wrocławia zabrac, prawda?
Pzdr.

• Replies 277
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Asiaczek napisał(a):
jostra napisał(a):
Ale to Wam wychodzi 860 km :roll: niezły pomysł :evilbat:

Nic nam nie wychodzi, bo koniec końców koleżanka się wycofała z jazdy do Kosic.
Pzdr.

Aisiaczku a mozna przez Katowice? bo z tamtąd jechałabym ja i moja koleżanka???:D
Pzdr :wink:
Villarica Siberians

Posted

[quote name='Asiaczek']
Ja nie napisałam, że to jest to samo. Napisałam, że wg informacji uzyskanej z mojego banku, to prawie to samo, bo i jedno i drugie ułatwia i przyspiesza transfer pieniędzy.
I jeżeli w adresie jest podany SWIFT lub IBAN to w PeKaO SA płaci się wtedy niższą opłatę manipulacyjną.
Jezeli nie mam IBAN-u, to mój bank i tak realizuje moje zlecenie. Tak więc z tym obowiązkiem podawania IBAN-u, to nie do końca prawda.
Pzdr.

To tak jakby adres twojego miejsca pracy był prawie tym samym co numer Twojego telefonu, zawsze w jakichś sposób można się z Tobą skontaktować, ale to jest zupełnie co innego, prawda? :wink:
Pracuję kilka lat w operacjach zagranicznych, więc sporo o tym wiem, jesli nie prawie wszystko :P, a takie informacje z PEKAO SA bardzo mnie dziwią, choć może nie do końca ... bo miałam tam kiedyś rachunek :-?
I to tyle z mojej strony na ten temat, miałam dobrą wolę pomóc, a zrobiła się z tego dziwna dyskusja :evilbat:

Posted

Asiaczek dziwne to bylo, ze zajezdzacie cala wycieczka do Wroclawia-ta kolezanka moglaby po drodze sie dolaczyc?ale skoro nie jedzie to Wam taniej wyjdzie-duzo taniej :lol: :lol: :lol:
zaoszczedzicie ponad 400km, a wiec ponad 400zl...musiala to byc super kolezanka:))))

Posted

aaa, i jeszcze jedno mi się nasunęło
wierz mi, opłaty Twojego banku są niczym, w stosunku do tych, które mogą Ci przysolić banki zagraniczne za brak IBANU, bo nieraz dochodzą one nawet do 50-70 euro! Nie mówiąc o tym, że do niektórych krajów europejskich nie da się wysłać kasy bez podanego IBANU, bo i owszem dojdzie ona do banku beneficjenta, który zwróci środki do Twojego banku i oczywiście pomniejszy tę kwotę o swoje prowizje
Oczywiście nie musi to nastąpić, ale MOŻE, jak nie tym razem, to następnym :-?

Posted

Savannah napisał(a):
Asiaczek napisał(a):
jostra napisał(a):
Ale to Wam wychodzi 860 km :roll: niezły pomysł :evilbat:

Nic nam nie wychodzi, bo koniec końców koleżanka się wycofała z jazdy do Kosic.
Pzdr.

Aisiaczku a mozna przez Katowice? bo z tamtąd jechałabym ja i moja koleżanka???:D
Pzdr :wink:
Villarica Siberians

Wszystko można. Musimy tylko ustalić, w którym miejscu będziecie na nas czekały. Ale mamy na to jeszcze trochę czasu.
Pzdr.

Posted

jostra napisał(a):
aaa, i jeszcze jedno mi się nasunęło
wierz mi, opłaty Twojego banku są niczym, w stosunku do tych, które mogą Ci przysolić banki zagraniczne za brak IBANU, bo nieraz dochodzą one nawet do 50-70 euro! Nie mówiąc o tym, że do niektórych krajów europejskich nie da się wysłać kasy bez podanego IBANU, bo i owszem dojdzie ona do banku beneficjenta, który zwróci środki do Twojego banku i oczywiście pomniejszy tę kwotę o swoje prowizje
Oczywiście nie musi to nastąpić, ale MOŻE, jak nie tym razem, to następnym :-?

OK, wierzę. Jak do tej pory udawało mi się (albo podawałam "dobre" namiary na beneficjenta) i nie płaciłam aż takich opłat. Ale na pewno zwrócę na to uwagę.
Pzdr.

Posted

Ło rany...a karta mozna??albo Jostra jedziesz tez do Koszyc??? :lol: :lol: :lol: ja sie zastanawiam...troche ten Jarek mi nie lezy...ale jakbym byla sama w klasie?:)))

Posted

AsiaczekTylko, że IBANy są od niedawna, a SWIFTY od zawsze ;)
I to się zmienia z dnia na dzień, możesz wyslać przelew i jest OK, a za tydzień z tymi samymi namiarami już nie.

orsini jadę do Kosic na 99%

Posted

Nie ma sprawy
Tylko ja nie wiem czy się opłaca płacić przelewem i w sumie, ile trzeba zapłacić, bo w ulotce mam napisany II termin 45jewro, a komuś napisali na maila, że na wystawie opłata będzie 30, nie wiem jak to możliwe :o

Posted

Maile odbijają się i przychodza zwrotki, że nie ma takiego adresu. Faksu nie ma. Strona się nie otwiera. Ja dzisiaj wysłałam dokumenty, a nadal nie wiem, ile trzeba będzie płacić za psy. I raczej wolałabym płacić przelewem, niż na wystawie. Bo jak zażądają dodatkowych opłat na wystawie? Nie mam zamiaru przepłacać.
Nie mam bladego pojęcia, ile w sumie trzeba płacić za I i następne psy.
Pzdr.

Posted

Asiaczek napisał(a):
Maile odbijają się i przychodza zwrotki, że nie ma takiego adresu. Faksu nie ma. Strona się nie otwiera. Ja dzisiaj wysłałam dokumenty, a nadal nie wiem, ile trzeba będzie płacić za psy. I raczej wolałabym płacić przelewem, niż na wystawie. Bo jak zażądają dodatkowych opłat na wystawie? Nie mam zamiaru przepłacać.
Nie mam bladego pojęcia, ile w sumie trzeba płacić za I i następne psy.
Pzdr.

nic się nie idzie nigdzie dowiedziec??? to aż oburzające :o
Pzdr!
Villarica Siberians

Posted

Znalazlam cos takiego:
16.7. Špeciálna výstava teriérov, CC, VŠV - Košice
Kontakt: Ing. Norbert Vass
Uzávierka prihlášok: 16.6.2005
Ľudová 2
040 11 Košice
tel.: 0905550844, e-mail: ironmen@pobox.sk

Czyli dzien przed zwykla wystawa jest specjalna wystawa terrierow.

• 2 weeks later...
Posted

Dzisiaj dostałam odp. z Bratysławy nt. cen obowiązujących na wystawie w Kosicach:
I termin/II termin:
I pies - 40 Euro/45 Euro,
Drugi i następny - 35/40 Euro,
Puppy, wet. - 20/25 Euro,
Konk.hodowlane - 10/10 Euro.

A teraz uprzejmie proszę osobę, która posiada ulotkę z Kosic o podanie I i II terminu (dla przypomnienia).
Pzdr.

Posted

W takim razie się powtarzam :P
I ceny się zgadzają, a nie chcieliscie mnie słuchac, brzydale :evilbat:

jostra napisał(a):
I termin - 16.05
1 pies - 40 EURO
następne - 35 EURO
kl.szcz., wet. 20 EURO
konkurencje hod. 10 EURO

II termin - 20.06
1 pies - 45 EURO