Asiaczek Posted April 14, 2005 Posted April 14, 2005 orsini napisał(a):z Wawy do Koszyc przez Wroclaw???mozna i tak :lol: :lol: :lol: :lol: Pewnie, że można. Tym bardziej, jeżeli chce się kogoś z tego Wrocławia zabrac, prawda? Pzdr. Quote
Asiaczek Posted April 14, 2005 Posted April 14, 2005 jostra napisał(a):Ale to Wam wychodzi 860 km :roll: niezły pomysł :evilbat: Nic nam nie wychodzi, bo koniec końców koleżanka się wycofała z jazdy do Kosic. Pzdr. Quote
Savannah Posted April 14, 2005 Posted April 14, 2005 Asiaczek napisał(a):jostra napisał(a):Ale to Wam wychodzi 860 km :roll: niezły pomysł :evilbat: Nic nam nie wychodzi, bo koniec końców koleżanka się wycofała z jazdy do Kosic. Pzdr. Aisiaczku a mozna przez Katowice? bo z tamtąd jechałabym ja i moja koleżanka???:D Pzdr :wink: Villarica Siberians Quote
jostra Posted April 14, 2005 Posted April 14, 2005 [quote name='Asiaczek'] Ja nie napisałam, że to jest to samo. Napisałam, że wg informacji uzyskanej z mojego banku, to prawie to samo, bo i jedno i drugie ułatwia i przyspiesza transfer pieniędzy. I jeżeli w adresie jest podany SWIFT lub IBAN to w PeKaO SA płaci się wtedy niższą opłatę manipulacyjną. Jezeli nie mam IBAN-u, to mój bank i tak realizuje moje zlecenie. Tak więc z tym obowiązkiem podawania IBAN-u, to nie do końca prawda. Pzdr. To tak jakby adres twojego miejsca pracy był prawie tym samym co numer Twojego telefonu, zawsze w jakichś sposób można się z Tobą skontaktować, ale to jest zupełnie co innego, prawda? :wink: Pracuję kilka lat w operacjach zagranicznych, więc sporo o tym wiem, jesli nie prawie wszystko :P, a takie informacje z PEKAO SA bardzo mnie dziwią, choć może nie do końca ... bo miałam tam kiedyś rachunek :-? I to tyle z mojej strony na ten temat, miałam dobrą wolę pomóc, a zrobiła się z tego dziwna dyskusja :evilbat: Quote
orsini Posted April 14, 2005 Posted April 14, 2005 Asiaczek dziwne to bylo, ze zajezdzacie cala wycieczka do Wroclawia-ta kolezanka moglaby po drodze sie dolaczyc?ale skoro nie jedzie to Wam taniej wyjdzie-duzo taniej :lol: :lol: :lol: zaoszczedzicie ponad 400km, a wiec ponad 400zl...musiala to byc super kolezanka:)))) Quote
jostra Posted April 14, 2005 Posted April 14, 2005 aaa, i jeszcze jedno mi się nasunęło wierz mi, opłaty Twojego banku są niczym, w stosunku do tych, które mogą Ci przysolić banki zagraniczne za brak IBANU, bo nieraz dochodzą one nawet do 50-70 euro! Nie mówiąc o tym, że do niektórych krajów europejskich nie da się wysłać kasy bez podanego IBANU, bo i owszem dojdzie ona do banku beneficjenta, który zwróci środki do Twojego banku i oczywiście pomniejszy tę kwotę o swoje prowizje Oczywiście nie musi to nastąpić, ale MOŻE, jak nie tym razem, to następnym :-? Quote
Asiaczek Posted April 14, 2005 Posted April 14, 2005 Savannah napisał(a):Asiaczek napisał(a):jostra napisał(a):Ale to Wam wychodzi 860 km :roll: niezły pomysł :evilbat: Nic nam nie wychodzi, bo koniec końców koleżanka się wycofała z jazdy do Kosic. Pzdr. Aisiaczku a mozna przez Katowice? bo z tamtąd jechałabym ja i moja koleżanka???:D Pzdr :wink: Villarica Siberians Wszystko można. Musimy tylko ustalić, w którym miejscu będziecie na nas czekały. Ale mamy na to jeszcze trochę czasu. Pzdr. Quote
Asiaczek Posted April 14, 2005 Posted April 14, 2005 jostra napisał(a):aaa, i jeszcze jedno mi się nasunęło wierz mi, opłaty Twojego banku są niczym, w stosunku do tych, które mogą Ci przysolić banki zagraniczne za brak IBANU, bo nieraz dochodzą one nawet do 50-70 euro! Nie mówiąc o tym, że do niektórych krajów europejskich nie da się wysłać kasy bez podanego IBANU, bo i owszem dojdzie ona do banku beneficjenta, który zwróci środki do Twojego banku i oczywiście pomniejszy tę kwotę o swoje prowizje Oczywiście nie musi to nastąpić, ale MOŻE, jak nie tym razem, to następnym :-? OK, wierzę. Jak do tej pory udawało mi się (albo podawałam "dobre" namiary na beneficjenta) i nie płaciłam aż takich opłat. Ale na pewno zwrócę na to uwagę. Pzdr. Quote
orsini Posted April 14, 2005 Posted April 14, 2005 Ło rany...a karta mozna??albo Jostra jedziesz tez do Koszyc??? :lol: :lol: :lol: ja sie zastanawiam...troche ten Jarek mi nie lezy...ale jakbym byla sama w klasie?:))) Quote
jostra Posted April 14, 2005 Posted April 14, 2005 AsiaczekTylko, że IBANy są od niedawna, a SWIFTY od zawsze ;) I to się zmienia z dnia na dzień, możesz wyslać przelew i jest OK, a za tydzień z tymi samymi namiarami już nie. orsini jadę do Kosic na 99% Quote
orsini Posted April 14, 2005 Posted April 14, 2005 No to super...to moze ja Ci od razu dam z 200jewro:))))i niechaj u Ciebie leza:)))) Quote
jostra Posted April 14, 2005 Posted April 14, 2005 Nie ma sprawy Tylko ja nie wiem czy się opłaca płacić przelewem i w sumie, ile trzeba zapłacić, bo w ulotce mam napisany II termin 45jewro, a komuś napisali na maila, że na wystawie opłata będzie 30, nie wiem jak to możliwe :o Quote
orsini Posted April 14, 2005 Posted April 14, 2005 eee to chyba jakas zciema?:))) to moze tez do nich mejla skrobne? Quote
jostra Posted April 14, 2005 Posted April 14, 2005 Przeczytaj sobie jedną albo 2 strony wstecz :-? To może skrobnij tego maila Quote
Asiaczek Posted April 14, 2005 Posted April 14, 2005 Maile odbijają się i przychodza zwrotki, że nie ma takiego adresu. Faksu nie ma. Strona się nie otwiera. Ja dzisiaj wysłałam dokumenty, a nadal nie wiem, ile trzeba będzie płacić za psy. I raczej wolałabym płacić przelewem, niż na wystawie. Bo jak zażądają dodatkowych opłat na wystawie? Nie mam zamiaru przepłacać. Nie mam bladego pojęcia, ile w sumie trzeba płacić za I i następne psy. Pzdr. Quote
Savannah Posted April 14, 2005 Posted April 14, 2005 Asiaczek napisał(a):Maile odbijają się i przychodza zwrotki, że nie ma takiego adresu. Faksu nie ma. Strona się nie otwiera. Ja dzisiaj wysłałam dokumenty, a nadal nie wiem, ile trzeba będzie płacić za psy. I raczej wolałabym płacić przelewem, niż na wystawie. Bo jak zażądają dodatkowych opłat na wystawie? Nie mam zamiaru przepłacać. Nie mam bladego pojęcia, ile w sumie trzeba płacić za I i następne psy. Pzdr. nic się nie idzie nigdzie dowiedziec??? to aż oburzające :o Pzdr! Villarica Siberians Quote
Asiaczek Posted April 14, 2005 Posted April 14, 2005 Zastanawiam się nad napisaniem do ichniejszego ZG na Słowacji. Może tam mi coś odpowiedzą. Pzdr. Quote
dorotal Posted April 14, 2005 Posted April 14, 2005 Znalazlam cos takiego: 16.7. Špeciálna výstava teriérov, CC, VŠV - Košice Kontakt: Ing. Norbert Vass Uzávierka prihlášok: 16.6.2005 Ľudová 2 040 11 Košice tel.: 0905550844, e-mail: ironmen@pobox.sk Czyli dzien przed zwykla wystawa jest specjalna wystawa terrierow. Quote
jostra Posted April 15, 2005 Posted April 15, 2005 jest jeszcze tel/fax 055/6222212 i chyba komórka 0908087465 Quote
Asiaczek Posted April 25, 2005 Posted April 25, 2005 23.04.2005 r. wysłałam 2 maile do Bratysławy w/s wysokości opłat, do ichniejszego "ZG" na następujące adresy: kynologia@spz-kynologia.sk skj@skj.sk Zobaczymy, jaka będzie odpowiedź i czy wogóle będzie. W tym tygodniu wyślę jeszcze faks (421 524 922 98) z takimi samymi pytaniami. Jak tylko dostanę odp., na pewno napiszę o tym na DGM. Pzdr. Quote
Asiaczek Posted April 28, 2005 Posted April 28, 2005 Dzisiaj dostałam odp. z Bratysławy nt. cen obowiązujących na wystawie w Kosicach: I termin/II termin: I pies - 40 Euro/45 Euro, Drugi i następny - 35/40 Euro, Puppy, wet. - 20/25 Euro, Konk.hodowlane - 10/10 Euro. A teraz uprzejmie proszę osobę, która posiada ulotkę z Kosic o podanie I i II terminu (dla przypomnienia). Pzdr. Quote
jostra Posted April 28, 2005 Posted April 28, 2005 W takim razie się powtarzam :P I ceny się zgadzają, a nie chcieliscie mnie słuchac, brzydale :evilbat: jostra napisał(a):I termin - 16.05 1 pies - 40 EURO następne - 35 EURO kl.szcz., wet. 20 EURO konkurencje hod. 10 EURO II termin - 20.06 1 pies - 45 EURO następne - 40 EURO kl.szcz., wet. 25 EURO konkurencje hod. 10 EURO Quote
Asiaczek Posted April 28, 2005 Posted April 28, 2005 Jostra - dzięki. I teraz mamy pewność, a przedtem mieliśmy małe wątpliwości. Sprawa wyjaśniona; bez obrazy. Pzdr. Quote
jostra Posted April 28, 2005 Posted April 28, 2005 hehe żartowałam 8) Dobrze, ze mamy pewnosc, w koncu to bylo na ulotce :P Quote
Recommended Posts