Asiaczek Posted March 31, 2005 Posted March 31, 2005 Wysłałam do nich maila (dzisiaj ppłd.) i przyszła zwrotka, że nie dotarło. Eh, życie. Swoją drogą, napiszę do zaprzyjaźnionej Czeszki, może będzie mogła mi pomóc (mimo, że wystawa na Słowacji). Zobaczymy. pzdr. Quote
Cervarius Posted April 1, 2005 Posted April 1, 2005 to ja w takim razie zamawiam to miesce dla mojej koleżanki i jej bawarki. Quote
jostra Posted April 1, 2005 Posted April 1, 2005 Asiaczek napisał(a):Jedni piszą 30, drudzy 40 Euro, a dzisiaj ich strony nie można otworzyc. Może spróbuję później. Pzdr. na swojej ulotce podają 40 euro (I termin), nie wiem skąd ktoś wziął 30? :-? Ale skoro nie wierzycie w to co piszę, cóż ... Mi ta ich strona nigdy nie działała Quote
Asiaczek Posted April 1, 2005 Posted April 1, 2005 annaszustakiewicz napisał(a):to ja w takim razie zamawiam to miesce dla mojej koleżanki i jej bawarki. OK, trzymam to miejsce. A Twoja koleżanka to gdzie mieszka? Warszawa? Pzdr. Quote
Cervarius Posted April 1, 2005 Posted April 1, 2005 Asiaczek napisał(a):annaszustakiewicz napisał(a):to ja w takim razie zamawiam to miesce dla mojej koleżanki i jej bawarki. OK, trzymam to miejsce. A Twoja koleżanka to gdzie mieszka? Warszawa? Pzdr. tak ona też jest z warszawy i potwierdziła że jedziemy, na jakiej wystawie możemy sie spotkać żeby omówić wstepne szczegóły: warszawa, łódź.... Quote
Asiaczek Posted April 1, 2005 Posted April 1, 2005 Aniu, to wy jedziecie we dwie + 2 psy, tak? Co do wystaw, to nie będzie mnie ani w W-wie, ani w Łodzi. W Polsce będę dopiero w Opolu. Ale masz mojego maila: basenji@onet.pl i w przypadku wątpliwości - pisz. Wstępny koszt wycieczki to 380-400 zł. Pzdr. Quote
Asiaczek Posted April 6, 2005 Posted April 6, 2005 Jostra - błagam, napisz: - czy wszystkie psy są "w jednej cenie"? - ile za Parę hodowlana i Grupę hodowlaną (jeżeli jest), - namiary na ich bank, - sędziego na V grupę. Ich strona nie otwiera się, ich mail podany jest z błędem (chyba) i odbijam sie od tych Kosic, jak od zamkniętych drzwi! A tu termin nagli... Dzięki juz teraz. Pzdr. Quote
orsini Posted April 7, 2005 Posted April 7, 2005 jakie znowu terminy?:))do kiedy 1wszy i drugi?jaka roznica w cenie?dzieki Jostra Quote
jostra Posted April 7, 2005 Posted April 7, 2005 [quote name='Asiaczek']Jostra - błagam, napisz: - czy wszystkie psy są "w jednej cenie"? - ile za Parę hodowlana i Grupę hodowlaną (jeżeli jest), - namiary na ich bank, - sędziego na V grupę. Ich strona nie otwiera się, ich mail podany jest z błędem (chyba) i odbijam sie od tych Kosic, jak od zamkniętych drzwi! A tu termin nagli... Dzięki juz teraz. Pzdr. I termin - 16.05 1 pies - 40 EURO następne - 35 EURO kl.szcz., wet. 20 EURO konkurencje hod. 10 EURO II termin - 20.06 1 pies - 45 EURO następne - 40 EURO kl.szcz., wet. 25 EURO konkurencje hod. 10 EURO BANK: SLSP A.S. Kosice konto 82122027/0900 (moja podpowiedź: to jest bank Slovenska Sporitelna Banka , SWIFT GIBASKBX :) ) Powinni byli podać nowy nr rach. w formacie IBAN, ale nie podali i teraz jak będziemy płacić, możemy zapłacić dodatkowe koszty z tego tytułu, niektóre banki polskie nie przyjmą takiego przelewu bez IBANU :( sędzia gr V : Jaroslav Matyas - będzie też chyba na sznaucerkach Coś jeszcze? Quote
Asiaczek Posted April 7, 2005 Posted April 7, 2005 Jostra - jesteś Wielka! A jak jeszcze nie jesteś, to będziesz. Dziekuję. W moim banku PeKaO SA powiedzieli, że jak jest SWIFT, to to samo, co IBAN. I nie ma dodatkowych kosztów. No chyba, że nazwa banku jest nie pełna, czy coś takiego. Zobaczymy. Pzdr. Quote
jostra Posted April 7, 2005 Posted April 7, 2005 Thx :oops: Ale ten bank słowacki może później przysłać notę kosztową do Twojego i Ci ściągną z konta :( Przy czeskich bankach tak jest na 100% i koszty są wysokie, często nawet 20euro, ale może Słowacy będą litościwsi ;) Quote
Asiaczek Posted April 7, 2005 Posted April 7, 2005 Dwa lata temu byłam w Kosicach, płaciłam w moim banku i nie miałam żadnych dodatkowych opłat. Jedynie był problem, bo oni podali skrót nazwy banku w Kosicach, a tam PeKaO SA nie miało swojego reprezentanta. A więc dzwoniono do mnie do domu i ustalano, o jaki bank chodzi i czy godze się na ewentualne dodatkowe koszty. Powiedziałam, że tak, bo nie miałam innego wyjścia, a bardzo chciałam pojechac na tę wystawę. Sprawdzając potem na wyciągu z banku (przez 2 miesiące) nie miałam żadnej pozycji pt. UFO. A więc nic nie ściągnęli. Może i tym razem tak będzie. pzdr. Quote
Savannah Posted April 11, 2005 Posted April 11, 2005 ooo co ja widze - Matyas sedziuje....no to się po po prostu cieszę... dzięki Asiaczek ze jedziemy wspólnie :D Pzdr. Villarica Siberians Quote
flafy_bear's Posted April 11, 2005 Posted April 11, 2005 [quote]I termin - 16.05 1 pies - 40 EURO następne - 35 EURO kl.szcz., wet. 20 EURO konkurencje hod. 10 EURO II termin - 20.06 1 pies - 45 EURO następne - 40 EURO kl.szcz., wet. 25 EURO konkurencje hod. 10 EURO BANK: SLSP A.S. Kosice konto 82122027/0900 (moja podpowiedź: to jest bank Slovenska Sporitelna Banka , SWIFT GIBASKBX ) Powinni byli podać nowy nr rach. w formacie IBAN, ale nie podali i teraz jak będziemy płacić, możemy zapłacić dodatkowe koszty z tego tytułu, niektóre banki polskie nie przyjmą takiego przelewu bez IBANU sędzia gr V : Jaroslav Matyas - będzie też chyba na sznaucerkach Coś jeszcze?[/qoute] Ja już naprawdę nie wiem ile kosztuje to zgłoszenie, zamotałam się strasznie :-? bo wysłali mi maila z takim cennikiem : Fees to the first dog is 30EUR, to the second 25EUR, juvenils 15EUR. You can pay to the show in the morning before start. Quote
flafy_bear's Posted April 11, 2005 Posted April 11, 2005 Po kilku wysyłkach na spzke-mesto@stonline.sk wkońcu udało mi się wysłać i oni mi właśnie odesłali, trwało parę dni :wink: Miałam płacić w Polsce w banu ale zanosi się że zapłace na miejscu :-? Tylko przy zgłoszeniu trzech sztuk to jest równica między 30-45 euro :-? Quote
jostra Posted April 12, 2005 Posted April 12, 2005 [quote name='Asiaczek']Dwa lata temu byłam w Kosicach, płaciłam w moim banku i nie miałam żadnych dodatkowych opłat. Bo 2 lata temu nie było IBANÓW :D flafy_bear's napisał(a):Fees to the first dog is 30EUR, to the second 25EUR, juvenils 15EUR. You can pay to the show in the morning before start. No to jakieś jaja 0X Widać z tego, że lepiej zapłacić na miejscu, będzie taniej - chyba ... :P Quote
Asiaczek Posted April 12, 2005 Posted April 12, 2005 Ale miałam podany SWIFT. A według mojego banku Iban i Swift to "prawie" to samo. I jedno i drugie ułatwia i przyspiesza transfer pieniędzy. Pzdr. Quote
jostra Posted April 13, 2005 Posted April 13, 2005 A to ciekawe :o :evilbat: Bo SWIFT to jakby adres banku a IBAN to numer rachunku w formacie międzynarodowym tj. International Banking Account Number. Absolutnie nie jest to to samo, a SWIFT to sami powinni sobie znaleźć po nazwie i adresie banku, klient nie ma obowiązku podawać SWIFT, ale IBAN jak najbardziej tak. Quote
adda Posted April 13, 2005 Posted April 13, 2005 Asiaczek napisał(a):Do Kosic jest ok. 720 km w jedną stronę (liczyłam tę odległośc przez Wrocław). Z Warszawy? Mi wyszło, że 500 km. A może są inne Kosice? :oops: Quote
orsini Posted April 13, 2005 Posted April 13, 2005 z Wawy do Koszyc przez Wroclaw???mozna i tak :lol: :lol: :lol: :lol: Quote
jostra Posted April 13, 2005 Posted April 13, 2005 Ale to Wam wychodzi 860 km :roll: niezły pomysł :evilbat: Quote
Savannah Posted April 13, 2005 Posted April 13, 2005 jostra napisał(a):Ale to Wam wychodzi 860 km :roll: niezły pomysł :evilbat: pomysł niezły to fakt :wink: Pzdr. Villarica Siberians Quote
Asiaczek Posted April 14, 2005 Posted April 14, 2005 [quote name='jostra']A to ciekawe :o :evilbat: Bo SWIFT to jakby adres banku a IBAN to numer rachunku w formacie międzynarodowym tj. International Banking Account Number. Absolutnie nie jest to to samo, a SWIFT to sami powinni sobie znaleźć po nazwie i adresie banku, klient nie ma obowiązku podawać SWIFT, ale IBAN jak najbardziej tak. Ja nie napisałam, że to jest to samo. Napisałam, że wg informacji uzyskanej z mojego banku, to prawie to samo, bo i jedno i drugie ułatwia i przyspiesza transfer pieniędzy. I jeżeli w adresie jest podany SWIFT lub IBAN to w PeKaO SA płaci się wtedy niższą opłatę manipulacyjną. Jezeli nie mam IBAN-u, to mój bank i tak realizuje moje zlecenie. Tak więc z tym obowiązkiem podawania IBAN-u, to nie do końca prawda. Pzdr. Quote
Asiaczek Posted April 14, 2005 Posted April 14, 2005 adda napisał(a):Asiaczek napisał(a):Do Kosic jest ok. 720 km w jedną stronę (liczyłam tę odległośc przez Wrocław). Z Warszawy? Mi wyszło, że 500 km. A może są inne Kosice? :oops: Oczywiście, że są inne Kosice. Na przykład w Polsce, Czechach... Co do odległości, to liczyłam przez Wrocław, bo z tego miasta miałam zabrac jeszcze jedną osobę z psiakiem na wystawę w K. Ale nie wypaliło, a odp. poszła w eter. Co do rzeczywistej odległości do Kosic/SK to wynosi ona 498 km (wg internetowej mapu Europy). Pzdr. Quote
Recommended Posts