Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 859
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Cavalierku - w pozycji prezentacyjnej jak najbardziej można przytrzymać ogonek.
A może zdradzisz mi cóż za hawańskie cudeńko:lol: będziesz wystawiać?

Pozdrawiam
Hawan

Posted

HAWAN napisał(a):
Cavalierku

Chyba raczej Cavalierko - jestem dziewczyną :lol: .

HAWAN napisał(a):
A może zdradzisz mi cóż za hawańskie cudeńko:lol: będziesz wystawiać?

Nie jestem jeszcze do końca pewna czy będę wystawiać Hawańczyka czy Cotona, ale tak czy inaczej psiaki są z hodowli "Białe Bursztynki".

P.S. Jeśli ktoś szukałby pomocy przy wystawianiu to jestem do dyspozycji :cool1:

Posted

Witam,

DZIĘKUJĘ:lol: :multi: Cocerku za śliczne zdjęcia, a kosmita - prawda, bardzo interesujący:p .

Cavalierko - przepraszam za zmianę płci. :oops:
A "Białe Bursztynki" to hodowla jak się nie mylę Pani Iwony. Miałyśmy okazję spotkać się w Poznaniu, miała hawankę o bardzo ciekawym kolorze.

Życzymy powodzenia na wystawie.

Pozdrawiam
Hawan

• 1 month later...
Posted

Z przyjemnością donosimy, iż nasza sunia Xena zdobyła w Katowicach swój pierwszy CACIB.
GRATULUJEMY także Cocerkowi i jej ślicznej suni Zw. Młodzieży:multi:

GRATULUJEMY również BIS-a Weteranów naszym wspaniałym Alutkom:multi:

Miło nam było spotkać tylu sympatycznych ludzi.

Jeszcze raz gratulujemy wszystkim

Pozdrawiam
Hawan

Posted

HAWAN napisał(a):
Z przyjemnością donosimy, iż nasza sunia Xena zdobyła w Katowicach swój pierwszy CACIB.
Hawan

Gratuluję i życzę kolejnych:multi:

Posted

HAWAN napisał(a):
GRATULUJEMY także Cocerkowi i jej ślicznej suni Zw. Młodzieży:multi:

GRATULUJEMY również BIS-a Weteranów naszym wspaniałym Alutkom:multi:

Miło nam było spotkać tylu sympatycznych ludzi.

Jeszcze raz gratulujemy wszystkim

Pozdrawiam
Hawan
Hawan, my to chyba obok siebie zajmowaliśmy stanowiska przy ringu :) a nawet rozmawiałam chwile z Twoim męzem. Wystawialam terriera tybetańskiego. Oczywiscie gratuluje sukcesu i życze "szybkiego" intera";)

Posted

Jejka, a ja dopiero tu weszłam!

Hawan, gratulacje ogromne!!! :multi: Trzymam kciuki mocno za kolejne CACIBY, na pewno szybko je zgarniecie :cool3:

To co teraz? Opole? :cool3:

Posted

Witam wszytskich gorąco,

Dziękujemy wszystkim za gratulacje - przekażemy "włochatej":lol:

Pearl - no tak, mieliśmy okazję spotkać się na tej wystawie, lecz taki mi wstyd za to zamieszanie :oops: :oops: które poczyniłam, że wolałam sie nie przyznawać że ja to ja:roll: Mam nadzieję że mi wybaczysz i będziemy mieli okazję porozmawiać:lol:

Cocerku - Opole to wydaje mi się "wielkie Święto" dla ozdóbek więc napewno się tam spotkamy:multi:

Pozdrawiam
Hawan

Posted

HAWAN napisał(a):

Pearl - no tak, mieliśmy okazję spotkać się na tej wystawie, lecz taki mi wstyd za to zamieszanie :oops: :oops: które poczyniłam, że wolałam sie nie przyznawać że ja to ja:roll: Mam nadzieję że mi wybaczysz i będziemy mieli okazję porozmawiać:lol:
Hawan nie ma o czym mówić, u mnie masz kreche do konca życia za takie wybryki :lol: :))))))) A tak powaznie rzecz biorąc myślałam ze to male zamieszanko puściłaś w zapomnienie podobnie jak ja. Chyba już nigdy nie wezme się za organizacje wyjazdów, skoro wzbudzam potem taki respekt:lol:

Mam nadzieje do zobaczenia w Opolu.

• 1 month later...
Posted

Kto póżno wchodzi sam sobie szkodzi ! ale lepiej póżno niż wcale!

G R A T U L A C J E !!!

idziecie jak burza ! Tak trzymać !!!!!!!:bigok: :cool2: :thumbs:
za gratulki dziękujemy :modla:

:Rose: dobrego nigdy za wiele

• 2 weeks later...
Posted

SYRAKUZ - serdecznie witamy i gratulujemy ślicznego prezentu.:Dog_run:
Co do koloru to wzorzec mówi : sa dwie odmiany kolorystyczne
1. rzadko spotykana czysto biała, płowa w różnych odcieniach od jasno płowego do koloru hawana ( brązowo-rudy kolor tytoniu ), łaty w tych kolorach,lekkie przyciemnienia dopuszczalne
2.kolory szaty i łaty w kolorach ww. z łatami czarnymi, szata czarna

Wysokość w kłebie od 23 do 27 cm ( tolerancja 21 do 29 cm )
Pięknego Hawańczyka ma Pani HAWAN i chyba jest najlepiej zorietowana
w tej rasie, gorzej u Niej z czasem. :fadein: toteż pytaj - w miarę moich możliwości postaram się odpowiedzieć ;)

:Rose: dobrego nigdy za wiele

Posted

SYRAKUZ - gratuluję nowego przyjaciela.:multi:
Cieszę się że przybył nam w naszym pięknym kraju kolejny hawan.
Hawńczyki mają to do siebie że są BARDZO niedoceniane, a to naprawdę piękna i przekochana rasa.

Jeżeli chodzi o kolor - Czarny piesek z białymi znaczeniami jest jak najbardziej w porządku, tegoż koloru na ringach europejskich nie widuje się zbyt wiele ale wynika to z faktu iż sędziowie są tendencyjni i wolą kolor jasny. Ale na ten przykład w USA czarne są jak najbardziej pożądane.

W każdym bądź razie - hawańczyki to bardzo grzeczne, spokojne i opanowane psiaki, przy równoczesnym błazeńskim nastawieniu do życia - moje np. są skore do zabawy w każdej chwili jeżeli tylko zauważą taką chęć u człowieka, ALE nie są nachalne i nie narzucają się.
Każdy z nich podąża własną drogą. W stosunku do innych psów są nastawione przyjacielsko i gotowe na kompromisy- czego na przykład maltańczyk by w życiu nie zrobił.

Co do włosów - w utrzymaniu - jest tylko jedna recepta: czesać, czesać i jeszcze raz czesać.

Węgrzy lubią hawany z górnej granicy wzrostu i wagi więc myślę że "rachityka" w domu mieć nie będziesz.

Napisz coś więcej o swoim piesku jeżeli możesz - czy ma rodowód, z jakiej hodowli jest, a może jakieś zdjęcia masz, jeżeli będziesz mieć jakieś pytania to wal smiało chętnie odpowiem w miarę mozliwości czasowych.

ps. POZDROWIENIA dla Państwa Alutków:lol: ;)

Pozdrawiam
Hawan

• 3 months later...
Posted

Witam po wakacjach.
Nasze wakacje powiązane były z wystawami naszych hawanów.
Xena zakończyła nominacje do tytułu Ch.PL.
Natomiast nasz nowy import Eny rozpoczęła nominacje do Mł. Ch. PL.
Pozdrawiamy wszystkich ....:lol:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...