HAWAN Posted January 26, 2006 Posted January 26, 2006 Dziękujemy za gratulacje. Do zobaczenia w Katowicach.
gwiezdny-wyslannik Posted January 26, 2006 Posted January 26, 2006 Za miesiac mam wystawiac hawanczyka na wystawie i mam pytanie.Czy im się podtrzymuje ogonek podczas postawy wystawowej?
HAWAN Posted January 27, 2006 Posted January 27, 2006 Cavalierku - w pozycji prezentacyjnej jak najbardziej można przytrzymać ogonek. A może zdradzisz mi cóż za hawańskie cudeńko:lol: będziesz wystawiać? Pozdrawiam Hawan
gwiezdny-wyslannik Posted January 27, 2006 Posted January 27, 2006 HAWAN napisał(a):Cavalierku Chyba raczej Cavalierko - jestem dziewczyną :lol: . HAWAN napisał(a):A może zdradzisz mi cóż za hawańskie cudeńko:lol: będziesz wystawiać? Nie jestem jeszcze do końca pewna czy będę wystawiać Hawańczyka czy Cotona, ale tak czy inaczej psiaki są z hodowli "Białe Bursztynki". P.S. Jeśli ktoś szukałby pomocy przy wystawianiu to jestem do dyspozycji :cool1:
Cockerek Posted January 29, 2006 Posted January 29, 2006 Hej! Hawan ja dopiero teraz zabrałam się za zmniejszenie fotek, ale tak jak obiecałam, są! Jeszcze raz gratuluje i do zobaczenia kolejnym razem :multi:
Cockerek Posted January 29, 2006 Posted January 29, 2006 A jeszcze zobacz, jakis kosmita cię obserwuje na tej pierwszej fotce z tyłu :grins:
HAWAN Posted January 30, 2006 Posted January 30, 2006 Witam, DZIĘKUJĘ:lol: :multi: Cocerku za śliczne zdjęcia, a kosmita - prawda, bardzo interesujący:p . Cavalierko - przepraszam za zmianę płci. :oops: A "Białe Bursztynki" to hodowla jak się nie mylę Pani Iwony. Miałyśmy okazję spotkać się w Poznaniu, miała hawankę o bardzo ciekawym kolorze. Życzymy powodzenia na wystawie. Pozdrawiam Hawan
gwiezdny-wyslannik Posted January 30, 2006 Posted January 30, 2006 Nic się nie stało HAWAN ;) A ta hodowla rzeczywiście jest Pani Iwony Stosik.Dziękuje za życzenia i mam nadzieję, że dobrze mi pójdzie, bo nie chcę zawieść osoby, która mi zaufała :puppydog: .
HAWAN Posted March 29, 2006 Posted March 29, 2006 Z przyjemnością donosimy, iż nasza sunia Xena zdobyła w Katowicach swój pierwszy CACIB. GRATULUJEMY także Cocerkowi i jej ślicznej suni Zw. Młodzieży:multi: GRATULUJEMY również BIS-a Weteranów naszym wspaniałym Alutkom:multi: Miło nam było spotkać tylu sympatycznych ludzi. Jeszcze raz gratulujemy wszystkim Pozdrawiam Hawan
EwikB Posted March 30, 2006 Posted March 30, 2006 HAWAN napisał(a):Z przyjemnością donosimy, iż nasza sunia Xena zdobyła w Katowicach swój pierwszy CACIB. Hawan Gratuluję i życzę kolejnych:multi:
Pearl Posted March 31, 2006 Posted March 31, 2006 HAWAN napisał(a):Z przyjemnością donosimy, iż nasza sunia Xena zdobyła w Katowicach swój pierwszy CACIB. GRATULUJEMY także Cocerkowi i jej ślicznej suni Zw. Młodzieży:multi: GRATULUJEMY również BIS-a Weteranów naszym wspaniałym Alutkom:multi: Miło nam było spotkać tylu sympatycznych ludzi. Jeszcze raz gratulujemy wszystkim Pozdrawiam Hawan Hawan, my to chyba obok siebie zajmowaliśmy stanowiska przy ringu :) a nawet rozmawiałam chwile z Twoim męzem. Wystawialam terriera tybetańskiego. Oczywiscie gratuluje sukcesu i życze "szybkiego" intera";)
Cockerek Posted March 31, 2006 Posted March 31, 2006 Jejka, a ja dopiero tu weszłam! Hawan, gratulacje ogromne!!! :multi: Trzymam kciuki mocno za kolejne CACIBY, na pewno szybko je zgarniecie :cool3: To co teraz? Opole? :cool3:
HAWAN Posted April 3, 2006 Posted April 3, 2006 Witam wszytskich gorąco, Dziękujemy wszystkim za gratulacje - przekażemy "włochatej":lol: Pearl - no tak, mieliśmy okazję spotkać się na tej wystawie, lecz taki mi wstyd za to zamieszanie :oops: :oops: które poczyniłam, że wolałam sie nie przyznawać że ja to ja:roll: Mam nadzieję że mi wybaczysz i będziemy mieli okazję porozmawiać:lol: Cocerku - Opole to wydaje mi się "wielkie Święto" dla ozdóbek więc napewno się tam spotkamy:multi: Pozdrawiam Hawan
gwiezdny-wyslannik Posted April 3, 2006 Posted April 3, 2006 A jedzie ktoś może na wystawę do Grudziądza lub Inowrocławia?:cool3:
Pearl Posted April 3, 2006 Posted April 3, 2006 HAWAN napisał(a): Pearl - no tak, mieliśmy okazję spotkać się na tej wystawie, lecz taki mi wstyd za to zamieszanie :oops: :oops: które poczyniłam, że wolałam sie nie przyznawać że ja to ja:roll: Mam nadzieję że mi wybaczysz i będziemy mieli okazję porozmawiać:lol: Hawan nie ma o czym mówić, u mnie masz kreche do konca życia za takie wybryki :lol: :))))))) A tak powaznie rzecz biorąc myślałam ze to male zamieszanko puściłaś w zapomnienie podobnie jak ja. Chyba już nigdy nie wezme się za organizacje wyjazdów, skoro wzbudzam potem taki respekt:lol: Mam nadzieje do zobaczenia w Opolu.
Alutka Posted May 15, 2006 Posted May 15, 2006 Kto póżno wchodzi sam sobie szkodzi ! ale lepiej póżno niż wcale! G R A T U L A C J E !!! idziecie jak burza ! Tak trzymać !!!!!!!:bigok: :cool2: :thumbs: za gratulki dziękujemy :modla: :Rose: dobrego nigdy za wiele
Alutka Posted May 26, 2006 Posted May 26, 2006 SYRAKUZ - serdecznie witamy i gratulujemy ślicznego prezentu.:Dog_run: Co do koloru to wzorzec mówi : sa dwie odmiany kolorystyczne 1. rzadko spotykana czysto biała, płowa w różnych odcieniach od jasno płowego do koloru hawana ( brązowo-rudy kolor tytoniu ), łaty w tych kolorach,lekkie przyciemnienia dopuszczalne 2.kolory szaty i łaty w kolorach ww. z łatami czarnymi, szata czarna Wysokość w kłebie od 23 do 27 cm ( tolerancja 21 do 29 cm ) Pięknego Hawańczyka ma Pani HAWAN i chyba jest najlepiej zorietowana w tej rasie, gorzej u Niej z czasem. :fadein: toteż pytaj - w miarę moich możliwości postaram się odpowiedzieć ;) :Rose: dobrego nigdy za wiele
HAWAN Posted May 29, 2006 Posted May 29, 2006 SYRAKUZ - gratuluję nowego przyjaciela.:multi: Cieszę się że przybył nam w naszym pięknym kraju kolejny hawan. Hawńczyki mają to do siebie że są BARDZO niedoceniane, a to naprawdę piękna i przekochana rasa. Jeżeli chodzi o kolor - Czarny piesek z białymi znaczeniami jest jak najbardziej w porządku, tegoż koloru na ringach europejskich nie widuje się zbyt wiele ale wynika to z faktu iż sędziowie są tendencyjni i wolą kolor jasny. Ale na ten przykład w USA czarne są jak najbardziej pożądane. W każdym bądź razie - hawańczyki to bardzo grzeczne, spokojne i opanowane psiaki, przy równoczesnym błazeńskim nastawieniu do życia - moje np. są skore do zabawy w każdej chwili jeżeli tylko zauważą taką chęć u człowieka, ALE nie są nachalne i nie narzucają się. Każdy z nich podąża własną drogą. W stosunku do innych psów są nastawione przyjacielsko i gotowe na kompromisy- czego na przykład maltańczyk by w życiu nie zrobił. Co do włosów - w utrzymaniu - jest tylko jedna recepta: czesać, czesać i jeszcze raz czesać. Węgrzy lubią hawany z górnej granicy wzrostu i wagi więc myślę że "rachityka" w domu mieć nie będziesz. Napisz coś więcej o swoim piesku jeżeli możesz - czy ma rodowód, z jakiej hodowli jest, a może jakieś zdjęcia masz, jeżeli będziesz mieć jakieś pytania to wal smiało chętnie odpowiem w miarę mozliwości czasowych. ps. POZDROWIENIA dla Państwa Alutków:lol: ;) Pozdrawiam Hawan
HAWAN Posted September 5, 2006 Posted September 5, 2006 Witam po wakacjach. Nasze wakacje powiązane były z wystawami naszych hawanów. Xena zakończyła nominacje do tytułu Ch.PL. Natomiast nasz nowy import Eny rozpoczęła nominacje do Mł. Ch. PL. Pozdrawiamy wszystkich ....:lol:
Recommended Posts