Sabina02 Posted March 11, 2007 Posted March 11, 2007 bursztynki napisał(a)::placz: Piesek podobny do hawańczyka na łańcuchu przy budzie co robić?????:placz: :placz: :placz: GDZIE????????????????????
bursztynki Posted March 11, 2007 Posted March 11, 2007 Sabina02 napisał(a):GDZIE???????????????????? :-( Koło Poznania ,dziewczynka ma hawanczyka z mojej hodowli i udeżyło ją ogromne podobieństwo pieska który na łańcuchu był przy budzie ...czy ludzie są aż tacy okrutni....:placz:
Sabina02 Posted March 11, 2007 Posted March 11, 2007 bursztynki napisał(a)::-( Koło Poznania ,dziewczynka ma hawanczyka z mojej hodowli i udeżyło ją ogromne podobieństwo pieska który na łańcuchu był przy budzie ...czy ludzie są aż tacy okrutni....:placz: Taki psiaczek nie nadaje sie na lancuch!!! Trzeba porozmawiac z wlascicielami tego piesia...Jak to nic nie da to trzeba zglosic do TOZ!!! Albo nawet lepiej bez proby rozmowy z wlascicielami, poprostu zglosic anonimowo do TOZ, zeby sie potem Ci wlasciciele nie mscili (bo rozni sa ludzie)...To nie jest typ psa lancuchowego! On sie meczy! Nie mozna tego tak zostawic! :angryy: :angryy: :angryy:
Sabina02 Posted March 11, 2007 Posted March 11, 2007 bursztynki napisał(a): ...czy ludzie są aż tacy okrutni....:placz: Nawet jeszcze okrutniejsi!!! Na przyklad: Doberman -ciagniety na sznurku za samochodem. Sznurek sie urwał i pies umierał na poboczu z obdartymi łapkami i kolanami...:angryy: :angryy: :angryy: Kundelusia Emi - bita i gwałcona przez własciciela w jakiejs wsi pod Białymstokiem...:angryy: :angryy: :angryy: Oto dwa przyklady na pewnie miliony...Ludzie (niektorzy) to skur......!!!!!!!!!!!!! :2gunfire:
bursztynki Posted March 12, 2007 Posted March 12, 2007 Sabina02 napisał(a):Nawet jeszcze okrutniejsi!!! Na przyklad: Doberman -ciagniety na sznurku za samochodem. Sznurek sie urwał i pies umierał na poboczu z obdartymi łapkami i kolanami...:angryy: :angryy: :angryy: Kundelusia Emi - bita i gwałcona przez własciciela w jakiejs wsi pod Białymstokiem...:angryy: :angryy: :angryy: Oto dwa przyklady na pewnie miliony...Ludzie (niektorzy) to skur......!!!!!!!!!!!!! :2gunfire: :placz: Wiecie co to straszne,nie chce się aż wierzyć,kurde takich to do wora i w kosmos..:mad:
bursztynki Posted March 13, 2007 Posted March 13, 2007 rodzice napisał(a):A przed włozeniem do wora to witką po j...h . :diabloti: oj tak masz racje:diabloti: :mad:
Sabina02 Posted March 13, 2007 Posted March 13, 2007 Dzisiaj moja Dejzunia posikała mi sie na łozko...:cool3: :cool3: :cool3: Dlaczego??? Ona juz tego nie robila w domu od 4 miesiecy! Bylysmy na prawie 2 godzinnym spacerze i tylko zdazylam je wykąpac, a potem ona polozyla sie na moim lozku i zachwile patrze, a tam siki...Nic nie zasygnalizowala ze chce wyjsc...Skad to sie tak nagle wzielo????? :shake:
bursztynki Posted March 14, 2007 Posted March 14, 2007 Sabina02 napisał(a):Dzisiaj moja Dejzunia posikała mi sie na łozko...:cool3: :cool3: :cool3: Dlaczego??? Ona juz tego nie robila w domu od 4 miesiecy! Bylysmy na prawie 2 godzinnym spacerze i tylko zdazylam je wykąpac, a potem ona polozyla sie na moim lozku i zachwile patrze, a tam siki...Nic nie zasygnalizowala ze chce wyjsc...Skad to sie tak nagle wzielo????? :shake: :-( no wiesz co bardzo dziwne,może zmarzła,czasem mogą siusiać ze złości,z zazdrosci ,naprawde SZOK:shake: :-o
Sabina02 Posted March 14, 2007 Posted March 14, 2007 bursztynki napisał(a)::-( no wiesz co bardzo dziwne,może zmarzła,czasem mogą siusiać ze złości,z zazdrosci ,naprawde SZOK:shake: :-o Nie miala powodu zeby to zrobic ze zlosci lub zazdrosci...ale troche sie trzesla po tej kapieli, moze rzeczywiscie zmarzla (chociaz w domu bylo cieplo).... A zeby bylo lepiej, to dzisiaj patrze a tu koopa na srodku dywanu! :-o Nawet nie wiem czyja...:mad: Czy ja naprawde jestem taka do d... w wychowywaniu moich suniek? :placz: :placz: :placz:
bursztynki Posted March 15, 2007 Posted March 15, 2007 Sabina02 napisał(a):Nie miala powodu zeby to zrobic ze zlosci lub zazdrosci...ale troche sie trzesla po tej kapieli, moze rzeczywiscie zmarzla (chociaz w domu bylo cieplo).... A zeby bylo lepiej, to dzisiaj patrze a tu koopa na srodku dywanu! :-o Nawet nie wiem czyja...:mad: Czy ja naprawde jestem taka do d... w wychwywaniu moich suniek? :placz: :placz: :placz: :crazyeye: Oj to przecież juz duże Babki,mogło się zdarzyć:cool3: Ale napewno już tego nie zrobią:loveu: :loveu:
Sabina02 Posted March 21, 2007 Posted March 21, 2007 No wlasnie!!! Co tak cichutko??? U mnie po staremu. Sunie maja sie swietnie!!! Jedna mala zmiana... Mianowicie, postanowilam zmienic sunkom karme na karme dla doroslych psow. Chcialam zostac przy Royalu, ale niestety, Royal jest dyskontunuowany i byl maly wybor. Wiec z polecenia pracownika sklepu zmienilam karme na "Natural Choice". Czy znacie ta firme? Czy jest dobra?
Aniu_sia Posted March 21, 2007 Posted March 21, 2007 Nie znam tej karmy.U nas była Eukanuba ,potem Royal Junior a teraz Royal Adult.Ten Frotce smakuje i przy nim zostanę.
Sabina02 Posted March 21, 2007 Posted March 21, 2007 Moje sunie tez lubia Royal, ale ma byc on zlikwidowany (przynajmniej w tym sklepie gdzie go kupuje)
Nessti Posted March 22, 2007 Posted March 22, 2007 Sabina02 napisał(a): Wiec z polecenia pracownika sklepu zmienilam karme na "Natural Choice". Czy znacie ta firme? Czy jest dobra? Ja karmię mojego psiaka Nutro Choice :cool3: bo chyba o tą karmę chodzi ? a dokładnie to: Nutro Choice ADULT, LAMB & RICE czyli z jagnięcina Bo mój mały jest uczulony na drób. Jestem bardzo zadowolona z tej karmy Na dogo jest o tej karmie- raczej same pozytywne opinie ;) więc polecam
Sabina02 Posted March 22, 2007 Posted March 22, 2007 Nessti napisał(a):Ja karmię mojego psiaka Nutro Choice :cool3: bo chyba o tą karmę chodzi ? a dokładnie to: Nutro Choice ADULT, LAMB & RICE czyli z jagnięcina Bo mój mały jest uczulony na drób. Jestem bardzo zadowolona z tej karmy Na dogo jest o tej karmie- raczej same pozytywne opinie ;) więc polecam Tak, tak...o ta karme chodzi. Firmy "Nutro", a nazwa "Natural Choice" Lamb & Rice... Dzieki za informacje! Super ze jest dobrej jakosci, bo jedyna opinie, ktora mialam to ta pracownika sklepu i nie wiedzialam na ile moge na niej polegac...
Nessti Posted March 22, 2007 Posted March 22, 2007 Ja tę karme mam też z polecenia ... pracownika sklepu zoo i mojej przyjaciólki w jednej osobie ;) Ona mówi, że ta karma pomaga w problemach skórnych i alergicznych... ale nie musi być stosowana jako lecznicza... no i że w ogóle to jest bardzo dobra karma.. Ja karmie już prawie rok i jestem zadowolona. Mój Ness je ją chetniej niż Royala :multi:
Sabina02 Posted March 22, 2007 Posted March 22, 2007 Nessti napisał(a):Ja tę karme mam też z polecenia ... pracownika sklepu zoo i mojej przyjaciólki w jednej osobie ;) Ona mówi, że ta karma pomaga w problemach skórnych i alergicznych... ale nie musi być stosowana jako lecznicza... no i że w ogóle to jest bardzo dobra karma.. Ja karmie już prawie rok i jestem zadowolona. Mój Ness je ją chetniej niż Royala :multi: Ufff! To kamien z serca! Moje suczki tez wola ta Natural Choice od Royala, ale nie wiem czy im lepiej smakuje, czy poprostu jedza chetniej bo to cos nowego... Ja bylam zadowolona z Royala, no ale nie chce jezdzic Bog wie gdzie zeby ja dostac...a w pobliskich sklepach zoologicznych juz jej prawie nie ma...:roll:
bursztynki Posted March 23, 2007 Posted March 23, 2007 Sabina02 napisał(a):Ufff! To kamien z serca! Moje suczki tez wola ta Natural Choice od Royala, ale nie wiem czy im lepiej smakuje, czy poprostu jedza chetniej bo to cos nowego... Ja bylam zadowolona z Royala, no ale nie chce jezdzic Bog wie gdzie zeby ja dostac...a w pobliskich sklepach zoologicznych juz jej prawie nie ma...:roll: :lol: Witam, Sabinko ta karma jest bardzo dobra ,jeszcze mogę wam polecić karme Eagle Pack jest to karma holistyczna ,moje psiaki bardzo ją polubiły;) ;) ;) ;) ;)
Sabina02 Posted March 25, 2007 Posted March 25, 2007 bursztynki napisał(a)::lol: Witam, Sabinko ta karma jest bardzo dobra ,jeszcze mogę wam polecić karme Eagle Pack jest to karma holistyczna ,moje psiaki bardzo ją polubiły;) ;) ;) ;) ;) Witaj Iwonko! Dawno Cie tu nie widzialam...:-( . To dobrze ze Natural Choice to dobra karma, bo nie wiedzialam czy ten pracownik mi tak mowil bo jest rzeczywiscie dobra, czy dlatego ze jest jedna z drozszych... Sprobowalabym im dac Eagle Pack, ale juz im podaje Natural Choice (narazie jeszcze mieszam z Royalem dla szczeniat), i nie chce im zbyt duzo zmieniac...
bursztynki Posted March 26, 2007 Posted March 26, 2007 Sabina02 napisał(a):Witaj Iwonko! Dawno Cie tu nie widzialam...:-( . To dobrze ze Natural Choice to dobra karma, bo nie wiedzialam czy ten pracownik mi tak mowil bo jest rzeczywiscie dobra, czy dlatego ze jest jedna z drozszych... Sprobowalabym im dac Eagle Pack, ale juz im podaje Natural Choice (narazie jeszcze mieszam z Royalem dla szczeniat), i nie chce im zbyt duzo zmieniac... :lol: Tak tak, co za dużo to nie zdrowo.a Natural jest ok:multi: U nas ciepło ,słonko świeci,moje kudłacze szaleja po ogrodzie ,trawke podgryzają ,oj lubie taki widok ....:loveu: :loveu: :loveu:
ewa5000 Posted March 27, 2007 Posted March 27, 2007 Witam wszystkich serdecznie:):):) Szukam dla mojego Baficzka fryzjera w Gdyni lub w ostateczności w Gdańsku.Może ktoś z Was mi pomoże. Pozdrawiam serdecznie Ewa
Sabina02 Posted April 1, 2007 Posted April 1, 2007 ewa5000 napisał(a):Witam wszystkich serdecznie:):):) Szukam dla mojego Baficzka fryzjera w Gdyni lub w ostateczności w Gdańsku.Może ktoś z Was mi pomoże. Pozdrawiam serdecznie Ewa Oj, to pewnie Iwonka Ci najlepiej powie...Ja mieszkam daleko od trojmiasta i sie nie orientuje....
Caruso Posted April 1, 2007 Posted April 1, 2007 W karmie Nutro Choice Adult L & R rzekomo zawierającej 20 % białka w rzeczywistości jest 8 % białka zwierzęcego a w tym tylko 5 % z mięsa jagnięciny ( polecam artykuł w "Psie" i recenzję p. Janowskiego) O jakosci tej karmy świadczy równiez fakt, że dzisiaj jest na amerykańskiej liście ostrzegawczej - karm z trucizną, podobno tylko tej puszkowej, ale....?
Recommended Posts