Gosia_z_Luką Posted April 2, 2005 Posted April 2, 2005 To ja jeszcze wkleję trochę co fajniejszych fotek hawańczyków i przyznam, że mojemu tacie bardzo się podobają (on wogóle lubi takie rozczochrane kudłacze :wink: Może dlatego że sam nie ma zbyt wielu włosów :wink: 8) ) - nawet kiedyś zastanawialiśmy się nad hawańczykiem,ale nigdzie wówczas nie było szczeniaczków :( http://www.tierfotos-tierfotografie.de/fotodatenbank/data/media/436/IMG_7797.jpg A tu zrobili puli z hawańczyka! Z premedytacją :o
Marca_Besi Posted June 17, 2005 Author Posted June 17, 2005 Stawka Hawańczyków na międzynarodowej wystawie w Krakowie (http://www.krakow.zkwp.pl/): Psy młodzieży LUCKY BOY Abigel Psy championów Petravari Longfur CICERO Suki młodzieży LADY APRICOT Abigel Hawańczyki będą w sobotę (25.06) o 11.15, na ringu VI.
Genia Posted June 30, 2005 Posted June 30, 2005 Wlasnie LUCKY i LADY pochodza z Niemiec a wlascicielka mieszka w Lodzi. Z krycia w Niemczech zostal jej caly miot. Cena w Polsce 2000,- zl za szczeniaka jest nie do przyjecia Ludzie wola dac 300 .- zl na bazarze za psa bez gwarancji pochodzenia. I bez zadnych szczepien. :evilbat:
Dzidtka_Gl Posted June 30, 2005 Posted June 30, 2005 to jak w lhasa, kiedy ja wołałam cene za swoje szczeniaki 2000zł było za drogo, no nic na pewno kupili taniej a moje dzieci są we Francji i Szwecji :) szczeniak szczeniakowi nie równy, jak i rodowód rodowodowi... ale fakt wielu miłośników ozdobnych ras nie jest zainteresowana wystawami, rodowodami, chcą miec pieska do kochania... a tak mało u nas hawańczykó, lewków, cotonów...
Marca_Besi Posted June 30, 2005 Author Posted June 30, 2005 Genia napisał(a):Wlasnie LUCKY i LADY pochodza z Niemiec a wlascicielka mieszka w Lodzi. Z krycia w Niemczech zostal jej caly miot. Cena w Polsce 2000,- zl za szczeniaka jest nie do przyjecia Nawet nie wiedziałam, że 2000zł. Na jakiejś stronie przeczytałam, że cena może dojść do 4000zł... Widziałam Hawańczyki na wystawie, są śliczne! :D
Dzidtka_Gl Posted June 30, 2005 Posted June 30, 2005 Marca&Besi napisał(a):Genia napisał(a):Wlasnie LUCKY i LADY pochodza z Niemiec a wlascicielka mieszka w Lodzi. Z krycia w Niemczech zostal jej caly miot. Cena w Polsce 2000,- zl za szczeniaka jest nie do przyjecia Nawet nie wiedziałam, że 2000zł. Na jakiejś stronie przeczytałam, że cena może dojść do 4000zł... Widziałam Hawańczyki na wystawie, są śliczne! :D 4000zł to ok (duże około) 1000 euro czyli normalna cena za szczeniaka za granicą, te wybitne chodza od 1200-2000euro (zależne od kraju)
Marca_Besi Posted June 30, 2005 Author Posted June 30, 2005 Dzidtka napisał(a):a tak mało u nas hawańczykó, lewków, cotonów... Napisałyśmy posty w tym samym czasie :) Faktycznie mało tych ras u nas..
Dzidtka_Gl Posted June 30, 2005 Posted June 30, 2005 ja sie "wzięłam" za lhasa... myślałam o lewkach... kto wie ;) jednak skoro tak dobre szczeniaki jakie są teraz nie mogą znaleźć dobrych domów to sie boje ... a taka fajna rasa :(
Marca_Besi Posted June 30, 2005 Author Posted June 30, 2005 Dzidtka napisał(a):ja sie "wzięłam" za lhasa... myślałam o lewkach... kto wie ;) jednak skoro tak dobre szczeniaki jakie są teraz nie mogą znaleźć dobrych domów to sie boje ... a taka fajna rasa :( No właśnie. Pieski są przekochane i w jednej z książek wyczytałam, że lubią się uczyć różnych sztuczek :D . A Lhasa też są śliczne :D .
Genia Posted July 1, 2005 Posted July 1, 2005 Wiele osob nie rozumie tych wszystkich osiagniec i tytulow przyznanym na wystawach naszym psom. Mialam taka sytuacje,ze po wyliczeniu parominutowym o osiagnieciach rodzicow moich szczeniakow padalo pytanie -no dobrze ale czy te szczeniaki sa z rodowodem? I co tak drogo ? :o
Marca_Besi Posted July 5, 2005 Author Posted July 5, 2005 Ostatnio przeglądałam na stronie "Przyjaciela Psa" numery archiwalne i w pierwszym numerze (z 1998 roku) jest temat o Hawańczykach. :D Czy ma ktoś z Was może książkę "Maltańczyk, Bolończyk i ich kuzyni"? Czy jest tam dużo informacji o Hawańczykach? :)
Karka Posted July 5, 2005 Posted July 5, 2005 Ja mam tę książkę ale nie zawiera ona aktualnych informacji . Jednak jest to jedyna pozycja poświęcona w całości bichonom :wink:
Tomek67 Posted July 7, 2005 Posted July 7, 2005 Ja też mam tą książeczkę. Karka ma rację - jest mocno nieaktualna, ale chyba jedyną pozycją na rynku, która poświęca trochę miejsca bolończykowi. Najwięcej informacji jest tam o maltańczykach. Pozycja napisana przez długoletnie hodowczynie i miło się czyta, bo widać tam serce dla biszonków, ale przydatność do prowadzenia psa czy hodowli skromna. Z pewnością wskazana dla początkującego hodowcy. Ja ją wchłonąłem. :wink:
Marca_Besi Posted July 7, 2005 Author Posted July 7, 2005 To jak będę dziś w sklepie, i jeśli będzie ta książka, przejrzę ją. (już wróciłam i nie było...) Oglądałam na różnych zagranicznych stronach książki o psach i tam mają ich mnóstwo i chyba o wszystkich rasach, np. u nas nie ma książki o Hawańczykach, a w u USA jest ich kilka..
HAWAN Posted September 15, 2005 Posted September 15, 2005 witam jestem tu nowy, początkujący, zapraszam do odwiedzenia mojej stronki, www.hawan.republika.pl, pozdrawiam Wszystkich DOGOMANIAKÓW
anushka Posted September 15, 2005 Posted September 15, 2005 oo proszę i pojawił nam się "hawańczyk"--jedyna osoba tutaj chyba która posiada takiego psa :roll: :angel: mnie strona się nie otwiera,ale to "zaleta" mojego kompa w pracy :lol:
Karka Posted September 15, 2005 Posted September 15, 2005 Mnie też się nic nie otwiera :( Hawanie/hawanko napisz nam coś o swoich psach tutaj i koniecznie wklej foteczki :fadein:
anushka Posted September 15, 2005 Posted September 15, 2005 jest błąd w linku do strony tutaj poprawiłam super strona i psiaki przekochane :angel:
Karka Posted September 15, 2005 Posted September 15, 2005 Taak miałam okazję widzieć te psiaki na wystawach :angel:
HAWAN Posted September 15, 2005 Posted September 15, 2005 Bardzo dziękuję za pomoc Aniu-k:) po kilku miesiącach czytania forum, zdobylam się na odwagę i zalogowalam się, gdy będę popelniać bledy w "obsludze"- bardzo wszystkich przepraszam. Jeżeli chodzi o nasze pieski, to mogę o nich powiedzieć tylko same dobre slowa - są kochane, milutkie, mają rewelacyjne charaktery i wszystko co naj.. jak chyba większość wlaścicieli piesków z grupy bichonów. Jeżeli chcecie wiedzieć coś więcej na temat hawana, bardzo chętnie odpowiem. Pytanie do Karki - czy to Ty zajęlaś I miejsce w Chorzowie w naszej grupie?
anushka Posted September 15, 2005 Posted September 15, 2005 nie dziękuj :wink: bo nie ma za co,łatwo tutaj zrobić literówki jakieś,a jak sama wiesz wystarczy jakiś jeden znak żeby coś poszło nie tak :lol: dobrze,że tutaj się zalogowałaś,jak widzisz we wcześniejszych postach wspomnieliśmy o tych pieskach,ja nawet niewiedziałam jak wyglądają :oops: mam nadzieję,że zostaniesz z nami na "amen" :lol:
HAWAN Posted September 15, 2005 Posted September 15, 2005 Ooo.. blad stylistyczny - chcialam powiedzieć że większość wlascicieli bichonów może powiedziec tylko dobre slowa o swoich pupilkach... a moje psiurki sa przekochane...
Recommended Posts