Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 313
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wiadomość z nowego domu:

"Witaj. Filip jest grzeczny, nawet nie spodziewaliśmy sie że tak grzeczny, niczego nie gryzie , nie szczeka za wiele( w przeciwnieństwie do innych psów w moim bloku. ale widzimy ze powoli sie do nas przyzwyczaja, mam nadzieję że będzie mu u nas dobrze. Tylko z tymi szelkami jest jeszcze problem, ale mam nadzieję, że da sobie zalożyc.
I to na tyle
"

Posted

Wynika z tekstu ,że Flipek trafil do rodziny ...a nie do osoby samotnej -jak myślalam ...? Nie ma tam chyba malych dzieci ani tez nerwowych mlodzieńców -jak w poprzednim domu ...?:shake:

Posted

To dobra chyba wiadomość -oby tylko był to dobry ,spokojny domek i wyrozumiali,opanowani i dobrzy ludzie -dla tego jamnika po ciężkich,bolesnych przejściach ,które sprawiły ,że te pierwsze lata życia psa były bardzo ciężkie i pełne bólu ...Zyczymy Flipkowi i nowym wlaścicielom dużo radości i szczęścia :p:loveu:....

Posted

katarzyna kuczewska napisał(a):
Jamniki genetycznienie nie lubia nikogo -tylko kochaja same siebie :)
a nas wlascicieli toleruja bo im jesc dajemy - to oczywiscie moja teoria

No chyba czas abyś miała jamnika :):):)

Posted

Nieprawdą jest raczej ,że jamniki nie lubią dzieci- one raczej boją sie ich ,gdyż same są niziutkie a dzieci maja tuż nad nimi swe rączki i buzie a to jest zbyt blisko dla tak malych psów -dlatego czuja się zagrożone tym i bronią się szczekaniem ,czy zębami przed natarczywmi dziećmi -proste-prawda ? :p
Mieliśmy jamnika kilkanaście lat i wiem to z wlasnego doświadczenia.

Jamniki lubia dzieci ,ale raczej te ,które znają oraz im nie dokuczają --np. w swej rodzinie/stadzie/ a ,że obce dzieci często targają je i szarpią -to nie przepadają zarówno za takim traktowaniem, i za takimi dziećmi . Ja im wcale nie dziwię się .Też bym tak reagowala na ich miejscu.

Posted

olga7 napisał(a):
Nieprawda jest raczej ,że jamniki nie lubią dzieci- one raczej boją sie ich ,gdyż same są niziutkie a dzieci maja tuż nad nimi swe rączki i buzie a to jest zbyt blisko dla tak malych psów -dlatego czuja się zagrożone tym i bronią się szczekaniem ,czy zębami przed natarczywmi dziećmi -proste-prawda ? :p
Mieliśmy jamnika kilkanaście lat i wiem to z wlasnego doświadczenia.

Jamniki lubia dzieci ,ale raczej te ,które znają -np. w swej rodzinie/stadzie/ a ,że obce dzieci często targają je i szarpią -to nie przepadają zarówno za takim traktowaniem, i za takimi dziećmi . Ja im wcale nie dziwię się .Też bym tak reagowala na ich miejscu.

Ja miałam garść jamników :) i powiem tak - one się nie boją, bo to odważne z natury pieski. W fachowych źródłach jest to podkreslane. Nie może być inaczej skoro to psy myśliwskie. Nie mówię o jednym jamniku. Mówię ogólnie o rasie. Wyjątki tylko potwierdzają regułę. A jamników trochę przewinęło się przez moje łapki.

Olga7 czas na kolejnego jamola :):):):)

Posted

Isadora7 napisał(a):
No chyba czas abyś miała jamnika :):):)

:)
hkm no nie wiem jakby zachował sie nasz Strong - pies od Greven ktora obiecał mi brazowego jamnika a dała czarnego - najpiekniejszego kulejacego kundelka - choc jak ostatnio stwierdzono to nie kundel a nowofunland miniaturka !!!!
miałam jamniki -sunie Żenie - królewna , ostoja spokoju i czystości i przywiazania do kołderki czasmi jak sie zdenerwowała na kogos umiala nasikac do buta :)
pies Loco - wredny nie spokojny wszedzie bylo go pełno zawsze cos spsocił naraozrabiał mial bardzo wiele jamniczych spraw do zalatwienia - nie zasze go rozumielismy ale szanowalismy jego wybory, niczego sie nie bał sma z siebie sprzatał miasto z chusteczek higienicznych, papierkow itp, itd dzieci nie lubił , pijakow oraz na ludzi z kulami ortopedycznymi
kochal piwo, wino, zjadał namietnie guziki z koldry :)

Posted

Cudak napisał(a):
Powiedziałam im "Filip" i tak na niego mówią.

Cieszę się, bo Filip dla jamolka to fajne imię i tak trzymać. :multi::multi::multi:Filipku całusy!!!! :calus::calus::calus:

Posted

Wygląda na to ,że jamnik Filip nie wróci jednak do Cudaka ..;):p i zostanie u tych państwa już.:multi: Pierwsze dni nie były chyba złe i pewnie się polubią.:p
Ten pies tyle wycierpiał ,że resztę życia powinien mieć spokojną i szczęsliwą.:loveu:. Trzymaj się piesku .!:loveu:

Posted

Robaczek jest grzeczny i zostanie w swoim nowym domku już na zawsze :)
Wiadomo, że czasem coś mu się nie podoba i warczy... ale taki już jego urok ;)

• 3 months later...
Posted

Niestety...[B]Robak dotkliwie pogryzł swojego pana i nadal szuka domu!![/B]

W przyszłym tygodniu wraca do mnie, ale do domu nie będzie miał wstępu, więc zostaje dla niego tylko buda :shake: ale czy buda to odpowiednie miejsce dla jamnika na zimę? Nie wiem, może lepiej go uśpić? Czy on w ogóle ma jeszcze szanse na nowy dom...?

Posted

Pani wylądowała już na CK.

Przed chwilą dostałam sms o treści: "[B]Pies uciekł! Czy mam go szukać?[/B]" odp "tak!!!"
sms2 "Ale szukałam już i nigdzie go nie ma! ale ten pies jest agresywny! do krwi ugryzł też mnie i moją mamę! czy w zamian za niego miałabyś jakiegoś młodszego i nieagresywnego psa?"
sms3 "dobrze. a tobie też kiedys uciekł? i czy się znalazł?"
sms4 "[B]a jeśli się nie odnajdzie czy jakies konsekwencje sa[/B]", odpisałam, że tak, żeby przeczytała umowę adopcyjną, że nie dopilnowała psa i jeśli coś mu sie stanie z ich winy, spotkamy sie w sądzie.
sms5 "dlaczego z naszej? mąż chciał go wziąć na smycz, otworzyl drzwi a pies uciekl wiec jak to moze byc nasza wina?"
sms6 "przytrzymywalam go ale sie wyrwal i uciekl"
sms7 "[B]czemu mi grozisz? to wredny pies[/B]"
sms8 "jakbym wiedziala ze on taki jest nigdy bym sie na adopcje nie zgodzila"
sms9"dobra. to podły pies nie mam ochoty zeby tu rządził i do krwi gryzł!"

Posted

Jamnik jest niezły! Myślę, że dla niego to tylko świadomy dom się nada. Żadni amatorzy, bo będzie tak ciagle wracał. Gdyby nie byl agresywny to może miałabym dla niego dom, ale w takie sytuacji nie odważę się go polecić tym starszym ludziom, którzy co prawda mieli już jamniki w swoim życiu, ale obawiam się że na takiego wariata nie koniecznie są gotowi.

Mam nadzieje, ze pies sie jednak znajdzie! Czy ktoś tam go w ogóle szuka???