Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 313
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie wiem, czy pomoże,bo tam jest chyba zbierana kasa na jakieś poważniejsze przypadki, jak leczenie itp?

Jak wystawisz bazarek, to podaj link. Z góry dziękuję :)

Posted

[quote name='Cudak']Nie wiem, czy pomoże,bo tam jest chyba zbierana kasa na jakieś poważniejsze przypadki, jak leczenie itp?

Dobrze sie doczytałaś,fundusze są tam zbierane i zarezerwowane na takie właśnie nagłe i pilne potrzeby.Pozatym nie finansujemy całego leczenia tylko wspomagamy psiaczki częsciowo w miare możliwosci ponieważ środki szybko ubywają a wspierajacych skarpete czy pomagajacych nam w pozyskiwaniu funduszy jest niewielu w stosunku do potrzeb.

Wspomogę kastracje jamnisia sumą 50zł z bazarku wystawionego na jamniczą skarpetę i staruszka jamnisia.
http://www.dogomania.pl/forum/f99/filmy-na-dvd-basnie-do-czytania-na-jamniki-do-15-08-09r-143573/

Posted

No to super, jest już na kastrację Robala :multi:

Justynko, jaka sytuacja? Robak troszkę spokorniał, czy nadal ma odpały?
Masz dla niego jakieś schronienie, budę?

Ja poznałam jamnika dwa tygodnie temu i przyznam, że nie robi miłego wrażenia. Wręcz przeciwnie. Wg mnie jest to tylko i wyłącznie pies dla miłośnika rasy. To jest ten typ, co nie każdego domownika zaakceptuje, przytula sie tylko wtedy, gdy ma na to ochotę, a z kanapy, czy fotela będzie próbował zganiać człowieka warczeniem.

Jeśli chodzi o wiek, to uważam, że jest raczej młody, maksymalnie 5 lat. Ma na pysku siwiznę, ale wydaje mi się, że to taka jego uroda, a nie oznaka starości. Ogólnie wygląda bardzo dobrze, jest sporym jamnikiem, już nieźle odkarmionym, sierść mu lśni, sylwetkę ma elegancką.

Poprosiłam Justynę, żeby pokazała mi jego zęby. A wtedy Robak zrobił WRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR i odechciało nam się oceniać jego wiek ;)

Posted

Odpały nadal ma. Nawet moją Mamę ugryzł. Na wszystkich obcych ludziach robi takie wrażenie, jak na Tobie. W miejscach dla niego neutralnych też rzuca się już na ludzi.

Śpi pod domkiem, na kocyku, z Leszkiem i Felkiem, tylko że oni mają długie włosy, więc nie jest im zimno...

Posted

Oj, to złe wieści z tym gryzieniem...

Może dla izolacji od podłoża położysz mu chociaż jakąś paletę pod domkiem, albo podest zbity z kilku desek. Żeby posłanie nie było bezpośrednio na ziemi. Na to kilka warstw kartonów, albo steropian i dopiero kocyk. Od ziemi najgorzej ciągnie. Na schronienie przyda się cokolwiek, np. stara szafka. Przynajmniej będzie osłonięty. U mnie stoi nieduża, nieużywana buda, na zimę obiecałam ją sąsiadce, ale do tej pory mogłaby być u Ciebie... no ale transport, ehh...

Posted

No dobrze, a gdzie jest ogłaszany? Wypiszcie proszę, to uzupełnię jeszcze.

Może mimo jego specyfiki;) ktos go pokocha. W koncu jamniki są charakterne, a ludzie je kochają za to.

Posted

Jeden przelew już doszedł. Dziękujemy :)
Czy drugi na bank będzie? Mogę już umawiać Robala na kastrację??

Wczoraj na spacerku Robal mi zwiał. Nie wiem, co mu odbiło, wcześniej tak nie robił. Bardzo się ucieszył, jak go znalazłam :)
Nie będę go więcej spuszczać ze smyczy.

Posted

Cudak napisał(a):
Jeden przelew już doszedł. Dziękujemy :)
Czy drugi na bank będzie? Mogę już umawiać Robala na kastrację?

Skoro napisałam ze dołoze 50zł to oczywistym jest że te pieniądze bedą.
Napisałam tez że będa z mojego bazarku (podałam link)który jeszcze trwa dlatego tej wpłaty jeszcze nie masz ale mozesz spokojnie umawiać psiaka na kastracje,na dniach otrzymasz pieniadze.