mysza 1 Posted August 9, 2009 Posted August 9, 2009 Ja już nie mam z czego, mam za dużo psów pod opieką, wykańcza mnie to. Przykro mi:shake: Quote
leni356 Posted August 9, 2009 Posted August 9, 2009 A Jamnicza skarpeta nie pomoże? Jutro zrobię bazarek na kastrację, może się coś uzbiera Quote
Cudak Posted August 9, 2009 Author Posted August 9, 2009 Nie wiem, czy pomoże,bo tam jest chyba zbierana kasa na jakieś poważniejsze przypadki, jak leczenie itp? Jak wystawisz bazarek, to podaj link. Z góry dziękuję :) Quote
katarzyna kuczewska Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 trzymam kciuki i ogłaszam wrednego Robala :) Quote
danka1234 Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 [quote name='Cudak']Nie wiem, czy pomoże,bo tam jest chyba zbierana kasa na jakieś poważniejsze przypadki, jak leczenie itp? Dobrze sie doczytałaś,fundusze są tam zbierane i zarezerwowane na takie właśnie nagłe i pilne potrzeby.Pozatym nie finansujemy całego leczenia tylko wspomagamy psiaczki częsciowo w miare możliwosci ponieważ środki szybko ubywają a wspierajacych skarpete czy pomagajacych nam w pozyskiwaniu funduszy jest niewielu w stosunku do potrzeb. Wspomogę kastracje jamnisia sumą 50zł z bazarku wystawionego na jamniczą skarpetę i staruszka jamnisia. http://www.dogomania.pl/forum/f99/filmy-na-dvd-basnie-do-czytania-na-jamniki-do-15-08-09r-143573/ Quote
aldira Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 może podajcie numer konta ktoś na pewno prześle pieniążki Quote
leni356 Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 Nie mam na razie czasu na wystawienie bazarku, mam robote na wieczór :placz: Ale dorzucę te brakujące 50 Quote
Cudak Posted August 10, 2009 Author Posted August 10, 2009 Dzięki :) Mój nr konta: Justyna Matwiej, Stepnica mbank 77 1140 2004 0000 3902 5846 7840 Robala trzeba też zaszczepić. Lepiej zrobić to przed, czy po kastracji? Czy bez różnicy? Quote
Greven Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 No to super, jest już na kastrację Robala :multi: Justynko, jaka sytuacja? Robak troszkę spokorniał, czy nadal ma odpały? Masz dla niego jakieś schronienie, budę? Ja poznałam jamnika dwa tygodnie temu i przyznam, że nie robi miłego wrażenia. Wręcz przeciwnie. Wg mnie jest to tylko i wyłącznie pies dla miłośnika rasy. To jest ten typ, co nie każdego domownika zaakceptuje, przytula sie tylko wtedy, gdy ma na to ochotę, a z kanapy, czy fotela będzie próbował zganiać człowieka warczeniem. Jeśli chodzi o wiek, to uważam, że jest raczej młody, maksymalnie 5 lat. Ma na pysku siwiznę, ale wydaje mi się, że to taka jego uroda, a nie oznaka starości. Ogólnie wygląda bardzo dobrze, jest sporym jamnikiem, już nieźle odkarmionym, sierść mu lśni, sylwetkę ma elegancką. Poprosiłam Justynę, żeby pokazała mi jego zęby. A wtedy Robak zrobił WRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR i odechciało nam się oceniać jego wiek ;) Quote
Cudak Posted August 10, 2009 Author Posted August 10, 2009 Odpały nadal ma. Nawet moją Mamę ugryzł. Na wszystkich obcych ludziach robi takie wrażenie, jak na Tobie. W miejscach dla niego neutralnych też rzuca się już na ludzi. Śpi pod domkiem, na kocyku, z Leszkiem i Felkiem, tylko że oni mają długie włosy, więc nie jest im zimno... Quote
Greven Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 Oj, to złe wieści z tym gryzieniem... Może dla izolacji od podłoża położysz mu chociaż jakąś paletę pod domkiem, albo podest zbity z kilku desek. Żeby posłanie nie było bezpośrednio na ziemi. Na to kilka warstw kartonów, albo steropian i dopiero kocyk. Od ziemi najgorzej ciągnie. Na schronienie przyda się cokolwiek, np. stara szafka. Przynajmniej będzie osłonięty. U mnie stoi nieduża, nieużywana buda, na zimę obiecałam ją sąsiadce, ale do tej pory mogłaby być u Ciebie... no ale transport, ehh... Quote
Cudak Posted August 11, 2009 Author Posted August 11, 2009 Bardziej niż buda przydałby mu się tymczas... Poszukam dziś czegoś, co mogłabym podłożyć pod kocyk, bo na pewno w nocy marznie. Quote
Cudak Posted August 11, 2009 Author Posted August 11, 2009 Moim nie powinno być zimno. Robal trzęsie się nawet w chłodniejsze dni, więc w nocy dopiero musi mu być zimno :( Quote
mysza 1 Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 No dobrze, a gdzie jest ogłaszany? Wypiszcie proszę, to uzupełnię jeszcze. Może mimo jego specyfiki;) ktos go pokocha. W koncu jamniki są charakterne, a ludzie je kochają za to. Quote
Cudak Posted August 11, 2009 Author Posted August 11, 2009 Jest ogłoszony jedynie na infoludku. :( Quote
mysza 1 Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 Ale Kasia Kuczewska pisała, że go ogłasza, dlatego wzięłam się za Raję a nie za niego. Quote
katarzyna kuczewska Posted August 12, 2009 Posted August 12, 2009 jest na gazeta .pl wisi jego plakacik z telefonem do Justyny w Psim RANCZO NA KRZYWOUSTEGO i podalm link dogo chyba 20 osobom ale niestety sa wkacje i mało chetnych kurcze jamnik musi miec swoje łozko i kołderke ! NO Quote
mysza 1 Posted August 12, 2009 Posted August 12, 2009 Eeee, ogłoszenia w necie trzeba robić, jest z 50 portali. Ja już nie wyrabiam czasowo. Quote
Cudak Posted August 12, 2009 Author Posted August 12, 2009 Jeden przelew już doszedł. Dziękujemy :) Czy drugi na bank będzie? Mogę już umawiać Robala na kastrację?? Wczoraj na spacerku Robal mi zwiał. Nie wiem, co mu odbiło, wcześniej tak nie robił. Bardzo się ucieszył, jak go znalazłam :) Nie będę go więcej spuszczać ze smyczy. Quote
danka1234 Posted August 12, 2009 Posted August 12, 2009 Cudak napisał(a):Jeden przelew już doszedł. Dziękujemy :) Czy drugi na bank będzie? Mogę już umawiać Robala na kastrację? Skoro napisałam ze dołoze 50zł to oczywistym jest że te pieniądze bedą. Napisałam tez że będa z mojego bazarku (podałam link)który jeszcze trwa dlatego tej wpłaty jeszcze nie masz ale mozesz spokojnie umawiać psiaka na kastracje,na dniach otrzymasz pieniadze. Quote
Recommended Posts