Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 248
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 4 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

[quote name='GoniaP']Zobaczmy natomiast na co stać Jarociński TOZ.
Choć infrastruktura schroniska wydaje się być wymarzona, nieudolność w zarządzaniu, brak wiedzy, lenistwo i brak empatii sprawiają, że przebywające tam psy cierpią.
A Wy prosicie o kosiarkę??????????????????

Zdjęcia, które za chwilę Wam przedstawię, by nie pozostać gołosłowną, są z kwietnia 2009, a część ze stycznia 2010

Czy już nie jest mi dane zobaczyc lepsze i weselsze zdjecia z polskich schronisk?/

Czy to prawda te zdjecia i nic nikt nie robi??

Posted

[quote name='Zyga']Czy już nie jest mi dane zobaczyc lepsze i weselsze zdjecia z polskich schronisk?/

Czy to prawda te zdjecia i nic nikt nie robi??[/QUOTE]

Czy te troche słomy to naprawde za duży koszt dla Polakow??Moze Niemcy by sie

złozyli??Balot chyba 5 zl w detalu ,a może 2 w hurcie.Czesto mozna dostac za darmo.

To jaki problem??Chyba go rozłozyć.To też moze by jakis Niemiec za nas zrobił?/

Przecież to horror te zdjecia.Ja już na to nie moge dłuzej patrzeć.Mam nadzieje ze wkrótce piorun uderzy w tych co w takuch warunkach trzymaja te biedne psiaki!!

No i moze ten Sad Ostateczny tez wreszcie nastapi!!!

Posted

[quote name='Zyga']Czy te troche słomy to naprawde za duży koszt dla Polakow??Moze Niemcy by sie

złozyli??Balot chyba 5 zl w detalu ,a może 2 w hurcie.Czesto mozna dostac za darmo.

To jaki problem??Chyba go rozłozyć.To też moze by jakis Niemiec za nas zrobił?/

Przecież to horror te zdjecia.Ja już na to nie moge dłuzej patrzeć.Mam nadzieje ze wkrótce piorun uderzy w tych co w takuch warunkach trzymaja te biedne psiaki!!

No i moze ten Sad Ostateczny tez wreszcie nastapi!!![/QUOTE]

Dowiedzialam sie ,ze bardzo sie tam polepszylo,pieski maja sie dobrze

Posted

[quote name='xxxx52']Dowiedzialam sie ,ze bardzo sie tam polepszylo,pieski maja sie dobrze[/QUOTE]

To w koncu zdjecia są prawdziwe,czy nie??I czy sie naprawde zmieniło/?Jeżeli nie są aktualne no to powinno sie zaznaczać ,ze sprzed lat..

Posted

[quote name='Zyga']To w koncu zdjecia są prawdziwe,czy nie??I czy sie naprawde zmieniło/?Jeżeli nie są aktualne no to powinno sie zaznaczać ,ze sprzed lat..[/QUOTE]
Ja w tym schronisku nie bylam ,ale byly inne osoby ,Z tego co stwierdzili ,to ze te zdjecia sa stare,obecnie pieski otrzymaly nowe budy,pieski sa szczepione,sterylizowane(szkoda ze nie kastrowane-to ze wzgledow finasowach)
Wiecej informacji o schronisku przekaze w nastepnym tygodniu ,moze i otrzymam zdjecia.

• 3 weeks later...
Posted

Bywam dośc często w Radlinie i nie rozumiem co wy się tak czepiacie!!! Zajmijcie się lepiej osobami prywatnymi, którzy trzymają swoje psy na pól metrowych łańcuchach. W Radlinie jak dla mnie jest naprawde dobrze, są budy, psy są wypuszczane, zaszczepioneitp., a jeśli chodzi o wolontariat to powiem tylko że gdyby ci "wolontariusze" mieli więcej rozumu to napewno tak by się nie stało. Wiem że wolontariat będzie i mam nadzieje że to bedą tym razem madre osoby a nie z rozumem piecią latka. aha!! i schron ma kierownika. Co do zdjęć zrobionych z rok temu: nie bądzcie śmieszni i dajcie sobie spokój a najlepiej poprostu przyjedzcie do Radlina to zobaczycie jak się poprawiło i że psiaki mają sie super.

Posted

widzę że schronisko puściło ''w internet'' nowego wysłannika który będzie za wszelką cenę udowadniać że schronisko w Radlinie jest idealne....jeżeli nie znasz wolontariuszy którzy jeździli do schroniska to nie wypowiadaj się na temat ich intelektu. W maju są wszyscy mądrzy, a gdzie byłaś w grudniu kiedy było zimno i trzeba było słomę do bud załatwić, albo wziąć psy na spacer???

Posted

Tak się składa droga Zuzo że wiem o was więcej niż myślisz. Słomy nie załatwiłaś bo to nawet słomy nie przypominało!!! A tak wolontariusze psy wyprowadzali na spacer że teraz się suczka oszczeniła a do schronu trafiła w listopadzie, niepokalane poczęcie?? nie sądze!!! Tak wolontariusze się psami zajmowali że doprowadzili do pogryzienia jednego z nich nie mówiąc o tym pracownikom tylko się zwineli. Tacy odpowiedzialni niby!!!

• 2 weeks later...
Posted

[FONT=Times New Roman]Wiesz Guła jak to mówią - dinozaury były duże a rozumek miały malutki. Żeby zrozumieć niektórych ludzi trzeba się cofnąć do czasów, gdzie stosowano podobne metody - żeby wykrzesać ogień i być w centrum uwagi ciskano kamieniami na oślep i zupełnie bez sensu.[/FONT]
[FONT=Times New Roman] [/FONT]
[FONT=Times New Roman]zuzolino – nie znam cię, ale jaka z ciebie wolontariuszka, która wypomina garść słomy, którą przywiozła do schroniska. Podobno zrobiłaś to dla psów... To czemu czekasz na oklaski?! Znam wielu ludzi, którzy robią to bezinteresownie i bezimiennie, bo robią to z potrzeby serca a nie dla chęci rozgłosu. [/FONT]

Posted

[quote name='Paula045'][FONT=Times New Roman] Znam wielu ludzi, którzy robią to bezinteresownie i bezimiennie, bo robią to z potrzeby serca a nie dla chęci rozgłosu. [/FONT]

Ja też, niewątpliwie jedną z nich jest zuzolina. Możesz pisać co chcesz, mówić co chcesz, to wolny kraj, ale nie zmienia to faktu, że zwierzęta w Radlinie nie były leczone, że był brud, nie było wolontariatu. Jeżeli się zmieniło to super, o to chodziło. Mam tylko nadzieję, że nie jest to tymczasowe i że wraz z nowymi członkami do Jarocińskiego TOZ-u napłynie masa nowych pomysłów i otworzą się nowe możliwości. Powiew świeżości jaszcze nikomu nie zaszkodził. Z całego serca życzę powodzenia i siły temu wicherkowi :) "Na źle zbudowane gmachy nie zawsze potrzeba młota, nieraz wystarczy podmuch wiatru..." Pierre Paul Royer-Collard

Posted

Widzę ze dowiedzieć sie coś o tym schronisku to tez graniczy z cudem.Informacje są całkowicie sprzeczne.Nie rozumiem tez czemu niektóre osoby z tego watku odganiają
ew wolentariuszy,a inne przyciagają.O co tu chodzi??I czy to jest z korzyscia dla psow?

Posted

dlatego właśnie zaproponowałam by zamknąć ten wątek, gdyż zawiera on zbyt dużo niejasności. Chciałam go reaktywować, by pokazać że zmienia się na lepsze ale "cień przeszłości" ciągle wisi nad tym wątkiem więc sobie odpuszczam pisanie tutaj. Wolontariusze w schronisku są(choć nie powiem że nie było małego z tym problemu) i będą:) idzie ku lepszemu...I hope:)