GoskaGoska Posted August 9, 2009 Posted August 9, 2009 jednego widziala na 100% a reszta po budach tez siedziala więc moze są dwa Quote
monika083 Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 ale jak bylismy w schronie w sobote(tydzien temu) to poszedl do adopcji jakis dobek ,chyba ten poltoraroczny.Mialam zapytanie o niego na allegro ,ale pani ma 3 koty:-o Quote
yuki Posted August 17, 2009 Posted August 17, 2009 Jak byłam teraz to był taki dobek uśmiechnięty, tak do człowieka chciał : nie wiem czy jest nowy, czy może to ten co siedział jakieś dwa tyg temu w iziolatce. Tamten był strasznie zachudzony, no ale może mu się przytyło . Może Wy go kojazycie : Quote
GoskaGoska Posted August 22, 2009 Posted August 22, 2009 ktos moglby sprawdzic dokladnie stan dobkow, ktore są czy ich nr schroniskowe zeby bylo wiadomo czy są dwa, czy jakies nowe ??? Quote
Koperek Posted August 23, 2009 Author Posted August 23, 2009 Stan dobków na dzień dzisiejszy to 4 sztuki. Jedna suczka bardzo zachudzona (na zdjęciu yuki powyżej ;)), dwa samce i jeden samiec przywieziony skatowany, więc nie wiem, czy jeszcze żyje. Reszta info później... Quote
GoskaGoska Posted August 23, 2009 Posted August 23, 2009 az 4 co to wysyp trzeba cos z tym zrobic -znaczy oglaszac !!! Quote
Koperek Posted August 23, 2009 Author Posted August 23, 2009 GoskaGoska napisał(a):az 4 co to wysyp trzeba cos z tym zrobic -znaczy oglaszac !!! No trzeba trzeba:p Quote
Reksiu21 Posted August 23, 2009 Posted August 23, 2009 Koperek napisał(a):............... i jeden samiec przywieziony skatowany, więc nie wiem, czy jeszcze żyje. Reszta info później... :placz::placz::placz::placz: Koperku, napisz prosze cos wiecej jak tylko bedziesz wiedziec.:placz::placz: MOje kochane dobki....:placz: Quote
Koperek Posted August 24, 2009 Author Posted August 24, 2009 [quote name='Reksiu21']:placz::placz::placz::placz: Koperku, napisz prosze cos wiecej jak tylko bedziesz wiedziec.:placz::placz: MOje kochane dobki....:placz: Skopiuję z innego forum: na stole pod kroplówą lezy .Wczoraj wieczorem policja wezwała nasze pogotowie po dwa psy z posesji w tym jeden z nich jest ranny.Okazało się że zadzwonił facet na policję że jego sąsiad siekierą okładał psa.Dobek trafił w ciężkim stanie z rozwaloną głową a na dodatek nie jest taki młody więć trudno powiedzieć czy przeżyje.Dzisiaj miał opatrywane rany ,dostał mnóstwo leków i teraz tylko czekać .Właściciel został zatrzymany przez policję a oba psy trafiły do schronu.I tak gówno mu zrobią bo to mała szkodliwość czynu. 4 dni później: Nie jest dobrze ,jest pozszywany ale od uderzenia w głowe ma zachwiania równowagi ,rozjeżdżają się łapy i nie chce wstawać.Była policja ,spisała protokół i zobaczymy co dale.Dobek dostaje leki ale jaki będzie efekt to trzeba poczekać.W tej chwili mamy 4 dobki w schronie w tym 1 młodziutką ,bardzo chudą sunie.Masakra,już dawno nie było tyle dobków naraz. Quote
monika083 Posted August 24, 2009 Posted August 24, 2009 w glowie sie nie miesci ... Czy ten dobus ma jakis watek ? Quote
GoskaGoska Posted August 24, 2009 Posted August 24, 2009 o ja pierdziele no juz slow szkoda, zeby biedaczek przezył :placz: Quote
yuki Posted August 24, 2009 Posted August 24, 2009 Widziałam dziś tego dobka z rozwalona głową. Był na spacerze, łapy mu się już tak nie rozjeżdżają, jest łagodny, ma lekki obłęd w oczach, ale chyba już z nim lepiej. Chudy jest dość, w ogóle bida taka ze serce się kraja :( Chodził sobie powolutku, do innych psów ok. Ale na razie to tak wygląda, ze on chyba jeszcze jest lekko w szoku , w swoim świecie. Quote
iwa77 Posted August 25, 2009 Posted August 25, 2009 Ten starszy 7 letni numer 1057/09 jest zgłoszony do Niemiec i z bardzo dużym prawdopodobieństwem pojedzie we wrześniu.Dostal imię Gunar. On był parokrotnie pogryziony i został przeniesiony do tych boksów pojedynczych obok kociego baraku. Niestety wczoraj musiał wrócić do boksu ogólnego.Nie dawało mi to spokoju ... Załatwiłam mu już od dzisiaj płatny DT na czas do wyjazdu do Niemiec. Gunar jest bezpieczny i czeka sobie spokojnie ! Quote
GoskaGoska Posted August 25, 2009 Posted August 25, 2009 o kurcze szkoda, ze nikt nie wiedzial, ze tak się dzieje:shake: dobrze, iwa ze mialas rękę na pulsie Quote
Koperek Posted August 25, 2009 Author Posted August 25, 2009 Pogryziony, bo łajza zaczepna z niego:roll: Super iwa, że się tym zainteresowałaś i zadziałałaś, jak rakieta!!!:thumbs: Quote
xmartix Posted August 25, 2009 Posted August 25, 2009 w schronisku do adopcji są obecnie 2 dobki: 1) sunia, 5 lat, znaleziona 22.08, nr schroniskowy: 1290/09, trzeba się dowiedzieć jaki ma charakter, bo p. z biura nie potrafiła mi powiedzieć, sunia jest bardzo wychudzona Quote
xmartix Posted August 25, 2009 Posted August 25, 2009 2) pies, mix dobka, 2 lata, oddany przez właściciela bo go pogryzł, rzekomo dominant, w schronie od 18.08, nr schroniskowy 1265/09, boks 3 zastanawiam się czy to nie ten z pierwszej strony zdjęcia są słabe, ale może dopatrzymy się tej różnicy między nimi lub podobieństwa Quote
xmartix Posted August 25, 2009 Posted August 25, 2009 iwa77 napisał(a)::evil::cooldevi: a co robisz?? :cool1: Quote
Koperek Posted August 25, 2009 Author Posted August 25, 2009 O suczce wiem- a teraz, jak wstawiłaś foty to naocznie widzę, że z tym CHUDZIELCEM to nie żarty! A pies jest nowy! Te dwa z pierwszego postu poszły do adopcji. Quote
Reksiu21 Posted August 26, 2009 Posted August 26, 2009 A jak sie czuje ten skatowany? Widzial go ktos otatnio? Quote
Koperek Posted August 26, 2009 Author Posted August 26, 2009 Reksiu21 napisał(a):A jak sie czuje ten skatowany? Widzial go ktos otatnio? Jeżeli jeszcze będzie to go jutro zobaczę. Quote
xmartix Posted August 26, 2009 Posted August 26, 2009 Reksiu21 napisał(a):A jak sie czuje ten skatowany? Widzial go ktos otatnio? widziałam go na spacerze, taki troszeńkę oszołomiony i nieobecny... ale wąchał trawkę, chodził.. szramę ma przez oczy przez środek Quote
Recommended Posts