Koperek Posted July 24, 2009 Posted July 24, 2009 Kto zna dobusie ten wie! A kto nie zna to napiszę jedynie, że bez człowieka ich nie ma. Wątek ów zakładam z nadzieją, że może zwiększy to ich szanse na znalezienie nowych domków przed najgorszym okresem dla tych "łysolków", czyli przed zimą:shake: NR 1 Ok. 3 letni doberman (mix). Znaleziony 09.07.09 r. PRZEMIŁY, PRZEPRZYTULAŚNY, PRZEPIĘKNY, PRZEŁAGODNY! Nr ewidencyjny: 1030/09, nr na szyjce: 246. Dziubdziuś...:loveu: Prosi łapką o wyjście... fotki z dn. 31/01/10 NIE WIEM, CZY TO JEST TEN SAM PIES??!! ciotki wypowiedzcie się!! bo dane spisane z karty są trochę inne... NR 2 MA DOM! Samiec cz. podp., ok. 5 lat, z interwencji 24.01.10, właściciel w szpitalu, nr 171/10, na szyi 584, dopisek na karcie "lekki dominant". Ładnie utrzymany, sierść także w normie. Na fotach wyszedł jakby chudszy, niż jest w rzeczywistości. [SIZE=3]Nr 3 Samiec, brąz. podp., ok. 5 lat, znaleziony 12.10.09, nr 1567/09, zawsze wita szczekaniem, stojąc na budzie, sierść od początku podwórkowa, jak pamiętam, a tak bardzo miły, fajny, otwarty do człowieka (przypisek autora ) Nr 4 Suka cz. podp., ok. 6 lat, znaleziona 12.12.09, nr 1928/09, dopisek na karcie "histeryczka, agresywna", z obserwacji schroniskowej wynika, że ma manię pilnowania różnych rzeczy zarówno przed człowiekiem, jak i innymi zwierzętami, np. swojego posłania, swojej miski, albo wejścia do wewnątrz boksu przed innymi psami. Wygląd tragiczny- wychudzona bardzo- do odkarmiania. Drobna, jasne podpalania. Fotki z zewnątrz, uciekała ze środka, jak wchodziłam na boks za każdym razem. A zgięta taka, bo najadła się bardzo chwilę przed i właśnie... Quote
GoskaGoska Posted July 24, 2009 Posted July 24, 2009 zapisuje sié - mam tez pare zdjec tego starszego to dam pozniej Quote
ania_to_ja Posted July 24, 2009 Posted July 24, 2009 A mi teraz jeszcze bardziej chce sie płakać bo wczoraj musiałam uśpić mojego najukochańszego dobermanka Beja:-( Jestem kompletnie załamana:-( Quote
Koperek Posted July 24, 2009 Author Posted July 24, 2009 [quote name='kikou']zaraz je powysylam do dobermannnothilfe Super! Dzięuję kikou!:loveu: Quote
GoskaGoska Posted July 25, 2009 Posted July 25, 2009 Monisia ty masz szczęsliwą rękę - moze jakies ogłoszenia :eviltong: Quote
monika083 Posted July 25, 2009 Posted July 25, 2009 GoskaGoska napisał(a):Monisia ty masz szczęsliwą rękę - moze jakies ogłoszenia :eviltong: wlasnie sie zabieram za ogloszenia:eviltong: tz pojechal do swojego ulubionego sklepu wedkarskieo ,to moge tu posiedziec i porobic ,bo normalnie w sobote to mnie goni od netu ,mowi ,ze juz jestem uzalezniona od dogo ...ma racje:evil_lol: Quote
GoskaGoska Posted July 25, 2009 Posted July 25, 2009 a moj tez jest uzaleziony - to siedzimy jak cos on przy swoim ja przy swoim :evil_lol: Quote
monika083 Posted July 25, 2009 Posted July 25, 2009 robie narazie temu mlodemu ,ma na : http://allegro.pl/show_item.php?item=697138863 -gumtree-wroc. -animalia -petworld -e-zwierzak -adopcjapsa -pajeczyna -pineska -petsy -gieldaogloszen -kupsprzedaj -kupiepsa -przygarnijzwierzaka -nasipupile -petsy Quote
monika083 Posted July 25, 2009 Posted July 25, 2009 do gory pieski... narazie pooglaszalam mlodego,moze ktos go wypatrzy. Quote
monika083 Posted July 25, 2009 Posted July 25, 2009 iwa77 napisał(a):Może się przyda : slicznie! zaraz sobie wstawie:loveu: Quote
GoskaGoska Posted July 25, 2009 Posted July 25, 2009 Skoro collie dostala allegro po melisie - i mam nadzieję, znalazł się suepr domek to straszego dobka wrzuciłam zostalo nie duzo Bo 20h ale ...nigdy nie wiadomo Quote
Koperek Posted July 27, 2009 Author Posted July 27, 2009 Dobeczki na forum akagera: Dobermanowe Forum :: Zobacz temat - Dwa dobki we Wrocku- 3 i 7 lat! Quote
GoskaGoska Posted July 27, 2009 Posted July 27, 2009 dostalam zapytanie, ale domek z pod Gliwic i nic o sobie nie napisał, to listę pytan wysyłałam :eviltong: Quote
GoskaGoska Posted July 27, 2009 Posted July 27, 2009 dostałam juz odpowiedz cyt: "Pies mieszkałby w domku jednorodzinnym. Mam kota ktory jest przyzwyczajony do psów. Do nie dawna miałam pitbulkę staruszkę którą również przygarnęłam ale niestety była bardzo chora i musiałam ją nie dawno uśpic. Mam dwoje dzieci w wieku szkolnym. Opiekunem byłabym ja, jestem osobą niepracującą więc pies miałby stałą opiekę" o cos jeszcze się zapytac? i juz do takiego to wizyta przedadopcyjna wskazana Quote
GoskaGoska Posted July 27, 2009 Posted July 27, 2009 Pani się zgadza na wizytę przedadopcyjną, mam juz Pani adres i nr telefonu Quote
Koperek Posted July 27, 2009 Author Posted July 27, 2009 GoskaGoska napisał(a):dostałam juz odpowiedz cyt: "Pies mieszkałby w domku jednorodzinnym. Mam kota ktory jest przyzwyczajony do psów. Do nie dawna miałam pitbulkę staruszkę którą również przygarnęłam ale niestety była bardzo chora i musiałam ją nie dawno uśpic. Mam dwoje dzieci w wieku szkolnym. Opiekunem byłabym ja, jestem osobą niepracującą więc pies miałby stałą opiekę" o cos jeszcze się zapytac? i juz do takiego to wizyta przedadopcyjna wskazana Nooooooooo, ale... - dzieci - koty... To wszystko mamy niesprawdzone. Najpierw musiałabym go wyciągnąć i zobaczyć przynajmniej to pierwsze, bo inaczej nie ma się co "wyginać"! Quote
dzodzo Posted July 28, 2009 Posted July 28, 2009 jakby co to na śląsku mamy dziewczyny z ND, poza tym coś mi sie wydaje ze ta osoba juz pytala o inne nasze dobki ale musze sprawdzic ale te kotki w domu lekko by chyba nie mialy;) Quote
GoskaGoska Posted July 28, 2009 Posted July 28, 2009 ja nie wie, ale normalnie co się dzieje, jakaś kociomania, 80% ludzi co pisze o psy ma koty:crazyeye: i co zrobic z tymi psami, co kotów nie lubią:roll: i jak wszytskie sprawdzić na koty. Quote
Recommended Posts