Aleksandrossa Posted July 24, 2009 Posted July 24, 2009 Od 2 lat mam Dore (onek, ogólnie ma ponoć ok. 4 lat, ale na pysiu ma białe włoski i zastanawiam sie czy nie jest starsza i trochę chyba przygłucha, ale nie o tym chciałam napisać). Jak ją przywieźliśmy miała na całym ciele małe strupki. Wet zalecił kąpiel w specjalnym płynie. Pomogło. Lecz teraz problem wrócił. Na tylnych łapach ma strupki, które niemiłosiernie śmierdzą (mimo kąpieli). Dora nie daje sie dotykać w łapy, podejrzewam że ją to boli. Zauważyłam że na brzuchu również zaczyna sie dziać to samo. Czy to może być jakaś przewlekła choroba? Czy nasz drugi owczarek też może sie zarazić? Quote
Aleksandrossa Posted July 24, 2009 Author Posted July 24, 2009 Nikt nie wie co to może być za choróbsko? Quote
Aleksandrossa Posted July 24, 2009 Author Posted July 24, 2009 Byliśmy u weta. Na miejscu dał 2 zastrzyki. 4 mamy zrobić w domu (tzn. tata). Okazało się, że Dorcia musiała być pogryziona przez Cezara w wyniku czego rana zaczęła ropieć. Możliwe jeszcze że to ma podłoże grzybicze. Quote
Recommended Posts