Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 217
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

cioteczki kochana ,ale super sprawa - mały naprawde miał szczescie. Bedziemy ogladac małego na zdjeciach. Kasiu dobrze ze jestes naforum. Piesio ,ale ci sie domek trafił:loveu::loveu::loveu:

Posted

Maleństwo miało dziś w nocy rozwolnienie. Nie wytrzymał i zrobił w przedpokoju. Wiedział,że zrobił źle, bo się biedny skulił jakby się bał,że oberwie mu się za to. Nie wiem co ci poprzedni właściciele z nim robili :shake:
Przed chwilą dostał pierwszą z trzech tabletkę na odrobaczenie (Aniprazol). Jeżeli ma jakieś świństwo w sobie to niech je szybko wyrzuci.
Potem Metronidazol i miejmy nadzieję,że wszystko się unormuje.

Poza tym, to wszystko OK, nawet się nie zachowuje tak, jakby go bolał brzuszek. Biega, skacze, szaleje, zaczepia i zachęca do zabawy. Cały Hoover :loveu:

Posted

Diorka bardzo sie ciesze ze malenstwo znalazło sie u Ciecie, i nie cały miesiac jak znalazł mu sie domek. Tak jak powiedziałam bede zagladała do malenstwa i bede prosiła Kasie o foteczki . Zobaczymy wtedy jaka to pieknosc wyrosła :loveu:

Posted

Dzięki Danusiu :loveu:
To juz we dwie będziemy męczyły Kasię o zdjecia :cool3:
Mam tylko cichą nadzieję,że adopcja się nie przesunie w czasie przez problemy z Hooverkowym brzuszkiem.
Możliwe,że ten rozstrój żołądka to jest po prostu reakcja organizmu po wczorajszych szczepieniach, ale będę go obserwować też pod innym kątem. Te tabletki na odrobaczenie są podobno rewelacyjne w działaniu. Potem jeszcze ten Metronidazol będzie dostawał.
Jestem dobrej myśli :p

Posted

To czekam na wieści jak z przyjazdem małego:) O której mniej więcej miałabyś być? Mam nadzieję na pierwszy spacer przy zapoznaniu:)

A o fotki się nie martwcie, dostanie galerię razem z resztą mojego stada :)

Posted

scorpio133 napisał(a):
Kasiu , ale fajnie - bardzo - bardzo czekamy !:multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi:

nie wiem kto bardziej się niecierpliwi na to spotkanie:diabloti:

Posted

Kasia&Rika napisał(a):
nie wiem kto bardziej się niecierpliwi na to spotkanie:diabloti:

Kasiu wiem cos o tym - bo w czerwcu przyjechał z Warszawy do Piły Ogus. O Ogusiu jest cały watek ( Ogi znalazł dom w Pile) jak bedziesz miała czas to poczytaj.

Posted

Kasia&Rika napisał(a):
To czekam na wieści jak z przyjazdem małego:) O której mniej więcej miałabyś być? Mam nadzieję na pierwszy spacer przy zapoznaniu:)

A o fotki się nie martwcie, dostanie galerię razem z resztą mojego stada :)

A czy możemy to ustalić bliżej wieczorkiem?? Bo nie wiem co teraz wyszło z tym rozwolnieniem... Przed 7 jeszcze się z niego lało, ale około 10.30 już nic nie zrobił, więc po powrocie dostał śniadanko. To jest straszny głodomorek :evil_lol: Więc efekty trzeba będzie jeszcze obserwować.
Tabletkę na odrobaczenie ma jeszcze na jutro i pojutrze, więc możliwe,że jeszcze robiłby na luźno.
Ja mogę go przetrzymać jeszcze parę dni zanim "sytuacja" się nie unormuje,albo przywieźć Ci go jutro, zgodnie z umową.
Wybór należy do Ciebie.

Jeżeli zdecydowałabyś się na dzień jutrzejszy, to mnie by pasowało przyjechać od rana, tzn. wyjechałabym od siebie około 7-8.

Posted

Diora napisał(a):
A czy możemy to ustalić bliżej wieczorkiem?? Bo nie wiem co teraz wyszło z tym rozwolnieniem... Przed 7 jeszcze się z niego lało, ale około 10.30 już nic nie zrobił, więc po powrocie dostał śniadanko. To jest straszny głodomorek :evil_lol: Więc efekty trzeba będzie jeszcze obserwować.
Tabletkę na odrobaczenie ma jeszcze na jutro i pojutrze, więc możliwe,że jeszcze robiłby na luźno.
Ja mogę go przetrzymać jeszcze parę dni zanim "sytuacja" się nie unormuje,albo przywieźć Ci go jutro, zgodnie z umową.
Wybór należy do Ciebie.

Jeżeli zdecydowałabyś się na dzień jutrzejszy, to mnie by pasowało przyjechać od rana, tzn. wyjechałabym od siebie około 7-8.

jestem 24h w domu, więc nie będzie problemu z częstym wychodzeniem, nawet gdyby miał rozwolnienie:)
Rano mi pasuje:loveu:

PS przyznaj się, że nie chcesz go oddać:diabloti:

Posted

[quote name='Kasia&Rika']jestem 24h w domu, więc nie będzie problemu z częstym wychodzeniem, nawet gdyby miał rozwolnienie:)
Rano mi pasuje:loveu:

PS przyznaj się, że nie chcesz go oddać:diabloti:

Upsss :oops: :oops: :oops: Rozszyfrowałaś mnie :oops: :oops: :oops: :evil_lol:

A tak na poważnie, to zaproponowałam to,żeby potem nie było,że "wcisnęłam" Ci "chorego" psa.
Skoro mówisz, że dasz sobie radę, to OK :p
Umawiamy się wstępnie na jutro rano, wieczorem ustalimy dokładne miejsce. Ja zerknę na trasę.
Wspólny spacerek jak najbardziej :multi:

Gdyby do wieczora działo się z nim (tfu tfu) cos niepokojącego, to na pewno Ci to napiszę i ustalimy inny termin. Nie martw się, Hooverek jest już dla Ciebie zaklepany ;)

Posted

Diora napisał(a):
Upsss :oops: :oops: :oops: Rozszyfrowałaś mnie :oops: :oops: :oops: :evil_lol:

A tak na poważnie, to zaproponowałam to,żeby potem nie było,że "wcisnęłam" Ci "chorego" psa.
Skoro mówisz, że dasz sobie radę, to OK :p
Umawiamy się wstępnie na jutro rano, wieczorem ustalimy dokładne miejsce. Ja zerknę na trasę.
Wspólny spacerek jak najbardziej :multi:

Gdyby do wieczora działo się z nim (tfu tfu) cos niepokojącego, to na pewno Ci to napiszę i ustalimy inny termin. Nie martw się, Hooverek jest już dla Ciebie zaklepany ;)

Wiedziałam i wcale ci się nie dziwię:diabloti::evil_lol:

Ok, czekam na wieści :)
Niestety będziemy musieli ograniczyć się do spacerku, bo u mnie w domu mini epidemia. Przyszła do babci prawnuczka, potem wykryto u niej ospę a następnie u babci początki najprawdopodobniej pułpaścća. Na szczęście szybko zaaregowaliśmy, wszyscy przyjmujemy leki, bo to ponoć bardzo zarażliwe:roll:. W ogóle u nas w przedszkolach teraz to panuje (prawnuczka chodzi do letniego przedszkola).
Ale nadrobimy to długim spacerem, gdzie możesz mnie jeszcze o wszystko wypytać co będziesz chciała:evil_lol: Obiecuję też relacje z życia Hoovera i dużo zdjęć. Więc mam nadzieję, że uda się przeszkoczyć sprawdzanie warunków mieszkaniowych ... Mogę porobić zdjęcia:diabloti: Posłanie czeka (mam dla Riki takie duże jak dla owczarka niemieckego, więc się oboje zmieszczą), a poza tym też może spać na łóżku :)

Posted

scorpio133 napisał(a):
ale fajnie, ale fajnie cioteczki mam zacisniete kciuki

Jaaaa też, jaaa też. Czekam na szczęśliwe zakończenie i ...dużo fotek szkraba!!!!:loveu:

Posted

Sytuacja z brzusiem trochę się unormowała, więc ogłaszam wszem i wobec,ze Hooverek jutro około godzinki 8 wyruszy z Łodzi do Ostrowa Wielkopolskiego :multi:

Kasiu, miałam powiedzieć Ci dopiero jutro, ale jednak napiszę teraz. Dzisiaj Hooverek został ugryziony przez innego psa :angryy: Nad oczkiem ma draśnięcie, a pod - dziurkę od zęba. Oczyściłam mu rankę i mam nadzieję,że szybko się zagoi. Był na smyczy i zbliżył się do suni, która miała cieczkę. Koło tamtej stał inny pies (bez smyczy i kagańca) i od razu go zaatakował :-(
Na szczęście nic poważnego się nie stało, uffff.
Mały bardzo się wystraszył i piszczał,ale później poszliśmy z nim na dłuuuugi spacerek no i humorek mu powrócił. Nie ma urazu do psów, bo bawił się ładnie.

Szykuję już wszystkie rzeczy Hooverka :)

Posted

Diora napisał(a):
Sytuacja z brzusiem trochę się unormowała, więc ogłaszam wszem i wobec,ze Hooverek jutro około godzinki 8 wyruszy z Łodzi do Ostrowa Wielkopolskiego :multi:

Kasiu, miałam powiedzieć Ci dopiero jutro, ale jednak napiszę teraz. Dzisiaj Hooverek został ugryziony przez innego psa :angryy: Nad oczkiem ma draśnięcie, a pod - dziurkę od zęba. Oczyściłam mu rankę i mam nadzieję,że szybko się zagoi. Był na smyczy i zbliżył się do suni, która miała cieczkę. Koło tamtej stał inny pies (bez smyczy i kagańca) i od razu go zaatakował :-(
Na szczęście nic poważnego się nie stało, uffff.
Mały bardzo się wystraszył i piszczał,ale później poszliśmy z nim na dłuuuugi spacerek no i humorek mu powrócił. Nie ma urazu do psów, bo bawił się ładnie.

Szykuję już wszystkie rzeczy Hooverka :)

Dobrze, że nic mu się nie stało.:shake:

Ja już nie mogę się doczekać:) I Rika też, cały czas mówię jej, że będzie miała kumpla i macha ogonem:loveu:

Posted

Aaaa, i zapomniałam o istotnej rzeczy :) Hoover dziś pierwszy raz podniósł do siusiania nogę jak prawdziwy facet :lol:

Reasumując- jutro wyjedziemy około 8, jak będziemy się zbliżać do Kalisza, to dam Ci znać, żebyś się po mału zaczęła szykować :p

Biorę też ze sobą moją sunię :) Wszyscy się poznają

Posted

Diora napisał(a):
Aaaa, i zapomniałam o istotnej rzeczy :) Hoover dziś pierwszy raz podniósł do siusiania nogę jak prawdziwy facet :lol:

Reasumując- jutro wyjedziemy około 8, jak będziemy się zbliżać do Kalisza, to dam Ci znać, żebyś się po mału zaczęła szykować :p

Biorę też ze sobą moją sunię :) Wszyscy się poznają

o, ale super:loveu:

grzeczny, mądry chłopiec.
Jaki on jest teraz wysoki?

Ja dzisiaj w ogóle nie zasnę chyba ... w każdym razie do 4 na pewno bo wtedy kończy się aukcja na której licytuje dla niego flexi:diabloti: tylko jak ja będę chodzić z dwoma psami na dwóch flexi?:evil_lol:

Posted

Z tego co mi się udało zmierzyć to w kłębie ma coś około 40-42 cm. Kręci się i wierci, więc ciężko powiedzieć :evil_lol:
Wczoraj go zważyłam u weta i waży 8 kg.
Hooverek będzie miał flexi :lol:

A pod jakim kątem chcesz mu wyprawkę robić?