Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Orsza to młoda charcica znaleziona w okolicach Radomia 10 czerwca 2009.

Koczowała na terenie ogródków działkowych, była dokarmiana przez dobrych ludzi. Została najprawdopodobniej porzucona.Gdy została zabrana do domu tymczasowego miała cieczkę - być może był to powód porzucenia. Na szczęście nie ma z tego szczeniaków. ;)

Charcica obecnie jest w bardzo dobrej kondycji. Zadbana, odrobaczona, zaszczepiona. Sierść się błyszczy, aż miło patrzeć. Nie ma śladu po otarciach i zaczerwienieniach z którymi przyjechała. Pięknie się panna prezentuje...

To mądra, bystra i łagodna sunia. No i jak na charta przystało, szybka jak błyskawica.

Dobrze dogaduje się z dużymi psami - małe pieski jak i kotki niewskazane, bo mogłaby pomylić ze zwierzyną i zapolować... Jest wielkości samca whippeta (ok 55-60cm), wiek oceniany jest na 2-3 lata.

Szuka towarzystwa człowieka, jest całkowicie w niego wpatrzona. Jest przymilna, łagodna, delikatna, nienachalna. Bardzo potrzebuje i szuka kontaktu z człowiekiem.

Potrzebuje dobrego domu,

pomóżmy suni znaleźć człowieka do kochania!

Sunia przebywa w województwie mazowieckim, w okolicy Pomiechówka.
Dane kontaktowe:
Tel: 668 780 929
e-mail : ewuleczka1@wp.pl

• Replies 66
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

malagos, bardzo dziekuje za zainteresowanie.

Allegro ma - wystawia Ewa (moze sie zaloguje) - wlasnie sie skonczylo, ale Ewa na pewno odnowi.
Co do ogloszen, troche ma - tez ewa je robi, dorobie ile moge ale chetnie przyjme pomoc :) :) :)

Trzeba by ja pooglaszac dodatkowo po miescie moze - ogloszenia gotowe tutaj: Index of /piecyk/orsza

Tak naprawde brakowalo suni ogloszen tutaj, na dogomanii. U charciarzy juz jest, w Klubie Charta bedzie dzis/jutro.

Ale siedzi juz drugi miesiac w hoteliku i pora jej cos znalezc. Ze wzgledu na nietolerowanie kotow, niestety wsrod charciarzy nie udalo sie znalezc tymczasu :(

BTW - To sunia ktora dziewczyny zabraly z tych ogrodkow dzialkowych, jako off-topic pojawila sie tutaj: http://www.dogomania.pl/forum/f28/psi-szkielecik-pomocy-zbieramy-na-leczenie-138006/index29.html

Pozdrawiam cieplutko,
aisai

Posted

Jedna starsza pani, ale nic z tego nie wyszlo. I chyba tylko ona.
O wyborczej nie wiem - ale moze to dobry pomysl.
Ogloszenie w KlubCharta tez powinno pomoc... tam milosnicy rasy pewnie zagladaja.

Podnosmy sunie na dogomanii - moze ktos tutaj ja wypatrzy?
Prosze Ewe o nowe fotki, wrzuce jak tylko cos sie uda zrobic/dostane.
aisai

Guest kasia mierzejewska
Posted

śliczna sunia. o domek teraz ciężko, cos wiem o tym, niestety.

Posted

Izqabela124, dziękujemy za bannerek!!!!

Sunia nie jest wysterylizowana. Ogłaszanie u wetów to dobry pomysł, tak zrobimy :)

Bannerek już w mojej sygnaturce - ktoś jeszcze?

Pozdrawiam,
aisai

• 2 weeks later...
Posted

Piękna suńcia szuka domu!

Gosiapk: dziękuję za wierne podnoszenie tematu :) Ponoć był ktoś chętny - jakoś terqaz miało się okazać co z tego wyjdzie. Zadzwonię dzisiaj i sie dowiem - napiszę na wątku.

Posted

No i suńca bezdomna, piękniutka niestety nie zaadoptowana.
Chętny się więcej nie odezwał :( A inni nie przeszli wymogów adopcyjnych :(

Dobry domek jest gdzieś tam. Suńcia piękna i kochana - może komuś serce zmiękczy? Charciczka nasza, wypatruje domku.

aisai

• 2 weeks later...
Posted

Sunia szuka domku...
Dobre dusze czegoś dla niej szukają, ale wciąż bezskutecznie.
A Orsza podobno się dobrze zadomowiła, z lęków które miała na początku się otrząsnęła.

Szkoda, że mam tak daleko bo bym ślicznotkę odwiedziła.

W górę, podbijać serca :loveu: