Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nie wyjdzie z niego bernardyn, mimo moich najszczerszych chęci. Ani wyglądem, ani psychiką.

Jeszcze rośnie, ale masę już powoli nabiera. Grzywa coraz wyraźniejsza. Gdyby jeszcze miał kopiowane uszy.

• Replies 137
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 1 month later...
Posted

nie dam rady sie przekopac przez wątek, czy ktoś moze mi napisać streszczone info - mam chętny domek na psa do stróżowania, ma być nieufny wobec obcych, duży, będzie miał do dyspozycji kojec z budą + podwórko, w domu nie ma dzieci, sami dorośli ludzie. chcą dorosłego do "odstraszania". oferują michę i święty spokój. czy się nadają i czy on się nadaje dla nich? nie są zmotoryzowani. domek w Dąbrowie górniczej.

Posted

oni jeszcze pieska nie widzieli, zbieram dla nich kandydatów. najpierw chciałabym wiedzieć czy będą zainteresowani "benkowatym" bo chcieli "wilczurowatego". przedstawię im 3-4 okoliczne psiaki i któregoś wybiorą.

doświadczenie mają takie: do tej pory mieli 2 wielkie psióry, jeden zmarł ze starości - dla obcych był ostry, dla swoich łagodny, drugiego ukradli bo dla wszystkich był milusi i dał się ukraść z podwórza. chyba żadnego szkolenia nie przechodzili, to są ludzie w wieku 50+. jak pies jest super agresywny to nawet nie będę go proponować, wolę żywych sąsiadów ;)

teren jest zabezpieczony, ogrodzony - siatka, metalowa brama, z tego co wiem część ogrodzenia betonowa.

Posted

Zaproponuj, nikogo nie wpuści, jeśli ktoś wejdzie to zagryzie. Waży ok. 75 kg i cały czas nabiera masy. Jest silny jak diabli, przy nagłym szarpnięciu smyczy lecę w powietrze. Zaakceptuje do dwóch osób, ale musi czuć przewagę psychiczną, bo zdominuje i może być niewesoło.
Szukam jemu domu już długo, ale nikogo jeszcze do siebie nie dopuścił. Mnie udało się chyba tylko dzięki temu, że podczas odławiania trochę dostał w d...ę i od razu pojechał na kastrację. A potem to ja byłam ta dobra. Wszystkie szwy rozgryzł sobie na drugi dzień, a że miał wycięta całą mosznę to dziura była wielka i trzeba było wszystko powtarzać. Męża dopuścił po jakiś 3 tygodniach, ale nie uznaje go za przewodnika.

Ludzie muszą się znać. Dla takich będzie cudownym psem, bo jest lojalny i nieprzekupny. Pies otwartych terenów,posłuszny, nie ucieka, nauczony nie podchodzić do otwartej bramy, ale w kojcu czuje się źle.

Posted

niestety ten mój sąsiad juz nieaktualny. przeproszam za zamieszanie.
a, i Lacrima, przyznaj po prostu że Tomek jest nieadopcyjny i DT=DS!!!! widzę, że nawet jakby szejk arabski by się zdecydował to nie oddałabyś go :) tak jak ja z moim Kubą - jeżdziłam na akcje do Silesii żeby do wyadoptować i trzymałam go pod ławką żeby go nikt chętny nie zauważył hehehe

• 7 months later...