KArolKA5611 Posted July 31, 2009 Author Posted July 31, 2009 Rośnie ,rośnie dosłownie w oczach.Dobrze że ma dużo wybiegu to przynajmniej pączuszkiem nie będzie.Jutro znów na ryby z samego rańca.Luna zaś się wyszaleje przez cały dzień.Znowu będzie szaleć w jeziorku:evil_lol::lol: Quote
marlenka Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 Nie wiem jak to napisać :-(:-(:-(:-(:-( W dniu dzisiejszym Luna została uśpiona:-( Mała była na kampingu ze swoim Państwem i mimo tego że została zaszczepiona , zachorowała na wściekliznę . W piatek była jakas dziwna nie dała się pogłasanć , nie chciała jeść ani pić , w sobotę zaatakowała yorka , rozszarpała mu ucho , za które Państwo Luny muszą zapłacić . W niedzielę urazów doznała Julka jej najlepsza przyjaciółka , przechodziła koło psa i Luna się na nią rzuciła , dziecko nawet jej nie dotknęło a został zaatakowane . Brakowało pół milimetra żeby mała miała poważnie uszkodzone oczko . Karolcia przepraszam wstawię zdjęcia jakie od Ciebie dostalam :oops: Na zdjęciach słabo widać , ale Jula ma rankę na samej powiece. Dziś Karolcia była u weta z Luną , wet również doznał drobnych obrażeń , sunia nie dała się dotknąć . Wet stwierdził wirus wścieklizny , Luna miała ślinotok , wodo wstręt , nie jadła , nie dała się głaskać , rzucała się na przechodzących koło niej , nie czuła strachu wręcz odwrotnie agresje . decyzją weta i SWOICH LUDZI Lukna została poddana eutanazji . Bardzo Was proszę o wyrozumiałość dla Karolci , ona kochała Lunkę i nadal cierpi i nie może się pogodzic że tak się stało . Jula chodzi szuka psa , jest to dla nich ogromne cierpienie. Wiem że zaraz będą komentarze że trzeba było to że trzeba było tamto ... oszczędzcie ich i mi i Karolci. Julce życzę szybkiego powrotu do zdrowia , żeby oczko jej szybciutko się zagoiło , Karolci dużo siły żeby przetrwac te trudne chwile , a Lunie .... niech biega szczesliwa za TM:-(:-( Jej króciutkie życie się skończyło ale poczuła co to miłosc i dobroć ludzi za co dziekuje Karolci i jej rodzinie - Juli szczególnie że zabrali bezdomnego psa i dali jej tyle miłości i ciepła Quote
KArolKA5611 Posted August 10, 2009 Author Posted August 10, 2009 Wszystko dobrze Marlenko.Pięknie to napisałaś jak czytałam to znowu się poryczałam.Była nam taka bliska....Traktowaliśmy ją jak Julkę-jak dziecko.Nawet niwiem co mam pisać kompletna pustka.:placz: Quote
marlenka Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 KArolKA5611 napisał(a):Wszystko dobrze Marlenko.Pięknie to napisałaś jak czytałam to znowu się poryczałam.Była nam taka bliska....Traktowaliśmy ją jak Julkę-jak dziecko.Nawet niwiem co mam pisać kompletna pustka.:placz: Cieszę sie że Luna miała Was , i smutno mi ze jej nie ma :-( ale przynajmniej miała krótkie szczęśliwe życie . Dakiscie dom psu którego nikt nie kochał , nikt nie chciał - widać tak musiało być -teraz najważniejsze jest zdrowie Twojej córeczki . Może kiedys ochłoniesz na tyle żeby znowu dać dom psu biednemu , niechcianemu , skrzywdzonemu przez los . Wszystko przed tobą i na wszystko trzeba czasu. Kiedys to przestanie boleć ale nigdy jej nie zapomnisz . Trzymaj sie kochana :loveu: Quote
sleepingbyday Posted August 17, 2009 Posted August 17, 2009 ja byłam wszoku, jka marlenka zadzowniła. nie zadziałała szczepionka? zła partia? wiadomo, jaki preparat był uzyty. jeśli nie zadziałał- ja bym ścigała producenta. choć w sumie nie wiem, co bym zrobiła, ale cos na pewno. dziecko pogryzione przez wsciekłego psa - oby wszystko było dobrze. to sytuacja jak z horroru, dla was, dla psa, dla nas, nie do uwierzenia. bardzo wam współczuję. jakoś przez to przebrniecie, choc trzeba czasu, ale jesli możemy pomóc, to jak w dym. marlenka, rozumiem, jest w stałym kontakcie. nie dajcie się. Quote
Recommended Posts