Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam Szanownych Forumowiczów,jak zwykle z braku czasu wolnego wpadam do Was po jakąś poradę,mianowicie:bulwa od około 2 miesięcy posiadała delikatny bąbelek coś jakby pozostałość po ugryzieniu komara/muchy itp. było to to blado różowe,w przeciągu 2 miesięcy narośl urosła, w godzinach popołudniowych lub po intensywnym wysiłku zabarwienie jest już czerwone.
Wet rozłożył ręce i stwierdził "nie wiem co to",zaobserwowałem wrażliwość psiaka na dotknięcie bezpośrednio w ową narośl (wcześniej psiak nie reagował na to miejsce).
Poradzicie coś oprócz zmiany Weta?
Dzięki za wszelkie konstruktywne porady.
Poniżej zdjęcia owego miejsca.

http://images46.fotosik.pl/167/1054239b618bd57bmed.jpg

http://images48.fotosik.pl/167/8d8fc45575e37c24med.jpg

Posted

o kurczę :(

ja to nic nie poradzę, zawsze wszystkie zaczerwienienia między palcami smaruję sudocremem, ale jeśli coś takiego utrzymuje się przez 2 miesiące i ciągle się pogarsza i jeszcze boli to jednak chyba poszłabym z tym do weta..

Posted

Jeśli bardzo boli to poza zmianą weta nie widzę lepszych rozwiązań.

Klarze przy jakiś "łapkowych" dolegliwościach szoruję łapki dokładnie płynem Peroxyvet (można kupić u weta - drogo, lub na allegro - taniej ;>).
Ale mi to wyglada na jakiś ropień albo inne dziadostwo niestety, pewnie będzie trzeba wyciąć :shake:

• 4 weeks later...
Posted

Trochę odświeże- Hanibal też czasami takie ma. W zimie, w lecie... Obojętnie. Ostatnio wystąpiły w większej ilości, chyba, aż na trzech łapkach. Przemyłam, posmarowałam altacetem, bo z jednego bąbelka coś się sączyło i zeszło. Nie wiem co to.