Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='kobix']Ksero jutro wpłacę 400zł
przez co zadłużenie będzie nieco mniejsze...

mam pytanie czy Zulek zdrowy(...te mrozy)
i czy sprawia jakieś problemy?[/QUOTE]

Dziękuję, jak pieniążki wpłyną dopiszę do rozliczenia.
Zulus nie sprawia większych problemów, zaprzestał zjadania bydy, chyba zrozumiał, że w zimie się nie opłaca powiększac wejścia ;). W największe mrozy na noc brałam go do domu, tzn. żeby była jasność, nie biegał po domu, tylko spał w kennelu, trochęszczekał, ale to może dlatego, że w drugiej klatce nocował też taki szalony kolega szczenior, bo mam dwa krótkowłose. Teraz nocuje już normalnie w kojcu, nie wygląda a zmarzniętego, wypuszczony szaleje i tarza się w śniegu, apetyt ma i je tyle co duży owczarek, trochę przytył.

• 2 weeks later...
  • Replies 320
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 1 month later...
Posted

Naprawdę fajny pies, słucha, przestal molestować budę i nikt o niego nie pyta. We wtorek kupię kabel do aparatu to zrobię mu kolejne fotki i proszę maila na które je wysłać, bo ja wstawiać nie umiem.
Dodatkowo jego dług jest coraz większy, Zulus jest nie kastrowany, ja mam bardzo fajne i tanie wetki, ale na to też trzeba kasy.

19.03.2010 wpłata od Kobix - 300 zł

Posted

[quote name='Ksera']Naprawdę fajny pies, słucha, przestal molestować budę i nikt o niego nie pyta. We wtorek kupię kabel do aparatu to zrobię mu kolejne fotki i proszę maila na które je wysłać, bo ja wstawiać nie umiem.
Dodatkowo jego dług jest coraz większy, Zulus jest nie kastrowany, ja mam bardzo fajne i tanie wetki, ale na to też trzeba kasy.

19.03.2010 wpłata od Kobix - 300 zł
Ksero jak zrobisz fotki prześlij na kobix@interia.pl
lub jak wolisz wstaw na wątek...
(dowiedz się proszę o koszt kastracji dla niego)

no właśnie...skąd brać pokłady kasy.to stały problem.eh...

Posted

Poszukuje osoby do przeprowadzenia wizyty p/a w miejscowości RADOCZA, 40 km od Krakowa, 35 km od Chrzanowa.

Osoby, które mogą mi pomóc bądź wiedzą kto może wykonać wizytę prosze o kontakt na PW.

Dziekuję i przepraszam za OFF.

Posted

dzięki Laro:)jak możesz postaraj się;)
Ksero jak bym dostała DOBRE,aktualne fotki najlepiej z Twoją charakterystyką/TEKSTEM psa(znasz go najlepiej i masz dośw.w adopcjach) spróbowałabym umieśić Zulka w ogólnopolskim METRZE z zaznaczeniem że pies czeka na adopcję na terenie Krakowa ...

chciałabym aby poszedł jakiś adekwatny do psa tekst plus kilka dobrych fotek(najlepiej większych,zmniejszy się...)

• 2 weeks later...
Posted

Co ja mogę o nim napisać. Jest strasznie ruchliwy, musi się wybiegać, przestał demolować, lubi sobie poszczekać na inne psy, czasami szczeka od niechcenia, czasami najeżony, je wszystko i w każdej ilości, jest karny, przybiega na każde zawołanie, jest czysty i pod względem załatwiania się w boksie i nie ma tendencji to wypaplania się w błocie, myślę, że jak ktoś jest w stanie zapewnić mu przynajmniej jeden długi spacer to może mieszkać w bloku, choć czy nie zacznie zjadać mieszkania, nie dam gwarancji. Do ludzi zero agresji, kontaktowy, wesoły, uległy. Fotki poszły do Kobix. Nie mam jego książeczki zdrowia, ale chyba jest szczepiny przeciwko wirusówkom, koszt kastracji u moich wetek 90 zł, kastracja możliwa dopiero jak się pogoda poprawi.
12.04.2010 - wpłata od MTF Zalesie 50 zł
Niestety jego dług w hotelu jest z miesiąca na miesiąc coraz większy.

Posted

__Lara napisał(a):
:/ ten dług jest najbardziej martwiący.

dwa problemy są istotne-dom dla psa i dług.którykolwiek uda sie rozwiązać będzie lżej...wszystkim.
(kwestię redukcji długu zamierzam rozwiązać w nadch.tyg.)

jutro wstawię fotki Zulka, skonstruję anons i poślę do ...Metra.
dziś miałam sprzątanie działeczki/kojców.uf!

Zulek miał wirusówki,ale teraz będzie wymagał powtórnych szczepień,więc książeczkę i tak musi mieć do adopcji.
zastanawiam sie nad tą kastracją-jeśli teraz dom nie wypali,warto by zrobić(jak taki pobudliwy)

Posted

a że psiaki chrapią i chwilowo dają żyć;)wstawiam fotki Zulka.zmężniał,wydoroślał ,podobno zmądrzał.na pewno troszkę przytył.
nic tylko patrzeć:)

Posted

dwie ostatnie fotki oddają JAK aktywnym psem jest Zulus:evil_lol:

jeśli ktoś chciałby dołożyć się do utrzymania tego pięknego psa w hotelu,
lub zafundować mu kastrację,aktualne szczepienia itd.
bardzo proszę o kontakt na pw ,przekażę dane (hotelu) do wpłat...niestety dług Zulusa rośnie z każdym dniem:(

Posted

właśnie to miałam na myśli -od początku brakowało deklaracji na ponad połowę kwoty.
a ja zwyczajnie nie wyrabiam finansowo-gdyby to był jedyny pies to spoko.
ale mam 2 geriatryczne przypadki,ślepego psa z chorobą oczu(konsultacje u okulisty)i 11 tymczasów

(Laro proszę o praktyczne porady.bo ja zielona:)

Posted

ewiks Zulus jest od dłuższego czasu w hoteliku u Ksery,ona może wiecej powiedzieć o jego zachowaniu...
u mnie nie miał kontaktu z dziećmi,nie wiem jak w hotelu...
z mojej wiedzy należałoby raczej odwrócić pytanie:myślę że z dziećmi no problem,
natomiast z psami(samcami)może być różnie(u mnie był w kojcy z niedominującym spokojnym starszym psem i było ok)
z suczką byłoby zapewne OK:)
ale podobno umie się postawić jak coś go zaczepia;)

dlaczego pytasz?:)

Posted

szczerze mówiąc obserwuję Zulusa od dawna... Bardzo mi się podoba jego uśmiechnięta mordka:) Tylko, że w domu mam dwoje małych dzieci -3 i 1,5 roku. Nasza malamutka już do nich przywykła-tzn. jak ma dość to chce wyjść do ogrodu, zresztą ja też pilnuję żeby jej nie męczyły. No i właśnie o nią tu chodzi. Brak jej na wsi psiego towarzystwa i na spacerach zwiewa do sąsiadów. Z tym, że on nie są przyzwyczajeni do takich dużych psów luzem....Java ma 3 lata.

Posted

kobix napisał(a):
ewiks Zulus jest od dłuższego czasu w hoteliku u Ksery,ona może wiecej powiedzieć o jego zachowaniu...
u mnie nie miał kontaktu z dziećmi,nie wiem jak w hotelu...
z mojej wiedzy należałoby raczej odwrócić pytanie:myślę że z dziećmi no problem,
natomiast z psami(samcami)może być różnie(u mnie był w kojcy z niedominującym spokojnym starszym psem i było ok)
z suczką byłoby zapewne OK:)
ale podobno umie się postawić jak coś go zaczepia;)

dlaczego pytasz?:)

No cóż, ja małych dzieci nie mam, moje duże dziecko lubi, ale myślę, że każde polubi, bo przyjacielski jest bardzo. Z psami jak napisała Kobix, do samca, który lubi się postawić bym go nie dawała, ale do spokojnego lub suki spokojnie.