supergoga Posted July 21, 2009 Posted July 21, 2009 Poproszono mnie o pomoc w poszukaniu domu dla Miśka - ot, zwykłego małego kundelka w starszym wieku. Jak zwykle - choroba starszej osoby, brak wyjścia dla psa - brak pomysłu. Oto treść: Nasza babcia jakis czas temu dostała pieska ale ze wzgledu na to ,że jej stan zdrowia już nie pozwala sie nim opiekować musimy mu znaleź nowy domek. Teraz go trochę opiszę: Imię jego to Misiu, jest wysterylizowany, miał złamana tylna nóżke ale została zoperowana i teraz nie ma już sladu. Jest to znajdka, zalezliśmy go jak leżał w rowie potrącony ze złamaną tylną łapką. Przebywał do wyleczenia prawie 4 miesiące u weterynarza no i potem ja go wziełam do babci. Nie bardzo zgadza się z innymi psami szczególnie w domu,na ulicy jest lepiej. Ładnie chodzi na smyczy,zostaje sam w domu i nie niszczy nic, wychodził 3 razy dziennie i to mu wystarczało z jedzeniem też nie ma problemu nie jest wybredny:) Jest pogodnym żywym pieskiem,lubi się przytulać,cieszy się na ludzi jest do nich przyjaźnie nastwiony, Ma około 8 lat nie jest już pierwszej młodosci Jego maśc to podpalany brąz. Nie chcemy by skończył w schronisku bo naprawde to kochany piesek,my nie możemy go zabrać bo niezgadza się z naszymi psami na każdego sie rzuca a mamy duże psy i sytuacje były nieciekawe. Nie wiem, jaką szansę ma taki pies jak Miś. Wiem tylko, że swoje już przeszedł, co widać z tego opisu. Już kiedyś ktoś go porzucił, okaleczył. Teraz grozi mu znowu bezdomność - a schronisko to wyrok. Może znajdzie się jakieś miejsce dla Misia. Może jakaś starsza osoba - samotna. Miś wiele nie potrzebuje - dach nad głową, miseczka i serce. Czy myślicie że Miś ma szansę. Quote
PaulinaT Posted July 21, 2009 Posted July 21, 2009 Mój bosh jak go strasznie żal... ...że też gamoniu jeden się z innymi zgodzić nie chcesz :placz: Ale przecież w schronie nikt go nie będzie trzymał w izolatce :shake: Quote
Lilmo Posted July 21, 2009 Posted July 21, 2009 Kolejny staruszek w potrzebie :-( Miśku obu ktoś Cię wy patrzył i pokochał! Quote
kocyk Posted July 22, 2009 Posted July 22, 2009 Dlaczego nie może być odwrotnie... psy powinny zyskiwac domy a nie tracić:-( no łoś z niego koszmarny! nie lubić innych piesków to wstyd! a ze starszymi osobami to byłabym sceptyczna... a co jeśli sytuacja się powtórzy i choroba znowu zabierze dom Misiowi;( Quote
supergoga Posted July 22, 2009 Author Posted July 22, 2009 Miś ma 8 lat - ja wiem, że to ryzyko, ale może taka osoba koło 60 - tki. Już nie młódka, ale hohoho. Tylko gdzie znaleźć taki dom. Może w Niemczech. Quote
Ra_dunia Posted July 22, 2009 Posted July 22, 2009 Życie dla starszych psiaków potrafi być okrutne :( Dobrze, że chociaż Ci ludzie starają się znaleźć dom dla Miśka a nie oddali go do schroniska albo wywalili gdzieś w lesie... Quote
kocyk Posted July 22, 2009 Posted July 22, 2009 nie no widać, że im zależy na jego losie... w końcu go uratowali... gdyby tylko ten łoś uparty był bardziej zgodny to pewnie miałby u nich dom... Quote
Ra_dunia Posted July 23, 2009 Posted July 23, 2009 Taki śliczny, mały psika a taki zadziora :roll: Quote
zmora0 Posted July 24, 2009 Posted July 24, 2009 Podnosze biedoczka.. Wstawię go na moją naszą klasę.. szczerze mówiąc wątpię, że to coś da, ale próbować zawsze warto. Czy Misiek ma ogłoszenie na allegro i innych takich serwisach? Quote
Lilmo Posted July 24, 2009 Posted July 24, 2009 Ode mnie Misiek jeszcze nie ma żadnych ogłoszeń, ale postaram się to nadrobić w najbliższym czasie ;) Quote
kocyk Posted July 24, 2009 Posted July 24, 2009 co słychać u Misika? gdzie on teraz się znajduje??? Quote
supergoga Posted July 31, 2009 Author Posted July 31, 2009 Niestety nie wiem, mam nadzieję, że nie w schronisku. Juz pisze do Karoliny Quote
supergoga Posted August 3, 2009 Author Posted August 3, 2009 Misiek nadal tam gdzie był, ale zatargi z rezydentem są niestety. Nikt nie chce oddac psiaka do schroniska, ale niestety nie widać domku. Szukamy pilnie, bo nie wiem, jak wiele mamy czasu.:shake: Quote
supergoga Posted August 5, 2009 Author Posted August 5, 2009 Mnie też, ale już nie wiem gdzie szukać...:shake: Quote
Ra_dunia Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 Misiek się przypomina! Kto mógłby poogłaszać psiaka?? Quote
PaulinaT Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 Psiaku, psiaku a może byś tak odpuścił sobie zaczepki...?? :shake: Quote
supergoga Posted August 10, 2009 Author Posted August 10, 2009 Psiak ma ogłoszenie na allegro. Ponoc nawet ktoś się odezwał, ale tylko raz i juz nie potwierdził. Szkoda Miśka. Quote
Karolinn Posted September 2, 2009 Posted September 2, 2009 Sprawa robi się coraz bardziej przykra. Pani, która opiekuje się miśkiem, do końca września musi zmienić mieszkanie. Właścicielka ledwo zgodziła się na jednego psa, który na chwilę obecną się dosyć poważnie rozchorował i wymaga ciągłej opieki, a Misiek ze swoim charakterem nie daje mu spokojnie wypoczywać. Wiem, że ta Pani kocha te psy, ale nie ma innego wyjścia.. już dziś mi się pytała, jakie schronisko jest w miarę dobre :-( Myślę, że żadne...dlatego proszę o pomoc w znalezieniu domu dla Miśka..ma czas tylko do końca miesiąca!!! :placz: Quote
Ra_dunia Posted September 4, 2009 Posted September 4, 2009 :( Biedny Misiek. DOM PILNIE POTRZEBNY!!! Quote
Karolinn Posted September 8, 2009 Posted September 8, 2009 No niestety, właśnie dostalam informację, że misiek już dzisiaj jedzie do schroniska :shake::-(:-( Już nie wiem co mam robić. Quote
supergoga Posted September 8, 2009 Author Posted September 8, 2009 A miałam nadzieję, że do końca września mamy czas i że znajdziemy jakieś wyjście. Wysłąłam też info o nim do Niemiec. To makabra. Szkoda że Miś ma taki charakter w stosunku do psiaków. Pewnie tymczas byłby łatwiej znaleźć. Czy nie ma nigdzie szansy dla Misia. Nawet na razie kawałka miejsca, choćby kojca. Quote
PaulinaT Posted September 8, 2009 Posted September 8, 2009 Jasny gwint! Wiadomo gdzie trafił?? Beczeć się chce... Quote
Recommended Posts