leni356 Posted July 21, 2009 Posted July 21, 2009 Wiek: ok 1,5 roku Opis: jest suczką, mieszańcem jamnika długowłosego. Z umaszczenia, brązowa z ciemniejszymi uszkami. Nie wykazuje agresji ani wobec ludzi, ani innych zwierząt - doskonale się z nimi zgadza. Jest spokojna i cicha, choć czasem lubi pohałasować. Kocha pieszczoty. Ponieważ jest jamnikiem, nie bardzo lubi koty - choć jest jeszcze młoda i może się do nich przyzwyczai i nauczy z nimi żyć. Będzie dobrym psiakiem do mieszkania, do dziecka, a nawet starszej osoby. Kontakt w sprawie adopcji: Adres: Ul. Pruślińska 3 63-400 Wysocko Wielkie ( koło Ostrowa Wielkopolskiego) Telefony : 0 662 03 69 64 (czynny w godzinach pracy schroniska) 0 662 03 69 65 (całodobowy) adres e-mail schroniska: ostrowschronisko@poczta.onet.pl Schronisko jest czynne: poniedziałek-piątek: godz. 8:00 - 19:00 sobota, niedziela, święta: godz. 9:00 - 13:00 Morka: tutaj z córeczką: Quote
leni356 Posted July 21, 2009 Author Posted July 21, 2009 A jej córeczka też nadal w schronisku? Quote
leni356 Posted July 21, 2009 Author Posted July 21, 2009 Ojej, to czemu Moreczka nadal czeka, taka śliczna jest. Ogłaszać trzeba A czy ona dobrze żyje z innymi psami, suczkami, kotami? Quote
Malwi Posted July 21, 2009 Posted July 21, 2009 z tego co wiem to na koty strasznie szczeka wiec chyba ich nie lubi , ale na inne psy reaguje spokojnie. Quote
E-S Posted July 22, 2009 Posted July 22, 2009 Zaznaczyłam sobie tą piękność. Podobnie jak Bugiego. I pomyślę ... Ewa Quote
aldira Posted July 24, 2009 Posted July 24, 2009 następny jamniczek czy to już się nie skończy?:shake::shake::shake: śliczna trzeba jej znaleźć domek:loveu::loveu::loveu: Quote
E-S Posted July 24, 2009 Posted July 24, 2009 A coś więcej o Morce ? Pan i władca postanowił się z nią rozstać przed urlopem, w ciąży ją ktoś wywalił ? Wróciła już z jakiejś adopcji ? E-S Quote
Malwi Posted July 24, 2009 Posted July 24, 2009 Morka - w sumie to już Amorka - wolontariat ją przechrzcił :D Nie wiem jak trafila, dowiem się na dniach jak będę odwozić papiery od adopcji jednego psiaka. Wcześniej w schronisku nie była, to jej pierwszy raz. Do schroniska trafiła już z odchowanym szczeniakiem ... pewnie na wakacje ktoś jechał i pozbył się kłopotu ... Quote
Isadora7 Posted July 26, 2009 Posted July 26, 2009 Czy jest trochę więcej zdjęć suni (może nie takie miniatury) nie bardzo jest jak ją zaprezentować. Quote
leni356 Posted July 26, 2009 Author Posted July 26, 2009 Isadora7 napisał(a):Czy jest trochę więcej zdjęć suni (może nie takie miniatury) nie bardzo jest jak ją zaprezentować. Wolontariusze powinni mieć więcej, nie wiem czy robili Quote
Malwi Posted July 26, 2009 Posted July 26, 2009 juz załatwiam fotki i zaraz wstawie wszystkie jakie mam :D leni356: jakbyś mogła zmień w temacie Morkę na Amorkę :) Quote
leni356 Posted July 26, 2009 Author Posted July 26, 2009 Jaka śliczna mordeczka, ma oczka jak węgielki Quote
leni356 Posted July 26, 2009 Author Posted July 26, 2009 E-S napisał(a):Zaznaczyłam sobie tą piękność. Podobnie jak Bugiego. I pomyślę ... Ewa Moreczka jest cudowna. Zdrapce przydałaby się koleżanka ;) Quote
E-S Posted July 27, 2009 Posted July 27, 2009 leni356 napisał(a):Moreczka jest cudowna. Zdrapce przydałaby się koleżanka ;) Aaaa. Widzisz, jak przypadek sprawił ? Strasznie mi się Morka podoba, nie ukrywam. Piękną ma, uśmiechającą się mordkę. I jej koleżka Bugi z tego samego schronu. Najgorsze, że wszyscy znani mi dobrzy ludzie, co do których nie miałabym obaw, aby oddać im psa - mają już po co najmniej 2 psy + co najmniej jednego kota + rybki + gryzonie + papugi i z trudem wyrabiają na zakrętach. A Morka naprawdę powinna bardzo dobrze trafić, do delikatnej, cierpliwej rodziny, która już miała do czynienia z psem "po przejściach". To taka psia królewna. Bugi mi też łamie serce. Ale co się będę wypłakiwać nad własnym sercem, skoro nie widzę póki co kandydatów na dom dla Morki i Bugiego i dużej liczby innych psich bid a sama po wypadku (mąż pracuje po 12 h, więc jakby go nie było) nie dam rady z dwójką specjalnej troski w mieście ani na smyczy nie utrzymam dwóch psów, a Zdrapka jest po schronisku sunią "specjalnej troski". Ewa S. Quote
leni356 Posted July 28, 2009 Author Posted July 28, 2009 Jutro zrobię Moreczce allegro. Ona jest taka śliczna i kochana - do domku musi, a nie w schronie :-( Quote
Recommended Posts