Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tak czy śmak skoro najmniej 45 cm to rozmiar będzie dla sznaucerów M, dobra, psie buty już mi wysłali. Tylko tak myślę - przecież on je na bank zeżre ... Żeby uchronić buty przed zeżarciem trzeba zakładać tuż przed wyjściem i zdejmować natychmiast jak się wraca z psem, zatruje się tymi butami jeszcze nie daj Bóg, no nic, idę na allegro sweterek albo płaszczyk chłopakowi mojemu wybierać zimowy. Musi być bez kaptura bo go psy będą łapać za kaptur i rozszarpią.
Malwi bardzo jest Bugi chudy? Nie oszczędzaj mnie, napisz jak jest, Zołzę przecież ze Zwolenia od Pati przejmowałam i wiozłam do Lublina i spała u mnie, to wiem jak wyglądała ta mała, a Bugi?

Posted

Bugi jest sam w kojcu ;) ale obawiam się ze kapturek może go denerwować i również może go zjeść ... tymczasem o ile pamiętam w schronisku gdzieś jakieś ubranko było .... założę mu jutro o ile znajdę ...

Bugi jest chudy , ale nie ma tragedii ... a okazało się ze Zołzi tak schudła od kiedy wyszła ze szpitalika ( przez to zasrane promieniowanie na 99% :angryy::angryy: )

Posted

Kurcze, boję się, że dopiero po Nowym roku Bugi to dostanie. No dobra, to mu jeszcze sweterek szybko dokupię, jak nie znajdzie domku zaraz to mu się jeszcze niestety przyda to wszystko biedakowi ... Uczulenie na słomę, kto by pomyślał? Hrabia jakiś, błękitna krew, czy co? To może ja Tobie Malwi wyślę tą paczkę dla Bugiego? Coś będzie za duże/za małe to innemu pieskowi założysz, bo ja nie wiem jak to rozegrają w schronisku ...

Posted

Dzięki, odpisałam na priv, no Bugi, w górę serca! Ja Ci pies tak wątek z Malwi rozkręcam, a Ty domku dalej nie masz piękna bidoto zmarznięta, mobilizuj się chłopak.

Posted

E-S ale to ubranko to jedynie z ortalionem na wieszku musi być. W sweterku jak zmoknie to dopiero może się rozchorowac. Sweterk jest dobry dla domowego pieska a nie dla schroniskowego, który przebywa na zewnątrz...

Posted

ata napisał(a):
E-S ale to ubranko to jedynie z ortalionem na wieszku musi być. W sweterku jak zmoknie to dopiero może się rozchorowac. Sweterk jest dobry dla domowego pieska a nie dla schroniskowego, który przebywa na zewnątrz...

Wiem, ma już kurtkę zimową na polarze ortalionową i tak sobie pomyślałam, że jak będą mrozy styczeń-luty, a nadal nie będzie dla niego domku to można mu sweterek jeszcze pod spód wkładać, choćby na noc.
Ewa

Posted

ata napisał(a):
AAAAAAAA, to co innego;)

Tak popatrzyłam na emotikonka, Ata, ty się ze mnie śmiejesz kurcze blade, a nie miałaś nigdy tak, że jakiś pies Cię opętał? Nie wierzysz kobieto w miłość od pierwszego spojrzenia ??? :-o /albo wejrzenia czy jakoś tak/
Ewa

Posted

E-S napisał(a):
Tak popatrzyłam na emotikonka, Ata, ty się ze mnie śmiejesz kurcze blade, a nie miałaś nigdy tak, że jakiś pies Cię opętał? Nie wierzysz kobieto w miłość od pierwszego spojrzenia ??? :-o /albo wejrzenia czy jakoś tak/
Ewa

U mnie to chyba nie była miłość, ale jakieś opętanie, jak w Ostrowie zobaczyłam kłapiącą na mnie zębiskami golutką Zołze. Na szczęście jej się udało, ale za to na mojej głowie rozprzestrzeniła się siwizna:diabloti:

Posted

Zołza jest grzeczniutka, żadna zołza, tylko cukiereczek mamusi i tatusia, owija sobie swojego Pana wokół cieniutkiego ogonka, jeszcze jej Pani jakiś reżim trzyma, ale resztkami sił :) a przysmaczki jakie, wygotowywanie mmm ... , chciałabym takiego superowego domku dla Bugiego ...

I to jest dobry moment na APEL:

Domku Bugiego decyduj się JUŻ!!! Naprawdę nie ma co myśleć i się zastanawiać i deliberować nie wiadomo nad czym, ten piękny, łagodny, przyjazny pies zamarza !
Jest w/g pracowników schroniska najbardziej cierpiącym psem ze wszystkich !
Ma uczulenie na słomę, w budzie są więc tylko kocyki - które pies moczy mokrymi łapkami po wejściu do budy, a musi na tym mokrym, zamarzniętym posłaniu spać na mrozie ! Ma krótką, jamniczą sierść. Zlitujcie się na miłość boską nad tym przepięknym, nieszczęśliwym psem ... Nie możecie dać mu domu na stałe? Weźcie go chociaż na zimę, której ma bardzo dużą szansę NIE PRZEŻYĆ
Są ludzie (są???), którzy pomogą w jego utrzymaniu, więc kwestie finansowe stanowią kwestię drugorzędną - i to zawsze, jeśli chodzi o życie. Ten pies nie ma wpływu na swój los i choćby starał się ze wszystkich sił, stał nieustannie na dwóch łapkach przy kratach, jak to widzicie na zdjęciach - nie zmieni swojej niedoli bez naszej pomocy.
Bardzo proszę dla tego psa - pomóżcie mu ... zlituj się domku ...
Prosi : Ewa

Posted

I znowu lecisz na łeb na szyję w dół ty mój biedaczku kochany. A ja cię w święta nie przypilnuję, bo wyjeżdżam. Bugi, trzymaj się piesku ciepło w święta, będę tęsknić za twoim pyszczkiem pięknym, szukam ci dobrego domku kochany, pytam wszędzie, pokazuję, a tu wszyscy tak zapsieni po uszy ... po świętach dostaniesz szatki i buciki, jeśli się nie znajdzie domek, to przynajmniej ciepło ci będzie psinko. Ewa

Posted

E-S napisał(a):
Bugi nie przyszła jeszcze żadna Twoja paczka ... nawet bucików jeszcze nie ma piesku. O domu nie wspomnę :-(

czy to jest dpbry pomysl z tymi butami? zamokna, zamarzna jak spadnie temperatura i bedzie niedobrze; psie lapy szybko schna, a ze marzna... w schronie nikt nie bedzie patrzyl czy z butami i lapami wszystko w porzadku; i nie kazdy pies potrafi i chce w takich wynalazkach chodzic... ja bym dala spokoj z butami; ale to tylko moje zdanie; dobrze, ze bedzie mial kufajkę :)

Posted

jak znajdę trochę czasu na pobyt w schronisku to wezmę Bugiego na spacer .. bo mój pobyt w schronisku ostatnio ograniczył się do "co nowego imię i opis na maila proszę , a ja lecę fotki zrobić " .. ale u nas w schronisku jest mnóstwo małych dobrych duszyczek które Bugiego i resztę bandy schroniskowej wyprowadzają na spacer niezależnie od pogody ( głównie to takie gimnazjalne aniołki )