Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Bugi żyje i ma się wyśmienicie. Jako, że ma fazę bycia grzecznym psem - jest spuszczany z linką i sobie biega po osiedlu oraz kopie nory. Mróz mu nie przeszkadza. Foty zrobione pożyczonym aparatem /beznadziejnym/, moje aparaty popsute :(

Posted

[quote name='Florentynka']Wiesz, E-S, rozczarowałam się Wami...
Grzeczny Bugi...nuuuuuda! Nie tego się po Bugim spodziewamy :shake:.
A może Bugi dorośleje, po prostu? Może już zostanie taki nudny i stateczny?[/QUOTE]

Nudny i stateczny nie jest - po prostu w domu tak nie rozrabia i przestał niszczyć - choć urządzona w szafie wnękowej buda przybrała imponujące rozmiary rozpierduchy - właśnie zbieram się w sobie do walki z tym burdelem - no i na dworze nie ucieka i wraca na wołanie, co mam nadzieję, nie jest chwilowe.
Nowy fioł - to walka z nami kto i gdzie śpi w łóżku, włącznie z kłapaniem na mojego męża ...

Posted

Bugi na pewno skończył 3 lata, zaczyna 4 rok życia, choć "po zębach" i zachowaniu weterynarze dają mu ... półtora roku max :D I "pocieszają" mnie mówiąc, że jak skończy 2 lata to spoważnieje i się uspokoi :D :D :D
Wiesz, jak stoi na stole do badań z termometrem w d.u.p.ie, palcem weta w oku i podskakuje radośnie kradnąc ze słoja watki opatrunkowe na zmianę łapiąc lekarza zębami za nos, żeby się bawił z nim, bo mu się nudzi, to więcej lat mu się dać nie da. A ząbki ma bielusieńkie bez kamienia bo dbam od początku o skurczybyka.

Posted

Bugi, to taki nasz Kado tyle, że wyższy chłopak jest...;) Teraz się pokażemy ciotce E-S i niech wie, że znamy jej "ból" egzystencji z szorstkim gadem pod jednym dachem :evil_lol::cool3:

Tutaj zimowe igraszki:mad:

a tutaj sjesta:

Posted

Ło matko i córko...Kado z grzeczniejszych...Menda straszna:eviltong: E-S gdybym chciała dać go na szkodniki, to obawiam się, że dla innych miejsca już by brakło...:evil_lol: Ale i tak kochamy go najbardziej na całym świecie :loveu::loveu::loveu:

Posted

E-S mój tato jeszcze jak pracował, to odkąd pamiętam, zawsze chciał mieć gołębie no i po przejściu na emeryturę zrealizował to swoje marzenie... Dmuchał, chuchał,szczepił, dawał na loty, no mówię Ci cuda wianki:roll:...ale pewnego razu pojawił się Kado i jakby to powiedzieć delikatnie....zupełnie nie tolerował ptaszków, były dla niego zbyt przejmujące :razz: I oto zakończyła się przygoda taty z gołębiami :evil_lol:
2 lata temu lecieliśmy na wczasy i Kadlący :loveu: pojechał na wczasy do dziadków...A Ci go tak rozwalili, że menda nie chciała nawet schaboszczaka jeść z miseczki tylko z rączki. A najlepszy numer był taki,że mama w momentach desperacji rzucała mu butelkę plastikową do zabawy ( każdy, kto ma psa wie ile to cholerstwo narobi hałasu ), żeby mieć ....chwilę spokoju:roll: Nawet z mężem nie wnikaliśmy co ten tam wyczyniał, skoro łomot rozwalanej buteleczki sprawiał,że w domu była chwila spokoju :evil_lol:

Teraz się ładnie pożegnamy...Ciotce E-S i reszcie wielbicielek Bugiego mówimy dobranoc....

Pora na dobranoc, bo już księżyc świeci....

Posted

Kado, ja też rzucam Bugiemu butlę po mineralce, żeby był spokój ... sąsiedzi już się przyzwyczaili.
A co do ptaszków to wiem coś o tym - mam papugi. Z regularnie wyskubywanymi ogonami bo go zaczepiają cholery, więcej przez pręty woliery nie jest w stanie im zrobić na szczęście i nigdy nie jest z nimi sam w pokoju. Na spacerach gołąbki i wrony z szybkością atakującej kobry łapie w locie jak za nisko lecą :( smutne to ...

Posted

E-S napisał(a):
Bugi na pewno skończył 3 lata, zaczyna 4 rok życia, choć "po zębach" i zachowaniu weterynarze dają mu ... półtora roku max :D I "pocieszają" mnie mówiąc, że jak skończy 2 lata to spoważnieje i się uspokoi :D :D :D
Wiesz, jak stoi na stole do badań z termometrem w d.u.p.ie, palcem weta w oku i podskakuje radośnie kradnąc ze słoja watki opatrunkowe na zmianę łapiąc lekarza zębami za nos, żeby się bawił z nim, bo mu się nudzi, to więcej lat mu się dać nie da. A ząbki ma bielusieńkie bez kamienia bo dbam od początku o skurczybyka.

Ewa, napisz coś o tej stomatologicznej ochronie, przydadzą mi się jakieś rady w tej kwestii

Jakie świetne te futrzaki :)

Posted

leni356 napisał(a):
Ewa, napisz coś o tej stomatologicznej ochronie, przydadzą mi się jakieś rady w tej kwestii

Jakie świetne te futrzaki :)

Pręgi wołowe, płaty surowego mięsa, te chlorofilowe kości - szczoteczki do zębów, bawełniane grube sznury do gryzienia, do żucia takie grube, jakby gumowe, ale jadalne patyczki, dostałam jeszcze wiaderko takich chrupek miętowych, dużych gabarytowo czyszczących kamień i mam pastę do zębów i czasami daje se wyczyścić ząby. :D

Posted

Gnój wywąchał, że w domu jest ptasie mleczko ... wie co to za rarytas, bo kiedyś głupio zostawiłam go (jak z nim jeździłam po Polsce po sprawach) w samochodzie ze swoim prowiantem, który pożarł w całości, w tym ptasim mleczkiem waniliowym z Wedla ... zakatuje mnie ... zwariuję zaraz ... sąsiedzi nam eksmisję zrobią ...

Posted

To lepiej daj mu podjeść malutki kawałeczek, bo znowu Cię w pamiętniczku obsmaruje, że on tak kocha tą swoją mamę, tak kocha, a ona kitra przed nim rarytaski:evil_lol:

Posted

Nie ustąpie gnojkowi !!!
Poszedł małżonka teraz terroryzować ... o, TZ założył słuchawki na uszy, a gdzie dla mnie słuchawki ? !!!

Zamknę zaraz w więzieniu (czyli łazience) i się skończy rozróba i szantaże.

Posted

Kochany pamiętniczku :D

Dzisiaj Wigilia i imieniny mojej mamy ... nuuudy ..... te uszka świńskie co miała dla nas zakitrane "pod choinkę" od razu znalazłem i pożarłem ! A zapasów nie zrobiła !
Zająłem się więc jej szpileczką :evil_lol:

Zabiera !!! :angryy::mad: Nie oddam !!! :diabloti:

Posted

Małpo oddaj mi swoją, znaczy już MOJĄ szpileczkę !!!! Dawaj ale już !

Jeszcze się głupio mnie pyta "a co ty Bugiś robisz matole ?", ja to co !!! GRYZĘ MAMĘ !!!

Nie wolno, nie wolno, ..... :placz::placz::placz:
Nic już nie wolno :placz:

Cóż, mimo mej rozpaczy bezmiernej - Wesołych i Smacznych Świąt Wam wszystkim
życzę i my wyjeżdżamy, PA !!! Tam obie moje babcie i dziadek robią już jakieś zasieki tak powiedzieli, bo na mnie czekają :D

Posted

[FONT=Century Gothic]Wszystkim kochanym Cioteczkom życzę zdrowych i radosnych Świąt Bożego Narodzenia.
Wspaniałych chwil spędzonych w gronie najbliższych osób i futrzastych przyjaciół.
Niechaj ten radosny czas skłoni nas do refleksji i uczyni nasze serduszka jeszcze bardziej wrażliwe na krzywdę i cierpienie Naszych Braci Mniejszych.

:loveu:
Bugisiowi :loveu: życzę przede wszystkim zdrówka, bo domek wspaniały już przecież ma !!!!!
[SIZE=2]

[SIZE=4]Mamusi Bugisiowej w dniu imienin życzymy wszystkiego naj:)

[/FONT]

Posted

Wisełka napisał(a):
Bugi i szpileczka - nooo kochany w końcu wróciłeś do siebie ;)

Och Wisełko jakie to męczące - ten powrót Bugisia "do siebie" .... padam.